- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen notebookot vegyek?
- VR topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen széket vegyek?
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
j0s3ph
tag
UP!
-
j0s3ph
tag
Hu! De elsüllyedt a topikom
Egy UP!
-
j0s3ph
tag
UP!
-
j0s3ph
tag
Itt is egy UPPPPPP!
-
j0s3ph
tag
UP!
-
j0s3ph
tag
UP!
-
j0s3ph
tag
Tudna valaki segíteni nekem?
Érdekelne, hogy kombigéppel hogyan kell gravírozni, ugyan van ilyen gépem mint az már kiderült a fórmumban, de csak vágni, csiszolni tudok vele, esetleg linket, vagy hasonló segítséget megköszönnék!
[Szerkesztve] -
j0s3ph
tag
UP!
-
magi20
senior tag
uh gyerekek kitakláltam.....nyáron lesz kész....de nagyon fasza lesz..bal oldala gránit téglalap alakban és közötte plexi..jobb oldala természetesen alap egész anyag...eleje..valakinek valami ötlet?ja teteje is téglalap lekerekített oldalakkal+plexi....uh nagyon faszán elképzeltem...
egyébként szerintem lennének olyan emberkék akik kiadnának érte 30-40k-t is akár..
még várok ötleteket...kivitelezéshez nem nagyon kell,csak a desgnhoz. -
magi20
senior tag
plexi házat jobban jársz ha megveszed szerintem.....úgy olcsóbban kijön az egész...bár nekem annyira nem is jönnek be...
tudjátok min gondolkodok???vater kőfaragómester..
gránitból egy gép???hm..még üzletelni is lehetne vele..igaz hogy 40k- lenne kb de örök darab ami nem karcolódik,és egyszerű takarítani.valamint design-os mindenhez..csak kivitelezni nehéz..jah plsussz kb 30-40kg...de végülis az hanyagolható..nem számít szerintem ebben az esetben.. -
j0s3ph
tag
15-20-25 nem tudom, nem gondolkoztam még ilyenbe, de nem kis munka... és szerintem ha nem vagy elég fanatikus moddoló akkor nem érdemes belekezdened, jobban megérné ha készen vennéd meg az szé p és igényes, nem tudom házilag mennyire lehetne szépre és igényesre megcsinálni.
-
Calibos
addikt
Meg lehet oldalról fújatni a VGA-át , de hatékonyabb, ha ház belsejébe van egy tölcsér formájú műanyag valami beszerelve ami egyenesen a VGA Ventijére van irányítva.
Ha direkt egy 8cm-es ventivel fújatod meg valószínűleg légörvény alakul ki.
Kisebb méretű vagy nagyon alacsony járatú Ventit érdemes betenni.
Attól is függ hogy VGA hűtője kintről vagy bentről veszi a levegőt, ha az utóbbi akkor érdemes megfújatni az első verziónál minimális lesz az hűtéseredmény,- így tehát értelmetlen! -
j0s3ph
tag
Képeket most csinálok és majd az emiledre elküldöm, egyébként ami nekem van azt kombigépnek is hívják, mivel cserélhető fej stb. Új mod az most a notim lesz majd, de most radikálisan... nem csak festem hanem más ötletek is felmerültek, mivel közel áll a szívemhez a macbook és egyébként az apple termékek, így az egyik ötlet az AMD vs MACBOOK style, vagy lehet megmaradok az AMD vonalon, még nem tudom, gondolkoztam azon is hogy bőrrel bevonom az egészet, sok ötlet van és egy hónapon belül ezt a projektet is megvalósítom,lesznek róla képek is. Lehet lesz benne egy kis memoria bővítés is 2gbtra, egy egeret veszek hozzá LOGITECH VX REVOLUTION. A hűtéssel kapcs meg az a jobb ha fújatod hideglevegővel és a hátsó venti, vagy a felső venti pedig kiszívja a meleglevegőt.
Jó az új arcod
[Szerkesztve] -
magi20
senior tag
ez a fa cucc nagyon bejön nekem is....fa +rozsdamentes cumó..nagyon jól néz ki.és bármihez illik,nagyon designes szerintem
te figyelj a hűtéssel kapcsoltban....a vga-t meg lehet fujatni oldalról egy 8-as ventivel...vagyis igazán mi a jobb????
ha fujatod hideg levegővel vagy ha fordítva van rakva azaz kifele viszi a meleget..ugye?
tehát azzal többet érsz el ha fujatod hideggel nem???közvetlen rá..vagy a memókra.
mrár lassan megvannak a tervek.kéet küldenél a garvirozódról fejjel?kíváncsi vagyok..thx
valami új modd? -
j0s3ph
tag
Gondolkodtam már fa házikóban mert sokkal könyebben megmunkálható mint a fém és sokkal egyszerübb jobban hangszigetel tehát tetszik a dolog csak még nem jutottam el odáig h kivitelezzek egy ilyet de nem elképzelhetetlen hogy a jövöben ez megvalósul
Plexiröl meg annyit ha egy ház oldalába rakot nem fog jobban hangszigetelni mint ha nem lenne ott! Amugy jók azok a plexik.
-
magi20
senior tag
na hali azóta úgy áll a dolog hogy alcomp borda+és rá egy x1900-as coolink hűtő..ami így együtt bízok benne elég fasza lesz..
+majd egy picit később vga-ra is vmilyen hűtés..asus 6800le..erre valakinek valami tipp illetve tapasztalat.?
Ja moddig...van a revoltecnek magyar oldala..amin elvileg vannak ilyen plexi téglalap illetve négyzet alakú lapok..ezek mennyire jók?mármint a zajt nézve?mennyire engedi ki?
Jos3ph neked mi a véleményed a fa házakról?mármint házilag készíteni szépen igényesen. -
j0s3ph
tag
UP!
-
Bazsesz
őstag
Hali!
Nekem csak a notihoz lenne 1-2 szavam: Ha nem lenne rajta az AMD logó, akkor nagyon egyhangú lenne, és olyan szabványosan nézne ki. Így nem is rossz, de maradok az eredetinél (ígyis lehet, hogy majd ráfér egy festetés)
A másik: ahhoz képest, hogy ugyanilyen notim van sokminden különbözik. RAM úgylátom bővítve lett, de a vinyó nekem Hitachi, a DVD-író még véletlenül se TSSTcorp, intel wifi van benne.
Véletlenül 64 bites drivereid nincsenek hozzá? (chipset, webcam, modem, stb).
Üdv: Bazsi -
magi20
senior tag
hát bundás rábeszétl,illetve tesztjeivel igazolta az alcomp borda hatékonyságát...valszeg egy pöppet zalmanverő,csak nem annyira esztétikus..és arra valamilyen fasza kis hűtő..
+házban kialakítom azt a hűtést ami mondtatok,vagy beszéltünk.gondolok a vga-ra meg hdd-re--de lehet hogy lecserélem a gyári 6800-as kari-nak a hűtését is..csak azt zalmira. -
j0s3ph
tag
>>>B.U.É.K.<<<
Elnézéseteket kérem h nem írtam, de a szilveszteri előkészületek és a szilveszter miatt nem voltam gépközelben
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
Erre gondolsz? [link] 2800+-ig specifikált, nem ér többet szerintem, mint egy ventilátor cserélt Falconrock II.
Ja, a Barton javára a +256 kb L2 cache. Egyéb kis eltérések vannak még a számozásban, feszültségben.
Alcomp borda nem tetszik?Pécsi topikban nem érdeklődtél?
mod: legyen OFF, szegény józsi topikját szétoffoljuk...Gyere inkább hűtős topikba : [link] vagy [link]
mod2: a Barton témában meg pont jó helyre írtál most.
[Szerkesztve] -
magi20
senior tag
válasz
(Bundás) #108 üzenetére
jah csak végülis eza barci úgy a szívemhez nőtt..csak szar az az msi lap...nem szeretem annyira.bár azért a barci lehet jó lenne azzal a másik zalmi hűtővel a 3000-el..tényleg amúgy szerinted???
és amúgy mi a különbség a barci és a sempron közöt?mert mindegyik 512-es chache nem? -
(Bundás)
addikt
Ha picit megvan alázva a videókártya, akkor @2200-2400 MHz-es A64 processzor hajthatja ki megfelelően a kártyát.
939-es foglalathoz sem kell memóriákat cserélned, sőt például egy Asrock Dual VSTA alaplappal az AGP-s videókártyátad sem kell eladnod, sőt még PCI-E sín is van benne. Ámbár egyre nehezebb szerezni őtet...
Ha tudsz ilyen sebességen futó 754-es processzort szerezni az is megfelelő, bár az előtte említett megoldással a jövőt tekintve jobban járnál... -
magi20
senior tag
válasz
(Bundás) #106 üzenetére
na most a dolog úgy néz ki..hogy ezek itt vannak ..
a barton egy komplett gépben van bennt.
msi lappal
anyámnak megígértem hogy összerakok valamit neki..tehát vagy az lesz hogy mindkettőt eladom és veszek magamnak egy 754-es valamit..procira gondoltam..most így külön hülyeség lenne hogy memót is meg mindent cseréljek mert nincs rá pénzem meg időigényes...
anyámnak meg valami socket a-s kisebb prockót
vagy simán marad abarci magamnak meg cserével egy nagyobb 754-es
most figyelj ami nekem asus v9999td 6800le-van nekem elég komolynak számít..
mert azért mégiscsak 16/6-on megy és magas órajeleken is aránylag hiba nélkül..majdnem gt szint.hiába nincs 256mb.
nekem ez most elég szinte minden megy ..igaz nem maxon..de nem is az a fontos,hogy minden maxon menjen.
aztán majd később egyszer eladom az egészet vagy jó lesz 2.gépnek vagy valami.. -
(Bundás)
addikt
Elnézést, hogy beleszólók!
Ha nem veszel egy komoly videókártyát is az új platform alá, ergo nem játszol, akkor semmi értelme lecserélni a K7-es konfigodat. Valamint, ha már fejlesztesz, akkor 939-es foglalatban gondolkodj. 754 olyan kifutó széria, mint a 462... Valamint elég olcsón lehet már kapni egymagos Venice tuningbarát processzorokat, de mint írtam, hogy ki is használd játék esetén erős videókártya kell bele...
mod: amúgy ennek már mi köze a józsi moddingjához? Lassan már józsi kérdezz-felelek topikja is lehetne
[Szerkesztve] -
magi20
senior tag
jah szerintem is..most azon gondolkodom hogy egy jobb procit ráfizetéssel...
mik vannak?mire gondolsz a 64 bittel kapcsolatban????jah csak akkor a másikat odaadom anyámnak lehet azért arra rárakom azt a zalmit..amit beszéltünk...
tehát a procon csak a borda lenne és a venti lennt az egyik pci helyen??onnan fújja a hideget felfelé?????vagy hogy is van ez?
milyen procot ajánlanál a 754-be..????jah arra jó a zalmi.meg ha talánék valami jó kis proct athlon akkor azt már lehetne huzigálni.azért semronon is lehet egy 15%-ot nem?zalmival? -
j0s3ph
tag
én asus párti vagyok és azt ajánlom mert azok megbízhatóbbak, mellesleg arra rámenne a zalman 7000cu, ugyhogy szerintem cseréld ki, nagyon nem tudod húzni, semptronoknak a jellegzetessége hogy jobban melegszik, ezt a fajta egy ien gyorseresztett, jobb a barton de az meg 32ibtes és ha jövőbe gondolkozol akkor nem olyan soká kitudod használni a 64 bitet. na meg rámegy a zalmi
-
magi20
senior tag
oda kell rakni a ventit?de akkor nem is közvetlenül a procihzo?????ez elég érdekes....
na közben gondolkodtam és elfelejtettem hogy van nálam egy asus k8n-és hozzá egy 64bites sepron 2600+--mivel járok jobban?
msi k7n2 delta+barton 3200+-on
vagy asus k8n+sempron 2600+-amit nemtudom meddig lehet húzni. -
j0s3ph
tag
van belöle rézből is... CNPS6000-Cu sok változást ne várj tőle azért se mert 2500RPM, és max 2800+hoz ajánlják de 5 maximum 8-10 fok csökkenést biztos eredményezni fog! Nem a pirosba kell ,a venti meg a borda két külön dolog, a ventit a PCI bővítő helyekre kell ahol a hangkari, videókari hálókari foglal helyet, 3 csavarral kell rögzíteni de ha már ott leszel h rakod össze akkor adni fogja magát mert rosszul nem tudod összerakni csak vigyázz lene sarkald a magot!!!
-
j0s3ph
tag
zalmannak bármeik tipusát merem ajánlani, mert személyes és mások által készitett tesztek alapján is jót produkált. Jól láttad az a paszta amit adnak hozzá az kb 5-6db 32bites procihoz elég és 2db 64eshez KB! attol függ ki hogy keni fel a cuccot. Hangosnak egyáltalán nem mondható hangosnak 2500Rpmel pörög asszem szal, nyugodtan megveheted, de a TT V12 mégjobb lenne, kettő közti döntés már rajtad ál
-
magi20
senior tag
akkor mi legyen?és azt javasolják bartonhoz??tudsz róla vmi vélemyént mondani?mármint mennyire hangos és mennyire hűt?
a zalmi oldalán van vmi hűtő kenőcsfolyadék vagy paszta..fingom sincs mi az..de néztem zalmi oldalán egy mérést és eléggé hűti a dolgokat.....jó vezetőnek tűnik..kérlek nézd már meg hátha te okosabb vagy...
mármint egy ilyen zalman megérné?mennyire lenne hangos ,és mennyit javulna a hűtés?mert azért annyira komolynak nem néz ki....
Testzik a zalmannak a lapja,nagyon jól meg van szerksztve ahogy mutatják a felhelyezést..elég precíznek tűnik..
Még soha nem volt zalmanom. -
j0s3ph
tag
Igazadvan! Én kérek elnézést, mert nem jártam utána hogy amit ajánlok az rámegy e deszkádra de most ezt bepótolom
Elnézve az alaplapodat elég szükösek a CPUhűtő vélasztási lehetőségek mivel a socket környékén egyáltalán nincs lyuk így zalmant elkell felejteni, ami jó lehet rá azokat sorban linkelem ez 1. egy TT V12 ami nagyon hangos de hűt is [link] a 2. szintén TT egy polo [link] egyenlőre ezeket találtam rövid idő alatt ezek bizto jók
Thermaltake szabályzó jó de ezekhez adnak is de külön is vehetesz még ha több ventit akarsz szabályozni.
-
j0s3ph
tag
válasz
master(én) #90 üzenetére
én is a ragasztót írtam
én így csinálom ha te úgy akkor az a te dolgod
persze csavarozni is lehet, azért mondtam a ragasztást mert egyszerübb, nem kell furkálni
[Szerkesztve] -
magi20
senior tag
válasz
master(én) #89 üzenetére
uh lassan már kezdek belekeveredni hogy melyik merre fújná meg mi mit csinálna....
ejha..az a lényeg hogy még ugye nincsenek meg a dolgok...
most valaki itt árul egy thermaltake x tunner 2500-as elég jó áron..
ez szerintetek megéri?mert akkor lehet berúházok egy ilyenre.elvileg molexest is rá lehet dugni mert vannak hozzá átalakítók meg miegymások... -
master(én)
tag
magi20: figyu a gépház aljába belöksz egy ventit ami beszívja a hideg levegőt...az elér a gép közepéig kb ott felmelegedik mint tudjuk a meleg levegő felfele áramlik így ha a tápod 12cm-es ventivel van ellátva akkor nem muszály több kiszívó venti de jó hogyha van ...akkr teszel a gépház tetejébe is 1-et h kiszíjva...a tetejét én dekopírral vágtam de lehet kombigéppel flexel bármivel
plexin könnyű ventinek lyukat fúrni;) kifúrom körfúróval
[Szerkesztve] -
magi20
senior tag
és a spry-t honnan szerzed be?
plexi szerintem nem fog menni,itt pécsen..megkérdem nagykerben ahonnan hozom a cuccokat..bár így külön...
csak az a baj hogy akkor plexiven elég nehéz lenne 2db ventihelyet kidogozni nemde?
uhh erre nem is gondoltam..
akkor plexi lehet nem fog keleni..most inkább a hatásfok aztán majd egyszer a design..ha lesz lóvém.. -
j0s3ph
tag
Spry-val dolgozok feleslegesnek tartom h legyen kompressorom... pisztolyom... mert azért olyan nagyban nem utazon...még... Plexit méretrevágva vegyed bármelyik üveggel foglalkozo cégnél, de lehet rendelni neten is, ragasztani kell vagy ha van CO hegesztő ismerősőd kérd meg h hegeszen az oldalemezedre kis tartó füleket amivel a plexit rögzíted de ragasztás a jó megoldás, léteznek már olyan ragasztók amik hihetetlen tartósan tartják a plexit. Egyébként plexit lassufordulatú fúróval szabad fúrni, vágni szintén, és közben vízzel kell hűteni, nem ajánlom h hozzáfogj csak a pénzed pazarolnád mert nem lenne jó, mivel a surlodási erő következtében hő jön létre így felmelegszik a plexi és megolvad elszineződik... stb... tőrni nem törik olyan könnyen mert nem olyan merev anyag, ha megveszed lesz rajta egy védőfolia az szállítás szerelés közbeni karcolások védelme érdekében, ezt jó ha tudod ha már ragasztod, mert azt lekell szedned.
[Szerkesztve] -
j0s3ph
tag
persze szivesen segítek bárkinek bármiben!
Ventivel kapcs fordulatszámot lehet csökkenteni amitől halkabb lesz, természetesen hőelvezetési képessége gyengül, igen ezt egy ellenálással lehet szabályozni de hogy ne legyen kókány, vegyél cooler fan controllert, ez egy 3.5 vagy 5.25ös bővítőhelyre építhető, fordulatszabályzó potméterekkel ellátott kütyü, okos dolog
A moddolás magában jó móka ha ért hozzá az ember mert az elképzeléseit kelti életre, és a végedményt csodálva, jó érzéssel tölti el az embert
[Szerkesztve] -
magi20
senior tag
aham értem...majd meg kell néznem úgy emlékszem hogy ez egy kis kézi szerszám kimondottan gránithoz...de a fejét nemtudom hogy lehet-e cserélni de gondolom igen.mert nem gagyi.
uh már nagyon várom a mókát.
ez a plexis dolog nagyon érdekel..meg az is hogy melyik venti merre menjen meg vigye ki a levegőt...
abban tudnál segíteni hogy ellenállást hogyan kell ventibe rakni hogy lehessen a hangon alakítani-,?hogy ne legyen olyan hangos??
meg ha lesznek ventik akkor mi lenne a jó hogy lehessen állítani a fordulatot?
vagy ezek a hőérzékelős ventik hogy működnek? -
j0s3ph
tag
bocs h most írok de dolgom volt! sry! Szerintem mi két különböző gravirozórol beszélünk mert az enyém az multifunkcios cserélhető fejekkel korongokkal polír, vágó, csiszoló... stb... olyan 7-8000é vettem baumaxban, bármelyik szerszám áruházban kapsz ilyet és korongot is hozzá, és bármi mást ami a moddoláshoz kell pl lyukvágás, az a szerkentyű hasonlit az akus csavarhuzóra csak kicsivel nagyobb, majd keresek a neten róla képet és majd belinkelem neked! Sajnos lyukat vágni ugy h nekeljen utána a festést kijavítani teljességel lehetetlen mert ahogy vágod felmezelgszik a fém és lepereg a festék vagy bebarnul elszineződik vagy ha nem abban a pillanatban akkor késöbb lepattog, szóval mindenképpen kell javítni DE ezt is meglehet oldani trükkösen ha nincs inyedre a festegetés, egyszerüen raksz rá egy rácsot ami lefedi ezt a kis bibit de számomra ez nem igényes munka így én nem is csinálnék ilyet! Ezt a bibit nem ugy kell elképzelni h több centi vastagon lejön a festés hanem kicsit látszódik észrevehető nem esztétikus...Köszönöm a jó szavakat. Foglalkozásom Műszakvezető egy cégnél, amitöl értek ezekhez annak egy részét fateromnak, és a multbeli tanulmányimnak, netezésnek utánajárásnak és gyakorlásnak köszönhetek!
[Szerkesztve] -
j0s3ph
tag
Skacok én most offolok mert itt növesztem a seggem már dél óta és már zsibbad
szal majd estefele még leszek addig meg türelem
de közben írhattok ám
-
magi20
senior tag
hali ,,küldenél akkor egy képet arról a gravirozoról amin van az a vágókoprong?thx korongot hol vettél?mert nekem nem adtak hozzá...mondjuk lehet ami nekünk van annak nem is csrélhető a feje..még hogyan lehetne lyukat vágni?úgy hogy a fekete szín ne jöjjön le? mármint ne pattogjon le?
amúgy szépek a munkáid..mivel foglalkozól?vmi autó cucc? -
Calibos
addikt
Ami nagyon kellene:
Van a fekete, négyzet alakú hűtőtartó keret aminek két fehér pöcke van, szóval a GigaByte K8NF8-U(Nforce3) alaplapomon egyszerűen lötyög, a Zalmi hűtőt fel tudom rakni mivel annak saját foglalatja van, de a hagyományos beakasztós hűtőt emiatt nem tudom beszerelni.
Shit -
j0s3ph
tag
válasz
Kareszpolo #63 üzenetére
mondom vidd vissza!!!!! lehet van nekik +ba vagy visszacserélik mert visszakell cserélniük elvileg. persze ha van blokkod vagy garleveled ezek hiányában csaka bontó marad...
[Szerkesztve] -
Calibos
addikt
válasz
Kareszpolo #63 üzenetére
mit keresel?
-
magi20
senior tag
na garvirozó gépem az van faternak.....mert sírköves..de erre ilyen pici vágokorong???
Küldenél erről nekem egy képet..a mailemre?adataimná benne van thx..
és csak az a zalmi jó amit te írtál???ez kb mekkora?mert nagyon pici helyem van a táp meg a proc között....régebben ezért nem vettem zalmit..mert az a hatlmas forgó volt csak és nem fért volna.
el amit leírtam típust? a zalmit 370-hez az hogy a rákba működik?van egy venti meg egy passzív valami??? -
j0s3ph
tag
válasz
Kareszpolo #60 üzenetére
vidd vissza és raklamáj hátha visszacserélik!!!!!!! veszteni semmit nem vesztesz vele!
-
j0s3ph
tag
válasz
Kareszpolo #58 üzenetére
uff:S [link]
én meg szegedi... hát linken nézd meg hátha találszde hogyhogy nem volt benne a dobozban?? gyárilag nem adtak hozzá vagy te hánytad el valahova?
-
j0s3ph
tag
válasz
Kareszpolo #56 üzenetére
hol lax?
-
j0s3ph
tag
válasz
Kareszpolo #54 üzenetére
[link] ide írtam neked sajna nincs
-
Kareszpolo
csendes tag
Na találtál nekem csatlakozot???Vagy azt mondod keressek máshol?
-
j0s3ph
tag
HÁHÁ hallod már vártam mikor szolják meg a mamuszom
jaja jó meleg
az ágy abszolut stabil söt még picit rásegit a mozdulatokra
Oldallapot a BLACK modnál flexel vágtam ki mert sajnos akkor még nem volt meg a gravirozó gépem, flexel is lehet vágni csak utána iszonyú sok munka van vele, gömbreszelő... 3szögreszelő... tűreszelő... durva papír... 300as...500as... 1000es... nem keveset dolgoztam vele, gravirozóval viszont aprólékos de pontos és kevés vele az utómunkálat. -
-
j0s3ph
tag
Lyukat fúrok én neked szivesen, amugy meg gravirozó géppel lehet legszebben amihez lehet kapni pici vágókorongot nekem ien van és ezzel dolgozok.. lyukvágás kb 10 perc.. és mehet bele a venti. Üveget nem ajánlom, nehéz, törékeny, plexit max 2000hufért kaphasz akkorát amekkora neked kell, de az egy nehezebb projekt mint a lyukvágás de segítek szivesen benne! Pasztát meg[link] innen tudsz keresni ezek mind jók de nehogy ezüstöt vegyél
Mindig tulbonyolítod a hütést
az oldalso venti ne a ház eleje fele legyen hanem fujja rá a procira a kinti levegőt ez első venti a házat szellőztese keresztirányban és a hátsó szívja ki az összes levegőt, még lehet rakni az oldalsó ventire egy csövet ami a prociig megy és az közvetlen a CPU hűtő bordájára viszi a levegőt a hátsóventinek jolenne 12esnek lennie az elsőnek jó a 9cmes is de fasza lenne az is 12esnek az oldalso meg jo9cmesnek! És a ház szellőzésekkor figyelj a kábelekre hogy szabadon áramolhasson a levegő!
[Szerkesztve] -
Calibos
addikt
1. Ahogy Joseph barátunk írta, érdemes lenne egy Zalman hűtőre beruházni, amúgy is egy jó procihűtő a legelső amit az ember beszerezz…
2. Ideális Légáramlat olyan, amikor egy Venti a CPU-hűtőt friss levegővel ellátja (tehát beszívja, és hűtő magasságában teszel egy Ventit ami kiszívja levegőt) ha sikerül ezt megcsinálnod akkor ügyelj arra hogy a kábelek ne legyenek útban, szabadon tudjon áramlani a levegő a házadban
3. Lehet kapni „Artic Silver 5” ezüst pasztát, nekem ezzel jó tapasztalataim vannak, bár kicsit kemény még is jobb mint az a fehér valami amit ingyenesen szoktak adni. Vannak ettől sokkal hatékonyabb ezüst paszták, de sajna nálunk nem kapható és nem is drágábbak, mint Artic Silver5,- de ez off
4. Olvasd át Joseph hozzászólását
5. NE húzd a gépedet -
magi20
senior tag
aham értem.......okok..valamit majd kitalálok.
2600+-ról 3200+-ra de akár tovább is barja csak feszt kell neki adni,de az msi k7n2 deltán vmi biosfriss kellene..majd azt is kitalálom.
pasztából milyen márka lenne jó???
a gyári amd hűtős válaszodat nem értem..az volt rajta de 65 fok volt a proc.az még rosszabb mint a falcon2-es
mi lenne ha....
első hátra fújja a levegőt12-es,a hideget az egyik oldalsó ami a a ház eleje felé van kifele viszi a meleget, a másik oldalsó amit pluszab vhogy rárakok ai a hideget fújja a procra és a vga-ra,mert azon is gyári assus hűtő van..
fennt-re még plussz egy venti halk 8-as ami szintén kifele viszi a meleget..mivel a táp lefele fújja 500wattos q-tech 1*12-essel
és a hátsó 2-ő szintén ahideget fújja befele..
????????????????????????????
Valamint socket 370-es eredeti p3-asra jó lenne ez???mert a régi hangos
2.gép.
zalman CNPS3000 Plus
thx ..mivel lehet lyukat vágni a házba?ventinek?
valamint honnan lehet szerezni plexit?
vagy üveg is jó?oldalra. -
magi20
senior tag
a levegőáramlás eddig csak egy feltevés ezért kérdeztem hogy ahogyan elképzeltem baromság-e??
most jelenleg mai napon össz-vissz van egy elöl ami kiviszi a levegőt.+egy oldalt ami szintén kiviszi.
ezt kellene átvariálni..
a spire .ja nem drága hűtő viszont nagyon halk..a barton 2600+-os eredetileg..
de amikor volt egy asus a7n8x-x lapom egyfolytában vígan duruzsolt 3200+-on is..fesz emelés nélkül..
tehát elég jó kis procit fogtam ki..
jelenleg is 3200+-kétn megyeget csak az a baj ezzel a rohadt msi k7n2 deltával hogyha 200-as fsb-re viszem a procit akkor meghúzza a ramokat is amik nem igazán bírják..
egy kingmax,és egy kingston -
j0s3ph
tag
Lesznek még képek gépekről, amihez közöm van teljesen, vagy csak részben, és az oldal tartalma kinézete is változni fog majd kicsit fanatikusabb lesz
mindez majd ahogy az időm engedi
ÜDV MINDENKINEK kellemes ünnepeket boldog újévet, és köszönök minden eddigi és ezutáni hozzászólásotokat
-
j0s3ph
tag
Az jó ha nincs lesarkvédő, ugyan védi a magot szerelés közben vagy az esetleges hűtö elmozdulástol, de hőmérsékletben kb 2-3fokot jelent, javaslatom szerint beruháznék egy zalman 7000CUra vagy ha pénzszükében vagy akkor bontókban lehet szerezni gyári AMD hűtőt amit a dobozos procikhoz adak vagy pedig vegyél iglot pl ne 3200höz hanem egy nagyobb procihoz! Ha jól néztem akkor a bordád az aluminium... RÉZ kell!!! zalman lenne a jó választás. Igen gépszellőztetéssel is elérhetsz némi hőfok csökkenést de mint mondtam a hő forrásátol kell indulni és felesleges oldalra 2*12es ventit rakni ha szar a hűtő. A zsírral kapcs fontos az is hogy mien zsírt rax bele, ezüstpasztát nem javaslom mert tesztek alapján nem jobb mint a sima de az áramot jol vezeti.. ami hátrány, nekem volt ugy hogy rendeltem zsírt és régi volt bekeményedett 1-2 honap alatt kicseréltem és jólett, tehát annyit tehetsz hogy zalman vagy iglot veszel, zsírt cserélsz, és valami jó kis ventit raksz be HÁTRA ami kiszivja a meleget. Mérni meg ugy tudod h egy alaplapra kötöd, erre mást nem tudok ajánlani... Amit CALIBOS barátunk is kérdezett én is feltenném ''3200+Barton ugye nem 2500+-ról húzott változat?'' a ház szellőzéséröl annyit hogy a normális az ha az első venti kintröl befele fujja a levegőt az oldalso szintén, de fordítva is lehet, és a hátsó pedig bentről szívja ki a meleget, meg azt is megnézhetnéd hogy mien tápod hány ventis és az honnan hova fujja a levegőt mert találkoztam már olyannal ami 2*8cm venti pl codegen és kintröl befele fujta a levegőt TEHÁT a tápnak a melege a procira érkezett.
[Szerkesztve] -
Calibos
addikt
Nem tudnál 2-3 képet mutatni, érdekelne a levegőáramlás iránya plusz mennyi ventid van ami kiszív illetve kifújja a levegőt. Vizuálisan könnyebb felmérni a terepet. Ha szeretsz szerelni/ barkácsolni készíthetsz saját magad Levegőalagutat.
Mennyi egyébként a Celsius? Ez a Spire ha jól rémlik egy olcsóbb fajta hűtő, a 3200+Barton ugye nem 2500+-ról húzott változat? -
magi20
senior tag
ja az a gáz hogy ez az alaplapi hőfokmérő ami van az msi k7n2 deltához...hát van egy progi valami,nemtudom hirtelen mi a neve,de nagyon gáz..nagyon szar.mindig everesten nézem éppen hogy mennyi is az annyi.
meg ugye számít az is hogy merre viszi a levegőt......?nem?mert mi lenne ha oldalt lenne 2*12-es halk venti elöl ugye a sima 12-es.felül valami 8-as ezek fújnák a hideget. a hátsó 8-asok meg kivinnék..
vagy ez így marhaság????
és honnan tudom hogy mennyin forognak?mert nem méri semmi.
nem alaplapra vannak dugva..fordszabályzóm meg nincsen -
j0s3ph
tag
válasz
yakuza.tora #37 üzenetére
oké, várom jelentkezésed
-
yakuza.tora
addikt
Úgy néz ki, hogy 2K lesz a ház. Az oldala nem plexi! Egyenlőre csak ''fejben tervezgetek,'' de az biztos, hogy vízhűtésre lesz kialakítva. Most szedem össze a hozzávalókat. A gép egy 3.06 gHz 64 Bit P4-hez lesz egyenlőre nincs húzva. Egyenlőre...
Előre is köszi a segítséget! Amint lesznek terveim, keresni foglak! -
j0s3ph
tag
az se egy utolsó szempont ha megnézed mienek a házventik mer nekem volt 12es coolermaster és ha nem tévedek 800RPMel de lehet 1200rpmel forgott nem emléxem pontosan és hiába 12es ez nekem 5fokomba került, az első szempont ha hűtésröl van szó hogy mindig a hő forrásátol kell kiidulni mert ha pl a procin egy gyenge szar hűtő van és a házventik 2134231423423RPMel forognak akkor szart sem fog érni a procihűtő nem tudom érthetően fogalmaztam e
ha nagyon jó hűtést akarsz és nem számít a zaj akkor thermaltake ha számít a zaj de a hőfok is legyen elfogadható akkor zalman pl zalman 7000cu ami már elfogadható áron van az ujjabakhoz képest ezt tudom most hírtelen ajánlani meg még annyit ha játékos vagy mer gondolom h az vagy a gépedből ítélve akkor nem árt 3-4-5 havonta cserélni a zsírt de jobbnak tartom ha alaplapi hőmérőre hagyatkozva figyeled a hőfokot és attol függöen cseréled a höpasztát most így ennyit tudok mondani
remélem segítettem
[Szerkesztve] -
magi20
senior tag
szia nekem abban segíthetnél ha nem gáz így kérni hogy....fongom sincs a moddolásról,tehát még semilyen ilyen fúrást faragást nem végeztem házon.
van egy aerocool 3d magic házam elöl 12-es venti oldalt 12-es venti hátul 2db 8-asnak hely vagy 1 12-es...
egy barton 3200+-on ketyeg benne, és egy asus 6800le 16/6-on és 370/880-on tehát eléggé meghúzigálva...
a barton melegszik eléggé..ezt kéne lefokozni.
mik lennének a javaslataid? -
j0s3ph
tag
válasz
yakuza.tora #32 üzenetére
Hát elöször is ne ess neki anélküll h ne gondolnád át hogy mit akarsz igazán, de engem is beavathatsz a gondolataidba, és akkor többet tudok segíteni
egyébként röhtön kezdenék egy darabokraszedéssel tisztitással megnézni mi mien állapotban van rajta majd körbemérném mik a lehetőségek miket lehet kihozni belöle, ha nem plexis az oldala akkor alap azongondolkoznék h rakjak bele valami egyedi formára kivágva majd azon gondolkoznék el mien erőmű fog a dobozban ketyegni és ahoz találnák ki hűtésrendszert de ha már szerverházrol beszélünk akkor vízhűtésen járna az agyam majd a ház festésén design stb és mindezek elött azon hogy mennyi suska van az egészre
szivesen segítek, de ahoz lekellene írnod a te elképzeléseidet, nem tudom mekkora a ház vagyis a festendő felület de ha számolunk a plexivel és a festéssel akkor kb 10ből kijön az egész
-
j0s3ph
tag
válasz
yakuza.tora #30 üzenetére
csáó!
Nemtudom pontosan típusát de ha nem csal az emlékezetem akkor codegen vagy noname
festéket azt leírtam a képek alatt CASATTI festéket használtam de ha elolvasod többet is megtudsz rólaüdv
-
j0s3ph
tag
hát igen
-
j0s3ph
tag
válasz
master(én) #25 üzenetére
Köszönöm! Én se ma kezdtem hanem szintén 3 éve
Sajnos annyi időm azért nincs hogy még blogoljak is elég elkészíteni a müveimet és azt prezentálni, meg dolgozni is és a haverok
ha időm engedni fogja szivesen elnézek arra
-
j0s3ph
tag
UP!
-
j0s3ph
tag
UP!
-
trassher
addikt
igényes lett a ház, nekem teccik. a laptop színe nagyon bejött meg az AMD jel is jól mutat rajta.
-
didyman
őstag
Kérlek, ne ''up''-olj fél óránként! legyél türelemmel, ha valami érdeklődés lesz, akkor úgyis látni fogod, ha meg nem, akkor vond le belőle a következtetést.
-
j0s3ph
tag
UP!
-
j0s3ph
tag
írhattok ám még
-
j0s3ph
tag
UP!
-
j0s3ph
tag
Domusban vettem anno öööö 2-3 éve 50-60ér nem ajánlom... nyegle szar inkább nézz be valami márkásabb boltba ahol minőséget árulnak mert nem fél évre veszed én 120é vettem a mostanit és még ez is alsókategóriába tartozik
volt egy másik is amit kinéztem andante butorcsaládból bőrből asszem 300éde maradtam ennél
most is nagy ágyam van csak ez összecsukható
alapozóval kb 30 percet majd csiszolás vízpapírral majd zsírtalanítás és mehet a szín elsőrétegben és kb 5-10perc mulva mehet a 2. réteg lényegében h mennyit kell várnod az mindegyik spray flakonjára rávan írvapolirozni pamut ruhával políroztam és finom szivacssal kentem fel rá a cuccot
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
Ez az ágy jó ötletet adott az enyém kiválasztásához. Lehet moddingolni fogom a régit, vagy egy másikat, mert nehezen találok az elképzeléseimnek megfelelőt.
Csak az ágyad érdekel igazából.
A fémháznál száradási időkkel mennyit vártál? (Alapozó, első és második réteg).
Milyen papírt használtál polírozásnál? -
didyman
őstag
Akkor most ágyas téma?
-
j0s3ph
tag
Asszem 10ér
nem bőr ien vászon most egy cardo style ágyam van esetleg tehetek fel képeket a szobámrol is ha nagyon szeretnéd bár nem éppen oda illik
alapozóval egyszer fújtam feketével természetesen 2*
csak a notebookomat políroztam.
a ház eleje a mai napig nem készült el véglegesen egyáb okok miatt...
[Szerkesztve] -
j0s3ph
tag
Ennyire szar lett?
[Szerkesztve] -
j0s3ph
tag
Összegyüjtöttem a műveimet, gondoltam megosztom veletek. Várom a véleményeket, ötleteket. >>> [link]<<<
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 3
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Energiaital topic
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest