Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topic
- Egér probléma
- HTPC (házimozi PC) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
JPA-val lehet olyat csinálni, hogy egy táblában úgy keresek ki rekordokat, hogy a szelekcióban 1 attribútum van, és annak az értékének csak egy része ismert? Mondjuk adott egy városnév egy része, pl 'bud', és minden rekordot szeretnék megkapni, ahol a városnévben van olyan rész, hogy 'bud'. Próbáltam rákeresni neten, de angolul nem tudtam a megfelelő kulcsszavakat kitalálni ehhez.

Persze meg lehetne úgy oldani, hogy minden rekordot kiolvasok, és végigiterálva a listán megnézem, hogy mire illeszkedik ez a feltétel, de ha a JPA-ban lenne ilyen, akkor az biztos erőforrástakarékosabb megoldás lenne.
Mondjuk ahhoz, hogy ez működjön, minden adatbázisrekordot be kell olvasni ígyis-úgyis, szóval háttértár műveleteken a JPA-s megoldás sem tudna spórolni, a memóriaműveletek költsége meg ehhez képest elenyésző.
Hogyan csinálják pl IMDB-nél azt, hogy beírom egy film címének egy részét, és kvázi azonnal mutatja azt a szövegrészletet tartalmazó filmcímek listáját? IMDB-t használnak (In Memory Database)?

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Apple iPad mini 7 2024 128GB MXN63 SpaceGray
- Samsung 850 EVO 256GB SSD eladó
- Samsung SyncMaster EX2220 Monitor kisfogyasztású Full HD LED monitor
- Bivaly erős 10 magos Dell Latitude 5430 (12.gen Core I7 32Gb DDR4 512Gb SSD) laptopom eladó!
- Apple Watch Ultra 2 Natur Titanium, Alpine Loop szíj, még 9 hó gari Emag vásárlás
- Eladó újszerű Redmi Note 14 Pro 5G 8/256GB levendula / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G1.Sniper Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LENOVO ThinkPad s3 YOGA 14",i5-5200U,8GB DDR3,256GB SSD, WIN10,TOUCH
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest