- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akciókamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen TV-t vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok.
Elakadtam és nem tudom, hogy a "problémára" milyen buzzworddel tudnék keresni a neten :/
Rate limitinget szeretnék csinálni nodejs alatt. Például authentikáció -> a user próbálkozik, meghívja az API endpointot de nem sikerült az authentikáció (pl login) ezért újrapróbálkozik. Amit szeretnék hogy pl 3 próba után kelljen várni 5 másodpercet, 5 sikertelen próba után 15mp-et stb..
Magyarán az egy user által kiadott lehetséges requestek számát szeretném limitálni. Vagy backenden csak minden x-ediket feldolgozni, vagy.. hát pont ezaz, hogy nem tudom, hogy ezt hogy szokták csinálni, vagy hogy merre induljak el. Egyáltalán hogy tudnék erre rákeresni?
Próbáltam:
nodejs rate limiting
nodejs request limitation
nodejs limit the number of http request callsNem igazán jártam sikerrel :/
megj: koca módszerrel valami olyasmit csinálnék hogy írok egy middleware-t amiben van egy hashtable, valahogy azonosítom a requesteket, és ha ugyanazon usertől jön threshold + 1 request X mp-n belül (vagy más logika alapján, pl sikertelen login) akkor utána eldobom a többi requestet X mp-ig.
megj2: mintha a throttling lenne a jó buzzword erre, rákeresek...
megj3: most hogy így gondolkozom, lehet ez két külön probléma.
ad1: throttle - limitálni az adott időn belül kiadható requestek számát (jó lehet nekem valamire
)
ad2: login esetén számon kéne tartani a próbálkozások számát, ehhez jó lehet egy middleware, de valahogy azonosítani kéne a user-t. Namost kérdés, hogy a requestet kell-e azonosítani vagy a user-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- iKing.Hu - Samsung Watch Ultra - Használt, karcmentes
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest