Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
Bocsánat, hogy magamnak válaszolok, de időközben végül egy próbaprogrammal megfejtettem:
Object longobject = 0x0102030405060708L;
long longprimitive = (long)longobject;
// char charprimitive = (char)longobject; -> exception
// int intprimitive = (int)longobject; -> exception
char charprimitive = (char)(long)longobject;
int intprimitive = (int)(long)longobject;
// Character charobject = (Character)longobject; -> exception
// Integer intobject = (Integer)longobject; -> exception
Character charobject = Character.valueOf( (char)((Long)longobject).longValue() );
// (char)(long)longobject;
Integer intobject = (int)(long)longobject;Végülis logikus: a wrapper osztályok (szinte) kizárólag a saját primitivjükkel átjárhatóak (boxing). És csak a primitivek alakíthatóak egymásba (casting), a nem öröklési viszonyban álló objectek nem. (Bár a Long-Object átalakítás szintén casting, ha mindent jól értettem.)
Gondolom, ez itt sokaknak nagyon alap szint; de én azért jól megszenvedtem vele, mire kiolvastam a tudományból, hogy pontosan mi is kell ide meg hogyan működik...
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Apple Watch Series 7 41mm NIKE GPS
- Acer Nitro XV340CKP WQHD 144HZ IPS KALIBRÁLT
- Playstation 5 Slim Disc Edition 1TB , 6 hó teljeskörű garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Realme GT Neo 3T Dragon Ball Limited Edition
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 440 G6 Intel i5-8265U laptop (Bekapcsoló gomb hibás)
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest