-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Igen, az átvétel napjától.
vendingo: én is tudnék csodákat mesélni gyártói mobil-szervizes időkből.
Amikor beküldi Marika néni hogy magától hívogatja a Danubius rádiót, vagy személyesen ötödször hozza vissza hogy nem lehet felvenni..
Első esetben alig bírtam lebeszélni a kollégát hogy ne azzal küldje vissza hogy hiba nem tapasztalható, itt csak a Sláger rádiót hívogatta.
Másodikban nem megnyomta a felvevő gombot hanem mutatta, nyomja ő 20 mp-ig is ez a szar meg csak csöng tovább -
-
-
golyós
addikt
Hirtelen ezt találtam, bár itt a kolléga ütközőnek mondja, pedig ez stopper.Az ütköző az más.
Ezt (ha jó a méret) beállítod a kívánt távolságra példáúl : úszózásnál vagy feederkosarat , hogy mennyire engeded csúszóra. (amit a kosár fölött nem engednek ütköztetni sok helyen, hogy ha beszakadsz akkor a hal ne cipelje a kosarat magával)
De én használom nyáron a füzött kukorica alulról való megszorítására is bojlis szereléken.
-
-
Poultier
tag
Tavaly előtt március elején voltunk 2 napot, ment a hal a nádasnál, kb. 8 ponty volt a menü. Tavaly nyáron voltunk a szigeten az egyik faházban, csak kárászok jöttek, nemes halat nem nagyon fogott senki azon a hétvégén. Mikor jöttünk el az egyik öreg mondta, hogy évente egyszer telepítenek, de akkor nagyon sokat, mégpedig késő ősszel. Ezt a tézist támasztotta alá munkatársam, aki múlt hét végén szintén betlizett. Kár érte, egy paradicsom lehetne a víz, de úgy látszik mindenki csak a pénzt veszi ki belőle.
-
MK VII
veterán
Amíg ilyen kommentek vannak egy ilyen hír alatt addig ne csodálkozzunk, hogy ennyire "le van szarva" módon kezelik sokan ezt a dolgot..
Semmi sem szent már az embereknek.. Átgázolnak mindenen és mindenkin, hogy előrébb jussanak és minél több pénzt tudjanak bezsebelni az életükben. -
hermanyi
addikt
Tavasszal voltak betegek a pontyok . fekélyesek voltak . De nem csak itt fent hanem jellemzőbben lent Dömsöd és Makád térségében . A szennyvíz tisztító onnan kb 40km el feljebb van. Sokak szerint (biolugus stb szerintem is ) a cseszett hideg tél volt az oka . Annyira oxigén hiányos lett a víz a sokáig tartó jég miatt ,hogy a hínár is nagy részt eltűnt. És nem csak lentről hanem a szennyvíz tisztító feletti részről is . Tavaly előtt szinte nem is lehetett horgászni a hínártól annyi volt és olyan mélyen benyúlt a parttól .
Ezzel nem azt mondom ,hogy nincs baj a szennyvíz tisztítóval csak ,hogy nem lehet mindent arra kenni . A levett vízminták pedig mind a kifolyó 50m es körzetében lettek nagyrészt véve.
Amúgy szerintem a nagy Duna sem sokkal különb oda aztán tényleg folyik a kakai . -
-
hermanyi
addikt
Ezek közül amelyiket probáltam és nekem tetszett az a ,SERIE WALTER RACER RIVER 1KG ,SERIE WALTER RACER BREAM 1KG . A 2 kilósok közül pedig amit ki akarok próbálni az a SERIE WALTER FEEDER BIG 2KG .
De itt a választék . Szerintem a Milohoz képest nagyon jó árban vannak .
Ja és ha tepenzed nek jó a linkje akkor ha most hétvégén rendelsz akkor ingyé házhoz is vicik
-
hermanyi
addikt
Milot használtam én is régen de csak töltő anyagnak . Vagy ha annyira evet a hal ha mindegy volt a kaja csak legyen bent valami . Ernyiért 1000 huf/kg szerintem sokkal jobb kaják vannak ,Walternek próbáltam a kilós verseny kajáját az is ebben az árban van és tényleg jó . A 2 kilós kajáját pedig ha eljutok hozzá akkor kipróbálom .
-
-
tiger71
aktív tag
Én így használom az aqua pelletet: indulás lőtt 2 pohárral (2x2dl) a zárható műanyag dobozba, majd arra egy pohár (2dl) víz, azaz 2:1 arány! Összerázom rendesen, majd be a hátizsákba! Mire kiérek a tóhoz (20-30 perc) kész is! Tökéletes állagú! Ma például két adaggal kevertem be (egy kis etetésre is) reggel 6:00-kor, de a második adag még 13:00-kor is tökéletes állagú volt ilyen keverési arány mellett (természetesen légmentesen lezárt dobozban)!
Aromát nem használok, kicsit be szoktam panírozni a kedvens method kajámmal (kb 2 marék), Tímár Mix Fish-Krill-el! Ez itt ............ a reklám helye...
Mai mérleg: 16db ponty, 2-6kg között, a vége 68kg összfogás lett!!!
Ismét arat az AQUA!!!
Más: sokszor hallom, hogy nem lényeges a csali, maga az ízvilág szerintem sem, methodnál előbb felszippantja a hal, mint ízlelgethetné! VISZONT A SZÍN IGEN FONTOS! Ma a fenti halak kizárólag UV ZÖLD csalira voltak hajlandók kapni, ha cseréltem színt (forma maradt), leálltak a kapások!
-
vendingo
veterán
Aqua pellettel+ vörös démon csl aromával horgásztam. Próbáltam többféle csalit, pellettel fogtam 1db halat, ezt meguntam, és tettem fel szúnyogot. Egy idő után már nem számoltam a halakat. Ponty+ nagy dévér jött rendesen.
Más: Nálunk ma oldották a ragadozó tilalmat
Ismerős átment az egyesület legnagyobb tavára, aminek az egyik része strand. Hangosbemondón keresztül elzavarták, mert nyitva a strand (amúgy az van kiírva, hogy május 1-től nem lehet horgászni nappal). Ő átment a strandra, hogy megkérdezze, hogy április 29.-én miért nem lehet horgászni, de sajna nem jutott be a strandra, mert zárva volt. Ekkora barom brigádot. Ki fog strandra menni 10 fokba a 7 fokos vízbe? Ha már horgászni nem lehet, akkor legalább legyenek nyitva.
Holnap reggel fogom magam és elmegyek strandolni, de ha nem lesznek nyitva, akkor teszek pár láncot a kapujukra, hogy zárva is maradjanak. Kallódik itthon pár biciklilezáró is, aminek nincs meg a kulcsa, asszem meg is lesz helyük.
-
Átvétel Pesten, az Örsnél.
Bocs, csak az első hsz-be írtam beletepenzed: ott "bármikor" átvehető, szombat csak arra vonatkozik hogy akkor venném meg.
csƵ: ha jó neked az Örs, akkor nálam még van előjegyezhető 5 kg pisztrángos, és ha lesz még jelentkező, akkor veszek 2mm-es pontyosat is.
Ha azt is kérnél, akkor már csak 15 kilóra kellene érdeklődő.
De te nem balmazújvárosi vagy? -
golyós
addikt
Hát igen a Ferment X nem ide való.Erjesztett kukit nyáron a 30 fokban
A többi jó, mert manapság mindig megdől a klasszikus hideg víz= édes
meleg víz = fűszeres, hallisztes kaják "alaptörvény".
Ha lehet én mindig 1-1 etetőanyagot viszek pont emiatt és variálok az aromákkal, dippekkel ha nem akarnak enni.
Hétfőn hallibut pellet, gyümölcsösCSL-el és gyömbéres smokera jött a rekordom.
Telepített tavakon sokszor működik a többiekkel teljesen ellentétes etetőanyag vagy a klasszikus csemege kuki - csonti kombo. -
-
-
Steady74
Topikgazda
Kikerestem Nektek, íme:
Kedves horgászok !
Ezen nyilvános bejegyzésem nektek szól, akik elég szép számmal jelöltök be nap mint nap a közösségi oldalon.Ez nem gond, hiszen szívesen segítek bárkinek, aki ezt kéri tőlem. Sajnos nem tudok minden üzenetre, kérdésre azonnal válaszolni, ezért kis türelmet kérnék tőletek, naponta 10 - 20 új üzenetet is kapok ismeretlenül, akik kérésekkel, illetve kérdésekkel fordulnak felém.
Még valami: Az általam legjobban kedvelt (és a legjobb ) csapat a Haldorádó Team. Büszkén viselem a Team logóját, a ruházatot, és használom, tesztelem a termékeiket, mindenféle fizetség, vagy ellenszolgáltatás nélkül. Ez egy önkéntes gesztus a példaképeim -Döme Gábor és a Haldorádó Team- iránt, akik barátként tekintenek rám, mindig szeretettel fogadnak ha náluk járok. Emellett persze bármerre is megyek horgászni, igyekszem népszerűsíteni a Haldorádó-t, hiszen amellett hogy soha nem látott sikereket érek el, rengeteg és egyedi segítséget kapok én is tőlük, legyen az szakmai, vagy bármi más. De ennyi és semmi több. Tehát nem vagyok Haldorádó Team - tag, nem dolgozom a cégnél, nem vagyok a Haldorádó Team teszthorgásza, -bár nem titkolt célom hogy az legyek. Ezért is dolgozom keményen, a kevés lehetőségeimből, megpróbálom a maximumot kihozni, igyekszem fejlődni, és átadni másoknak is a csapat neves tagjaitól, illetve a több mint 25 éves horgász pályafutásom alatt megszerzett tapasztalataimat, tudásomat, mindezt a Haldorádó szellemiségével összeegyeztethető módon, kellő alázattal és szerénységgel.
Ezért kérek mindenkit, hogy aki jelöl vagy kérdez tőlem, a fentiek tudatában tegye. Ezúton is köszönöm a biztató üzeneteket, gratulációkat !
Sikeres horgászatot kívánok Nektek!
- Csak a kék ! <3 -
Steady74
Topikgazda
Az 1.000 Ft/kg etetőanyag ár a minőségi termékek esetén (sajnos) a mai árfekvésben normálisnak számít. Nem olcsó, de nem is a legdrágább. Újabban sokan a Dovitot dícsérik, illetve nekem régebben a Maros Mix termékei jöttek be. Vannak hazai gyártók (Special Mix, MMX,Novák Jani etetői, TopMix), akik minőségben, fogósságban felveszik a versenyt az Általad linkelt etetővel. Régen nekem az nagy kedvenc volt VIP Magic-kel keverve szépen adta a halat.
-
Steady74
Topikgazda
-
Volt már erről szó a topicban, hátha azok is tetszenek, de az új ötlet sosem árt.
Félve írtam le hogy kocka is megy bele, de mint kiderült, sokan így csinálják. -
vendingo
veterán
Top süllőrecept:
Egész süllő fejjel, beirdalod, megszórod hal fűszerkeverékkel, de csak módjával, alapból is ízes hal, nem kell elnyomni sok fűszerrel. Irdalásokba szalonnát kell tűzdelni. A sütés ideje alatt időnként meg kell kenegetni fokhagymás fűszervajjal (vaj, kevés citromlé, fokhagyma zúzva, nem préselve nyomóval, zöldfűszerek. A szájába egy kocka krumpli, hogy nyitva maradjon sütés alatt, sütés végén a krumplit citromra kell cserélni.
Sütőben sütve nem tudom mennyi idő alatt készül el, mi grillezni szoktuk faszénen, úgy az igazi.
A maradék fokhagymás fűszervajjal tálaljuk a kívánt körettel. Én fokhagymás pirítóssal ajánlom, vagy petrezselymes krumplival.Igény esetén van kép is róla
csƵ : Én is afrikait szerettem volna, de a boltba elég aprók voltak az afrikaik, nagyobbacska törpének néztek ki. A szürke se volt nagy, amit előttem ölt le és filézett ki a halárus. max 4-5 kilós lehetett
-
-
dragonfx
veterán
detto.
moby2ön szinte nullának számító 2 potyka.
meg 2 tucat kárász.
elbaxták a tavat irtani kéne az ezüstkarcsit de az uj tulajok xarnak bele. a partot cisnálják csak ami a tóba van az meg.......nálam idénre ez a tó befejezte.
jokeren mostanság járt valaki?milyen?kelet bp fele tud valaki valami jo fizetős tavat olyan 20-25km.es sugarú körben?
arra még nem mozdultunk.ellenben megfogtam első 3 halacskámat a tengeren az a farkánál fekete csikos tengeri keszeg vagy mi a neve.nagyobb élmény volt mint a tegnapi nap.
....
ellenben kenyérrózsával 7-9as spiccele egy csóka fogott egész szép paduchoz hasonlito szerintme tengeri péreket olyna fél kilosokat.láttam a csalim környékén a mélybe 5-10kgos halakat de rá se bagoztak más csali modszer keleltt volna na meg felszerelés mert berántottak volna kb..
csali ultra gáz még életemben nem adtam 1500as egy doboz girnyoért és még cserébe ilyen sertés 100lábú harapdáló xar volt.csonti keleltt volna dehát sehol nem kapni...egy csokánál láttam gondolom ő maga gyártotta...szóval aki esetleg iylen probaképp göröbe meg akarná probálni így készüljön..ja és hiresztelésekkel ellentétesen ingyenes a peca. cserébe pecabolt nuku.
-
bandi0000
nagyúr
persze ahhoz, igaz az lemaradt
(#21400) gban hát nem tudom, nem vagyok oda érte, volt van is nekem de sose szerettem, valszeg csak nagyobb bot kell, mert asszem a nagyobbik is nekem csak 3,6m amikor vettem rá egy komolyabb orsót, akkor már messzebbre tudtam dobni de még mindig nem eléggé
Nekem is van egy fajin daiwa orsóm, súly alatt mintha szalajtana a fogaskereke vagy darál, eljuttattam szakihoz az állítólag átkente pénzt is kért de ugyan olyan... én hülye meg gondoltam szétkapom megnézem azt azóta is darabokban van
-
Halver
csendes tag
Szervusztok!
Nekem 2 db Okuma Dyna Drag (40-es) orsóm van, ami a Longbow lebutított verziója, de már pár éve nem gyártják.
Az említett hiba nekem is előjött az egyik orsón: a nyeletőfék nem ciripel, de működik.
Valamint mindkét orsón a nyeletőfék erősségét nem tudom már szabályozni, a leggyengébb fokozatra állítottam és nem lehet már szorítani rajta. (Mondjuk ez nem túl nagy baj.)Azonban mindkét orsón a nyeletőféket bekapcsolva van olyan állás, hogy a nyeletőfék karja átbillen, de nem aktív a nyeletőfék, hanem marad a normál fék. Ezért szoktam a nyeletőfék bekapcsolása után a damilt meghúzni, ezáltal ellenőrizve a működést.
Hogy a Longbow is így működik-e, azt nem tudom, de ha a kar átváltásánál ott sem vált át nyeletőfékre, akkor simán viszi a botot egy jobb hal.
H
-
Zola007
veterán
Reméljük.
Azért a lamellát, ami a ciripelést hivatott okozni, nem ártana kiszedni legalább.
Erre gondolok, ami a fogaskerékbe akad be és mikor forog a nyelető a tengellyel együtt, akkor ciripel. Valószínűleg vagy a lamella hajlott el vagy a fogak koptak meg. Ha ez letörik vagy beáll valamelyik alkatrész, akkor beáll a nyelető mint a gerely és megy a bot a vízbe. -
forras2
őstag
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest