Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
JPA-val lehet olyat csinálni, hogy egy táblában úgy keresek ki rekordokat, hogy a szelekcióban 1 attribútum van, és annak az értékének csak egy része ismert? Mondjuk adott egy városnév egy része, pl 'bud', és minden rekordot szeretnék megkapni, ahol a városnévben van olyan rész, hogy 'bud'. Próbáltam rákeresni neten, de angolul nem tudtam a megfelelő kulcsszavakat kitalálni ehhez.

Persze meg lehetne úgy oldani, hogy minden rekordot kiolvasok, és végigiterálva a listán megnézem, hogy mire illeszkedik ez a feltétel, de ha a JPA-ban lenne ilyen, akkor az biztos erőforrástakarékosabb megoldás lenne.
Mondjuk ahhoz, hogy ez működjön, minden adatbázisrekordot be kell olvasni ígyis-úgyis, szóval háttértár műveleteken a JPA-s megoldás sem tudna spórolni, a memóriaműveletek költsége meg ehhez képest elenyésző.
Hogyan csinálják pl IMDB-nél azt, hogy beírom egy film címének egy részét, és kvázi azonnal mutatja azt a szövegrészletet tartalmazó filmcímek listáját? IMDB-t használnak (In Memory Database)?

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Futás, futópályák
- Formula-1
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Milyen autót vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7290,12.5",FHD,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
- 271 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i7-13620H 4.9Ghz 10mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest