Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Corsair tápok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi haladó szinten
- Hordozható Linux terminál billentyűzettel és érintőképernyővel
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
A praxisomban ilyesmivel még nem találkoztam. Standard nyelvi eszközről nem tudok (legalábbis Java 8-ig bezárólag) - ettől persze még létezhet. A probléma viszont nyilván nem megoldhatatlan. Az első lehetőség a java fordító meghívása (lásd az előző hozzászólást), majd a gyártott osztály dinamikus betöltése (mint a JDBC driver-nél) és végrehajtása. Lásd pl. itt. Ennél a megoldásnál az a korlát, hogy a fordítási egység az osztály. A másik lehetőség, ami eszembe jut, a byte kód manipuláció (bytecode instrumentation), amivel lehet turkálni a már lefordított osztályok belsejében (új eljárásokat hozzáadni, meglévőeket kiegészíteni, stb.) Lásd pl. itt. Elképzelhető, hogy vannak ezekre alapozva kész megoldások is, bár én egy gyors kereséssel nem találtam ilyet.
Én nem vetném el teljesen a script nyelveket sem. (Bár nem tudom, hogy pontosan mi a feladat...
) A Groovy nagyjából felülről kompatibilis a Javával (azaz a Java forráskód érvényes Groovy forráskód is), legalábbis kb. a 7-es nyelvi szintig, bár a szemantikában vannak apróbb eltérések. A script nyelvek és a java kölcsönösen hívhatják egymást (azaz egy programon belül keverhetők). A script nyelvek mellett szól még, hogy tömörebbek (elhagyhatók a változó deklarációk, stb.), azaz pár soros kódokhoz alkalmasabbak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Synology NAS
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Corsair tápok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- Fotók, videók mobillal
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Gitáros topic
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HP Probook 440 G8 (Core i3-1115G4 / 16GB / 256GB / 14"FHD IPS / HUN BILL / WIN11) Akár 19.990Ft
- Apple iPhone 11 128 GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Nagyon ritka Blackshark Phone 2 gamer telefon gyüjtői csomag! Kàrtyafüggetlen EU verzió!
- AKCIÓ! ASUS TUF GeForce RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Odyssey G7 S28BG702EP IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- 27% - Passzív MiniPC! Intel Core i5-8350U / 16GB DDR4 / 512GB NVMe SSD!
- HP ProBook 445 G9 14" Ryzen 3 5425U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo Legion laptop 15.6 / i5-9300HF/8GB/1TB HDD + 512GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) A Groovy nagyjából felülről kompatibilis a Javával (azaz a Java forráskód érvényes Groovy forráskód is), legalábbis kb. a 7-es nyelvi szintig, bár a szemantikában vannak apróbb eltérések. A script nyelvek és a java kölcsönösen hívhatják egymást (azaz egy programon belül keverhetők). A script nyelvek mellett szól még, hogy tömörebbek (elhagyhatók a változó deklarációk, stb.), azaz pár soros kódokhoz alkalmasabbak.