Hirdetés
- Tárgyal az egyesülésről a GlobalFoundries és a UMC?
- Megemeli a DRAM és NAND flash lapkák árát a Samsung
- Több Copilot+ szolgáltatást kaptak AMD és az Intel AI platformjai
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Gigantikus igényt adott le a H20 gyorsítóra több kínai cég
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Két méretben debütált a Samsung Galaxy S10 FE, a nagyobbik nagyobb lett
- Dell notebook topic
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
INTELligent
senior tag
válasz
MPowerPH #324897 üzenetére
Nekem ket Magene volt a Garmin HRM Pro elott. A ket Magene kb 2020 nyara es 2023 novembere kozott mukodott, utana a pant erzekeljoe annyira elvalt, hogy HIIT eseten nem mert jol. A Garminon meg nem latszik a hasznalat csak a szagan
. Ha esetleg futsz is, akkor a HRM Pro mutat par szamomra erdekes/hasznos futasdinamikai dolgot.
-
lsebestyen
addikt
válasz
MPowerPH #324897 üzenetére
840 tényleg kompakt, ha ráér pár hónap (szerintem nyáron), akkor érkezik a 850, jobb hardverrel, én megvárnám.
Pulzusmérő: nekem a Magene nagyon bejött, most tartalékos lett, 2017 végén rendeltem, a pántján az érzékelő elkezdett elválni most télen.
Vettem egy xoss x2 pro-t, de csak pár hónapja, nem mondanék még véleményt a tartósságról, de eddig jól működik.Ha nem szeretnél Kínából rendelni, akkor vedd a Garmint, legalább egy rendelésből letudod.
-
-
MPowerPH
félisten
Közben végre megjött az elhatározás computer ügyben. Direktben megvártam, míg ismi megveszi a 1050 -et. Nem azért, de sznobizmusnak jó, egyébként meg borzasztóan mutat az outi kormányon. Szimplán túl nagy. Eddig sem 1050 -ben gondolkodtam, de az 1040 és a 840 ugyan annyiba kerül. Marad a 840, az nem kitüremkedő.
Kell vegyek pulzuspántot is. Van alternatíva a Garmin helyett? -
arcitec
addikt
válasz
Csápájev #324891 üzenetére
Az első. Nyilván vannak preferenciák kinek mi. Ha nem használsz stoplit, talán a stopli nélküli jobb lehet, de ez is jó. A cipő a célra készült (nem hajlékony talp), ami neked kényelmes azt vegyed. De veheted akár az outi cipőt is ha te abban érzed jól magad.
Szerintem... U.I : Amúgy inkább vennék BOA vagy csipkezáras fűzőt ha elérhető...
-
SteveAd
tag
Palyatisztitas a Parizs-Roubaix-re
100% bio -
Csápájev
őstag
Trekkinggel bringaúton tekeréshez, belépő szintnek milyen spd kompatibilis cipőt ajánlanátok inkább?
Ilyen puhább sportcipősebbet vagy keményebb, országútit?
Ha ebben a 20 ezres kategóriában van bevált,ne tartsátok magatokban
Neonsárga Flr Energy tetszene a legjobban,de sehol nincs 42-es -
arcitec
addikt
válasz
Dark Archon #324879 üzenetére
Én ezt úgy szoktam, hogy eltakarítom az akadályt, hogy legközelebb már ne legyen gond.
-
MC Pite
veterán
válasz
zsocy #324874 üzenetére
Köszi, büszke vagyok a lányomra
Némileg félreérthető voltam
-Ez inkább ősmonti. Van ugye rendes hegyikecském (60) meg fitnessem (32) is, ez a 48x622-vel kellett középre.
-Amíg lassan gurulok, elmegy light és közepes terepen is. Lassna kb bármi elmegy bárhol. Börzsöny Ringen az a kis földutas még teljesen jó volt a 37(35) gumival, de arra még a 30-32es fitness is - ellenben utána a fos durva széterodált aszfaltra még ez is zavart.
Megoldottam a környékbeli földutakat anno 28 milivel, aztán 32vel (mérve 29), aztán a Courierral új kerékkel 37 (mérve 35) milissel is. Ezzel próbáltam tempót menni gravelos, köves utakon, de pár napos csuklófájás jelezte, hiába a 2,3/2,5bar, azért ez még ide kevés. A Pilisringet is megéreztem a fitnessel; amíg ugyanezzel a Balatonkör 2 barral magasabb nyomáson sem volt gáz.A környéken szinten minden utat leterítenek durvább kövekkel (közel a bánya).
Tegnapi teszten mentem egy szegmenst is, ahol próbáltam felkerülni a top10be, ami átlagsebességbe már 20-25 közötti, és ilyenkor már pattogok 1,7-1,9baron, legalább úgy mint kislányom a videón (övéből is lehetne még engedni, ha direkt terepezni megyünk, még kicsit engedek is).
Igazából annyi a lényeg a korábbi hszből, hogy reméltem hogy a tempósabb haladás is ezzel a 1,8-2bar környékével ilyen utakon már egész fasza lesz, de nem annyira mint tippeltem. Tudom, a hintaló az 1,35/1,5baral amit megszoktam, nem is ehhez mérem, de ha már nem csak andalgok, hanem edzek, vagy szegmenseken próbálok minél jobb helyezést elérni, akkor a környékbeli graveles szegmensek is inkább montival teljesítendőek.
Mire gyorsabb lesz kislányom (6 helyett mondjuk 10+, és ha akkor még szeretne tekerni) akkor már montival fogom kísérni, de amíg a város körül megyünk, és majdnem mindig megállunk valami bolt/cuki/stb-nél is, hótziher hogy nem megyek a Spark RC-vel, addig ez pont jó.
-
SteveAd
tag
válasz
mauimagic #324877 üzenetére
Becsben (Wienerwald) az utobbi evekben nagyon sok monti trailt hoztak letre. Amugy meg a hivatalosan nem montizasra kijelolt/engedelyezett erdei utakat, osvenyeket is lehet hasznalni (informalisan, mivel nem igazan szoktak elzavarni). Kb. a budai hegyseghez tudnam hasonlitani
-
fulton
addikt
Magicshine :
Felszereltem a gyári konzolt. Vélemény: ezzzel valszeg tartósabb lenne a rögzitő tartó a kamerán, mert hogy van rezgési tartománya. Eredmény viszont: felvételt megnézve úgy rezeg hogy jóformán semmi nem olvasható róla kb mint a gyári gumis tartója.
Végkifejlett: vissza raktam az utángyártott gopro tartót amiben meg se rezzen így szép sima felvételt készít a másikhoz képest, nem fogom kifele szedegetni belőle a kamerát, rendszeressitek oda a bringa állvány mellé egy konnektort" és honnan fogom tölteni.
További törések várhatóak...de ennyi a meccs vége. -
zsamiatt
őstag
Ti hogyan kezelitek vagy hogyan tesztek a túledzettség ellen?
-
avl
senior tag
válasz
parandroid #324875 üzenetére
ez naggggyon király !
"4. oldal, body positivity, úgy vagy szép, ahogy vagy,
7. oldal, hogyan fogyjunk 4 kilót 1 hónap alatt,
11. oldal süti receptek"- minden futas jó, minden futás számít,
- vs 6 hetes (!) félmaratoni edzésterv,
vs mindig legyen intrvallum, meg fartlek, + pihenőnap,
- tapering week extrém fontos,
vs csinálj streaket, meg 10 nap alatt 120 km challenge."
-
válasz
balintbaba #324855 üzenetére
Vágnál a kormányból 10 -10 centit, nem lenne ilyen problémád
#324878Hasaggymeg: vérbeli montisnak ez nem akadály, hanem kihívás, kaland. Bringa átdob, átmászik.
#324848(ex)Cat: nagy kunszt, hülye Pogácsa, Blanka is, amerre megy, KOM hegyek.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Tegnapi akadály + szőrös láb.
-
mauimagic
senior tag
válasz
pbors #324867 üzenetére
A környezetvédelem miatt nem szokták a bringásokat ráengedni, mert pl a gyökeres részeken elég durva eróziót tud okozni kevés bringás is.
Szerintem azért tűnik itthonról túlszabályozottnak a kinnti erdőhasználat, mert itthon alig használják az erdőt, simán van hogy 40-50km-es körön senkivel nem találkozom, nincs aki tönkretenné az erdőt.
Bécs, Pozsony, vagy a többi nagyváros környékén nagyon más a helyzet, ott tényleg lelakná az erdőt a sok bringás.
Mondjuk itthon meg hazavágja helyettük a helyi erdőgazdaság...ahogy egy ismerősöm mondta: minden télen kiszervezik a természetet -
parandroid
félisten
válasz
MPowerPH #324851 üzenetére
Garmin ebből a szempontbol full gyökér. Nekem is folyton anaerob shortage-em van. Alapozásnál is végig az volt.
Amit nagyon bírok, az a training load, de ha van egy pihenőnap, akkor 3 napnyi edzéssel nem lehet visszahozni, annyit zuhan.
Ez amúgy általános probléma amúgy a ‘szakmában’, kicsit olyan, mint a női magazinok, 4. oldal, body positivity, úgy vagy szép, ahogy vagy, 7. oldal, hogyan fogyjunk 4 kilót 1 hónap alatt, 11. oldal süti receptek. Na, ez futásnál úgy megy, hogy minden futas jó, minden futás számít, vs 6 hetes (!) félmaratoni edzésterv, vs mindig legyen intrvallum, meg fartlek, + pihenőnap, tapering week extrém fontos, vs csinálj streaket, meg 10 nap alatt 120 km challenge.
p
-
zsocy
őstag
válasz
MC Pite #324872 üzenetére
Először is gratula a lányhoz és a kis zöld Woomhoz, menők így együtt!
Viszont azt challengelném hogy ilyen útra nem elég egy gravel. A tiéd egyenes kormányos, inkább fitness bringa, azzal lehet nem kellemes egy ilyen szekérnyom, de egy "igazi" gravellel, gravel geoval szerintem ez teljesen vállalható. Egész más a koskormány fogása, mint a fitnesszé, bár ezt tuti te is tudod. A videódon lévő úton akár egy szélesebb gumis outis is elmegy talán.A Horizontot elhiszem, te már voltál, én még nem, csak az elesős és a Sóder klubos videókat láttam róla. Ott azért azok a vízmosott lefelék főleg ha kövesek nem lehetnek kellemesek gravelen. Főleg ha sár van. Vagy ha száraz és fosóhomok mindenhol
Nálunk a velencei hegység majdnem teljesen ilyen utakból áll, szerintem tudok már olyan vízmosást amibe bele tudok állni nyakig
Azokra én is a montit viszem, viszont a többi szakaszra, plusz eljutni ezekre a pályákra pocsék a monti. Oda sokkal jobb a gravel. A lefeléken meg majd erősen visszafogod, nem lesz KOM, de szerintem meg lehet csinálni. Nagyon várom már hogy végre tudjak menni ezeken az új utakon is egy kört.
-
MC Pite
veterán
Igen, ezekről a gumikeól vannszó.. Light terep aminek nekimegyek a fullmerevvel. Földutak, fűcsómós utak, relatív kiskavicsos. Lányommal 10-15el ok, 20-25el már sok. [link]
Nagyobb gyökerek, nagyobb (öklömnyi) kövekkel kirakott út már közepes (mászni oké ilyenkor még kb bármi, de lefelé rajta, illetve tekerni már nem jólesős max montival), a Horizonton sok ilyen volt inkább felénk. Felfelé ok, lefelé monti. -
MC Pite
veterán
Nyugati montizás: Köszi, amerre járok, ott tiltást látok.
Parkokig nem jutottam el.
Amerre gyalog járunk, arra szívesen mennék montival is sokszor. -
MC Pite
veterán
válasz
gbors #324837 üzenetére
Előtte kutass 10-15 percet a helyes beállításról (nyereg magasság, hossz, dőlés, majd kormánszár) és használj guminyomásra kalkulátort (legalább reneherse-es egyszersített, vagy silca vagy sram axs vagy wolftooth).
Szar setuppal és rázósan kemény gumikkal semmi nem magy élmény. De ali ismi bérelt fitnesst, csak azért rövidítettük Balcsikört 143km-re, mert szeles, és egyre esősebb idő volt. Nem bringás, átlagember (csaj), csak fele wattal normálisan/többet lehetett haladni trekkinghez képest.Ma meg olt a tesztkör a tubeless gumikkal, szal a 48mm (47 mérve a 23C felnin) Thunderokkal 1,7-1,9 baron sem kellemes a light terep / Horizont. Mindegy, az itthoni flottában megvan a felhasználási módja, arra jó, terepre nem annyira mint gondoltam (normális tempóval).
-
(ex)Cat
senior tag
Azért én ettől f.sok rendesen.
-
pbors
csendes tag
válasz
MC Pite #324832 üzenetére
“Mondjuk nyugaton meg csak a sotteres utakon lehet menni oszt cső, az se túl vidám.”
Ez azért inkább városi legenda, mint nem. A környezetvédelem miatt nem szokták a bringásokat ráengedni, mert pl a gyökeres részeken elég durva eróziót tud okozni kevés bringás is. Mifelénk pl irgalmatlan mennyiségű gravel meg aszfalt van, és vannak montira ajánlott utak is. Ha meg igazán veretni akarsz, arra vannak bikeparkok, akár egész kicsik is, felvonó nélkül. -
pbors
csendes tag
válasz
MC Pite #324824 üzenetére
Na erre mostmár én is kíváncsi vagyok, előkaparom az Anthem-et a pincéből, és összenézem őket.
Persze, csúnya mint a lóharapás, de ki a francot érdekel?
Szerintem kezdd el pakolni a hézagolókat, az mondjuk 5 perc alatt megvan. Ja, és ha a légellenállás miatt akarsz keskenyebbet: az SQLab innerbarends remek dolog, ráadásul még fékezni is lehet róla. -
arcitec
addikt
válasz
f_sanyee #324856 üzenetére
Köszi a megerősítést, ám akárhová nem lehet letölteni, csak egy felkínált apphoz rendelni.
Feladtam mailben. Most megnéztem, ha lementem a mailből a telefonra és úgy bökök rá, akkor már ott a Connect mint lehetőség. Mint írták, Iphone-on felkínánlja a Connect appot is, androidon meg nem. Ez van, majd talán javítják.
Mindenesetre akkor ez ellégé ki lett vesézve... -
Jester01
veterán
#köszönjükstrava
Arra persze volt kapacitás, hogy a kudo pörögjön de hogy tönkrevágták közben a képaláírások megjelenítését és nem veszi be azt a videó formátumot amivel eddig semmi baja nem volt az kit érdekel
Ha valaki tudott mostanság videót feltölteni megmondaná a paramétereit?
major_brand : isom
minor_version : 512
compatible_brands: isomiso2avc1mp41
encoder : Lavf61.0.100
Duration: 00:00:16.00, start: 0.000000, bitrate: 8889 kb/s
Stream #0:0[0x1](eng): Video: h264 (Constrained Baseline) (avc1 / 0x31637661),
yuvj420p(pc, unknown/bt709/bt709, progressive),
1280x720 [SAR 1:1 DAR 16:9], 8887 kb/s, 50 fps, 50 tbr, 12800 tbn (default) -
MPowerPH
félisten
válasz
A léptető előtt nem lassítani kell. Pont akkor buksz fejre. Azt tempoval meg kell ugrani, lehetőleg úgy, hogy a súlypont is jó helyen legyen.
De így nehéz látatlanban. -
FeniX-
senior tag
Sziasztok,
ezen az egyszerűbb shimano bl-mt200 -as hidraulikus fékkaron lehet valahogy nézni a szintet?
Nemrég lecseréltettem a mechanikus tárcsafékeimet, és nagyon enyhén folyton fékfolyadékos a bal fékkarnál a csatlakozó cső. Megnéztem, valószínűleg összeszerelésnél a kis porvédő kupakba is került folyadék, val.-szeg onnan is folyton összekeni magát, de azt már utóbb letöröltem és ma megint nagyon halványan de fékfolyadékos lett a rongy. -
6030D
őstag
válasz
Mondjuk ez csodálatosan van megépítve: balon ugratsz, kanyarkülsőre érkezel, ahol van egy fa.
Fordulj rá egyenesen, és próbálj meg a közepére érkezni. Mondjuk nem vagyok nagy ugratós, én is lemetszettem volna azt a fát.
-
-
balintbaba
tag
Két napja még röhögtem a grevölös sporttárson, akinek sikerült könnyű terepen kétszer is elesnie (hozzáteszem, a kamera képe nagyon más, mint a valóság).
Erre ma fully-val én is elkapok egy fát.
Sukoró, Meleg-hegy DH.
Ott van egy kb. fél méteres épített léptető, amiről kb. 30-cal jöttem le, mert mindig félek, hogy orra bukok, pedig szerintem a Pike kimozogná. Aztán jön a kanyar, a szaros XC gumikban meg persze nem bízom.Aki tud is lefele jönni, mit csinálok rosszul, mit gyakoroljak, van remény olyan lefeléken amúgy fosósoknak, mint én?
Elég óvatos vagyok, mert mindig az van a fejemben, ha keményebben összetöröm magam, akkor nem lesz sport pár hétig, rossz esetben pár hónapig.
-
dom1n0
senior tag
válasz
MPowerPH #324851 üzenetére
Garmim ezeket eleg faszul kezeli en ugy figyeltem meg, nem kell vele foglalkozni.
Reflexx: 41 evesen bitang jo szamok szerintem ha tenyleg realis, de remeljuk az
Mas tema: Elvittek az Orbeat ma, jo helyre kerult szerintem.
Jovo heten a regi Cube mtb-t is viszi kollega, most lassan ertelmezheto szamra csokken a kerekparok szama, es befog ferni az osszes a kazanhazba ujra -
arcitec
addikt
válasz
Friczy #324844 üzenetére
Köszi a választ. Többször is újraindítottam a laptopot és most akárhányszor is jó a webes felületről feltöltve. A bitek útjai sajna nem mindig kiszámíthatóak.
És ez igaz az androidra is, mert minden vacak appot felhoz még a naptárat is, a connectet nem, sőt még úgysem, hogy ha rákeresek, egyszerűen nem találja. Még jó, hogy van sok egyéb lehetőség is. Esetleg akinek android telefonja van, megerősíthetné..
Egyébként is van az appon mit még fejleszteni, mert androidon példul az alkalmazások közt még neve sincs. Ezt nem is értem, hogy nem lehet tesztelni. -
MPowerPH
félisten
válasz
parandroid #324835 üzenetére
Nekem full rossz a BMI -m. Most elindultam lefelé tömegben, 82kg -nál járok. 27,4 a testtömeg indexem. A kalkulátor szerint 65kg lenne az ideális. Ez a netto marhaság. Felső határ meg 75kg. Az még teljesíthető is, talán, bár 76kg -nál még soha nem voltam könnyebb.
Btw, Z2 -zesbe rakok brutál tempós szakaszokat, de a Garmin folyamat sír, hogy kevés az anaerob mozgás, több kell. Akkor hogy van ez, hogy csak z2? -
Seep
senior tag
válasz
INTELligent #324846 üzenetére
Te is sejted a valaszt, hogy sor csere kellene valoszinuleg.
-
(ex)Cat
senior tag
Pogi edzeget
-
INTELligent
senior tag
Munkabajaroson csereltem lancot, erre par fokozaton, foleg erosebb terheles hatasara elkezdett ugrani a lanc. A regi lancot meg kidobtam..Ezzel lehet valamit kezdeni?
A bringa kb 15 eves, en 4 eve vettem, egybol lancot csereltem, es beleraktam 13k-t, nem tudom, hogy az elso tulaj mit cserelt rajta. A hatso valto gorgoi elegge kopottak, de eddig azzal nem volt semmi gond. -
Friczy
senior tag
válasz
arcitec #324836 üzenetére
iPhone-t használok, ott az alkalmazásban GPX letöltés, ilyenkor felkínálja, hogy hová kívánom letölteni, és feldobja a gyakori alkalmazásokat. A Connectet épp nem dobja fel, de a 'Továbbiak' rész alatt meg lehet találni, és akkor ott lesz. Connectben meg be kell állítani, hogy küldje az eszközre.
-
Maximum1
őstag
válasz
Friczy #324833 üzenetére
90%-a aszfalt út, szaggatottal jelölt a terep, az utolsónál maradhattok a betonon, ugyanoda visz és ráadásul az a kijelölt bringa út...
-
f_sanyee
senior tag
válasz
Dark Archon #324841 üzenetére
Fogalmam sincs, de a route megjelenik a többi között ami connectől/stravaról jön, igy simán el tudom inditani. Ennyire kell az app, nem akarok vele navigálni. (premium komootom van, szóval nem tudom kipróbálni, hogy a sync megy e enélkül).
-
-
f_sanyee
senior tag
válasz
Dark Archon #324838 üzenetére
sőt, felrakod a connectiq-val a komoot appot és auton synceli.
-
arcitec
addikt
válasz
Dark Archon #324838 üzenetére
A BRouter is ilyen nekem jobban bevált mint a Komoot. De mint írtam, úgy tűnik, hogy a telefon appról közvetlen kitöltve már jó a connectben is, szemben a webes felületről letöltve.
-
-
válasz
Hát, ha nagyon köves, akkor úgyis lassan fogok menni vagy tolom. Ha meg sok lesz a köves, akkor hagyom a 'csába
Közben kitaláltam a megfejtést a dilemmák nem kevés hányadára: a Velencei tónál bérelek egy outit (vagy ha van fitness-t, bár abban kételkedem), és egy tó-körön megnézem, mire megyek vele
#324796 Friczy: nekem elég necces lesz az a túra a montival, nem mentem még ekkorát közel sem, úgyhogy az elejére hozzátenni a 10km-t nem játszik. Vszleg inkább igazodom a MÁV-hoz, és a vonaton ebédelek...
#324809 arcitec: még nem néztem, a következő 1 hétben nem lesz rá időm úgysem. De már látom messzebbre jutottatok.
-
arcitec
addikt
válasz
Friczy #324830 üzenetére
Oppá. Webes felületen csináltam mindent laptopon. Ott nem tom mit kéne frissíteni, mert nincs mit. Ellenben a telefonról, hogy küldted egyből a connectbe? Azt nekem nem ajánlja fel. Mail-ben el tudtam küldeni magamnak. Azonban azt feltöltve a Garmin connectbe már jó. Khümm nem kicsit érdekes, illetve talán ott a kutya elásva, hogy a webes felületen
ez a rout térkép jön be: ridewithgps és ebből lehet letölteni.
Amúgy köszi szépen. De jó, hogy más eszközöket használunk. Ja és érdekelne, a telefon appból, hogy emelted egyből át a connectbe.
U.I: Itt egy kis rátekintő az útvonalra, nem a legjobb, a semminél több, annyira nem tűnik vészesnek az út minősége. Erdei terep : [link] -
parandroid
félisten
válasz
Ja, nekem is kb ez van, most vagyok 25,6-os bmi-n, voltam 72kg is, ami a moostanihoz képest -7, és bizony akkor néztem ki/éreztem magam jól - futás is akkor ment a legjobban, nyilván. Hogy ez most reális-e, amikor az elmúlt egy évben konkretan inkább híztam meg 2kg-t, mint fogytam, az más kérdés.
Persze én full konfekciómeret vagyok mindenben, 42-es cipőt, m-es ruhát, 30-32 nacit bármikor rendelhetek látatlanban, mindig jó minden - ok, pocak most kicsit útban van. Bringaméretek ugyanez, minden táblázat szerint 53-as csacsi kell, és tényleg…
p
-
parandroid
félisten
válasz
“nyugaton meg csak a sotteres utakon lehet menni oszt cső, az se túl vidám, és ott állítólag büntetnek is érte”
Egyrészt meglepően sok a kijelölt bringás ut a hegyoldalakban (meg akadnak valódi hegyek is, ugye), másrészt van egy megszokott etikettje a dolognak, ha túrázókra, kutyasokra figyelsz, ők is tök civilizáltan állnak hozzád. Lefelé száguldozás persze így csak elég szűk tartományban van, de azért létezik hivatalosan is - mikor vallast felvittem a hegyre (aszfalton), ő is irigykedve figyelte a fullface-es mtb-osokat, ahogy a különbusz utánfutójára pakolták fel a bringákat. Az a busz naponta többször fordul, minden nap, és ezek a srácok-lányok is napi több alkalommal jönnek lefelé. Bár a mi kis falusi hegyünk csak 880m, és kb 200m-en van a berakodás - de ha máritt van erre endszeresített buszjárat, gondolhatod, mi megy ott, ahol tényleg rendes hegyek vannak… Osztrákoknál rengeteg ilyen kimondottan downhilleseknek épitett lefelé van, nemelyik simán 1-2000+ méter lefelé.
p
-
Friczy
senior tag
-
MC Pite
veterán
válasz
mauimagic #324829 üzenetére
Nekem mindegy merre megy, és ennek a jelölésnek is örülhetünk - csak rémlik túrabringás ajánlás, de hát nem kevés inkább montis rész van benne, ezt nem árt tudnia annak aki belevég.
Annyira nincs legális útvonal (1-2 a Pilisben, Gerecsében pl 0 ha jól rémlik) hogy még ezen útvonalak egy része is szerintem tiltott lenne hivatalosan bringásoknak
Mondjuk nyugaton meg csak a sotteres utakon lehet menni oszt cső, az se túl vidám, és ott állítólag büntetnek is érte (mert itthon ezt még szerencsére leszarják).parandroid: Nekem akkor lenne ződ a bmi/fitneszkor, ha 25,x-ről 21,x-re menne a BMI, ami több mint tíz kg (realitása 3-4kg-nak van). Nyilván ezen felül tudok emelkedni, csak jelzem hogy biza nem mindenkinek tűnik jónak, és szerintem én átlagos testalkat vagyok (legalábbi magasság).
-
parandroid
félisten
válasz
MC Pite #324826 üzenetére
Vannak ilyen anomáliák, de azért a pareto elv itt is érvényesül, és a 80%-ra igazak ezek a szabályok. Nekem pl a garmin szerint is le kéne dobnom vagy 5-7kg zsírt, meg a tükör szerint is. Hogy a fiókban lévő gatyáim derekát, meg az apupocakos pólokat ne is említsem.
p
-
Friczy
senior tag
válasz
arcitec #324825 üzenetére
Lehet, hogy valamit frissítened kéne. Ugyanazt csináltam, a Horizont mobilalkalmazásból átmásoltam az útvonalat a Garmin connectbe a telefonon, utána ránéztem a webes Connect oldalon, nálam Dorogon az indulásnál átvisz a vasút túloldalára egyből, és a Munkás utcán megy el a sportcsarnok mellett a nyomvonal.
-
mauimagic
senior tag
válasz
Meg lehet csinálni persze gravellel vagy bármivel is, de úgy látom semmi következetesség nincs a Horizontba, mint ha gép előtt ülve térképen jelölték volna az útvonalat, nem túra vagy gravel kerékpárral is normálisan járható útvonal volt a cél.
A KLND-nek van egy Horizontról szóló podcastja (szerintem linkelték is), ha érdekel, ott elmondják az okokat.
Röviden: baromira meg volt kötve a kezük.Az a helyzet, hogy baromira szeretek mindenre puffogni, de ehhez most egy szavam nem lehet...mióta terepen bringázok (20+ éve) még soha nem történt előrelépés legális útvonalak tekintetében (a Pilis Bike-ot nem sorolnám ide, mert az EUs pályázati pénzekből készült fakitermelési útvonal...)
Civilek dolgoztak rajta, időt, pénzt nem kímélve évekig, lehettek valamit az asztalra. -
avl
senior tag
válasz
MC Pite #324826 üzenetére
"az ideális testsúly 65kg lenne papíron " van ilyen ?
mihez idealis ?szerintem nincs egyetlen, egy szük tartomanyu "idealis" tömeg(ünk), inkabb egy tartomany, amin belül lehet idealis (de a tömeg nem ir le elegendöen önmagaban, lehet X kg-mal "idealis" es ugyanolyan magassag mellett "X" kg-mal problémás is; zsír es nem zsír - amire gondolok)
- egy hegyimenönek tutti mas az idealis tömege, mint egy idöfutamosnak, egy pályásnak (ugyanakkora magassag mellett) es akkor még csak kerékpáros szempont volt -
dom1n0
senior tag
válasz
ZavaBalazs #324819 üzenetére
Ahh akkor kevertem/keverem a Tour De Mátrával.
Ott Recsknél nem felmegy hanem le az útvonal a 83 kilis távnál. [link]Szerk: Egyébként vonattal nagyon frankó jönni Mátrázni aki akar, Keleti-Gyöngyös kerékpárszállítós vonat, kb 5 perc tekerés a végállomástól a bicikliút ami felvisz a körre.
-
MC Pite
veterán
válasz
balintbaba #324820 üzenetére
Nekem az ideális testsúly 65kg lenne papíron (így garmin szerint is).
Szerintem nincs rajtam 13-14 kg plusz (amikor a képek készültek bő 78kg voltam, meg épp most is bő 77).
Gimi végén, mikor kicsit kondiztam, szálkásítottam, saját testsúllyal szériáztam, voltam 72kg, és akkor is tekertem (csak most inkább lábon van több izom mint hason és mellen).
Szal kb kizárt hogy a 65 kg reális legyen; ha igen, akkor meg vastagon az izomzat rovására. -
MC Pite
veterán
válasz
pbors #324779 üzenetére
Sokkal magasabb a ToughRoad. Mellé kéne tolnom a Sparkot, de érzésre legalább olyant magas a TR mint a 2.4es gumikon gördülő RC-m.
Valószínűeg meg is kapja a 640es egyenes Toseek kormányt.Meg is kérdezném a topiklakókat... 29es fulmerev monti aka túrakerékpár aka flatbar gravel, 680as rise kormány van most fent gyárilag, magas a cockpit kicsit, és szerintem csúnya ha a stucni felett vannak a hézagolók
...
Úgy, hogy főként aszfalton megyek vele jóval többet, nyugodtan dobjam fel a 640es egyenes kormányt? Tudom, szereljem át, minek kérdezem, de kéne 1 nap vagy 1- 2 napon belül 1-1 órá tekerés meg átszerelés, amire hótziher hogy nem lesz időm, max egy hét múlva tudom újra próbálnigbors:
A Horizont pár környékbeli (Gerecse) szakaszán az 50milis 29"os gravellel sem esik jól, mert köves mint a ...a élet, inkább montival mentem arra. Meg lehet csinálni persze gravellel vagy bármivel is, de úgy látom semmi következetesség nincs a Horizontba, mint ha gép előtt ülve térképen jelölték volna az útvonalat, nem túra vagy gravel kerékpárral is normálisan járható útvonal volt a cél. Más kérdés hogy nálunk nem is könnyű ilyet találni, mert vagy kurva nagy kövek vannak, vagy sáros időnként. Szóval Horizontra egyértelműen Toughroad ajánlott; de ha ez 1% sincs éves tekerésbe, akkor inkább Fastroad.
Egy 35-36milis abronccsal nyilván abszolválható a Horizont óvatosban, de élvezni az ember ezeket a részeket nem fogja - elleneben aszfalton kevesebb wattot kér ez a setup. -
Friczy
senior tag
válasz
arcitec #324809 üzenetére
Én az alkalmazásból tettem át a Garmin Connecten át a készülékre. A Connectben (böngészőben) nézve nem látok benne problémát, holnap majd kiderül a valóságban is
Szerk: A Connectből letöltve és a brouterre felrakva is rendben lévőnek látszik (most a holnapra tervezett Nagyoroszi-Diósjenő szakaszt néztem) -
Ringman
nagyúr
válasz
balintbaba #324820 üzenetére
arra persze, itt az izmos, de súlyos, kis testzsír%-ú emberekre gondoltam. de ezt te is írod
-
balintbaba
tag
válasz
Ringman #324814 üzenetére
"igen, az ffmi az jobb mérőszám lenne erre."
Szerintem pont, hogy nem.Egy üzemorvosi vizsgálatra a BMI a legjobb mérőszám. Indokolatlanul leszólják mostanában, pedig a legtöbb ember irodai munkát végez, kanapé-autó tengelyen mozog – náluk pedig tökéletesen használható. Ha van egy Mr. Olympia ismerősünk, akinél félrevezető a BMI, és emiatt azt gondoljuk, hogy az egész módszer rossz, az exception bias tipikus esete.
A zsírmentes testtömeg atlétáknál hasznos lehet, de sokkal nehezebb és drágább pontosan mérni – nem mellesleg egy átlagember számára teljesen felesleges.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
dom1n0 #324818 üzenetére
ez az útvonal lesz idén is elvileg. mászásba tavaly nem pusztultam bele, nem tudtam mire számítsak, ennyit még sosem másztam egyben -> hagytam benne. szerintem is gyorsabb lesz, mondjuk tavaly a képen látható egyenruhás gyerekekkel forogtunk siroktól parádsasvárig (elején leszakadt egy srác, én bevártam, sirokon értük utol a defektjavítás miatt álló többieket, odáig elhúztam
), viszont idén nem jönnek ennyien (ha egyáltalán valaki jön... ami kétélű, pl a szélén álló szemüveges srácnak minden közös ride-on defektje van, itt is azért álltunk sokszor, nem tudtunk rendes ritmust felvenni), szóval melósabb lesz.
-
dom1n0
senior tag
válasz
ZavaBalazs #324783 üzenetére
Elvileg a 1.5 körös lesz idén is ugye?
Gyöngyösről egy karika Verpelét fele, és alulról vissza Mátrafüred, majd onnan a Kékes.
Stravas számaid alapján ennél sokkal jobbat fogsz menni (szerintem).
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
pbors #324805 üzenetére
Én meg kezdtem úgy, hogy a 660-as kormányt levágtam 640-re, miután
tudományosan
kiszámoltam mi is a jó az én vállszélességemnek.(hát nem egy testépítőszerű, az biztos) Aztán sorban...640 +mentek szarvak rá, 720, 740 és most 780, melyet úgy vettem, hogy majd legyen miből vágni...hát nem "kellett".
Féltem tőle, nehéz is ajtókon, kapukon átvinni és kezemen is meglátszik mai napig, hogy itt-ott érintőre veszek valamit, esetleg feltépi tüske, tövis, de már megszoktam és a szélesenn fogás kompenzálja kissé a Cube hagyományosan rövid reach távolságát és magas elejét. -
MPowerPH
félisten
válasz
parandroid #324801 üzenetére
A srác sem tud futni. Túrabringázni szokott, ott nagyjából egyenesen ül, de brutál pulzusa van sétabicajozgatással is.
Ez persze a ló túloldala, mert a sok zsír is terheli a szervezetet, de e mellett a sok épített izom is. De bmi indexet szépen kétvállra fektetik az ilyen manuszok. -
MM
őstag
#zsír ügyben, mivel jelenleg semmi sincs itthon, szeretnék beszerzni valami "mindere jó" zsírt a birngákhoz, ebben tudnátok segíteni?
A témára rászűrtem és visszaolvastam, de nem találtam meg a szent grált.
Az alábbiak közül jó lehet valamelyik?
Motorex Bike Grease 2000
Weldtite TF2 Teflon
Weldtite TF2 Lítium
AGIP TOP 2000Fentiekre több ajánlást találtam visszamenőleg, nekem 1 db 100gr-os pont elég lenne kb 10 évre.
Kiszerelés igazából mindegy, kinymópisztolyom nincs hozzá, meg gondolom nincs is sok értelme, ha szökőévente 1x kell. (Az Agiphoz pl. ha jól gondolom kéne...)
Aztán ha a lítiumos nem tesz jót az alunak, és nem tudom biztosan, hogy mi miből van, akkor az is felejtős lehet.Láncra van wax, a karbon cuccok közé karbon paszta is van, így igazából a kerék tengely / agy, illetve a hajtás amihez jó lenne lőni valamit.
SRAM hajtókaron pl. gyárilag van egy kék trutyi, de a tégelyes SRAM zsír meg sárga.
A tengelyeken is gyárilag egy kék színű trutymák van a Cube-on.Végül is, akkor maradt a Motorex, vagy a teflonos Weldtite.
Abból melyik legyen? Vagy egyik sem? -
Weareus
addikt
válasz
Hasaggymeg #324803 üzenetére
Fúúú, bakker, én most kell menjek
hazaa kocsmába a melóból. A törős helyett tőröst olvastam... -
arcitec
addikt
válasz
gbors #324793 üzenetére
Megnéztetek letöltött gpx útvonalat térképekre feltöltve? Mert hát mondhatni sok helyütt elégé fura a nyomvonal. Vannak pontok, mintha légvonal lenne az irány. Meg van, hogy egy "varga görbe" utat nem tud normálisan követni. Hogy honnan lett ez a gpx?
Nem-e esetleg helikopterrel csinálták. -
6030D
őstag
válasz
parandroid #324797 üzenetére
Azért bringában csak utolérem.
-
pbors
csendes tag
válasz
Hasaggymeg #324792 üzenetére
Hát eddig kb létezett 170-es meg 175-ös. Én most lusta volnék kiszámolni, hogy az odalenti 10-20mm az adott hosszon mekkora szögeltéréseket jelentene.
Asszem akkor szoktak egyébként rövidebb hajtókart javasolni, ha hátul fáj a térdhajlat hosszabb tekerés után.
Régen meg volt a parasztbike, aztán aki nem volt elég magas, az tekert a váz alatt.
(Mondjuk 100+ km-t igen ritkán.)Hogy a tech trendekből mennyi a parasztvakítás, és mennyi nem, az majd kiderül. Az első komolyabb MTB-men 60-as kormány volt, szarvakkal. A mostanin meg 780-as szarvak nélkül. Itt pl jobb a szélesebb kormány, rövid stucni, stb.
A pedálnál biztos az is benne van, hogy egyre többen bringáznak, és a méretgazdaságosság miatt megérheti több hosszot gyártani, és akkor a bikefitterek is tudnak ebbe az irányba menni.
Én a magam részéről a koskormányos gravel-t gondolom egy hülyeségnek, a múltkor itt linkelt videótól (amikor a kolléga alsó fogásban verette a földúton, aztán el is esett), a hideg kirázott.A bikefittel meg úgy vagyok, hogy ez is egy szakma, nyilván van aki ért hozzá és jól csinálja, meg van olyan is aki nem. A jobbak általában valamilyen fizioterápiás/gyógytornász háttérrel rendelkeznek, és remélhetőleg tudják mit miért csinálnak.
És amúgy nem túl sokan csinálják Magyarországon, de iszonyatosan le vannak kötve, augusztusban októberi időpontot kaptam volna. -
parandroid
félisten
Röhögni fogsz, pont most néztem én is a 3. évadot, 1:1 ugyanez a méret a fazon, csak nem ilyen jóképű (meg ennyire nem szálkás). Asszonnyal dimitrinek is hívtuk a reachert végig. Az autófelfordítós jelenetet kb nálunk is forgathatták volna a raktárban, ilyen szitunk kb heti 1 van, csak nem autóval.
p
-
MM
őstag
válasz
parandroid #324801 üzenetére
És színész is a koma?
-
parandroid
félisten
válasz
MPowerPH #324786 üzenetére
Yep, főnököm egy tajgai favágó alkatú orosz csávó (német orosz, ottani nemzetiségi volt, amig vissza nem települtek, német családnév, meg minden), ha eldől egy raklap, és hárman nem bírjuk felállítani, oda kell hívni, megoldja egyedül. 190 centi, 140kg, az XXXL-es melós póló körben kicsi rá.
Amúgy nemrég kezdett biciklizni, mert futni nem tud, de gyúrás mellé kell valamit kardiózni. Értelemszerűen sok sikerélménye ebben sincs szegénynek, ennyi ‘fölös’ izommal. Ha jól ertettem, valami mtb-be hajló cross trekkinggel tolja, heti 1-2x 1-1,5 órát. Persze gyúrás az naponta van.
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- A Neuralinket is megelőzheti a kínai agyi chipes projekt
- Politikai mémek
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 4070 Super 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest