Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ko9

addikt

válasz katt777 #2723 üzenetére

Üdv!
    Na még az előző HSZ megírásának napján raktam fel számokat ALAC-ban (ugyanaz ugyebár mint a FLAC, csak ezt kezeli az iPod, és az iTunes). Háát mit ne mondjak... Az életbe többet soha MP3at :K :DDD Nemtom, valamiféle audio-orgazmus kapott el (nem kell rosszra gondolni :P ), annyira brutális a különbség! Egyáltalán nem recsegett, semmiféle EQ beállításon, sőt extra tisztán, és meglepően jól szólt :Y Am Paul Kalkbrenner - Aaron számával próbáltam a Berlin Calling albumról... Ez volt az első album amit FLACban találtam :)) Szó szerint ennyire tiszta mélyet, és hátborzongatóan szép magas/közép tartományt az életben nem halottam még zárt fülesen :C El is indítok egy oldalt nemsoká, ami FLAC zenékkel foglalkozik ;)
    Nemhiszem, hogy az iPod egyébként direkt torzítaná a MP3-akat. Szimplán ezeknek a kódolása "hibás". Levág egy kicsit a mélyből, a magasból, közelebb hozza őket a középhez, stb... Sz*rból nem lehet várat építeni...
    Ja és azt nem értem, hogy a Loseless WMA hogy lenne kisebb mint a FLAC vagy az ALAC? Mindegyik veszteségmentes, a nyers hanganyag van benne TÖMÖRÍTÉS NÉLKÜL. A FLAC és az ALAC is majdnem ugyanakkora méretű, a TAGtömörítés miatt van egy kis különbség...

Forest_roby: Nem tom hogy van a tieden, de nekem ha megnyomom a középső gombot, akkor átvált egy ilyen rombusz alakú valamire, és ha elkezdem forgatni az ujjam, akkor teker elég jól... És sztem ha audiobook-ot hallgatsz, azt audiobookba tedd... A célra a céleszköz mindig a legjobb ;)

sbazsi: Külső HDD-ként ismeri fel, rakhatsz rá bármit, csak az iPodban nem tudod használni őket... Nem hiszem, hogy bármi probléma lenne majd vele... Azóta már jobb idők járnak... De azért ne az első, hanem a hátsó alaplapi USB-be dugd be az adatkábelt... Sütöttem már meg úgy pendriveot, hogy elől fordítva volt bekötve az USB csatlakozó... Vagyis oda ahova adatot várt, 5V-ot kapott :)) De garanciában cserélték :U

Ja és nekem is van egy kérdésem: Miért van az, hogy jópár számnak az iPod levágja az utolsó 5/10 secjét? Nem mindnek, csak nagyrészét... Ha gépen iTunesban hallgatom iPodról akkor jó, csak akkor nem ha iPodon...

Köszönöm a segítséget :R

Üdv: Ex

Új hozzászólás Aktív témák