Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
válasz
alexxxx
üzenetére
Köszi a tippet, így énis betudtam hozni
Legalább tudom hogy ien is van.
Viszont Viszont a középső gomb (select) és menü gomb egyszerre megnyomásával, és nyomva tartásásval, újraindult, és bejött a normál AppleOS. Próbáld meg többször, nekem se sikerült elsőre
Tehát Select+Menu 
Üdv: Ex -
ko9
addikt
Ez félig igaz, félig nem

Szóval elvileg meglehet oldani, ugyanis én már csináltam olyat, hogy csak behúztam a rendes mappákat, amikben 0% volt az ID3 Tagezés, és ő szépen mappanevek alapján berakosgatta, vagyis a első mappák voltak az előadók, a következő mappa az album, és az ebben lévő fáljok nevei a szám címei/szám trackszáma. Valami kiegészítő volt felrakva iTunes-hoz és az csinálta, csak sajnos nem tudom melyik.
Rákeresek neten, mert van egy olyan emlékem, hogy van egy progi, ami a fáljnév/mappaszerkezetből egykattintással beleírja a számba a ID3-at. Ráadásúl elég jól paraméterezhető.
Üdv: Ex
-
ko9
addikt
Hali!
Aprón tuti kapsz... Bár az nem új, de elég könnyen kifogsz egy jótt, ami megbízható. Amúgy ezekkel nem szokott baj lenni...
És akkor miet is akarsz? Shuffle-t írtál az elején, a végén meg már Nano-t.
Amugy Shuffle-t én se tudom elképzelni, hogy hogyan lehet használni... Nem tudom, hogy kijelző nélkül milyen gyorsan lehet kezelni, stb...
A gyári Apple füles meg olyan, hogy "ha nincs ló, jó a szamár is"... Ha nincs más az is jó, de ezerszer jobbak is vannak hozzá.
ko9
addikt
válasz
icecave
üzenetére
Hali!
Én ezt úgy csinálom, jogy az Album Artistba írom a DJ nevét... Úgy nekem egybe rakja.
Meg egyébként se keresek előadó szerint, mert ha egy albumon van feat is (pl. PKO feat Saiid) akkor az már másik előadó, de ha csak az albumra megyek rá, akkor kiadja a teljes albumot, sorrenbe.
Remélem tudtam valamit segíteni
ko9
addikt
válasz
nagy.atikaaa
üzenetére
Háj!
Szóval röviden... Bárhol veszed, van rá garancia bármely iStore-ba és iStyle-ba. Ja, és ha tuti forrásból akarod venni, akkor vagy [innen] tudod venni netről, vagy [innen] tudsz nézni egy boltot, ha személyesen akarod venni.
ÉS ha letöltöd az iTunes-t akkor ugyanúgy tudod használni, mint ha Mac-en lennél. Egyedül a videókódolással lesz gond tudtom szerint, ugyanis a QuickTime Win alatt nem támogatja videókiegészítőket (XviD lejátszás, stb), ezért a videókódolást külső programmal kell megoldani.
DE amúgy ugyanúgy tudod használni.
ko9
addikt
Megjelent egy témába vágó cikkem

Multiboot iPod 5th gen Video-n!Narancs: Nemhiszem, hogy olyat külön lehetne kapni...
alexxxx: Gondolkodok a problémád megoldásan
Egy képet tudnál küldeni, hogy pontosan mit is ír ki? 
-
ko9
addikt
Na egy fogós kérdés

Mi tartozik az iPod 5.5gen-be? Mert semmi konkrétabb infót nem találtam... Esetleg van valami progi, vagy leírás amivel a szériaszámok alapján lehet keresni, hogy milyen szériás az iPod? Mert az iPodPatcher 5th gen Videonak írja, de a partíció információi szerint már 2048b-os a szektorméret a partícióban, és ez elvileg 5.5-től volt így...
Vagyis most belezavarodtam
Valaki tud valami konkrét infót?
Köszi: Ex -
ko9
addikt
válasz
adrian87
üzenetére
Háj!
Megnéztem, ezt annó néztem én is! De végül elriadtam tőle. Ha türelmes ember vagy, esetleg barkácsoló kedvű, akkor vedd meg, mert magadnak is meg tudod csinálni, és nem vagy ideges, ha egy gyönyörű gitárszóló közepén leáll a vinyó, és indíthatod újra a gépet.
Egyéb esetben én 13ért vettem a jól működő iPod Video-mat, amin karc is csak a hátulján van. Tudom, hogy alkalmi vétel volt, de szerintem 15 körül már veszel normálisan működőt is, és ez a dolog az, amire nem kell sajnálni a pénzt!
ko9
addikt
válasz
PierNight
üzenetére
Hali!
Nekem AKG K324p van, és tökéletesen meg vagyok vele elégedve! Bár ennek is tört a csatlakozója
De énis zsebben hordom, és mivel hosszabb a kábele a kelleténél, ezért ha iPod felé fordítom, és a maradék kábelt belenyomom a zsebembe, akkor az életbe nem fog megtörni 
Meg hát a kialakítása se engedné... Nem mereven van bekötve, hanem van hagyva egy ilyen kis hüvelyszerű valami, ami ad mozgásteret, és nem törhet meg ott közvetlenül.
ko9
addikt
Elvileg az iPodLinux már előrehaladt a 6th gen Classicok törésében eléggé... Twitterükön van egy bejegyzés
Nano2G LCD drivers are working. Waiting for code execution confirmation on Classic 6G. #linux4nano-dev
Ha ők megcsinálják az IPL-t akkor hamar lesz RB is hozzá... -
ko9
addikt
Alapból kipróbáltam 320kbps-es kódolást EAC-al rippelve, LAME-mel kódolva. Ott már nem recseg az MP3 se... Érdekesen vannak ezek megoldva az hót100...
De most éppen azon szenvedek, hogy felrakjam az ipodlinux, a rockboxot, meg minden ilyet rá... A Rockbox már ment, eszméletlen, hogy mennyi mindent lehet variálni a hangminőség érdekében... És van manual EQ is, és még rengeteg dolog... Magyar leírást nem is találtam róla, lehet csinálok egyet ha sikerül
PierNight: Üdv újra köztünk!

-
ko9
addikt
válasz
katt777
üzenetére
Üdv!
Na még az előző HSZ megírásának napján raktam fel számokat ALAC-ban (ugyanaz ugyebár mint a FLAC, csak ezt kezeli az iPod, és az iTunes). Háát mit ne mondjak... Az életbe többet soha MP3at
Nemtom, valamiféle audio-orgazmus kapott el (nem kell rosszra gondolni
), annyira brutális a különbség! Egyáltalán nem recsegett, semmiféle EQ beállításon, sőt extra tisztán, és meglepően jól szólt
Am Paul Kalkbrenner - Aaron számával próbáltam a Berlin Calling albumról... Ez volt az első album amit FLACban találtam
Szó szerint ennyire tiszta mélyet, és hátborzongatóan szép magas/közép tartományt az életben nem halottam még zárt fülesen
El is indítok egy oldalt nemsoká, ami FLAC zenékkel foglalkozik 
Nemhiszem, hogy az iPod egyébként direkt torzítaná a MP3-akat. Szimplán ezeknek a kódolása "hibás". Levág egy kicsit a mélyből, a magasból, közelebb hozza őket a középhez, stb... Sz*rból nem lehet várat építeni...
Ja és azt nem értem, hogy a Loseless WMA hogy lenne kisebb mint a FLAC vagy az ALAC? Mindegyik veszteségmentes, a nyers hanganyag van benne TÖMÖRÍTÉS NÉLKÜL. A FLAC és az ALAC is majdnem ugyanakkora méretű, a TAGtömörítés miatt van egy kis különbség...Forest_roby: Nem tom hogy van a tieden, de nekem ha megnyomom a középső gombot, akkor átvált egy ilyen rombusz alakú valamire, és ha elkezdem forgatni az ujjam, akkor teker elég jól... És sztem ha audiobook-ot hallgatsz, azt audiobookba tedd... A célra a céleszköz mindig a legjobb

sbazsi: Külső HDD-ként ismeri fel, rakhatsz rá bármit, csak az iPodban nem tudod használni őket... Nem hiszem, hogy bármi probléma lenne majd vele... Azóta már jobb idők járnak... De azért ne az első, hanem a hátsó alaplapi USB-be dugd be az adatkábelt... Sütöttem már meg úgy pendriveot, hogy elől fordítva volt bekötve az USB csatlakozó... Vagyis oda ahova adatot várt, 5V-ot kapott
De garanciában cserélték 
Ja és nekem is van egy kérdésem: Miért van az, hogy jópár számnak az iPod levágja az utolsó 5/10 secjét? Nem mindnek, csak nagyrészét... Ha gépen iTunesban hallgatom iPodról akkor jó, csak akkor nem ha iPodon...
Köszönöm a segítséget

-
ko9
addikt
válasz
katt777
üzenetére
Hali!
Az iTunes letöltve 93Mb, nem 2x100... Honnan akartad szedni? Innen a jó... Én egyébként régen is használtam iTunes-t, mikor még iPodom hírbe se volt, de a hasonlóan jó, ingyenes MediaMonkey szintén kezeli a iPodokat... Bár sztem a iTunes jobb...A hangminőséget megnézem, rippelek vmit FLAC-ba és átkódolom Apple Loseless formátumba iTunesba, kíváncsi vok úgyis fog-e recsegni...
Amúgy én az AKG K324p-s fülesemmel tökéletesen megvok elégedve... Igaz nem az a csúcskategória, de árához képest jó (4000HuF-ért vettem innen). Ja és ha jó a füles, akkor gyárilag be van állítva, és nem kell hozzá EQ csak az alap... Énis azon használom
-
ko9
addikt
Hali!
Igaz én csak 2hete használom az iPodot, egypár dolog leesett... Bocs, hogy beidézem ezt, csak nem akarom mégegyszer leírni:iPod meg EQ kérdés kapcsán azért említsük már meg, hogy kizárólag a gyári, vagy más, hasonlóan gyenge füldugó használata mellett érdemes csak az EQ-hoz nyúlni, mert bármilyen komolyabb fülhallgatóval hallhatóvá válik, ahogy a normál beállításon kívül minden másnál torzít. Viszont egy jó füldugóhoz nem is kell EQ.
Ez úgy ahogy van, úgy igaz... Én AKG K324p-vel használom... Gondoltam megnézem az EQ-kat, és az összessel recsegett a füles, bár végül a Dzsesszen hagytam, mert az aki otthon van az EQ-kban az tudja, hogy a Jazz módosítás nagyon kicsit változtat, de jó irányba.
A fálj/videókezelés az eddigi egyik legjobb... Mindig szerettem ID3-ak alapján keresni a cuccokat, és ha itt rendesen kitöltöm, bármi alapján tudok keresni. iTunes meg szerintem, ha valaki ráérez, nagyszerűen lehet használni! Csakhát mint minden újat meg kell szokni.
Videókat az innen kapott tipp alapján a Handbreak-kel kódolom, iTunes gondolkodás nélkül beolvassa, és rárakja az iPodra, onnan meg jól meglehet nézni, és ahhoz képest, hogy 320x240 a felbontás nagyon szép képe van.Futni énis futottam vele. Nekem kézbe volt, vagy övre csatolható tartóban utólag. Egyáltalán meg se akadt. Gondolom a vinyót elég keményen tesztelik, és frankóan szólt végig.
Ja és iTunes megy net nélkül is
Ennyit elsőre

-
ko9
addikt
Köszi, átnéztem őket, de ahogy olvastam, a gtkpodon kívűl más nem igen támogatja a videókat... Pedig nekem pont az kéne... MediaCoderrel kódolok általában mindent, és ha annok az iPodos verziójával átkódolok vmit, alap beállításokkal, akkor se engedi az iTunes felrakni... Vidómásolást akkor hogy lehet megoldani? Próbáltam QuickTime Pro Export files lehetőségével, ha Youtuberól rakok rá vidit, akkor megy, de nekem pont az lenne a lényeg, hogy sorozatokat rakjak rá, amik ugye XviDbe vannak, QT-hoz meg csak Mac alá van XviD plugin... Meghát a QT meg csak elindítja a kódolást, és nem látok semmi infót, hogy hol tart, stb...
Szóval a videókódolást, meg azt hogy vidokat rakjak rá hogyan ésszerű megoldani?Köszi: Ex
-
ko9
addikt
Sziasztok!
Szereztem egy iPod Video-t (classic 5th gen) és az lenne a kérdésem, hogy Win alatt hogy rakok rá videót? Mivel ajánlott kódolni, hogy az iTunes felismerje, és rárakja? Vagy van más módszer, hogy az iTunes kikerülésével rakjunk fel rá vmit?
Köszi a segítséget!Üdv: Ex
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox One
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- TCL LCD és LED TV-k
- Android szakmai topik
- Subaru topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Napelem
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Legalább tudom hogy ien is van.
Tehát Select+Menu 

), annyira brutális a különbség! Egyáltalán nem recsegett, semmiféle EQ beállításon, sőt extra tisztán, és meglepően jól szólt
Am Paul Kalkbrenner - Aaron számával próbáltam a Berlin Calling albumról... Ez volt az első album amit FLACban találtam