Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pedig hidd el, valahogy azt a rengeteg webáruházas vásárlást el kell tudniuk juttatni az áruházaknak a megrendelőkhöz, és napi több százas megrendelés számoknál már senki nem adminisztrátorokkal viteti fel a csomagokat a futár cégek rendszereibe. A GLS-t épp csak azért hoztam fel példának, mert rohadtuk büszkék az annyira új, hogy még csak teszt fázisban lévő, szerintük, hiper-szuper modern API-jukra :D :D :D ó, most ezt így megint leírtam, megint össze kell kaparnom magam, hogy folytatni tudjam. Vitázhatunk mi itt GraphQL-ről, hogy csak pici előrelépés és az is csak marginális esetekben, vagy evolúciós lépés, és nélküle már API-t írni sem érdemes, miközben a világ 99%-ban a GLS-hez hasonló cégekből áll, akik simán 15-25 év lemaradásban vannak minden téren. GLS most épp az új rendszerével a 25 éves lemaradását dolgozza le csak 15 éves lemaradásra.

Egészen elképesztő, amit európa legnagyobb csomagküldő szolgálata, API, meg úgy általában IT részen művel. :D A csomagpontos térkép integrációjuk is megér egy misét, ES5-ös jquerystől, meg global namespace-estől... Komolyan ennél még az is jobb lenne, ha iframe-et adnának, és leírnák, hogy mi az az egy postmessage event, amire fel kell íratkozni a csomagpont kiválasztásához.
    Én konkrétan úgy integráltam a csomagpontjukat, hogy néhol bizony bele kellett nyúlnom a forráskódjukba, és mi magunk hostoljuk a kódot, pedig ez így nem túl szabályos, ahogy arról se értesülünk, ha közben kiadnának új verziót (mondjuk tekintve, hogy ránézésre 10 éve nem nyúltak a js-ükhöz, ettől félek a legkevésbé). :D

Ezek a nagy cégek sokszor azért vannak lemaradásban, mert a webes rendszereiket integrálniuk kell egy őskövület háttér rendszerrel, és kompromisszumokat kell kötni a modernitás vs elérhető kliens libraryk között.

Nem írharja GraphQLben, Typescript backenddel a webes rendszert mert a háttérben lehet, hogy valami olyan nonstandard apihoz kellene csatlakoznia amihez csak a 15 éve elavult .net library képes csak megfelelően.

A háttérrendszert újraírni pedig nem érdemes, mert tökéletesen működik, és sok millió lenne újraírni.

Az pedig, hogy mit állítanak, hogy mire büszkék az csak marketing ami nagyon távol áll az ITtól.

Új hozzászólás Aktív témák