Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oppenheimer
nagyúr
JPA-val lehet olyat csinálni, hogy egy táblában úgy keresek ki rekordokat, hogy a szelekcióban 1 attribútum van, és annak az értékének csak egy része ismert? Mondjuk adott egy városnév egy része, pl 'bud', és minden rekordot szeretnék megkapni, ahol a városnévben van olyan rész, hogy 'bud'. Próbáltam rákeresni neten, de angolul nem tudtam a megfelelő kulcsszavakat kitalálni ehhez.
Persze meg lehetne úgy oldani, hogy minden rekordot kiolvasok, és végigiterálva a listán megnézem, hogy mire illeszkedik ez a feltétel, de ha a JPA-ban lenne ilyen, akkor az biztos erőforrástakarékosabb megoldás lenne.
Mondjuk ahhoz, hogy ez működjön, minden adatbázisrekordot be kell olvasni ígyis-úgyis, szóval háttértár műveleteken a JPA-s megoldás sem tudna spórolni, a memóriaműveletek költsége meg ehhez képest elenyésző.
Hogyan csinálják pl IMDB-nél azt, hogy beírom egy film címének egy részét, és kvázi azonnal mutatja azt a szövegrészletet tartalmazó filmcímek listáját? IMDB-t használnak (In Memory Database)?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest