Hirdetés
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Félszáz terabájtos HDD-k előtt nyitotta ki az ajtót a Seagate
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmeby
tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Bocs, hogy én is felhozom, csak szeretnék rávilágítani a különbségre.
Az, hogy mindkét esetben láncban hívogatjuk a metódusokat, csak egy aspektusa a problémának. Valaki korábban említette, hogy pusztán a metódusok láncban hívása az un. "Law of Demeter" megsértése. Én ugyan nem nevezném törvénynek, de nem tényleg ajánlanám. Annak ellenére, hogy nekem is sokszor rááll a kezem.

Viszont a builder pattern ettől gyökeresen különbözik, és ezért "veszélytelen". Leginkább abban tér el, hogy a Builder mindig ugyanazon az objektumon dolgozik, a metódusok ugyanazzal a típussal térnek vissza. Egy nem builder esetén viszont ez korántsincs így, a hívó nem ismeri, nem ismerheti azt az osztályt, amit egy metódushívás visszaad, amit pedig annak a metódusa adna vissza, azt mégúgyse, és így tovább. Persze lehet szeretni, meg használni, legrosszabb esetben megtanulod a magad kárán.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX B360 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB Zalman N5 ADATA 600W
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi