Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tobias40
veterán
Köszi,ezekből válogatok!
Neked ebben a sorrendben ízlett,ahogyan írtad?
Ízesítetteket próbáltál vagy csak a presso kv jellegűeket fogyasztod?
POD-t vettél te is vagy szemes kávét?
Ha POD-t,akkor milyen géped van?
Nekem egy Musetti Picolo ha jól emlékszem..
LA PICCOLA SARA VAPORE POD COFFEE MACHINE--- megtaláltam. -
tobias40
veterán
Ez nagyon jó oldal!
(mondjuk nem olcsó de hatalmas választék)
Itt van választék bőven de nagy részét nem ismerem.Van ajánlott konkrét márka?
Nem szeretem a nagyon erős kávékat ,eddig a musetti garand cru-t és a gold cuvée-t ittam,azok bejöttek nekem.
De nyilván gondolva a vendégekre is vennék erősebbeket is de nem tudok választani.. -
törölt tag
Kinek mi a minőség!
Pl. itt ez a szerencsétlen : https://www.youtube.com/watch?v=zCpfTLEdxmA&t=1s, azt mondja ugyanolyat főz mit amit a kávézókban kap.
Szerintem a sarki talponállóba jár ez nem kávéházba.Na meg ugye az alapanyag is előre őrölt, friss nagyüzemi.
-
szszabo
csendes tag
Néztem én korábban is ezt a kávéfőzőt, és akkor még nem ezek a képek voltak - ha jól emlékszem.
Meglepődve néztem most a fenti linkről megnyitott hirdetést, minden ugyanaz csak a képek nem. Szóval ez nem véletlennek tűnik...
Sajnos a hirdetést nem mentettem el, így csak az emlékeimre hagyatkozva írom ezt. -
sesshou
senior tag
Rohadtul csalóka. Nem gondoltam volna laikusként hogy ennyit számít egy verzió frissítés beni külömbség.
hogy a 2015-ös megéri a 90-et akár de a ugyan azon a néven az újab verzió már csak fele annyit ér.Nagyön köszönöm egyébként a segítséget mégegyszer sokat segíetettek a választásban te is és FPSTunker fórumtárs is.
Remélem mihamarabb el tudok menni érte. -
sesshou
senior tag
90 ért tudom elhozni. 80 lehet kapni a 17 utánit ami a "bottalsem" kategória.
Az elmondások alapján ez a verzió jobb mint az ujj fajta.
van 6honap gari. Nekem ezalapjan ha pár ezer forinttal többe is kerül mint az átlag ami jelenleg nem kapható nem tűnik rossz vételnek. -
sesshou
senior tag
-
Lefty
addikt
Tudom, mar nem egyszer volt megcsinalva. Gyari beepitett tampert ujraesztergaltattuk koracelbol, mert eltort a gyari, tomitesek cserelve, egyebek. Mar vagy ketszer ujja lett elesztve. Elektronikat is cserelte mar egyszer Simi, de azt is alig tudta kukazni valahonnan. Most ez az elektronika is megadta magat ugy fest.
-
viktorhu
veterán
Ez is ugyanolyan előre őrölt és tömörített kávé, mint a kapszulások, csak jobb a marketingje. Ugyanúgy frissen őrölve csomagolják, mint a téglásat, csak adagonként van csomagolva, mint a kapszulák, így több aroma marad benne. Ha igazi minőségről akarunk beszélni, akkor annak nem a pod lesz a terepe, az a frissen őrölt kávénál kezdődik, de ez nem változtat a tényen, hogy az ESE podot presszógépekhez tervezték. Nyilván a tégláshoz is lehetne fancy 200 ezer forintos gépeket gyártani, biztos létezik is olyan.
-
tobias40
veterán
LA PICCOLA SARA VAPORE POD-OS KÁVÉGÉP
Nekem ez van,Musettitől vettem,nagyon elégedett vgyok vel,szinte csak szinte a vizet kell beleönteni és a POD-kat beletenni,alig kell karbantartani.
-
törölt tag
-
Petyuska111
tag
Mokaflor pod annyira jól van gyárilag tömörítve, hogy mikor megróbáltam még tömöríteni, utána alig lehetett a gépet lezárni (a pod széle kizáródott kissé), féltem hogy tönkremegy a mechanika. Ezt például felesleges tömöríteni szerintem, 30 ml 30 mp alatt csepeg le. De a legtöbbet tényleg kell.
-
viktorhu
veterán
Nekem a kézműves kávéműhelyek párnái teljesen ingazodóak voltak technikai minőség szempontjából - egyiken átfolyt a víz, a másikkal meg erőlködött a szivattyú. A nagy márkák ipari párnái sokkal precízebben voltak belőve, cserébe nyilván a bennük lévő kávé nem kézműves volt, és még többe is kerültek.
-
iatti
aktív tag
a fotó picit csal,ennél azért sötétebb
jövő héten rástartolok egy nyolcadik havi pörire,vagy ha a 20-as robis lesz frissebb,akkor arra./mi a dátum a tiéden?/ azért ezt is könnyű elrontani ha nem találom el a darálás finomságát. daráltam kotyeszhez egy negyed kilót,majd vissza tekertem presszóra. gyors lett a lefolyás. majd ha jön az nz, a mazzerrel megoldom a família kotyesz+török kávé ellátmányát.
-
soldier2
őstag
Ismerős volt az alátét probléma, így figyeltem, hogy ne dobjam ki, de nem volt mit. Sokpénzért küldtek volna, de kollégának útbaesett, így pár százasért elhozta. Előfordul, hogy hiányzik, és sajnos ingyen nem pótolják (tényleg megérdemelték volna, hogy éljek az elállási jogommal, de egyszerűbb volt így).
-
nyikszi
őstag
Kösz, de lehetnének informatívabbak:
https://www.kapucziner.hu/kave-blend/kave-blend-01/kapucziner-top-blend-500g
Itt a szövegben leírják, hogy "Mivel a blendet magaslati arabica kávék alkotják, koffein tartalma alacsony, 0,7 %."
De a leírásnál meg:
koffein tartalom átlagosUgyanezt írják a gondolásra is, meg amiket néztem mindegyikre.
-
törölt tag
Ezt érdemes megnézni egy profi bemutatóban. https://youtu.be/datk05BTHD0
-
A Bialetti ismerős, ez meg nem, viszont olyan nyomáskapcsolós szelep, ami a Brikkában van, asszem sehol sincs másutt (Moka sem kapta meg), vagyis nagyobb minőségbeli eltérések talán nincsenek is a különféle hagyományos, acél kotyogósok között.
A Bialetti Brikka a legjobb kotyogós a szelepe miatt, de az alu, és indukciós lapra nem jó. Az összes többi acél kotyogós - a Bialetti Moka is- viszont nyomásszelep nélküli, ha jól tudom. Vagyis kábé egyforma minőséget hozhatnak.
-
dugesz77
őstag
Na ez érdekes,mert akkor én lehet a jobbik oldaláról nyúltam bele. Eddig csak a Honduras SHG nyitottam meg. Nem azt mondom ,hogy nagyon jó kávé ,vannak hibái de ilyen habosodás meg döglöttség biztos nem igaz rá legalább is amit én kaptam arra nem. Az azért érdekes ,hogy ahogy a múltkor már írtam ,csak a csomagolás időpontját adják meg nem a pörkölését
Tudom automata gépből nem jöhet értelmes kávé de ez ízre egész vállalható:
Persze nem tigris csíkos, kicsit művi, én élek a gyanúval ,hogy robusta-t is kevertek bele ,mert túl erős a crema.
Viszont vettem Brazil Santos és Columbia Supremo-t is de ha annyira rossz lehet ki sem nyitom . -
Megkerestem ezt a Coffe 66 pont hu oldalt, de igencsak szűkmarkúak a kávé információkkal, a tipikus elkészítési módokkal, stb... Nem egy igazi lelkes banda.
A Neszkofi jogi közleménye nagyobb helyet foglal el mint az íz értékelés!...
Abszolut közhelyes és semmitmondó egy érdeklődőnek a "jó utóíz"..
Ez kb olyan mint a "van sárga festékünk" a festékboltban.... -
dugesz77
őstag
Hát szerintem azért nagyon messze volt a mosogatólétől a végeredmény de igaz nem is volt összehasonlítási alapom csak darálthoz tudtam hasonlítani. Amúgy volt erről teszt ott is az volt a konklúzió, hogy elfogadható a kapott kávé minősége. Én tampereltem amúgy a podot is. Az itt is említett Lollo Classico egész jó volt amúgy az árához képest de a prímet a Lucaffé Mamma Lucia vitte,utána szemesből is szinte csak azt vettem.
-
sz.zs.
senior tag
Egyébként nem tudom hogy a podos gépek között ez a la Lollina milyen minőséget képvisel, és assem tudom, hogy podos és podos gép között készített kávéban van-e különbség?! Nekem La Piccola Sara Vapore van, az szerintem jó kávét készít. Gaggia Classic podos szűrővel kb. mosogatólé ehhez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- EA Sports WRC '23
- Projektor topic
- Fúziós energiát vásárol a Google
- The First Berserker: Khazan
- Autós topik
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - 2 akkuval
- DJI Goggles N3 drón FPV szemüveg - ÚJ
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- SEIKO NEO SPORTS CHRONOGRAPH SSB303P1
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest