- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- Videós, mozgóképes topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- ASUS ROG Ally
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz
python1 #323294 üzenetére
Ha a kérdés felmerült, ne ölj bele többet, minek.
Ha ez így jó, éljen, 27,5re sok combos gravel avagy light xc gumi van ami jó erre.
Nekem a 29" a szélesebb felni / gumi miatt merült csak fel, nem maga az átmérő motivált. Ha ugyanakkora szélességű gumi fér be jelen esetben, sokat nem nem oszt nem szoroz, drágább hasonlóan merev kereket berakni 29"ból. -
python1
veterán
Sziasztok!
Berendeltem az általatok javasolt helyről a 2db teleszkópot a hétvégén, már a Magyar DPD küldte is az értesítést, jó gyorsak az biztos. Amit mégegyszer köszi!
Viszont lenne egy kérdésem, mindkét teló 27,5-29"-os kerékhez ok, mtb-ről lenne szó a konkrét kérdésem az lenne, hogy.
Érdemes-e még 27,5-ös mtb-t fejlesztgetni, vagy térjek át inkább a 29"-ra, asszony 180cm én meg 182cm, többnyire aszfalton (Magyar), de terepezni is eltévedünk.? -
(ex)Cat
senior tag
válasz
MC Pite #323284 üzenetére
Sziklás talajra nem való a 35-ös az tuti, de szerintem igazából a gravel se. Én itt a gáton, ártérben, átlag terepen viszont simán elvagyok vele és nem mellesleg aszfalton is lehet vele haladni.
Vesekövem nincs, ez tény
Viszont a csuklóm se fáj, igaz nem nagyon megyek 3-4 óránál hosszabbakat már.
[#323210 -=RelakS=-]
Amikor ilyen alkalmazás szembejön, mindig újra előbújik belőlem a kisördög - de inkább csak a kíváncsiság - hogy milyen is lenne egy mobil használni erre. mert így a videók alapján annyival sokkal jobban használhatónak tűnik, főleg egy "buta" garmin kijelzőhöz képest, hogy utána szinte rossz ránézni arra. Ugyanakkor a végén mindig arra jutok, hogy erre a felhasználásra egyszerűen nincs megfelelő mobil. Vagy nagy, vagy nehéz, vagy rossz az aksi idő, vagy nem bírná a strapát... Szóval örökké visszakozok végül.
Legutóbb az Ulefone Armor Mini 20-at nézegettem. Ez elvileg egész sokat bírna aksi idő kapcsán, strapabíró, nem túl nagy méret, ellenben k.nehéz. Ez utóbbi - bár sosem tudom mi a f.szt aggódok 150g többlet súlyon amikor a magam 90+ kg-os súlyommal, úgyis tök mindegy - pont elég volt ahhoz, hogy letegyek róla. -
válasz
-=RelakS=- #323210 üzenetére
köszi, megnéztem, megtetszett. holnap játszok vele kicsit. városba nekem elsőre jó, majd később hoz JC/nyuszi/szülinapi mikulás rendes compútert.
-
fulton
addikt
Intervals.icu : hogy tudnám megnézni (már ha meglehet) hogy egy adott kijelölt szakasznak mennyi az NP értéke?
mert csak az egész útra látom, a garminban meg csak az indított lap-okra.
-
MM
őstag
24 óra után rámértem a friss TL kerekekre.
Az első, ami szárazon is alig eresztett, tejjel 3 barról 2,6-ra eresztett le, a hátsó, ami szárazon rendesen eresztett, tejjel 1,9-re. Utóbbi még vállalható érték? Nekem soknak tűnik.
Vagy lesz ez még jobb? Most újra forgattam/rázogattam/fújtam, holnap este megint ránézek. -
MC Pite
veterán
válasz
(ex)Cat #323275 üzenetére
Korrekt gumik úk verziója.
A videót nem elnézve (más gravel videóknál is) nem értem: Mit bohóckodnak 35-40 milivel rázós terepen? (Látszik, hogy vesekő problémáskuk nem lesz.) Pátlr másodperces snitten jól néz ki, de 10 percig menni ilyen helyen egy hetes csuklófájdalom...Nem azt mondom legyen minden olyan mint a Scale gravel, bár van ahova szerintem hasznos a széles kormány, ill 2-2,25". Klasszik gravel csomó helyre tök fasza, - felénk a Gerecsében speciel minden sziklás, nem a legjobb - én ilyen helyeken forgatnék kedvcsinálót
.
Másik véglet, mikor a gravel / allroad bringákat simább utakon fotózzák mint felénk az átlag aszfalt
Bár pl a Fastroad AR hivatalosan all road fitness; az Escape meg városi, a ToughRoad megfullmerev 29es montiflatbar gravel. -
Speedy007
őstag
Elnézést kérek srácok hogy mindig ezen "Lovagolok" még mindig. Teljes mértékben igazatok volt a lánchosszban. De akkor a azoknak az oldalaknak amik a lánchosszról írnak frissíteni kellene az információikat mivel "elalvultak" 2-3 lánctányéros hajtóművekhez írnak a legtöbben és itt a rohloff képlet is rossz... Pl. a párom kerékpárján a képlet 110,65-t javasolt ami rövid de a régi "elavult" tan szerint ez 112 szem lenne ami be is vált nála. Decathlon szervíz kisokosa vezetett nyomra (tudom hogy a Shimano írását is küldtétek de olyan aki nehezen ért meg "bonyolult" dolgokat az az nincsen szájba rágósan le írva annak nehéz értelmezni és nem vagyok ezzel sajnos egyedül de igyekszem tanulni). De a lényeg a Decathlon írása (3-ik bekezdés) egybevág a Shimano rajzaival de ők szájba rágósan írják le a "nyersanyagot".
Nem baj ezt a láncot meg elteszem majd a leendő briga építéshez mert úgyis Cues-al érdemes már számolni mert a jelenlegi termék család kifutóban van állítólag -
Ebéd után engem is elcsábított a napsütés. Egy jó kis tömör 1 órás kört terveztem, de már éppen kezdtem gondolkodni, hogy kibővítem még 30-40 perccel, amikor a nyakamba esett a jó kis (enyhén) havas eső. Arra csak utólag jöttem rá, hogy bármilyen kellemetlen volt arcba kapni a szemcséket, igazából jobb volt, mint a sima eső, mert sokkal kevésbé áztatott el
-
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg #323254 üzenetére
nincs itt tárcsa..de köszi az infot.
-
fulton
addikt
tekertem mindenki helyett_IS
hoztam egy kis tesztet (ennek is beleillik)
_
Adott egy szegmens, 22,6 km hosszú. (2 város közti országút)Mentem rajta pár napja, akkor DélNy szél volt 12km/h nak irt. viszont kellemes 14 fok körül. Nagyon szép spontán interval volt, egyenletesen tartva a 300 watt-ot.
Mai nap forditott irányból haladva, Északi szél 29km/h irt, ez pedig hátszélnek tudható be. Nem olyan szép egyenletes kiegyensúlyozott teljesitményt csináltam, hol kiugrottam ...tekeréssel is meg-meg álltam kicsit többször.
Az adatok ott vannak a "papiron", a korábbi napi: NP 302 watt volt, a mai NP 305 watt.
am nagyon élveztem a csapatástEgyébként jól olvasható a watt-okból a köztes szegmenseknél, hogy mennyit számit az út melletti fasor vagy kicsit más vonalvezetés a szél szempontjából. Volt egy 3km-es szakasz pl ahol nem volt szinte semmi az út két oldalán, ott szépen kaptam a szelet, érződött is: 51,6km\h átlag lett 305 watt-al (bár azt fontos hozzá tenni, hogy meg meg álltam a tekeréssel ebben, és ez csorbitja a valós erő kifejtést), mig máshol ez a 300w olyan 42 45km/h átlagoknak volt jó bár nagyon változó volt. Kár hogy hideg volt
4 fok.. érződött simán 0 nak a szél miatt. Mezben mentem de pulzussal jó volt a komfort. Ez még jobb lett volna egy 20 fokos szép időben.
am 56km szolid ride lett. -
(ex)Cat
senior tag
Új (verziójú)Specialized [gravel] gumik.
-
Seep
senior tag
válasz
lsebestyen #323260 üzenetére
Ezt a kettot neztem ossze. Igen van elteres, de nem tunik akkora egetrengetonek. Persze valoszinu igazatok van. Gondolom ki kellene probalni mind a kettot.
-
mauimagic
senior tag
válasz
Dark Archon #323238 üzenetére
Vigyázz, mert, ha ilyeneket írsz, megkapod, hogy nem értesz hozzá :DDD Le kell ragasztani a lyukakat, és össze FBS-ezni az egész kereket egy egységgé, akkor lesz csak jó! :DD
Gorilla Tape, 25mm, egy rétegben, a szelepnél 10cm ráhagyással. Csak ez, tiszta felnire, nem baszakodom mosogatom a felnit 20 féle vegyszerrel, nem nézegetem, csak csinálom.
Működik, több éve, több bringán, alu-, és karbonfelnivel is.Biztosan hülyék szerencséje, Dark Archon, a Szakértő megmondja hogy szar az egész. Azt nem mondja meg, hogy hogy kell csinálni, az nem a Szakértő dolga...
-
parandroid
félisten
válasz
f_sanyee #323268 üzenetére
Nyilvan egyéni ez is, én a mrevsége, tartása miatt sokkal kényelmesebbnek, magabiztosabbnak érzem. Ráadásul én kék stoplival használom. Nekem jobb, hogy nincs benne az a kis nyeklés-nyaklás, ami az spd-ben. Az néha még a cross trekkingen is zavar, nemhogy a sima spd-s magyarban használt országútin. A fentiek mellett meg biztosan megszokás kérdése is.
p
-
Khelben
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #323270 üzenetére
12mm stack, 10mm top tube eltérés pont elég ahhoz, hogy az egyik kényelmes legyen, a másik kényelmetlen. A 10mmrel alacsonyabb BB és a rövidebb tengelytáv miatt más lesz a viselkedése. Érdemes kipróbálni egy cyclocross biciklit, nagyon más, mint a gravel.
-
Csápájev
őstag
Pedál ügyben köszi mindenkinek az ajánlásokat.
freelanced
IGPSPORT BSC100 S -t vettem Alin, 12 körül van.
Nekem eddig bevált nagyon.
Annyi,hogy Stravéval közvetlenül nem kopatibilis,tehát az adatokat először letöltöm a telóra, aztán fel stravára. Ez 2p,de azért lehet valakinek sok. -
f_sanyee
senior tag
válasz
lsebestyen #323257 üzenetére
én is ezt gondoltam, SPD-vel kezdtem, és télen amikor végig görgőn volt az outi, gondoltam, hogy majd átszokok SPD-SL-re, de nem jött össze... vagyis tekerésnél nem érzek számottevő különbséget, viszont kicsatolni sokkal nehezebb az SL-t, úgyhogy inkább visszaraktam az SPD-t amikor elkezdtem vele kint is tekerni idén.
-
freelanced
addikt
Ilyen van valakinek esetleg? Eleg vegyeseket olvasni rola:
https://www.alza.hu/sport/iget-c220-gps-ac200-d12450241.htmvagy
https://www.alza.hu/sport/iget-c210-gps-ac200-tarto-as210-tok-d12404974.htm
Maximum1
Koszonom, megnezem -
Maximum1
őstag
válasz
lsebestyen #323260 üzenetére
Nem is tudtam hogy az új 12-es ultegrából van 46/36, jobb lene 32 vagy 33, nem tudom a GRX mellé minek kellett.
Ezeket mostanában versenygravelnak hívják. -
MC Pite
veterán
válasz
Csápájev #323110 üzenetére
Pedál:
Több (jóféle) kínait és több shimanot próbáltam, főleg SPD-t, meg pár fél SPD-t.Az olcsó Shimanok árában(pl PD 505/520) és a fullos Shimanok súlyában XT (342g)/XTR(314g) vannak (szűk ill bő 300 grammal a legjobb pedáloknál).
Zeray, Spiral, fél SPD-ből Wellgo és Rockbros amiket használtam/használtunk, és tartóságban is bírták legalább addig mint az olcsó Shimanok.Fél spd-t akkor vegyél, ha utcai cipővel is fogod használni (melóba, boltba járni, stb) egyébként csak hátránya van.
-
Khelben
nagyúr
-
Seep
senior tag
Sracok, ezek a cross bringak miben masak mint egy gravel? mondjuk egy Cube Cross Race geora ugyanolyan mint egy Cube nuroad. De az egyik cross a masik gravel. Csak a szelesebb gumi?
-
Maximum1
őstag
válasz
freelanced #323249 üzenetére
Veheted az elops500-at, szerintem a kisebbet vedd, jó ha játékos egy ilyen.
Esetleg egy dechatlonban megnézheted a méretet meg úgy az egész gépet. -
-
Csápájev
őstag
válasz
Hasaggymeg #323254 üzenetére
És patentből szerinted melyik pedállal kezdjek?
Ez a hybrid rendszer egyszerre tűnik jónak is meg nem is -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
fulton #323252 üzenetére
Arra vigyázz tarts rendesen rongyot mögé nehogy tárcsát szennyezz, ne nyomd teljes "gázzal" mert nincs miért, aztán meg hátrafelé forgatva 1-2 teljes kört/lánchosszat (kábé 4-5 másodperc/lánchossz gyorsasággal) fújni a láncot bőven elég, utána jól megjáratod (forgatod vagy 20-30x a pici kereken) a láncot majd szépen le is törlöd mindet amit le lehet róla....én másodjára a menet végén csakis alaposan törlöm és csak majd minden második alkalommal fújom újra.
#323253Csápájev...bocs ha nem voltam egyértelmű, arra céloztam nagy a valószínűsége annak, hogy egyrészt megszokod a becsatolást, másrészt meg nem is fog már hiányozni a taposó többet soha.
-
Csápájev
őstag
válasz
Hasaggymeg #323251 üzenetére
Köszi,csak az utolsó mondatot nem értem mire célzol
Mit nem fogok hiányolni?A kicsatolást? Ez mit jelent?
Nem fog hiányozni többet a patent vagy a taposó pedál? -
fulton
addikt
válasz
Hasaggymeg #323251 üzenetére
Koszi veszek.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
ReFleXx #323197 üzenetére
Szerintem azt külön kell venni, amelyikhez van amolyan belső "héj" is az más kategória, a Jagwire Elite sorozata.
#323240Csápájev...kipróbálni drága, ezt én inkább akkor venném ha biztosan használnám továbbra nem beacsatolós cipővel is, másképp nem...nehezebb, drágább és legnagyobb erénye a legnagyobb hátránya is egyben, dedikált oldalait kell keresd valahányszor leveszed lábad róla. Ha a felhasználók 90%-ához tartozol, nem fogod hiányolni többet a kicsatolást.
#323250fulton...én ezt...terepen használom, így a te felhasználásoddal és kerékpártakarítási szokásaiddal, meg tisztasági igényeiddel még inkább alkalmas számodra.
-
fulton
addikt
válasz
freelanced #323249 üzenetére
Egy nagyon felesleges kérdést engedjetek meg
Milyen olaj ajanlanatok kenésre lanchoz?komoly a kérdés. Van 1 - 2 bringa aminek a láncát olajjal kenném.
-
freelanced
addikt
válasz
Maximum1 #323247 üzenetére
Nem, arra van masik (rekumbens), majd a jovoben oda is keresek egy hagyomanyost mondjuk, csak sokat bubiztam tavaly es gondoltam iden jo lenne valami olcso darab ami miatt nem kell aggodni, hogy kinn hagyod, szoval ezt nem is terveznem felcipelni az emeletre, lezarom a hazban, mozi elott, bol elott stb. Mivel se valto, se semmi extra, csili vili kinezet, igy bizom benne, hogy nem ez lesz az elso amit megceloznak, de persze sosem lehet tudni. Viszont emiatt ugye nem is szeretnek nagyon sokat kolteni ra, ha megis laba kel.
A csomagtartoban azert gondolkodom, mert annyira nem szeretem ha huzza a hatam a hatizsak, nyaron meleg is, nekem jobban bevalt a sima kerekparos tarto, de most talaltam olyat a Decathlonban ami kerekparra szerelheto, viszont hatizsakkent is funkcional, ez tokeletes lenne, mert a sima tartot mindig leszedni es maszkalni vele, eleg faraszto lenne.Meglesem a Riverside 500-at. Egyebkent igy varosban a Riverside-ok milyenek? Mondjuk igy az Elops 500-al osszehasonlitva? Picit nehezebb azert, a kerek is vastagabb, stb. szoval melyik elonyosebb? Ha nem megy terepre az ember van elonye a Riverside-nak? Anyaghasznalatban jobb barmivel amugy mint az Elops 500, vagy foleg a valto miatt ajanlott?
Ha ilyen 50 korul megcsipek egy Elops 500-at az nem olyan rossz, nem? Kozben majd nezegetem hatha talalok az ajanlott Riverside 500-bol vagy Elops 900-bol is.
En egyebkent a valto szempontbol azon filozom, hogy Budapest viszonylag sik (nyilvan nem a budai oldal), igy azt gondolom, hogy itt egesz jol meg lehetne lenni valto nelkul (Az esetek tobbsegeben a bubin peldaul egy sebesseggel megyek vegig a varosban). Cserebe egyszerubb alkatreszek, egyszerubb karbantartas stb.De persze ha van otletetek, hogy mit lehetne hasznaltan, vagy mit kene epiteni, azt is szivesen meghallgatom, amiket meg lattam azok a regi vintage bringak, meg a Csepel bringai, nem tudom, hogy ott jobb-e a minoseg mint a Decathlonos cuccoknal.
Avagy szerintetek Budapesten belul is keves lenne a valto nelkul?
Mas, meretben mennyire lehet kicsi az L-es? Hasznaltbol foleg M es L van, az L 185cm-ig jo, en olyan 188 vagyok, ez meg ilyenkor hasznalhato, vagy hatareset?
Egyebkent koszonom mindenkinek a velemenyet, meg a reszletes valaszt, sok hasznos infot kapok
-
jurassicjoe
újonc
Sziasztok,
Kerékpárt keresek, arra lennék kíváncsi, mit ajánlanátok egyrészt stílusban, másrészt árkategóriában.
Felhasználási területet illetően főleg városban használnám, illetve alkalmanként túráznék (de mivel ez évi pár alkalom, erre bérelhetek is, ha úgy alakul).
Ami bonyolító tényező:
Alkalmanként aranyérrel kapcsolatos problémák.Ha valakinek van ilyen gondja, akkor tud róla beszélni, hogy mi vált be neki ülés, vázforma, stílus tekintetében? Mi az, ami rosszabb, mi az, ami jobb?
Köszi!
-
Maximum1
őstag
válasz
freelanced #323243 üzenetére
Rohangálósnak jó, nekem is van SS, a csomagtartó miatt azt hittem túrázni akarsz vele.
Használtban ami még jó az a Riverside 500, száz ezer alatt vannak.
-
válasz
freelanced #323243 üzenetére
A Riverside 120-asnak már több értelme van, ha már kiad ennyi pénzt is érte az ember, legalább váltani lehessen, tehát sokoldalúbb. De, hogy ezen is mi 15 kg...
Hasaggymeg a tömegére célzott, de ebben a kategóriában nem kell csodát várni. Igazából nem is lehet jót ajánlani ennyiért. Meg az van, hogy boltba, melóba szaladgálásnál sem kellemes, ha szétesik a technika. Drágább bringánál meg jobban fáj, ha ellopják.
Én lehet, néznék egy használtat, ami kihasználatlanság miatt eladó, nem dohányzó, orvos házaspártól, valami ILYESMIT.
-
válasz
mahoni #323244 üzenetére
a nyereg kérdés nálam gumicica
főleg azért, mert sokszor nem a nyereg kényelmetlen, hanem 1) nem megfelelő a bringa mérete, 2) nincs jól beállítva a testméreteidhez és 3) nem tudsz helyesen ülni rajta
ha ez mind jó, akkor lehet beszélgetni arról, hogy adott nyereg kényelmes, vagy nema nyeregnek alapvetően csak akkor kell szélesnek lennie, ha az ülőcsontjaid szélesen helyezkednek el. alapvetően ugyanis azokon ülsz.
ha nem sikerül megfelelően megtámasztani az ülőgumóidat, akkor a körülöttük lévő zsírpárnákon fogsz ülni, ami miatt a csont elnyomja majd a vérkeringést, és zsibbadást okoz.próbáld ki: ülj le egy olyan magas kemény felületre, ahol a talpad leér és a lábszárad 90 fokot zár be a comboddal. mindegy, hogy ez egy kemény fa szék, vagy egy betonlap. ülsz majd rajta, és nem lesz kényelmetlen. azért, mert a tested tudja, hogy hogyan kell téged helyesen megtámasztani.
-
mahoni
tag
Üdv.
Segítsetek nem tekertem évek óta. Hobbi célra gyerekkel néha mennék bringázni, de ami most van ülés a bringán nagyon kényelmetlen130kg vagyok
melyik az a nyereg ami már kényelmes és jó széles. Nézegetem neten a boltokat, de ezt kipróbálni úgy se lehet.
-
freelanced
addikt
válasz
Hasaggymeg #323228 üzenetére
Koszonom a valaszokat.
Hasaggymeg, Maximum1, Dark Archon
Ezek alapján nem túl biztató a dolog, de pl ez jobbnak mondható?
https://www.decathlon.hu/p/turakerekpar-riverside-120/_/R-p-300806Avagy van olyan kerékpár ebben az árkategóriában ami lényegesen jobban kiszolgál, vagy amit ajánlanátok helyette SS bringának?
Igazából főleg bubi helyett használnám városban szaladgálósnak, boltba, melóba stb. olyannak amit nem félek ott hagyni, lezárni bárhol stb.
Hosszabb utakra nem ezzel mennék természetesen.
De ezeknek a fényében akkor tudtok ajánlani mást kérlek? Avagy egyáltalán árban mit kéne megcélozni?
Hasaggymeg
Annyira nem ástam bele magam, ki tudod fejteni ezt kérlek:
"vékony kerekekkel-gumival, merev villával, teljesen lecsupaszítva is 11+kg és HiTen acél váza"Alapvetően miért gond, hogy vékonyak a kerekei? Városba van jobb választás a vékony kerekeknél?
Na meg ugye használtan 50 körül mozog, tehát én sem teljes áron venném. Ebben az árkategóriában egyébként maximum a vintage bicók vannak, amik lehet, hogy jobbak, de pont, hogy nem ajánlottátok őket az állapotuk miatt.Ha a Riverside-al összehasonlítva tudtok irni pár szót, az is segítség, de az pl ilyen 14-15 kg ha jól rémlik.
-
SteveAd
tag
válasz
Dark Archon #323238 üzenetére
Ja nem, en attis kollega nyirbatori szereloje celoztam
A tubeless dugo amugy szerintem zsakutca. Nem veletlenul hagyott fel vele a Speci/Roval. Igazabol a lyukmentes felni (UST, vagy Fulcrum/Campa) az idealis, de azt persze nehezebb fuzni, meg a lyukfuratokkal papiron sulyt is lehet csokkenteni
-
Csápájev
őstag
válasz
Hasaggymeg #323235 üzenetére
Szerinted a Shimano SPD PD-EH500 pedál jó választás?
Elsőre taposóként használnám,de mindenképp szeretném kipróbálni idén a patent pedált is, aztán meglátom.
Olvastam, hogy valaki mindkettőt használja egyszerre,egyik oldalon ezt, másikon azt -
MM
őstag
válasz
Hasaggymeg #323221 üzenetére
Jó is lett, reggel is kemény volt... a gumi!
Megmérni nem volt időm, majd este rámérek, mennyit eresztett. -
-
SteveAd
tag
válasz
trialboj #323222 üzenetére
Na, meg egy Mekk mester "szervizes"
Normalis tubeless ready felnire NEM raksz duct tape-et tubeless szalag ala! Meg ugy egyaltalan sem. Van a Tesa 4289, ami ugyanaz mint a Stan's tubeless szalag, abbol az egyiket. Vagy barmilyen jo tubeless szalagot, pl. DT Swiss (nekem azokkal soha nem volt gondom) -
nepszter1
addikt
Sziasztok!
Szilikon tok véd bármit is a computeren ha elesek vagy bármi sérülés történik? -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Dark Archon #323232 üzenetére
Újan 100e forint...most mit mondjak, annyiba kerül az egész kerékpár mint 2 minőségi nyereg, vagy sisak ára, esetleg 3 pár átlagos kerékpáros hosszúnadrág, vagy egy alsópolcos, éppen csak még hasznáható kerékszett, vagy...vagy. Nem más mint a Decathlon azon igyekvése, hogy lehajoljon az utolsó forintért is, de hát amíg van vevő rá, addig lesz 250 eurós kerékpár is. Ugyanakkor ha belegondolsz mennyi kevest használt kacat van egy-egy családiház pincéjében, esetleg padlásán, összegyűjtve az évek alatt a görkorcsolyától a szobakerékpáron át a boxkesztyűkig érthető, hogy kínálnak ilyen egynyári, kifejezetten impulzusvásárlásra szánt "csalikat" is, a kereskedelem már csak ilyen.
-
attiss66
senior tag
Tervben van egy ultrahangos lánctisztító. Állítólag pöpecül kitakarítják a láncot, főleg, hogy azt a részt is, ahol a két láncszem elfordul egymás mellett. Azt még a benzin is nehezen mossa ki.
Viszont az ultrahangos rezegtetéssel, az apró porszemek is kirezegnek onnan.
Kérdés, hogy mi az a minimum , ami jó erre a célra. Ha egyszerre egy lánc elfér benne az már jó.
Ez a Temu-s rezegtető vajon megfelel e a célra, SWAREY Ultrahangos Tisztító Eszközök 45 000 Hz-es Hangtechnológiával és 5 Időbeállítással, Tisztítógép, 500ml-es [link] .
Mennyire ismerős itt ez a lánctisztítási eljárás? -
zsola32
őstag
Sziasztok pár hete/hónapja valaki belinkelt aliexpressről egy pulzusmérő karpántot, de nem találom a linket.
Ha bedobnátok még1x... köszi -
válasz
Hasaggymeg #323230 üzenetére
A dokumentumfilmben boldogan farolgat vele a tetovált, szakállas gyerek, meg járdáról ugrat le. Ugyan, miért ne lenne jó vétel?
Nekem elég volt megnézni a hátsó kerék befogatását, mint valami ócska gyerekbringáé, hideg ráz tőle. De a sárga szép színű :-)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
(ex)Cat #323229 üzenetére
Én legalábbis még nem láttam...érdekes, nagyon sok video és írás jelent meg erről, ugyanakkor én tavaly, mikor cseréltem nem mertem mást venni mint előtte volt, ami ugye hosszú, 175mm. Felmerült egy rövid időre a lehetősége, de aztán a megszokás, a korom miatti, változásokkal szembeni egyre nagyobb rugalmatlanság és a magasságom+hosszú lábaim kombó diktálta "józan paraszt ész" többet nyomott a latban mint pogácsa tapasztalata, vagy az ilyen irányú írások, videók zöme.
Ha ma kellene vásároljak sem tudom, hogy legyőzné-e a kíváncsiság félelmeimet, talán még mindig nem, mert továbbra sem érzem "természetesnek", hogy egyforma határok közt kellene mozognia kerékpáron a lábának egy 65 és egy 95 cm átlépővel megáldott kerékpárosnak.🤔...de ugye ez az én hülyeségem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
(ex)Cat
senior tag
Bocs, ha már volt...
-
Maximum1
őstag
válasz
freelanced #323220 üzenetére
Nincs rajta váltó, egysebességes rohangálós, nem a kényelemre van kihegyezve, presszójáró.
-
-
trialboj
őstag
válasz
trialboj #321402 üzenetére
Már rég megoldódott csak elfelejtettem leírni, hátha másnak is segít.
Elvittem egy szervizes haverhoz a kereket, lebontotta, vettem conti szalagot, ő még rakott tesa duct tape szalagot pont a küllő lyukakra, és utána a conti szalagot, összerakta, mág bele kis mucoff tej felfújta és ideadta hogy na kész, így kell csinálni. Mondtam fasza, gyere nézzük meg ha vizet locsolunk rá mi történik. Ugyanúgy fújta a buborékokat.
Már eddig is mondta hogy szar a mucoff lottyöm amit használok, nekik a szervizben minden mucoff kivéve a TL tej. Kinyitotta a szelepet és belelocsolt még 60ml WTB löttyöt, felfújta, azóta semmit nem eresztett a kerék, pedig csak hazajöttem vele, és áll.
Tanulság hogy ez a mucoff tej amellett hogy rossz még drága is, én senkinek nem javaslom (nem úgy mint egy amúgy korrekt eladó, akitől a legjobb TL tejet kértem tavaly amit ők is használnak és ezt adta
)
-
freelanced
addikt
Sziasztok,
Mi a velemenyetek errol a kerekparrol?https://www.decathlon.hu/p/varosi-single-speed-kerekpar-elops-500/_/R-p-306292?mc=8549624
Tobben is ajanlottatok itt, hogy nagyon olcson ne vegyek hasznaltat mert rakoltom az arat meg egyszer, ha nem tobbet, es csak macera.
Most ezen megakadt a szemem, hasznaltan 50-70 korul mar lehet talalni.Van esetleg valakinek ilyen? Mennyire eri meg, vagy mi a leggyengebb lancszem amit cserelni kelhet rajta? Illetve ezekre ilyen hatso, csomagtartos megoldas nem mukodhet?
-
MM
őstag
válasz
Hasaggymeg #323195 üzenetére
#323195 Hasaggymeg
#323198 chubby2o6
Köszi, megtörtént az aktus, 60ml-t raktam mindkét kerékbe.
Egyelőre jónak tűnik, felnyomtam 3 barra, reggel ránézek majd.A kereket nem mártottam vízbe előtte, hanem a gumi felrakáshoz használt szappanos vizet spricceltem a szelep tövére, hogy jó lett-e, és akkor tűnt fel, hogy a karima és a küllők mentén bugyborékolt. Az első egyébként szárazon is alig vesztett nyomást, a hátsó azért rendesen eresztett, kíváncsi leszek holnap.
-
eddie1978
senior tag
válasz
Hasaggymeg #323215 üzenetére
Igen a Veloplugs az nem tubeless. Ezért kellene a ragasztó.
Közben visszakerestem ezt az utóbbi Deaneasy Tube no Tape - Multikit cuccot.
Van videó is az alkalmazásáról.
-
eddie1978
senior tag
válasz
Funkciókban q..va jó. Köszi, hogy belinkelted!
Telefont nem merném kitenni a kormányra akármilyen Quadlock tartóban sem. Volt sok hír, hogy a kamera stabija, legyen az optikai vagy szenzor, nem tolerálta a rázkódást. Telefon nem vízálló. Akku 10-20%/óra. Az 5-10 óra. -
itouchfan
senior tag
Testbike bolhapiac oldalon gondolom más is tapasztalta már, hogy hajlamosak eltűnni, kitörlődni az üzenetek... Nekem is ez történt, írt egy érdeklődő, megnyitottam telefonon, majd gépről akartam válaszolni, de addigra eltűnt, van valami mód visszahozni?
-
eddie1978
senior tag
válasz
Hasaggymeg #323212 üzenetére
Ez az: veloplugs
Itt meg Roval kerékhez állítólagos gyári megoldás. https://www.mtbr.com/threads/tubeless-spoke-hole-plugs.1104925/
deaneasy-tnt-tubeless-spoke-hole-plugs-could-spell-the-end-for-rim-tape
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic #323205 üzenetére
Első sárvédőt is hátra tetted?
eddie1978...ha ilyesmire vetemednék valahogy úgy próbálnám megoldani, hogy maguktól, mechanikusan zárjanak a rugalmas (gumi, vagy valami puhább műanyag) dugók, vagyis szoruljanak be a furatokba....valami hasonlót tettem én is csak kevésbé
radikálisat
, ugyanis külön ragasztottam le a furatokat egy-egy kis kocka valami Tesa vízálló szalaggal még mielőtt ment volna rá egy kör szokásos tyúblessz szalag. Egyelőre jó... -
lsebestyen
addikt
válasz
Telefonos app -> nope
-
-=RelakS=-
veterán
Azért az emlegetett szolgáltatásokhoz tartozó előfizetési árat sem árt megnézni
-
mauimagic
senior tag
válasz
Dark Archon #323208 üzenetére
Tudtam, csak nem sejtettem...
-
-
mauimagic
senior tag
válasz
Dark Archon #323206 üzenetére
2 kérdés volt a HSZ-emben, amiből 0-ra sikerült válaszolnod.
Még egy esélyt adok: használtál ilyen anyagot, van tapasztalatod vele, vagy Armchair Engineering BS-en kívül nem tudsz mást felmutatni? -
válasz
mauimagic #323191 üzenetére
Én nem értek hozzá? Nem én akarok valami totál oda nem illő anyaggal gányolni. Felőlem azt csinálsz, amit akarsz, amúgy nem érdekel. Csak felesleges másoknak is értelmetlen tanácsokat adni. Bár végül is neked mindegy, nem te fogsz utána szívni vele, mi?
Aztán, hogy a tej vagy a felniszalag milyen kölcsönhatásba léphet az FSB-szel, gondolom, szintén nagy tapasztalatod van. De kend vele körbe a külső peremét is, úgy ragaszd rá a felnire. Mi baj lehet belőle? Tutira tömít, lehet, tej sem kell bele, autóknál bejött.
#323202eddie1978: én kifújnám az egészet purhab és FBS keverékével
-
mauimagic
senior tag
Emlékezzünk meg '48-ról:
Pil-WAX...véletlen? Aligha!!44
-
eddie1978
senior tag
Szerintetek az mennyire elvetemült ötlet tubeless-re ha műanyag dugókat ragasztanék be a küllőfuratokba? Vettem műanyag dugókat, ami belsős rendszerbe való felniszalag helyett. Kérdés a ragasztó. Belsőnél a belső tartja a helyén. Itt a ragasztónak kellene. Milyet érdemes kipróbálni? Olyan kellene, ami azért oldható. Nem műgyanta. Viszont bírja a folyadékot. Vagy hagyjam a fenébe az egészet és maradjak a tubeless szalagnál? Lehet kereket cserélek a jelenlegi Mavic UST-ről. Ebben nincsen kifurkálva a felni. Volt már, hogy napon 90 percre kint hagyott bringán elengedett a tubeless szalag korábban. Ezért parázok.
-
ReFleXx
addikt
válasz
Hasaggymeg #323195 üzenetére
Nem lehetne kulon topikot nyitni lanc olajozasra/waxolasra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Adobe Photoshop
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bestbuy játékok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Videós, mozgóképes topik
- Nintendo Switch
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest