- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
válasz
zsocy #244948 üzenetére
Köszi. Ez jó összefoglaló komment.
Tegnap Flandria alatt Szega beszélt a felnik/kerekekről, és ez tök jókor jött nekem. Az alacsony perem az hegymenetre jó, de síkon lassabb. Az aerobb kerék meg felfele lassabb. Viszont a kis perem 23mm például, az sérülékenyebb. Szóval ez a 32mm-es ez így elsőre nekem tetszik. Köztes megoldásnak jó lehetne.
Azt hallottátok, hogy az UAE váltott Pirelli P-Zero gumikról idénre, mert Pogi annyira szidta azokat a gumikat? Most Continental-lal mennek. (Biztos 80-90km/h körül már nem tapadt úgy a Pirelli Poginak.
) Néztem azokat a gumikat, amiket Valter Ati-ék használnak, de nem is lehet őket kapni. Vittoria Corsa Pro.
Meg az is tök érdekes volt, hogy Pogi, van Aert, és van der Poel közül ketten is kisebb vázat használnak, mint ami a méretük lenne. (Nem emlékszem, hogy hármójuk közül melyik kettő.
de asszem Pogačar és van Aert)
Ezt meg csak itt hagyom ha valaki nem hallott volna a tegnapi Flandira mega bukásról: [link]
-
Fall-N
veterán
válasz
Angie™ #244934 üzenetére
Ó, hányszor írtuk már. Valaki csak a saját kárán tanul.
Írtam már hányszor, hogyha nem megfelelő méretű a váz, akkor ne csodálkozzon ha itt-ott fáj, mert soha nem lesz jó. Az SPD csak rontott a dolgon. Előbb normális váz kellett volna utána SPD meg ruhák.
Szerintem az, hogy optimális legyen a bicikli alattam ezerszer fontosabb, mint hogy Castelli vagy bármilyen gatya legyen rajtam. Utána ha jó a méret lehet optimálizálni a hajtást, váltást stb.
Meg is rendelem ma a Funn Ridge Solo-t, kíváncsi vagyok rá élőben. Kellett mellé szerszám is, az szokás szerint BikeFun lett.
-
zsocy
őstag
Mavic Crossride-ot szerintem ne is akarj, az nem országúti felni.
Ahogy Hasaggymeg is írta, az olcsó kerekekkel lehetnek bajok, de az is lehet hogy a világon semmi gondod nem lesz vele. Felhasználás, súly és szerencse függő. Egy Lightweight Meilenstein szettet is le lehet úgy kátyúzni hogy azonnal vége lesz, és sokan boldogan gurulnak a gyári (mondjuk Shimano wh-rs100) kerekeiken is amíg el nem kopik, hiba nélkül.
Fulcrum, DT Swiss, esetleg Campa, vagy ha találsz a Hunt kerekekről is hallottam jókat, ezek mind rendben vannak, csak vigyázni kell rájuk és megadni a megfelelő karbantartást. -
fulton
addikt
Van itt aki használja ezt a calp ot a castellitől? Egy méret van sajna.
Milyen fejméreten használjátok, korrekt? L es sisakot hordok, 59 fejméret -
.LnB
titán
válasz
Hasaggymeg #244939 üzenetére
Érdekes helyzetben vagyok. Mert ismerős körben három ember is Fulcrum-ot használ. Racing 6-tól-Racing4-ig. És ajánlották nekem. Itt viszont úgy látom, hogy nincs jó híre a Fulcrum-nak. Viszont nem is ragaszkodom én hozzá. Amit nemeth989 írt, DT Swiss PR 1600 Spline 32-ről mi a vélemény? ROSE-on elég értelmes árban vannak.
Mavic Crossride-ot meg én sehol sem találok.
A P1800-at miért ajánlod (érdekel a véleményed, azért kérdezem)? Az ára nagyon kecsegtető: [link] -
mauimagic
senior tag
Mez témában: az Ali tele van "NW" mezekkel, gatyákkal.
2018-ban vettem egy hosszú szettet, a gatya kritikán aluli, reklamáltam is, küldtek még egy szettet, az is ugyanolyan gagyi, a szivacs pozíció teljesen rossz helyen van.Viszont az anyaga elég jó, simán középkategóriás márkás színvonal. A 2db mezt a mai napig használom és gombokért volt. Annyi, hogy XXL, pedig a méretem L-es
Viszont sokkal jobban működik, ha normális hanyatló nyugati webshopról rendelsz nyáron téli, télen meg nyári ruhát, mert úgy már szinte kínai áron megkapod és nem lutri az egész.
-
werszomjas
addikt
Az mitől lehet, hogy ha terheletlenül hajtom hátrafelé a hajtókart, akkor a hátsó kerék elindul hátrafelé forogni és nem a racsni hangját hallom? Ha megfogom a kereket, akkor már ok.
Shimano 105 rendszer, outi. 1500 km-el -
Hasaggymeg
Topikgazda
+1, hacsak nem gőzborotvával áztatta be véletlenül úgy tűnik a Fulcrum hozza a DB77-es formáját.
nemeth989...szerintem nézz egy DT Swiss (pl. P1800), vagy Mavicot (Crossride) abban az árban.
Én mikor nejem Racing77 kerekét odavittem hozzájuk mint forgalmazóhoz, hogy szűk év után nemcsak a csapágy rág, de a reteszelés is úgy működik, hogy isten őrizz a válaszuk az volt, hogy "..ezek az olcsóbb Fulcrumok ilyenek" és mutattak olyant, melynek párja annyi volt árban mint a teljes kerékpár amire ment volna. 😨...ja, és végül a kiharcolt és egyenesen olaszból kapott garis cserekerék is olyan volt, vagyis első útjain össze-vissza reteszelt, pedig azt aztán én bontottam ki a nejlonból.🤪 (igaz, hogy egy vaságyastúl 53 kilós "acéllábú" nő hajtotta, nevezetesen Zasszony
)
-
nemeth989
senior tag
Egyszer beázott valószínű, nem tudom. Olyan 4-5K km között raktam bele. De szerintem is gáz egy kicsit. Lehet csak én szívtam meg, nem vonok le olyan nagy következtetést. Meglátjuk, idén mi lesz, ha csak megint ennyi gond lesz vele, akkor rendben vagyunk.
Egyébként, most már 32-es dt1600-ost vennék. -
nemeth989
senior tag
Nekem Racing 4 van Bringalandtől. Ugyanezen a kettőn agyaltam, vagy még ott van külföldről pr1600. De végül nálam is azért lett Rac4, mert szebb a magasabb perem
Eddig 1 év alatt az első kerékben kellett csapágyakat cserélni, más nem volt vele. Meglepően halk egy felnifékes DT PR1400-hez képest, ami még itthon van másik bringán.
-
válasz
Dark Archon #244933 üzenetére
Két számmal kissebb??
Ez valahogyan kiesett, bocs ezen semmi nem segít.
Normális méretű bicajt kell venni pont -
válasz
Angie™ #244931 üzenetére
Nem nevetett szerintem senki, de kétségtelen, hogy nem olcsó. Viszont arany igazság, hogy inkább erre költsön az ember, mint orvosra.
De érted az iróniát amúgy... olyan embert próbálsz meggyőzni, aki két számmal kisebb bringán teker, és inkább a sokadik Castelli gatyáját veszi
-
.LnB
titán
Ahogy nézem a felniket, abban az ársávban amit így elsőre szánnék rá, nincs nagyon választásom. Vagy a Fulcrum Racing 4 vagy a Fulcrum Racing 3 maradt. A 3 az könnyebb, a 4-nek jobban tetszik a magasabb pereme.
De még mindig csak nézelődök, nem döntöttem még el, hogy mi legyen. -
válasz
fulton #244918 üzenetére
Ezt mondtam korábban, hogy el kell menni bikefit-re. Kinevettetek, hogy sok pénz. Aztán jön a fájdalom, és a pénzt kifizeti az ember a dokinak. És, nem lesz megoldva a problémád.
Egy körkörös mozgást végez a lábad, felül rögzítve van a csípődhöz, nem igazán tud nagyon hova kimozogni, alul pedig a lábad hozzá van rögzitve fixen a pedálhoz, szintén nem tudja kimozogni.
Amennyiben van a két lábad között lábszárhosszban különbség (márpedig benne van az asszimetrika az emberi testben) már borul minden. És itt most nem centiméterekről beszélek, elég csak fél cm lábhossz különbség, amit te alapból nem érzel, csak akkor ha kötött pályán mozogsz rendszeresen.
Persze, hogy elkezd fájni térd felett, meg térd alatt, meg a térded..
Van egy beállítás ami az egyik lábadnak lesz jó, a másiknak nem és van egy beállítás ami a másiknak jó lesz és az egyiknek nem.
Azért tudom ezt ennyire, mert én hasonlóan jártam. Miután ki lett mérve a lábszárhossz különségem, utána már be lehetett állítani a jobb lábamon a "hiányt" egy SPD alátéttel. Inenntől kezdve az optimális beállítás jó mindkét lábamnak, és nincs fájdalom.Csak egy tipp
ui: és akkor még nem is beszéltem arról, hogy mennyivel megnő a teljesítményed, hiszen minden izmod optimális szögben mozog ezért maximálisan jól tudod terhelni.
Ezt képről, fotóról, ránézésre, érzésre másnak távolról nem lehet tökéletesen beállítani, igen erre kell a szakember.
Lehet próbálkozni így, meg úgy, meg fentebb rakni, meg lentebb rakni, meg előrébb húzni meg vissza, ha asszimetrikus a lábad, soha nem lesz jó ezekkel a megoldásokkal. Közben telnek a hetek és a hónapok és ugyanott fogsz tartani.
Szeretnék segíteni, mert tudom jól, hogy mit érzel és mi az amin keresztűlmész és tudom milyen érzés az, mikor megvan a megoldás, elmúlik a fájdalom és bosszusan mondod magadnak, hogy miért nem jöttél el hamarabb bikefit-re.
Én annyira hálás vagyok, hogy "megoldották" az éltetem és boldogan, fájdalom nélkül tudok biztonságban tekerni, hogy évente visszajárok "kontrollra" és nagyon nagy szeretettel és önzetlenül fizetem ki mindig a felmerülő költségeket, mert tudom, milyen boldogságot ad és adott nekem a fájdalommentes SPD-s tekerés. -
fulton
addikt
kitámasztó kérdést már máshogy látom, országútira pláne karbonra ha lehetne sem tennék kitámasztót. Ha lenne rajta is levágnám.
-
chubby2o6
senior tag
válasz
lsebestyen #244922 üzenetére
Akkor ezt ezek szerint nem a készüléken kell beállítani, hanem az appban? Vagy annyira ne foglalkozzak vele, ha sokat kell mászni, úgyis észreveszem?
-
fulton
addikt
válasz
MPowerPH #244923 üzenetére
jah, jó pár napot ki kéne hagyni, olyan hosszú ez a folyamat, tegyük fel normalizálódik, megyek, megint előjön, jó akkor állítsam mondjuk fentebb az ülést, menjek km-eket , várni heteket mi lesz ...ha nem jó akkor a másik irányba..csökkenteni a nyergen...megint hetek tesztelni..pf.. ezek hónapok. És hiába kerestem kutattam utána nem találok semmi kiindulót. Mi okozhatja, csak beállítási gond ( már úgy teszek), vagy lehet a nyereg...f* tudja. Mióta spd van a jobb lábamnak kutya baja. Heleytte most a bal csinálja..
-
chubby2o6
senior tag
válasz
Tyson5 #244910 üzenetére
Nem írtad, milyen agyról van szó, de ha tényleg ez a baja, azt viszonylag könnyen meg tudod állapítani. Le kéne szedned a kazettatestet, lehet, csak el van koszolódva belül, és egy takarítás megoldja. Nekem az előző DT agynál le kellett csavarnom egy anyát a kazetta végénél ( ellenoldalon rá kellett fogni ), így a kazettatestet simán le lehetett húzni. Akkor már látni a kilincseket meg az azokat tartó rugót, de amikor itt jársz, jobb lefényképezni, nehogy úgy járj, mint én, hogy az istennek se tudtam ugyanúgy visszatenni. ( Ha akkor andrisbandi nem linkel egy robbantott ábrát róla, szerintem még mindig azt csinálnám
.)
Azt látni fogod, ha koszos, de a rugót óvatosan vedd le, ha megnyúlik, soha nem fogod tudni rendesen összerakni. Az enyémhez vettem javítószettet ( két kilincs, egy rugó meg egy kis tégely DT zsír ), nem tudom, a tiedhez lehet-e kapni. Ha nincs eltörve/sérülve sem a kilincsek valamelyike, sem a rugó, akkor egy tisztítás-zsírozás után összerakva rendesen kéne működnie. -
fulton
addikt
válasz
szimpláncsak #244899 üzenetére
nem semmi
Még nagy is, most vettem egy 100mm stucnit, 0 fokosVisszatérve a ruházatra, én amit most vettem nyári cuccokat, egyik mez, az ilyen verseny szabású , nem épp olyan mint a téli mezem, az jobban fest rajtam, ez mindent kiad
nem vészes am ("saját magam szemében" ahogy felveszem), de ha itt van kis poci ez az rögtön domborítja.
-
fulton
addikt
válasz
Sleek #244895 üzenetére
ez nem feszülős cucc, de osztom hogy próbálin érdemes ahány ember .annyi...
-------
Zavar ez a combő fájdalom, annyira lassú lefolyása van. Pl ha lehajolok is érzékeny, érzem hogy nem oké. Míg taposón mentem a jobb vacakolt, most hogy spd meg a bal ... ki érti ezt..az is lehet csak megerőltettem mint a térdem, és ennek sok idő kell meg pihenés hogy rendbe jöjjön. Bár érdekes hogy a fő lábam a jobb, annak meg semmi baja mióta spd - vel megyek. Annyi hogy 5 km után kicsit a jobb talpam kellemetlen, de az elmúlik pár km után.
Ha ez nem fog rendeződni, azért csak elmegyek a dokihoz.. -
chubby2o6
senior tag
válasz
Hasaggymeg #244877 üzenetére
B+, most olvastam végig a cikket
A világító mélytengeri halaknál már gyanús volt, az elárasztásnál meg a szélgépeknél leesett...Mondjuk a végén említik is, hogy ápr.1
-
MPowerPH
félisten
válasz
Angie™ #244913 üzenetére
Az a baj, meg a regi nagy szervizek is tojnak ra... Nekem a 12nm -re hitelesitett csavart ~48nm -el sikerult leoldatnom. Az oreg szervizes ugyanis korabban annyival huzta ra. Es nem diakmunkas volt, de meg csak nem is kezdo.
Elotte az atutotengellyel is eljatszotta ugyan ezt egy masik szerviz, azt ugy tudtam oldani, hogy ra kellett melegitenem. -
válasz
andrisbandi #244912 üzenetére
Én írnék a helyedben a Cube-nak. Egyébként nem szokatlan, hogy semmilyen papírt nem kapsz egy bringaszervizben... ilyen esetben viszont nem árt ragaszkodni hozzá.
-
chubby2o6
senior tag
Ezek a computerek mi alapján mérik a szinteket? Csont ugyanazon az útvonalon 39 m és 664 m között már volt minden, ez a kettő a legkevesebb meg a legtöbb
. Gyakran járok ezen az útvonalon, általában 3-400 m között szokta mérni, de én azt is sokallom, szerintem az is kamu. Ja, és mindez a pesti oldalon, mi lesz, ha egyszer tényleg elmegyek mászni is?
Az oké, hogy hazaérve feljövök a nyolcadikra, de olyankor ( a lépcsőházban ) már nincs gps jel, meg a nyolc emelet tutira nincs 300 méter
Sigma Rox 4.0, auto-ra van állítva a magasság mérés. Be kell rajta állítani külön valamit? Mert így év végére simán meglesz vagy 8-10 Everest
-
válasz
andrisbandi #244912 üzenetére
Rengeteg helyen van eladó és szervizes hiány. Sajnos ilyen, mikor diákmunkások vagy kezdők 0 gyakorlattal beállnak szerelni.
Szerencse, hogy megoldódott az ügy.Jut eszembe, legalább egy éve keresnek szervizest, mindig feldobja nekem a facebook a hirdetésüket és most is kint van az oldalukon. [link]
Csodát nem lehet várni így -
andrisbandi
őstag
válasz
andrisbandi #241342 üzenetére
Ákosbike Gödöllő
- Vigyázni kell velük, átb4sznak!
Csakhogy benne maradjon a keresőben infóként.Előzmény; rutin mukaként vállaták a főcsapágy cserét karbon összetelóson. Beletört a bit, nem bírták kiszedni, csúnya nyomokat hagytak.
Akkor nem vettem észre, de becsaptak.
Azt hazudták nem kapni alkatrészt az elcsúfított helyett, nem kell fizetnem, majd ha lesz ingyen cserélik... azóta sem kapni szerintük, én meg elsőre találtam...
Van gyakorlatuk a felelősség megúszásában. Pénzt nem kértek, semmilyen dokumentum nem készült.Nagyon körülményesen sikerült kicserélnem a csavart, egy karcolás sem lett a bicón.
Több tízezret költöttem, sokmindent kipróbáltam. A bitet semmivel nem lehetett kiszedni, megfúrni. Végül a csavar másik oldaláról, szétkapva a bringát, egy speciális törtcsavar kiszedővel tudtam kiapplikálni.Szerencsémre jól végződött, de hogy egy hivatalos Cube szeríz így sunyuljon, ez nevetséges. Úgy tűnik akinek nincs a közelében bevált szerelő, annak a feladat adott.
-
Fall-N
veterán
válasz
Tyson5 #244910 üzenetére
Igen, ha nem elég feszes akkor nekem simán csinálta, hogy 5-ös fogaskerékről mászáskor átugrott a 6-osra. Hallani is lehetett, hogy a határán volt a lánc a két fokozat között. Lusta voltam beállítani akkor, utána picit kellett feszíteni a bowdenen és szépen váltott. A lánc és a fogaskerék is tökéletes állapotban van még most is.
-
Tyson5
tag
válasz
Fall-N #244909 üzenetére
Úgy gondolom elég szépen vált, igen. Nem zajos, menet közben sem vált. Szerintem tökéletes. Nem teljesen értem a bowdenfeszességet. Ha feszítek rajta, akkor a váltó sem lesz a "helyén". Úgy érted, hogy feszítsek a rugón? Ha ilyet lehet.
Ha valóban a kalapács hagy ki, hogy segíthetek rajta? Ez mostanában vált kifejezetten sűrűvé.
-
zsamiatt
őstag
Az igazan elvakultaknak es menoknek. Azert a dunan is kiprobalnam
[link] -
Tyson5
tag
válasz
Hasaggymeg #244897 üzenetére
Érzésre mintha hátul átugrana, illetve néha "csattan" egy nagyot. Lánc feszes, fogaskerék jónak tűnik, lánc nyúlása is oké. Így nem merek kiállva tekerni
-
bardi
senior tag
válasz
Dark Archon #244904 üzenetére
Terepen a mellény jó lenne, mert felfelé van kb 10es átlag, oda nem kell semmi, lefelé viszont van a 30-40-es menetszél, ahol legalább mellkasra jó lenne valami szélvédelem.
-
-
Sleek
senior tag
válasz
chubby2o6 #244898 üzenetére
Én rendeltem xl méretet mert az L kicsit rövid volt derékban. Azt ha nem lesz ok max odaadom valakinek
Volt nekem is régi decás mez de sajnos elkoptak. A régebbi mezeim másik fele meg volt bnőnél van , mert ha megyünk bringázni akkor ne kelljen mindig cipelnem a ruhákat. -
Fall-N
veterán
válasz
szimpláncsak #244899 üzenetére
Dehogyis.
A Cruiserből csak egy méret létezik, az 17"-os, így mindenkinek tökig ki van húzva a stucni, különben nem tud karótnyelten ülni rajta a kocabringás.
Sajnos nekem is volt egy pár évig ilyen eltévelyedésem. A végén nagyon utáltam, MTB-t akartam helyette. Igazi nehéz és SS volt. "Öröm" volt vele emelkedőn menni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest