Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Totheground #175499 üzenetére
Értem, csak leírtam egy opciót, de amúgy tudomásom szerint létezik az app store-ban olyan app, ami eltud küldeni fájlokat droidra-is, és hasonló elven müködik, aztán hogy azok mennyire stabilak, az már más kérdés.
Mert hogy tapasztalaim alapján hiába van fent pl a play áruházban egy tucat ilyen app, sokszor gond van velük, még droid közti kapcsolat esetén is.
Gondolom az airdrop esetén nincsenek hibák.
-
Totheground
addikt
válasz
aprokaroka87 #175489 üzenetére
A halál akar szőrözni azzal. Plusz mindenkinek másik fotók/videók kellenek (i.e. más a kedvence), ezért az ftpre felgyűlt cuccok közül még válogatni is kellene. Ehhez képest kicsit egyszerűbb, hogy azt mondom a havernak, küldje az az összes képet x-ről, és egy pillanat alatt ott is van (nem csak fotók, hanem videó is).
-
madgie
titán
válasz
aprokaroka87 #175496 üzenetére
"ha már egyszer be van állítva"
És ki fogja egyszer beállítani? Mert én biztos nem fogom minden marinéninek.
-
madgie
titán
válasz
aprokaroka87 #175489 üzenetére
Persze, ftp-t konfigurálni jóval egyszerűbb, mint az elfogadásra kattintani, vagy a másik ikonjára, hogy eriggymár-oda-kép.
Nem tudom, miért nem lehet a kocka-világon túllátni, az átlag ember lófaszt se fog az ftp-hez konyítani, tízből hét kliensem a felhős letöltésekkel is bajban van, nem hogy ftp... -
tothjozsi96
addikt
válasz
#40993792 #175492 üzenetére
Lehet hogy okkal teszik meg tény, elég jól megvan írva az iOS.
Nemrég adtam el édesanyám SE-jét, azon az iOS 13 úgy futott hogy csak pislogtam.Durva hogy 2 mag 2GB RAM elég az iOS-nek, 5 év elteltével is.
Bár ezzel csak jót tesznek a felhasználóknak, ha az iOS 14-et is jól megírják és nem kell még akár egy évig új telefont venni. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Totheground #175487 üzenetére
Amúgy nem lenne egyszerűbb valami ftp vagy hasonló megoldás?
Nyilván érdemes kiválasztani egy mappát, amit megosztasz, abba mindig átmásolod amit meg akarsz osztani, onnantól meg már akár böngésző-ből is el lehetne érni a dolgokat, bár azt nem tudom az ftp iOS-en mennyire jelent megoldást.
Én a két telefonom közt át álltam ftp-re, megvan egy hatalmas nagy előnye, a fogadó készüléken férek hozzá a küldő eszköz fájlrendszeréhez, így ha bármi kell, csak át másolom vagy épp áthelyezem a telefonom tárhelyére.
-
Totheground
addikt
válasz
aprokaroka87 #175484 üzenetére
Yepp.
-
gyuromoj
veterán
válasz
aprokaroka87 #175485 üzenetére
Plusz az idei telefonok.
-
aprokaroka87
nagyúr
Elvileg ezek az eszközök kapják meg az ios 14 és ipad os 14 verziókat.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Totheground #175482 üzenetére
Tehát azért fog váltani, mert nem kapta meg a képeket, mert ő droidos?
-
Totheground
addikt
Az említett srác áprilisban tud cserélni és jön ő is iOS-re, szóval működik.
-
Giovan!
addikt
válasz
aprokaroka87 #175470 üzenetére
Ha nyitnak az ökoszisztémán túli világra, mi értelme az ökoszisztémának? A szolgáltatások kizárólagossága tartja az Apple táborában a felhasználók egy jelentős részét (vagyis a "csak iPhone-nal megy" effektus
) , ezért üzleti szempontból elég nagy ostobaság lenne azokat mindenki számára elérhetővé tenni.
-
Giovan!
addikt
válasz
aprokaroka87 #175466 üzenetére
Nem ő mondja ezt, hanem az Apple
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Totheground #175465 üzenetére
Értem én, az az egy illető, Androidos, ő nem érdemli meg a képeket
-
Totheground
addikt
Én haverokkal rendszeresen használom az AirDropot, pedig van Line group meg hasonlók. Nekem jobban kézreáll kijelölni 1-2 képet/videót és átdobni azoknak, akik épp ott vannak. Mondjuk segít, hogy egy szerencsétlenen (nem mert mást használ, hanem mert kimarad a megosztásokból
) kívül mindenkinek iOS cucca van. Nem egyszer van, hogy a másik megmutatja a képeit, és mindenki mondja, hogy neki melyik kell. Két klikk és már ott is van a fotók között, nem kell egy közös chatbe behányt rakat kép közül lementeni azokat, amelyikek érdekelnek.
-
válasz
#40993792 #175463 üzenetére
Ha nagyságrendileg 20 éve vagy "nagyságrendileg cirka 2 évtizede" hangzott volna el, és nem "már 20 éve", akkor nem is reagáltam volna rá, de konkrétan a "már 20 éve" nem volt igaz. Ezért pontosítottam ezt. És akár 19, akár 18, akkor sem 20, ez ténykérdés.
A "már 20 éve" azért sem jön ki, mert ha 19 éve volt az első (!) bt-s mobil, és ekkoriban még elég ritka volt a kamerás telefon is, pontosan nem emlékszek de úgy gondolom hogy ez a két beépített szolgáltatás még +pár év volt míg párhuzamosan elterjedt, tehát olyan helyzet, hogy annyi embernek lett bt-s és kamerás mobilja, hogy lehetett "küldözgetni", az még pár év volt, és ha nem azon lovaglok, hogy a 20 év biztos nem igaz, akkor is folyamatosan távolodunk ettől a számtól, és szerintem eltelt ez a pár év, amikor tömegeknél kopott ki a nem bt-s, nem kamerás mobil, és általános lehetett a "küldözgetés".
-
válasz
#40993792 #175461 üzenetére
Szó szerint ezt írja az a cikk is, amit én linkelten ebben: [link]
Lényegében ezért mondtam, hogy 20 éve biztos nem küldözgettek az emberek bluetoothon képeket, ha nem is 20, hanem ráadásul 19 éve jelent meg kereskedelmi forgalomban az első bt képes mobil (monokróm kijelzővel egyébként). -
"De, olvastam. Életszerű, hogy mac és iphone, ipad között emailben küldözgetem saját magamnak a videókat (amit a méretkotlát miatt nem is lehet) és képeket."
Az a baj, hogy nehéz így beszélgetni, hogy amiről beszélgetünk, folyamatosan változik annak függvényében, hogy hogy előnyös nekünk, illetve hogyan tudjuk nevetségessé tenni a másik hozzászólását.
Természetesen egyáltalán nem arról volt szó, hogy saját magadnak küldöd a képeket, légyszi olvass vissza, te is látni fogod, hogy a másoknak megosztásról volt szó.
Miért küldözgetném saját magamnak a különböző eszközeimre a fotókat és videókat, amikor ezeket folyamatosan szinkronizálja az icloud fotókönyvtár, teljesen automatikusan? Miért küldeném egyik eszközről a másikra airdroppal? Másoknak való megosztásról volt szó."Nem írtam hogy 20 év."
Olvass vissza, hogy mire válaszoltál. Az eredeti felvetés az volt, hogy 20 éve bluetooth-on ment a küldözgetés. Erre írtam én, hogy 20 éve még nem, akkoriban maximum infrán küldözgettünk egyik telefonról a másikra. Erre válaszoltál te, hogy "Infrán? Bluetooth lesz az.". Erre írtam hogy nem, nem bluetooth lesz az, hiszen akkoriban (amire írtam, hogy nem lehetett bluetooth) nem voltak bluetooth-os mobilok. Szerintem egyszerűen felületesen olvastad el, hogy mire válaszoltál, velem is elő szokott fordulni, nincs ebben semmi. Csak ne ferdítsünk, meg ne tereljünk, ha elnézte az ember, elnézte.
-
Lall
veterán
válasz
lugosi #175453 üzenetére
De, olvastam. Életszerű, hogy mac és iphone, ipad között emailben küldözgetem saját magamnak a videókat (amit a méretkotlát miatt nem is lehet) és képeket. Azért mert te kőkorszaki eszközt használsz erre a célra, amit alapvetően nem is erre találtak ki még nem jelenti azt, hogy más ne használná nagy megelégedéssel a mindennapokban az AirDropot.
Nem írtam hogy 20 év. Azt írtam, hogy mikor megjelentek a kamerás mobilok.
És akkor valóban bluetoothon küldözgettük egymásnak a gyatra minőségű képeket. De legalább örültünk.
-
válasz
aprokaroka87 #175455 üzenetére
Nálunk például ami a családban nagyon bevált, az az iCloud fotómegosztás. Kevésbé telefonfüggő (de nem sokkal) mint az airdrop (megnézni, letölteni már egy windowsos gépen is lehet, pl. böngészőben belépve az icloudba), lehet kedvencként jelölni stb., mindenki eldöntheti, hogy mit csinál a képpel, kell neki vagy nem, lehet válogatni. Lehet tematikusan külön megosztott albumokat csinálni, eseményenként például, nyaralás, karácsony stb. És még ami nagy előny hogy szintén megvan a kép máshol is, nehezebb adatot veszíteni.
Nézzétek meg, én az elmúlt időben nagyon sokat használom.De van e-mailben valamilyen filekorlát, a gmail-ét konkrétan nem tudom, lehet hogy annyi amennyit írsz.
Viszont ioson ha túl sok képet akarsz küldeni, akkor arra egy szuper megoldás a Maildrop: [link] Úgy látom 5 gb a méretkorlát, azért abba sokminden belefér.
-
aprokaroka87
nagyúr
Szerintem minden ilyennek megvan az előnye és a hátránya.
Csak mondok egy példát, hiába van net-ed, ha esetleg valami ok miatt annak a sebessége lassabb lesz mint a wifi-é.
Nekem 60gb mobil netem van, aminek a sebessége reggel megvan olyan 45mbit/sec max, délután meg este 4g-n ebből max 3-8mbit/sec lesz
Na most ha pl ftp-n küldök át bármit, mobilnet nélkül, akkor mindig megvan két telefon esetében a max 48-60mbit/sec.
Azaz nem függ a net sebbesgtől
Nyilván ha pl 10km-re lennék akkor már necesebb.
De szerintem ha a két eszköz mondjuk pár méterre van egymástól, semmi értelme netet használni, pláne ha annak sebbesége valami ok folytán még lassító tényező lesz.
De persze mindenki eldönti hogy neki mi a jó, mi az ami bevált.
Azon kár vitatkozni hogy melyik a jobb szerintem.
-
Ezért is írtam hogy azokban az esetekben, amikor eredeti méretben kellenek a képek akkor e-mailben küldöm át, de azt biztos nem olvastad már el.
Én azért gondoltam, hogy 20 éve boldog-boldogtalan valószínűleg nem küldözgetett képeket Bluetooth-on, mert eszerint a cikk szerint az első kereskedelmi forgalomban kapható, monokróm kijelzős mobil 19 éve került a boltok polcaira [link] az Ericsson T39 személyében, és bár pont ilyen Ericssonom akkoriban nem volt, de arra gondoltam hogy a 101x54 képpontos monokróm kijelzőn tömegével nem küldözgettek egymásnak képeket az emberek. -
Lall
veterán
válasz
lugosi #175451 üzenetére
Az aztán a minőség, amit WhatsAppon meg Messengeren kapsz. Az Airdrop másik nagy előnye a veszteségmentes küldés.
Nagyon praktikus megoldása az Applenek. Ehhez képest a felhőbe fel-le töltögetés és az email csatolmányként küldözgetés lassú és körülményes. Na meg kell hozzá net. Én munkához használom napi szinten. Nagyon megkönnyíti az életem.
Infrán? Bluetooth lesz az. Mikor bejött a "kamerásmobil" boldog boldogtalan így küldözgette egymásnak a képeket.
-
válasz
Gsx-rr #175449 üzenetére
"Vagy kuldesz egy email-t?"
Az esetek 90%-ában átküldöm whatsappon vagy messengeren, a maradék 10%-ban ha teljes méretben kell az az 5 kép akkor igen, emailben.
"Mar 20 eve egymas kozott bluetooth-on kuldozgettek az emberek a fotokat mikor meg mobilnet se volt."
20 éve azért még inkább infrán küldözgettek, ha küldözgettek, és nem fotókat hanem inkább névjegyeket, szöveges cuccokat.
-
nord_
veterán
Az AirDrop szerintem is jó dolog. Sokszor előfordul cimborákkal, asszonnyal, gyerekkel, hogy egy-két képet, éppen olvasott cikk linkjét akarjuk a másikkal megosztani - ennél alkalmasabb megoldás erre nem létezik.
Ha pedig több fotót kell valakivel megosztani, legegyszerűbb az iCloud link. -
Gsx-rr
veterán
Tegyuk fel az ember csinal valamirol 5 fotot. Hazamesz es at akarod kuldeni a felesegednek baratnodnek.
Feltoltod a felhobe es elkuldod a linket,toltse le es mentegesse el?
Vagy kuldesz egy email-t?
Airdrop ez kb 10 masodperc.Ez elegge eletszeru pelda volt.
Mar 20 eve egymas kozott bluetooth-on kuldozgettek az emberek a fotokat mikor meg mobilnet se volt. Az is jobb modszer mint egy email.
-
aprokaroka87
nagyúr
Látom jól el vagytok.
Azért ha egy olyan szituáció áll fent, hogy a küldő és fogadó kèszülék kb 2m-re van egymástól, nem biztos hogy a felhőnek van értelme.
Ugyanis ha ha nincs fent a felhőben az adott dolog, fel is kell tölteni előtte oda, ahhoz, hogy a másik oldalon le is lehessen tölteni, plusz be kell jelentkezni a felhőbe.
Nekem is van, google drive-om.
Androidon van számtalan ilyen "Airdrophoz" hasonló 3rd app, amiknél a megbizhatóság elég kacifántos ( nem ismeri fel az eszközt, nehezen kapcsolodik..... ).
Nemrég meguntam ezt, és be állitottam egy ftp szervert a két telefonom közt, és láss csodát müködik, igaz az első beállitásoknál kicsit hoszasabb a dolog, mert ugyebár meg kell adni ip cimet, stb.
Meg persze, néha vagyok olyan mazohista hogy a jó öreg Bluetooth-ot használom erre, pár mb esetén még épp nem vészes.
-
válasz
Gsx-rr #175444 üzenetére
"50 eve az emberek nyomkodtak a fenykepezogepet, most ez egy telefon. Kb ennyi valtozott."
Azért nagyon nem mindegy 24/36 kockát elfényképezni, mint egész nap a mobilt bámulva zombulni. Szerintem nagyon is sok változott.
"Email? Kokorszak. Hany kepet tudsz atkuldeni? Nem sokat. Ma egy foto 5-8 mega"
Hány fotót tudsz átküldeni?
akárhányat, eddig szerintem több ezer képet elküldtem már emailben. Ja, az nem előírás, hogy egy emailben küldd az összeset.
Oké, de egyébként airdropon átküldeni is 5-8 mega. Az email lehet, hogy kőkorszak, de:
- felveszel 50 címzettet és elküldöd, 50 embernek airdopolni tovább tart
- akkor tölti le a címzett amikor akarja, airdropnál rá vagy kényszerítve, hogy a mobiloddal foglalkozz ott és akkor amikor a küldő akarja
- egy emailben lehet, hogy átküldesz 5 fotót, de senki nem gátol meg abban, hogy több emailt küldj
- email esetén van rögtön egy "biztonsági másolatod" a képről a levelezőszerveren, ha vízbe ejted a telefont, ellopják stb.
- a képek egy fwd-vel továbbküldhetők és még sorolhatók a kőkorszaki email előnyei.Lehet, hogy másnak szuperül bevált, nekem az airdrop nem jelent igazából semmit. A környezetemben sem használja egy iphone-os ismerős se.
Ezen kívül csomó jó megoldás van még, pl. felhő (majd letölti a szállodában wifiről).De nekem tényleg a kiindulópontom más, én nem érzem át azt, hogy _ott_ és _akkor_ már hajózás közben kell az a kép.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
lugosi #175441 üzenetére
Nyaralas soran mar 50 eve az emberek nyomkodtak a fenykepezogepet, most ez egy telefon. Kb ennyi valtozott.
Es nekem is rohadt egyszeru atkuldeni a kepeket amit csinaltam vagy a fotos csinalt es felmasolta a Macbookra.
Email? Kokorszak. Hany kepet tudsz atkuldeni? Nem sokat. Ma egy foto 5-8 megaAweriot: hiaba van meg a szama ,feltolteni es linket atkuldeni utana azt letolteni es elmenteni tobb perc.
Ez Airdropon kb 10 masodperc. -
válasz
Gsx-rr #175440 üzenetére
Mennyire jó lenne, ha egy katamarán fedélzetén a nyaralás alatt az emberek élveznék a hajózást, a tengert és nem még ott is a telefonjaikat akarnák nyomkodni.
Nyilván el lehet nekik küldeni e-mailben is 1 óra múlva. Nem érzem át azt hogy annak már ott és már akkor a hajón a telefonjukon kell lenni. De persze attól még mondjuk nekem nem fájna ha működne ilyesmi, csak túlzásnak érzem sokszor hogy az embereknek mi mindenre van (mesterségesen gerjesztett) igénye. -
Gsx-rr
veterán
válasz
#20749568 #175439 üzenetére
Komolyan? Naponta van itt ez a helyzet egy katamaran tetejen ahol nincs terero
De mutasd mar meg hogy mennyi ido ha talalkozol valakivel feltolteni a kivalsztott fotokat elkerni a telefonszamot,elmenteni ,atkuldeni a linket.
Egy nyaralas,buli soran rengetegszer elofordul.Milyen barom az Apple ezzel az Airdroppal. Amugy probaltad mar?
-
Gsx-rr
veterán
válasz
#20749568 #175434 üzenetére
Mire gondolsz? Ugye nem az uzenetkuldo alkalmazasokra mert az messze nem ugyanaz.
Regisztralni kell ,kell a masik szama. Sok folosleges ido.
Airdrop 5 masodperc.Itt a fotosok pikk pakk atdobaljak a keszult fenykepeket az Iphonosoknak,semmi se kell hozza. Ez mukodhetne minden platformra igazan, oda vissza
-
válasz
aprokaroka87 #175433 üzenetére
Nekünk felhasználóknak tényleg jó lenne, csak ez egyik gyártónak sem érdeke.
Plusz nem biztos hogy állati okos dolog lenne mindenféle gyártónak nyitottá tenni az airdropot, biztonsági okokból. -
válasz
aprokaroka87 #175430 üzenetére
Miért gondolod, hogy érdemes lenne megoldaniuk?
-
szekra
addikt
válasz
aprokaroka87 #175428 üzenetére
Ezt most komolyan kérdezed?
-
aprokaroka87
nagyúr
Készűljetek, hamarosan Android vonalon is beindul az " Airdrop " vonat
Azt jól tudom hogy az airdrop nem tud droid-ra fájlt küldeni?
-
Mi ez a csend?
Mindenki bezabált?
-
Addig is, a Win10 postában sikerült már valakinek az icloud mailt beállítani?
Nekem nem húzza be a bejövő leveleket. -
r3dsnake
nagyúr
-
válasz
odrif #175402 üzenetére
Én a napokban nézegettem a 16-os pro-t, meg a Thinkpad T5xx gépeket, valamint a Thinkpad X1-et, és azt láttam, hogy amit Thinkpad-ből úgy igazából megvennék, azok annyival nem olcsóbbak. Persze, valamivel igen, de nem nagyságrendekkel. Tehát 7-800 az is megvolt. Oké ott a legnagyobb konfig pl. kapásból 32 giga rammal volt. Szóval azok úgy határesetként voltak olcsóbbak, hogy az ember már elgondolkozik rajta, de nem dobja el az agyát tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus RogFlow Z13 i7, 16GB ram, 512 SSD, 3050 VGA
- MacSzerez.com - iPad Air M2 13" - 6. generáció - Cellular - 128GB - Csillagfény - Apple Garancia 20
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Update 07.31. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest