Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter
    nagyúr

A builder pattern az egy pattern, ahol van egy buildered és azon hívsz metódusokat. Amit még csak nem is kötelező, de célszerű/kézenfekvő láncolva hívni. Jah és a végén ugye build()-et hívsz nem foo()-t.
    Nem arról szól, hogy ha metódusokat láncolva hívsz akkor builder pattern-t használsz.

Konkrétan a whatever példában számomra is az a természetesebb, ha kiemeled változóba a kérdéses részt, de az a példa szerintem egész eltérő a kiinduló kérdéstől.

"az a példa szerintem egész eltérő a kiinduló kérdéstől"
    Tök igazad van, igazából csak annak kapcsán jutott eszembe ez a másik téma, hogy beszélgettünk arról, hogy mi az, ami "szép", és mi az, ami pl. nekem személy szerint nem bejövős, az eredeti kérdéshez a whateveres példának már tényleg nincs köze. Szóval röviden a lényeg, hogy sokan szeretik agyontömörítgetni a kódot, amikor attól nem lesz jobb vagy olvashatóbb a kód, sőt, jobb lehet inkább szétdobálni, illetve hogy másik oldalról viszont sokan szeretik újból és újból leírni ugyanazokat az ismétlődő kódrészletet, ezzel pont, hogy túlzottan bőlére eresztik a kódot, illetve ez a módszer erőforrások pazarlására is alkalmas (overhead).

Új hozzászólás Aktív témák