Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • silmatauki

    őstag

    válasz Wlac #3563 üzenetére

    "Szerintem inkább arról van szó, hogy a nagyméretű iPadet akarják dominánsként tartani, míg a kicsi marad a kistesó. Ha valaki így a legjobb hardverrel szerelt iPadet akarja, akkor kénytelen a drágábbat venni (amin gondolom nagyobb a haszon is, mint a Minin)."

    Azért döntött az Apple a Mini kiherélése (és valszeg végleges kivezetése) mellett, mert rajta kevesebb a haszna, mint a nagy Air 2-n. Pont ugyanezt eljátszották már az iPhone-hoz képest olcsó iPod touch-okkal is: hivatalosan (bejelentve) nem vezették ki, csak lebutították őket annyira, hogy a kutya ne vegye meg őket, hanem a sokkal drágább iPhone-okat.

    A touchok a 2. és 3. generációban kifejezetten jobbak voltak (pl. gyorsabb CPU), mint a megfelelő iPhone-ok (3G és 3GS). A kiherélés a 4. generációval kezdődött (256M RAM az iPhone4 512-jével szemben és nem IPS képernyő) és az 5. generációval folytatódott (vacak A5 CPU az iPhone5 A6-jával szemben stb.). Nem véletlen, hogy azóta (2012) sem adtak ki újabb iPt-t. (Nem is fognak valszeg.)

    A lényeg: az Apple arra játszik, hogy az emberek vagy a sokszorta nagyobb haszonkulccsal bíró iPhone6+-t, vagy a Mininél szintén jövedelmezőbb Air2 közül válasszanak.

Új hozzászólás Aktív témák