Hirdetés
- Az ASUS sem feledkezett meg a kvantumpontos OLED monitorok szegmenséről
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- Felsőkategóriás NVMe SSD készül a Kingston boszorkánykonyháján
- Nyakunkon az ASUS AMD-s csúcsdeszkája
- 4K-s QD-OLED monitor az AOC-tól, picit talán olcsóbban a konkurenciánál
- Milyen notebookot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A Chieftec továbbra sem hanyagolja a klasszikus felépítésű házak piacát
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Gyümölcsösebb blendnek jó a Spicy Italy, a Choco meg legyen csokis nem.
Kezdő kávénak Sinsi, az India Monsooned Malabarnál nem kell jobb. Avx-nel ma nem láttam, de Kapuczinernel és Kávékalmárnál is van. A Pacificcafe Malabart nem kóstoltam. Nagyon finom, krémes állagú, csokis kávé, rengeteg cremával, és ha van pid, akkor szinte elronthatatlan.
-
adp
őstag
az elrakás bejött nekem is mondjuk én inkább úgy fogalmazok hogy nagyon lassan fogyott el kb 4-5 hét alatt sokszor pihent napokat a hűtőben.
Más: lehet hülyeség de azt vettem észre ha leveszem a hőt mert mondjuk 95-ön bejött de olvastam hogy alacsonyabb fokon más ízt ad be és lemegyek 87-re akkor sokkal gyorsabban jön le a kávé és alul oldott lesz? természetesen az adagot nem variálom
-
adp
őstag
-
bluesfan
tag
Akkor úgy tűnik, az enyém valami spéci darab, mert max. tizedmillimétereket kotyog a beállított fokozaton. Én még a kritikus helyeken fúrtam plusz lyukakat a a gyáriak közé, így fél fokozatot is tudok állítani. Kizárólag azért gondolkodom a cseréjén(esetleg), mert a mérete otthonra túl van a hely és tolerancia küszöbön.
-
Toobee
veterán
RR45 szerintem meg egy Ascaso szintjet se hozza orlemenyminosegben. En is hanyagolnam, bar abban az 1 evben meg megvolt, azert jol elvoltunk, de az a 48-as tarcsa nagyon karcsu. De ne kelljen mar megint magamat ajanlani, pici penzert ott az Obel-em, meg a Wega max-om is, ami gyakorlatilag egy Compak K6
sikerult szereznem egy szinte uj K6-ot, aztan inkabb a Wega-tol valok meg.
-
ronin s8
senior tag
Ez így van, de én szeretek még éveket is várni vele, mikor már a savak egy része lebomlik, átlakul. Ha ízben nem érzi az ember (száraz borról beszélünk, nem édesről, ahol a cukor elfedi a savakat), akkor nincs nagy gond utána.
Én a techno boroktól szenvedek, mint a kutya. Ha valamelyik bor laborban készült, esélyes, hogy égni fog tőle a gyomrom. Először a Györgykovácsot tettem tiltó listára, de mára már gyakortlatilag a teljes villányi paletta, és a szekszárdiak nagy része is ihatatlan számomra, hogy pl. egy Sauskáról ne is beszéljek...
Kékfrankosból Ráspi elég jó, bár esélyes, hogy az nem (csak) Kékfrankos.Néhány felvidéki is jó (bár most neveket nem tudok írni), sajnos a Bott Frigyesé is eléggé savas, bár jó. És ha hiszed, hanem, az öcséméké a legjobb, de sajna a 2012-ese már kifogyott. Vetekedett egy Brunello di Montalcino-val!
Ritkán iszom amúgy K-t, mostanában rákattantam a Brunello-kra, és a francia Pinot-kra. Ezekből retrospektíve nyomom. -
ronin s8
senior tag
Azok a Kékfrankosok, amiket hajlandó vagyok meginni, nem igazán savasak, legalábbis nem savasabbak, mint bármelyik másik vörös.
Én jobban szeretek társaságban inni, ott csak egy vagyok a sok közül, könnyű betartani a két poharas szabályt.Otthon, ha kibontok valamit, általában csak a harmadik napon fogy el.
-
soldier2
őstag
Nem. A szódabikarbóna nátrium-hidrogén-karbonát a Rennie calcium és magnézium karbonátot tartalmaz. Bár itt is képződik CO2, a felszabadulása sokkal lassúbb, nem annyira robbanásszerű mint a szódabikarbóna esetében, van ideje reagálni a szervezetnek (persze a hatás kialakulása is lassúbb). A gyomorsavtermelés egyik érzékeny ingere a gyomor falfeszülése, ezért szódabikarbóna fogyasztása után a szervezet rövid ideig azt hiszi, hogy bezabáltál, és elkezd gyomorsavat termelni ezerrel. A nagyobbik baj az, hogy a szódabikarbóna nátriumja, a gyomorsav klórjával mezei konyhasót ad, mondhatni úgy hat az egész a szervezetre, mintha kiskanállal vedelnéd a konyhasót. (cserébe a Rennie kálcium kloridja vesekövet okozhat tartós szedés mellett), mikozben azt hiszed egészségesen élsz. Mindkét esetben hosszú távú, rendszeres szedés esetén van fokozott kockázat, de a reflux és a magas vérnyomás rizikófaktorai között sok a közös, és gyakoribb is a magas vérnyomás, mint a vesebetgeség, ezért nem javasolt a szódabikarbóna gyakori fogyasztása, fuga tisztításra viszont kiváló
(a Rennie is csak alkalmi fogyasztásra jó, napi rendszerességgel nem javasolt).
Napi 5-6 kávéval az én gyomrom is feladná a harcot azt hiszem, de az már koffeinből is sok. Napi 2 max 3 néha bőven elég. Igaz szimplát nem iszok jó ideje.
-
levytee
csendes tag
Ha az alupara beüt akkor is nekem a használt Rancilio Nancy még ami nagyon bejön, ha újra kezdeném arra mozdulnék (fragola hátha tudna szerezni). Valahogy nem sokat olvasni itt róla, lehet nincs belőle sok, vagy valami negatívum lenne vele?
-
HaDeSzKa
csendes tag
Hát ez az... meguntam 3 hónap után a várakozást...
Lehet korábban elrontotta a nevét a Lelit, de az új termékeikről alig találni infót, talán félnek tőle az emberek. Jelenleg azt gondolom (a magam kis naivitásával), hogy most javítani próbálnak a kialakult képen és elfogadható áron (újak között) jobb minőséget adnak (gyári PID, réz belső, 3way, OPV a kazán előtt), és azt is szem előtt tartom, hogy nekem ez lesz a belépő készletem.És mielőtt megvádoltok, nem vagyok a Lelit marketingese, de nekem az is fontos, hogy néz ki a gép... Vagyis az fontos, hogy Feleségemet jó érzéssel töltse el a látvány, ezért nem jöhet szóba egy ütött-kopott, egyébként nagyon jó belső állapotú és minőségű használt masina...
-
Karthmann
csendes tag
A probléma konkrétan ez, még nem volt E61 csak a Sanmarco de ennél kikísérleteztem, hogy adott hőmérséklethez hová tekerjem a presostatot, igaz egy hét méricskélésembe került, viszont működik egy fok eltéréssel. A Butterflynál ezt nem tudtam megoldani, két egyforma értékű mérés sosem sikerült, így hát ne bánj semmit mert tized fok pontossággal ez járhatatlan.
-
-
Bazsee71
őstag
Kissé csalódottan, de az utolsó adagot a gyári szűrőn fogom átpréselni. Ha jó lesz, akkor most először maradt alul a Reneka.
Más: Kalitánál meg marad a kis Skerton a Graef helyett. Fantasztikusan jók az italok, egyszerűen nincs benne az az íz, amitől fanyalogtam korábban, illetve amiért hidegen már meg sem tudtam inni.
Most már csak az piszkálja a fantáziám, hogy vajon espressonál mit mutatna egy kézi őrlő...
(#40398) tariattila: párom orvos, szegény már falnak szalad, mikor valaki elkezdi neki promotálni a lúgos vizet. Kollégái szintén, ez már csak jelent valamit.
-
rallypix
csendes tag
Lehet készíteni vele, persze. Nem azt mondtam, hogy nem, csak azt, hogy soha nem lesz olyan, mint amit egy komolyabb képességű gép készít. Persze attól még élvezhető lesz a végeredmény, sőt, ezerszer jobb, mint amit a magyar kávézókban, éttermekben az ember elé tesznek eszpresszo néven.
Volt sok olyan világos pöri, amitől seggre ültem, olyat sikerült belőle készíteni GB-vel, de sajnos még több, amiből citromlé lett csak. Köze nem volt ahhoz, amit azonos kávéból ittam nagygépen készítve. Egyszerűen dupla végére akkorát esik a hő, hogy savanyú lesz sok kávé, akárhonnan is indul a csapolás. Rézcső nincs rajt, így nem tudom mennyit segíthet (szkeptikus vagyok ezzel kapcs.) de ha egy hónapon belül sem veszi meg senki, akkor rakok rá azt is, és akkor lesz azzal is tapsztalatom.
De még egyszer, ez saját vélemyény a saját (kicsi) tapasztalatom alapján. Volt itt olyan user aki már a második nap Gaggia Evoval megütötte az Espresso Embassy-ban tapsztalt ízvilágot. Ő lehet jobban csinált valamit. :-) -
mclord
aktív tag
24 óra alatt ezen a fórumon eszméletlen mennyi infót kaptam
Új hullámos kávé: Na itt én honnan tudom, hogy az ? itt se látom , de itt se mondjuk ha ajánlana valaki 1-1 típust kezdőnek, azt is megköszönném.
(párommal amikor kinn voltunk olaszba és egy ismerőssel mentünk aki nagy kávés, neki az is ízlett -nekem az csak cukorral és tejjel volt iható-) Ebből arra jutottam, hogy első "adag" kávét ebből abból is vennék, így a pontos irányt ellehet dönteni
-
mclord
aktív tag
Összefoglalva:
PID - paraszt vakítás .....Ezt mindenki cávolta (deloghi 15bar anélkül se tetszett-itt az volt ajánlva-)
PID - kis gépek (gc, gb) semmit nem ér] akkor lehet újhullámost is készítnei vele ?
PID - az első számú nem biztos de egy igen fontos és kényelmes a PID
PID - fontos ,de jó kávéfőzős nem feltétlen részesurfinget elolvastam hát azt én tuti nem csinálom
PID - nélkül is megoldható a hőfokszabályzás surfinget elolvastam hát azt én tuti nem csinálomEmellett még mindig áll az ajánlatom, a kávékóstolós részre, akár privátba is jöhet
-
adriankoooo
senior tag
Ja ja olyan sok értelme nincs a Gaggián, de nagyon tetszett, meg azon az 5 ezren ne múljon. Elvileg azt is mutatja, ha nagyon félredarálnék és nem lenne meg a 9 bar.
norkov84: remélem semmi rosszatt nem mondott a kicsikémre, rendesen megkínlódott vele szegény.
Nem tudom, hogy a rézterítő -e, de csontszáraz a kvpogi. Eddig mindig volt egy kis nedvesség majd pár mp múlva elmúlt. Ez miatt nem hiszem hogy jobb a KV, de ez is egy érdekesség.
-
Surda-
őstag
Ejha,az nem rossz
Na,ez annyira nem volt rossz,de mondjuk tényleg max közepes.
Sznobnak szerintem ma már nem sznod,hiába a sok merci és közéleti személyiség,egy kis kockás terítős kerhelyiséget nem neveznék sznobnak.
Sőt,drágának sem drága, olyan 3ezer körül vannak a főételek,ez egy jó helyen belefér.
A Pomo d'oro,na az drágaronin s8 Oké,nekm új volt a dolog,látványra 10pont
-
ronin s8
senior tag
Ez tényleg szuper!
Megjegyzem, a norvégok egymás közt viccesen beszélik, hogy náluk ugye kb. nulla méretű a gasztronómia (pár évtizede még csak krumplit és halat ettek, de azt is nyersen, mert nem tudták, hogy meg is lehet sütni), de tudatosan, országimázs okokból eszméletlen pénzeket ölek a csúcsgasztróba, aminek meg is lett az eredménye: itt is őket várták az első helyre, meg kb. minden versenyt eddig megnyertek. Ehhez képest, otthon náluk a mai napig a külföldi (olasz, francia) éttermek mennek.
Ez nálunk is hasonlóan van. Picit fejlődünk - és ez bíztató... -
-
jveres
csendes tag
-
zolnagy
őstag
Igez ezt írtad
Egye
nlőre én még nem találom a helyes beállítást. Eddig két húzást csináltam. Az elsőnél az előző kávéhoz beállított daráló ennél túl durva lett, így 5 barral, gyorsan jött le. Ez ránézésre szép, de van benne vmi bántó kesernyés íz. Másodikra örlőállítás után 9 barral normál lefolyással jött, de megégett (2. kép) ua a kesernyés íz, de intenzívebben.A képek: [link]
Most új a darálóm (síktárcsás) is és azt tapasztalom, mint amikor tőled elhoztam a silvanot. Azaz a nálad a síktárcsás örlőhöz belőtt pid hőmérséklet itthon a bezzera kúpos örlőhöz kevés lett (min 5 fokot emeltem, hogy jó legyen). A kávé ugyanaz volt. Most ugyanez van, csak fordítva. A bezzerához képest csökkenteni kell a hőt. Pl. spicy italy 85 fokon is éppen nem ég meg és ugye a silvanonak ez a legalja (ráadásul az eltolás is 0, így ez tényleg a min)
Hmm, asszem próbálgatnom kell még az örlőt más általam ismert kávékkal is. (pár Kapucziner be fog figyelni)[ Módosította: Parci ]
-
-
ronin s8
senior tag
Az még nem volt, csak a Barbár. Alapvetően el-elsülnek néha a magyarok, de még hiányzik a konstans minőség. Konkrétan nincs olyan pincészet, aki öt egymást követő évben tud produkálni (első sorban a vörösekre gondolok). Lassú fejlődés van a fehérek terén, Somló jön fel, és kiugranak olyan nevek, mint az Ungváry Krisztián (Váyi pince).
Ha összességében bort kellene választanom, mindenképp valami egyedit keresnék, ami attól jó, hogy nincs máshol, pl. a Turán, vagy a Furmint. Ezeknél a hiba erénynek tudható be. A nagy nevek kerülendők, csak egy (túl) magas ár fölött ihatók, nekem Villány, Szekszárd is lassan tiltott régió lesz. Kékfrankosban még sok potenciál van - ha rájönnek, hogy közepes vagy késői érésű fajta. Cabernet vonal biztos bukás... -
Ábi
tag
Max 3000-ig valami jófajta?
Egerben tanultam 4 évig, ott ismertem meg Szuromi Misit (Andornaktálya, hegybíró), aki igen tehetséges borász. Nincs pincéje a Szépasszonyban - de ez inkább érdem a sok cukrozott lötty ismeretében
, nem befutott, mégis igen jó vörösei vannak, amik jól szerepelnek a versenyeken.
Ismered esetleg? -
ronin s8
senior tag
-
bajnokpityu
félisten
valóban átszokás inkább.
ON: még van 4kg zöldünk, de lassan megint rendelni kell. Kinek mi a kedvence?
áruház városától függetlenül.Bevallom az utolsó 16kg zöldből mindegyik tetszett valamiért.igazából majdnem mindegy, h mit veszünk, mindegyiket el tudtam úgy késziteni, hogy ahogy lecsúszott vágytam a következőre.
-
noss
tag
a brikka koncepció tetszik, valamikor lesz is egy darabom majd.
testközelből még nem csodálhattam meg, viszont elég csúnya és sokrétű meséket mondott két külön eladólány is rólaa ba.szaküzletbenés valahol neten is olvastam egy sráctól, aki egész szépen orvosolja a gyári hibáikat.a román szállítmányból alkatrészhiányos darabok mellett üres dobozok is akadtak szép számmal, rengeteg volt a viszáru. később már a rázogatásukból megmondta az egyik alkalmazott, hogy melyik a problémás.
10-ből 8-as selejtarány elég rosszul hangzik.
a kereskedő megírta a gyártó felé a problémát, amire nem érkezett semmi válasz.én kb ennyit tudok róla, ilyen forrásból. nekem masszívan úgy tűnik, a gyártást sikeresen kiadták, a minőségellenőrzésről viszont "megfeledkeztek".
hitvita vagy sem, hajlok rá, hogy hitelt adjak a kereskedőéknek, akik brikkát nem, de a többi bialetti kotyeszt továbbra is forgalmazzák.
kiváncsi lettem volna vmi underground infóra, hátha kiderül, hogy kiment gyárat látogatni az olasz vezetőség, erősen összeráncolt szemöldökkel, majd a gyártósort látva a küldöttség több tagját az ájultságból ébresztgették föl, míg végül azon megelégedettségükkel térhettek haza, hogy gatyába rázták elhanyagolt leány(vállalat)ukat. -
Daffni2
addikt
Elég alaposan elolvastam mindent ezzel kapcsolatban!
Érdekes, az Angol TB támogatja az e cigit(a Brit ÁNTSZ tanulmánya,és állásfoglalása alapján miszerint 185 nemzetközi kutatási anyagot tanulmányozva 95%- al kevésbé káros,mint a dohányzás)
A miniszterelnökük a parlament ülésén,felszólalásában fejezte ki örömét és teljes támogatását a e cigaretta, mint több millió angol honfitársa életmentő eszközével kapcsolatban.
-
-
mester6
tag
Én La Spazialéhoz ezt vettem: [link] Úgy tudom ez jó a DC-hez is.
Az nyém persze dupla szűrő így ezt kellett megvenni:
1x IMS SP/SPD 200 IM Spaziale Competition Shower Screen for La Spaziale*/ IMS Duschesieb - Integrated Shower Screen Spaziale - SPD 200 IM for €24.00 each -
soldier2
őstag
HB-n írta valaki, hogy mekkora kicseszés már, hogy a Mazzer kések a Roburhoz bejáratva érkeznek, berakom, darálok kész. Gondolom Craig-ég így némileg olcsóbban jutottak hozzá, vagy a Mazzer nem ad el bejáratott kést más gyártónak. A lényeg, az enyémeken átment a 10 kg kávé (sokkal több nem, de az megvolt), így arra már nem foghatom.
Killerjohn: öröm, bódottá'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung A40 64GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest