Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós kamerák
- OLED monitor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
válasz
RexpecT
üzenetére
Az én megoldásom ebben az esetben konkrétan nem gyorsabb, hiszen minden egyes beszúrásnál ki kell keresni, hogy van-e már elem, ez HashMap esetén konstans idejű, de lassabb mintha csak egy List-be szúrsz be, TreeMap esetén pedig logaritmikus. Továbbá az is lassítja, hogy ha még nem volt az adott kulccsal elem, akkor létre kell hozni neki a Listet. Cserébe kevesebb helyet foglal, mint a Te megoldásod, hiszen nem duplikálja a kulcsokat (persze List-ek plusz helyet foglalnak, de ezt az előző simán kompenzálja). Az enyém ott gyorsabb, ha kulcsonként kell lekérni az elemet, a tied lineáris ebben az esetben, enyém a hash esetén konstans, TreeMap esetén logaritmikus. De ebben a példában ez nincs kihasználva. A TreeMap sorrendben is tárolja a kulcsoakt megadott rendezés szerint (String esetén alapból ABC sorrend, a hash-es megoldás viszont random. Továbbá ez egy szebb megoldás, hiszen jobban leírja a feladatot, egy kulcs-hoz több elem tartozik, és csak standard könyvtárbeli elemeket használ. A Guava persze még jobb lenne, de teljesítmény szempontból ugyanazt tudja kb, mint az én megoldásom, csak szebb apit ad hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Opel topik
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest