Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrSealRD
    veterán

Sziasztok, pár fura kérdésem lenne, hátha valaki tud segíteni, esetleg járt/jár hasonló cipőben :-)

Jelenleg üzemeltetésben dolgozom, de váltani szeretnék, régen (egyetem) szerettem programozni, és elég jól is ment (úgy rémlik :B )

Szóval az alapok szerintem rendben vannak, megtanulnék komolyabban egy programozási nyelvet, és kezdésre a Java-ra esett a választásom.

Jelenleg két könyven van hozzá: Head First: Java 2nd, illetve a Nagy Gusztáv féle jegyzet. Illetve még a Head First féle Design Patterns. Kezdésnek szerintem elég, de ha valakinek van jó ajánlata irodalomra, ne tartsa magában! :)

Szeretnék majd állást is váltani idővel de nem tudom, hogy 30 évesen, tapasztalat nélkül, milyen esélyeim lennének. Arra esetleg valakinek lenne ötlete, munka mellett hogy tudnék gyakorlatot szerezni? Esetleg valami Java Cert (SCJP)?

Igazából szerintem pont megválaszoltad a kérdésed. Nagyon beletrafáltál.

Én nemrég kivégeztem a Head First Java 2nd-t. Szerintem nagyon jó könyv. Az egyik legjobb.
    Nagyon ajánlom még a Hatékony Java-t.(ha kell el tudom küldeni) Ezzel párhuzamosan a Design Patterns téma is mehet.
    Ezzel nagyjából le tudod fedni a Java SE világát.

Ha igazán nagyot akarsz robbantani, akkor Java EE a folytatás. JPA,WebServices, Spring,JSF,JSP....van még egy sor, de talán ezek a legfontosabb technológiák amikkel képben kellene lenni.

Ha ezek után magabiztos a tudásod, akkor én javaslom egy-két kisebb referencia elkészítését ami akár éles projektként is megállná a helyét. Készíts doksit is a végén...Tényleg mintha igazi lenne...

A Cert-ek is jó ötlet, ez is menet közben megtörténhet és akkor valószínűleg jobb esélyekkel indulhatsz...egy adott pozícióban.

Ha csak junior státuszban akarnak foglalkoztatni akkor sem kell nekikeseredni, mert ha korrekt a cég akkor hamar tudsz előrelépni...ha nem akkor te lépsz tovább....

30 év? Szerintem a tudás számít. Ha te vagy a f@sza gyerek a gáton, akkor 80 éves is lehetsz. :K
    Hajrá és sok kitartást így előre is!

Új hozzászólás Aktív témák