- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Androidos fejegységek
- SONY LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Interneteléréssel kapcsolatos problémak topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sarcophagus
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #999 üzenetére
Üdv!
Invitel,100/30-as,saját router(tp-link1043n)az az érdekes hogy percre pontosan jön a hiba. -
válasz
Sarcophagus #998 üzenetére
Milyen net előfizetésed van?
-
krealon
veterán
-
vacs
veterán
Sziasztok.
OnePlus 5T telefonomon nem szinkronizál az itthoni wifi-n a Google fotók: itt írtam le a hibát!
Elvileg IPv6-on nem tud szinkronizálni!
Itthon egy TPlink TL-WDR4300-as van, illetve jel továbbítónak egy Xiaomi Mi WiFi Amplifier 2, ami a nagy router jelét tolja tovább 2,4 Ghz-en!
Mit állítsak át, hogy működjön a szinkronizálás?
-
tom36
kezdő
Üdv all
Pár hónapja egy olyan problémával küzdök, hogy mióta meglett az új gépem a net valami végett 1-2 hét alatt lényegében használhatatlan lesz a magas ping végett. Erre egy olyan megoldást találtam (win10) hogy a hálózatot alaphelyzetbe állítom így a pingem újraindítás után visszaesik 25 környékére ami jó, de van, hogy pár nap alatt van hogy 2 hét alatt de ez felkúszik 300+ fölé és alig akarja betölteni az oldalakat.
Ezen valamelyest segített az hogy írtam egy shotdown parancsot amivel a gép is rendesen leáll, de csak napokat nyertem vele.Előző gépemmel semmi gond nem volt, most az újjal csinálja csak pedig alaphelyzetben vannak a hálózati beállítások, és a telepített driverek is hasonlók, csak most nem win7 van hanem 10. és semmi olyan beállítást nem találtam ami segítene ezen.
Tudja valaki hogy mi okozhatja ezt a problémát ?
majdnem olyan mind ha betelne valami tárhely és onnantól fogva rohamosan romlik a ping.Előre is kössz a segítséget, ötleteket.
-
exelennnt
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #991 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet, igen volt az is.
De rendszer vissza állítással megoldottam az egészet
-
-
exelennnt
csendes tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
"ERR_PROXY_CONNECTION_FAILED"
Ezt a hibaüzenetet kapom, ha bármelyik böngészőből megpróbálok bármit is csinálni.
A helyi hálózati beállításokat nem tudom megnyitni mert szürke.
Hálózat és internet beállításoknál a Proxy fülön nem engedi kikapcsolni a kézi proxy-t mert folyamatosan visszaáll erre http=127.0.0.1:8080;https=127.0.0.1:8080.
-
krealon
veterán
válasz
sonofmorg #988 üzenetére
"Nem a 35-40 mbps-sel volt/van a probléma, hanem hogy rettentően instabil, folyamatosan belassul, vagy megszakad (kb. percenként), kábelen viszont akkor sem szakad meg, vagy lassul be, ha wifin igen."
Ezek szerint sikerult az internet problemat wifi problemara redukalni.
A legstabilabb Wifi beallitas 2.4 GHz-en:
- Fix csatornaszam 1 - 11 kozott
- 20 MHz-es csatornaszelessegA csatornakat egyesevel vegig kell probalni, mert lehet, hogy nem Wifi hanem egyeb vezeteknelkuli 2.4 Gz-es eszkoz okozza a problemat (bluetooth, vezeteknelkuli jelatvivo, stb).
Ezen kivul talalkoztam olyannal, hogy a HP wifi nyomtato sajat Access Point-ot is uzemeltetett es amikor racsatlakozott a Wifi router-re, akkor a router ezeket a HP altak kikuldott beacon (halozatazonosito) csomagokat ugy ertekelte, hogy egy masik wifi router van a hatosugarban, ezert az automata csatornabeallitas uj csatornara valtott.
Termeszetesen a HP kovette ot, hiszen fel volt csatlakozva, ami ujabb es ujabb csatornavaltasra osztonozte a router Access Point-jat.
Itt a megoldas egy fixen beallitott csatorna lett a router-en. -
sonofmorg
újonc
Bocsi, nem fogalmaztam jól. Nem a 35-40 mbps-sel volt/van a probléma, hanem hogy rettentően instabil, folyamatosan belassul, vagy megszakad (kb. percenként), kábelen viszont akkor sem szakad meg, vagy lassul be, ha wifin igen. És ez az, amit a TP-Link router és a Connect Box is produkál.
-
krealon
veterán
válasz
sonofmorg #986 üzenetére
500 Mbit-et egy 3 antennas, 3 AC (5 GHz) stream (3x3:3) atvitelere kepes, 1300 Mbps kapcsolaton lehet atvinni.
Ha egy surun lakott (tobb mint 10 Access Point ("wifi router") latszik) helyen probalkozol egy 1 antennas kliens eszkozzel (a legtobb telefon es tablet ilyen) 2.4 Ghz-es frekvenciasavban, akkor a 35-40 Mbps atvitel nagyon jo erteknek szamit, tekintve, hogy csak 72 Mbps link tud altalaban osszejonni.
A csucs telefonokban es tabletekben is maximum 2 antenna szokott lenni.
-
sonofmorg
újonc
Sziasztok!
500 mbit/s UPC netünk van, egy darabig routerként és modemként is a UPC által adott Connect Box szolgált. A probléma az volt, hogy azon a gépen, ami kábellel volt a Connect Boxra kötve, szinte mindig jött is a 400-450 mbit/s, azokon a gépeken viszont, amik wifivel voltak csatlakoztatva, azokon a maximum is csak 35-40 mbit/s volt, de az is nagyon instabilan jött, hol 0,2 mbit/s jött, hol 40, a ping is ugrált 20 és 320 között. Vettünk egy TP-Link Archer C5 routert, hátha az majd megoldja a problémánkat, de egy az egyben ugyanazt produkálja ez is, kábelen tökéletes, wifin nagyon gyenge. Valami ötlet, mit lehetne még kipróbálni?
Előre is köszi!UI.: Wifi stickek voltak már cserélve, sőt, mióta a probléma fennáll, azóta a komplett gépem is, a gépeken pedig win7/win10 fut.
-
Zsoxx
senior tag
válasz
Gubek-Einste #984 üzenetére
Az alaplapi driver gyártói. A másik két kérdésre nem tudok válaszolni (nem tudom, hol kell megnézni), de az biztos, hogy ez csak azóta fordul elő, mióta ezt a modemet használom. Bár volt, hogy hónapokig egyszer sem történt ilyen hiba, most megint 2-3 naponta előfordul.
-
-
Zsoxx
senior tag
ADSL internetkapcsolatot használok Speedport Entry modemmel (ami egyben vezetékes és wifi router is). A netet kábelen kapja az asztali PC az eszköztől. A probléma az, hogy Windows 7 alatt rendszerindításkor gyakran előfordul, hogy a tálcán a netkapcsolat ikonon sárga háromszög van, és nincs internetkapcsolat. (Wifis net az megy.) Csak az újraindítás segít, de néha a 2. boot után is ugyanez a helyzet.
Sajnos a modem/router oldalán nincs semmiféle reconnect lehetőség, pedig a korábbi 5000 Ft-os routerem oldalán volt ilyesmi.
Mi okozhatja ezt a hibát? -
krealon
veterán
válasz
#58682368 #980 üzenetére
Gyanithatoan az MSS-Clamping hianya a hiba forrasa.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #979 üzenetére
Mikrohullámú kábeles 30MB/s. Linksys WRT54G eszközzel használom.
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Miért szűnik meg az internetkapcsolatom 5 perc letöltést követően? Kizárólag letöltésmél (steam, torrent, stb.) szűnik meg. Youtube és egyéb videónézésnél, bögészésnél, online játéknál és egyéb online tevékenységnél nem.
-
-Sawyer-
tag
válasz
Gubek-Einste #976 üzenetére
Igazából egy kollégiumi internetről van szó. Nem is lenne rá semmilyen megoldás?
-
-
-Sawyer-
tag
válasz
Gubek-Einste #974 üzenetére
Céges.
-
-
-Sawyer-
tag
Sziasztok!
Adott egy vezetékes internet, mely bizonyos korlátozásokat tartalmaz:
-letiltott illetéktelen internet használat: Peer-to-Peer/P2P, torrent, stb.
-kizárólag http (80), https (443) információátviteli protokollok engedélyezettekÍgy ezen internettel még a Steam sem működik:
Csak offline módban indítható.Érdekes módon az Origin működik, játékot lehet letölteni, de internetet igénylő játékok (multiplayer) nem működnek.
Az oculus rift alkalmazása sem működik ezen internettel, bejelentkezés után nem történik semmi.Korábban sikerült megoldani ezen problémákat VPN kapcsolatokkal ( Private tunnel, Avira phantom VPN..stb)
VPN szerverre csatlakozva működött minden.Azonban jelenleg adott egy ugyanilyen internet, ami esetében Proxykiszolgálót (szervert) kell használni, hogy egyáltalán legyen internet.
A proxy-s internettel viszont nem működnek a korábbi VPN alkalmazások. csak töltenek, nem csinálnak semmit. Próbáltam kikapcsolni a Proxy-t és úgy VPN-t használni, de network problem üzenetet kaptam.A kérdésem, hogy meg lehetne valahogy oldani, hogy a proxy-s internetet is tudjam korlátozások nélkül használni (hasonlóan mint a VPN alkalmazásokkal korábban)?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
-
TBT
addikt
Sziasztok!
ADSL internet esetén mennyi általában a veszteség?
Telekomnál vagyok, 10Mbps-os csomagom volt, akkor bejött a Speedtest szerint 9,90 Mbps. Most váltás történt a szolgáltatónál (hűségszerződés lejárta miatt), és csak 50MB-os csomagjuk van.
Ebből az 50MB-os csomagból (ADSL esetén ez 20MB, apró betűs részben említik) csak 12,7MB-ot tudok mérni, jobb napokon összejön a 13,1 is. Mitől lehet ez?
20MB-ból 7MB veszteség lenne?
Vagy modem/router hiba lenne?
D-Link DSL-2741B modem routerem van (már vagy 7-8 éve), lehet hogy ez lenne a gyenge keresztmetszet?Esélyes, hogy egy újabb, modernebb ADSL modem, router megoldaná a problémát? Ha igen, milyen típust javasolnátok?
Sajnos magyar nyelvű leírást nem találtam, amivel előrébb lennék, meg amúgy is, már mindenhol nagyon régi ADSL-es cikkeket találok csak.
Tudom, hogy halott technológia, de sajnos az UPC-t nem tudom kiépíttetni (pedig van a városban - Sopron - csak nem minden utcában érhető el).Köszönöm a segítséget!
-
JacketedBeef
újonc
válasz
Gubek-Einste #969 üzenetére
Igen,itt csak az lehetséges
-
válasz
JacketedBeef #968 üzenetére
Csak xDSL használatát próbáltad?
-
JacketedBeef
újonc
Üdv!
Nem tudom hogy jó topicba írok e,de az lenne kérdésem hogy mit tudnék tenni annak érdekében hogy tudjak normálisan online játszani.A T-homenál vagyok előfizető Netmánia XL+mobilinternet rásegítés.A routertől a ps4-et egy fal választja el (mondjuk beton) és a letöltés/feltöltés sebesség is elméletileg optimális előbbi átlagban 10-15 mb/s míg utóbbi 2-3 mb/s.A pingem azonban örülök ha 80-90 ms. Próbáltam már kábellel is összekötni az eszközöket de az eredmény csak kicsivel lett jobb és akkor már vissza is esett ha valaki rácsatlakozott a wifi-re.Jobb internet sebességet a hálózati lefedettség miatt nem tud adni a szolgáltató.
A válaszokat előre is köszönöm. -
Szuszmant
újonc
válasz
Gubek-Einste #966 üzenetére
3 fullos upc van bekötve, a havidíja is 50.000 felett van. A 3 box csatlakozik 4 elosztóra, azok pedig kiküldik a jelet a szórófejekbe, 3-4 szobánként van 1 szórófej. Összesen talán 300an lehetünk rá.
-
-
Szuszmant
újonc
Sziasztok!
Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy egy kollégiumban (tehát sokan használjuk) Budapesten az internet elég instabil. A szolgáltatónál(*PC) azt mondják, hogy minden rendben a méréseik szerint, frissen bekötött csomagról van szó. Viszont a szobákban mért értékek nem fényesek, általában 3-4 szobára jut egy router, a torrent kapásból tiltva van a hálózaton, tehát az kizárható, hogy valaki túlterheli, nagyon gyenge a kapcsolat, az eszközök maximális jelerősséget mutatnak. Azt figyeltem meg, hogy általában délután romlik a minőség, és onnantól kezdve másnap reggelig egyre csak rosszabb lesz. Nem tudom honnan kéne megközelíteni a problémát, tudna adni valaki pár tippet?
Köszönöm a mihamarabbi válaszokat!
-
törölt tag
Nem biztos, hogy a megfelelő helyre írok, de mivel internettel kapcsolatos a probléma, hátha. Pár hete azt vettem észre, hogy mindig csak az aktív/előtérben lévő ablak/böngésző lap kap rendesen netelérést, a többi nem, vagy csak alig. Tehát elindítok egy böngészőt, megnyitok több lapot, gyorsan begépelem a címüket, és már nyitom is a következőt, viszont mindig csak azon a lapon töltődik az oldal, ahol éppen vagyok.
Vagy ha mondjuk torrenten töltök le valamit, ott is szépen nyomon követhető ez, mert amíg az előtérben van a torrentkliens (tehát az az aktív ablak), addig tölt is lefele rendesen. Amint lerakom a tálcára, és ott nézem a letöltési sebességet, meredeken nekiáll zuhanni. Egészen addig a pillanatig, amíg újra rá nem kattintok, és újra nem az lesz az aktív ablak, mert akkor megint teljes sebességgel tölt.Semmilyen új programot nem telepítettem azóta, mióta ez elkezdett jelentkezni, se a routerhez, se semmihez nem lett hozzányúlva.
Win10-es gép, wifin jön a net, i7 processzor, 16 GB RAM, igazából semmi különleges dolog nincs a képben, és változtatva se lett se a szoftver-, se a hardverkörnyezeten semmi. -
Crampus
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #961 üzenetére
Megvan, köszi! A host file-ba került bele egy bejegyzés, ami tiltotta.
-
Crampus
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #961 üzenetére
Automatikus ip és DNS beállításom van a win szerint.
-
-
Crampus
csendes tag
Sziasztok! Egyik napról a másikra nem töltődik be egy weboldal a gépemen (amit eddig naponta néztem). Telón, asszony gépén tökéletesen megy. Mi a bánat lehet, hátha van valami ötlet. Win 10 rendszer, nincs különálló vírusirtó se semmi trükkös tűzfal progi. Köszi előre is
-
forten
aktív tag
Bocs,azt hiszem meg van a bűnös.
Ping statistics for 8.8.8.8:
Packets: Sent = 543, Received = 540, Lost = 3 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 15ms, Maximum = 2819ms, Average = 150msSzaraszik a netem,túl van terhelve,valószínű,az ünnepek miatt.
Sebesség is változó,mértem több időben,és hol jó volt,hol nem.(download: 0,98 Mbps nem túl jó,)
4/1 nek kéne lenni. -
forten
aktív tag
Hello.
Érdekes hibába futottam bele.Ma estig tökéletesen meg tudtam nyitni a laptopomon az összes oldalt.
Csak a laptopon hülyéskedik,az asztali gépnél jó.
Valami a laptoppal lett,pedig tudtommal semmi változás nem történt vele.Wifin van felcsatlakozva ,de ennek semmi jelentősége.
A hiba jelenség a következő:például:
A webhely nem érhető el
A(z) beta.speedtest.net szerver IP-címe nem található.
Keresés a Google-on a következőre: beta speed test net
ERR_NAME_NOT_RESOLVEDilletve például a youtube-n ,bizonyos számok elindulnak,mások nem,csak homokóra.
Az összes böngészön ez a jelenség.Ping idők jók,nincs loss,sebesség maxon fut.Modem rx,tx adatai nem változtak,jók.Chromba állítottam még egy ilyet: "A várható kifejezés szolgáltatás használata az oldalak gyorsabb betöltése érdekében" kikapcs,változás semmi.
Viszont,érdekesség,hogy ami eddig nem jött be oldal,többszöri klikkelésre bejött,hol jó hol nem.
Na,ez mi???
-
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #955 üzenetére
Akkor én nem értem. Pontosan milyen jelszintek?
-
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #953 üzenetére
Milyen modem/HGW van használatban?
Technicolor TC7200.20Milyenek a jelszintek?
Maximum jelerősség -
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #951 üzenetére
- Technicolor TC7200.20
- Maximum jelszint -
-
szzimo53
tag
válasz
Gubek-Einste #948 üzenetére
Megnézzük
-
-
szzimo53
tag
Üdv. Van valami praktika amivel pinget lehet csökkenteni? Hálókártya csere,router csere, egyéb...? Invitel 15mega, zte-h108n/h168n.
-
s.donat
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #942 üzenetére
Ezer köszönet! Minden rendben működik!
-
Cydie
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #944 üzenetére
Köszi a gyors választ! Ez jó hír!
-
-
Cydie
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #940 üzenetére
Hétvégén visszaigényeltem az IPv4-et, elsősorban, hogy megnézzem, hogy BF1 amiatt dobál-e le percenként. Utána csináltam SpeedTesteket, Ping tesztet, minden jól ment. Ma reggel óta viszont használhatatlan lett. Normál esetben 25Mbps a letöltésem, most 1.37Mbps. A feltöltési sebességek változatlan 3.0 Mbps. Ping 20 környéke, de írt már 9-et is a SpeedTest. Wifi, LAN, ruter1, ruter2, tök mindegy melyikre csatlakozok, ugyan ez van. Lehet, hogy IPv4-re váltás miatt van? Valamit állítottak még a háttérben, ami nem azonnal az igénylés után történt? Vagy csak szimplán megint a UPC szórakozik. Tárnok és környéke, ha van valaki a innen és meg tudja erősíteni. Jó lenne, ha végre lenne egy felületük, ahol live lehetne nézni egy ország térképet és jelölve lennének a problémás területek, sok idegeskedést megoldana....
-
-
s.donat
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #940 üzenetére
Közben egy ubuntu live-al is kipróbáltam és ott is mintha előjött volna, de mondjuk elég instabilan futott a böngésző mindkettő gépen.
Androidon be se jöttek az oldalak, ahol gondjaim szoktak lenni.Szóval a szolgáltató felé jelzem a gondomat. Amúgy mi a menete az IPv4 visszakérésének?
Köszönöm a tippet és a segítséget!(Most se tudtam itthoni netről elküldeni ezt a hozzászólásomat.)
-
-
s.donat
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #938 üzenetére
Kipróbálom majd a telefonomon. Más OS-t még nem néztem.
Igen, a DNS csere sem oldotta meg.
IPv6-on van. Ez milyen különbséget, hibát okozhat?
Köszönöm!
-
-
s.donat
csendes tag
Sziasztok!
Vannak bizonyos weblapok például prohardver fóruma, freepik, tárhelypark, saját webtárhelyen lévő lap, stb amik bizonyos használat után elérhetetlenné válnak minden böngészőben windows 10 alatt egészen az újraindításig. Ugyan ezt reprodukálni tudom másik itthoni win10 gépen is.
Például ezt a fórum hozzászólsát sem tudtam elküldeni otthonról, mert amint rábökök az elküldésre utána eléhetetlenné válik a prohardver egésze.
Upc a szolgáltató és van egy technicolor wifis modem/router. Ezt is hiába resetelem le ugyan az a gond.
Nagy-nagy halakkal nem szokott gond lenni (pl facebook, gmail,..)
Hátha valaki találkozott hasonlóval és tudna nekem tippet adni, hogy mi lehet a gond! Már az őrületbe kerget.
Előre is köszönöm! -
miking
csendes tag
Annyi fejlemény történt, hogy bejutottam a router beállításokba és csináltam egy PPPOE diagnózist. Aminek az eredménye-
Check PPPoE server connectivity pass
Check PPPoE server session pass
Check authentication with PPPoE server pass
Validate WAN assigned IP address pass
Validate WAN assigned DNS IP address fail
Validate WAN default gateway address passTehát az az egy fail van, azzal mit és hol tudok csinálni?
Köszönöm.
-
miking
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #932 üzenetére
Ipv6 nincs letiltva, a custom dns-el nem tudom mire gondolsz?
-
-
miking
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni internet problémám megoldására, valamilyen beállítás hibára gondolok, szerintem a routerben.(ZTE H368N)
A hiba a következő, bizonyos oldalakon nem töltődnek be a képek, és funkciók sem (CHAT), volt internet sebesség növelés (T-Home) kaptam új routert és akkor kezdődtek a problémák, annyi mindent próbáltam már kerestem a neten lehetséges megoldásokat de egyik sem segített (cash ürítés, előzmények teljes törlése, különböző böngészők használata, újratelepítés). Viszont van egy módszer amikor működnek a dolgok, erre is véletlen jöttem rá, ha VPN-t használok (pld. Holland) akkor minden jó, de hát ez nem mehet hosszútávon.
Kérem aki tud segíteni a probléma megoldásában, írjon nekem.Köszönöm szépen.
-
-
cccsaba01
csendes tag
Sziasztok.
Nekem a mikrohullámú internettel van problémám.
Hónapok óta tart hogy online játékokban 3-4 másodperces késés van, ez teljesen random jön elő, egyik nap lehet normálisan játszani másik nap meg laggolok még akkor is ha nincs sok játékos fent.
Ha ilyenkor megmérem a pinget normális 30-50 között van, pont ez miatt hiába szólók a szolgáltatónak mindig azt mondják nem találtak hibát, rendben van a kapcsolat a jelerősség is jó.Játék közben semmi más program ami netet használ nem fut, mindenféle automatikus frissítés le van tiltva.
Valami ötlet hogy mi okozhatja a hibát?Olvastam oylan kifejezésről hogy Bufferbloat, az én esetemben okozhatja ez a hibát? ha igen akkor azt a szolgáltatónak hogy magyarázzam el?
-
sb
veterán
válasz
Gubek-Einste #926 üzenetére
Totál másik munkahelyi gépen is volt ilyen, de ott valamitől megjavult 2-3 hét után.
Egyébként vmi Win hálózati low level bug lehet, mert az AU->CU upgrade-ek rendre hosszabb időre megjavították. Valószínűleg ott újra elromlott mert minden esetben kibírt 1-2-3 hetet hiba nélkül az upgrade után.Ehhez az kellett, hogy volt AU mentésem... csak aztán nem figyeltem és a backup rotálás miatt törlődött. Ami megmaradt az meg már egy eleve elromlott backup volt.
Lehet, hogy meglépem a reinstallt, csak elég nagy szarakodás mindent visszatenni és ha utána visszajön a hiba akkor hajtépés lesz belőle. Jobb lenne vmi egzakt megoldás.
Mondjuk ennek a CU-nak úgyis mindegy, az SMB bug miatt is ment a backup-restore. Egy rakás sz*r.
Nem lehet egyébként vmi debugot, akármit futtatni, akár win sdk-val, ahol bele lehetne látni hol döglik meg egy ilyen webes kérés a win hálózati rétegei között?
-
-
sb
veterán
Sziasztok!
Win topicban már jártam, de nem nagyon jött rá megoldás. Gondoltam hátha itt...
Win 10 alatt megáll a webes elérés, pontosabban még az sem mindig teljesen.
A tünetek:
- Böngészőből (IE, Edge, Firefox, Chrome ugyanúgy) bármilyen weboldal csak homokórázik majd timeout.
- Néha a google keresés működik, dob eredményt, láthatóan nem cache-ből megy, de mást már nem nyit meg.
- Egyéb service-ek változó módon futnak: pl. Trillian hangouts-on még fent van és megy a chat, Google Drive, Dropbox is van, hogy később csatlakozik le, akár 10-15 perc múlva. Olyat is láttam már, hogy újra aktív lesz.
- A router admin oldalát nem tudom elérni ilyenkor de nyilvánvalóan megy.
- Az RDP pl. hibátlan a gépről és a gépre is be tudok RDP-zni és csont nélkül megy akármeddig.
- A router megy, másik gépről, mobilról be tudok lépni, minden szolgáltatás megy, web is.Amivel próbálkoztam (neten rákeresve voltak hasonló problémák):
- Ethernet (Realtek) driver cserebere. Visszatettem 4 előző drivert, full törléssel.
- Win10/Settings/Network reset
- Winsock reset, ipv4, v6 reset, flushdns
- Hálókártya letiltás, engedélyezés
- Anti spybot letiltás, engedélyezés (másik gépen fut, semmi baja)
- Win 10 "upgrade": telepítő lemezről egy ugrade futtatása az adatok megtartásával. Ilyenkor is végigfut egy elég hosszú telepítési folyamat, de nyilván maradnak a progik, beállítások nagyrészt. Ezt megtettem Win 10 AU-val, majd frissítettem Win10 CU-re.Van amikor boot után 10-15 perccel előjön a probléma, van, hogy egész nap vagy napokig semmi. A CU upgrade úgy tűnt először, hogy megoldja, kb. 1 hétig nem jött elő, de aztán újra jelentkezett. Ilyenkor win restart (kb. 5 perc homokórával, a shutdown folyamat sem tud láthatóan rendesen lefutni) a megoldás.
Másik Win 10 AU-s gépen semmilyen probléma nincs ugyanezen a hálózaton.
Mi lehet a megoldás, reinstall helyett.
Ill. valahogy ki lehet debugolni vajon hol száll el a kapcsolat?
szerk: tracert emlékeim szerint hosszas várakozás után, de végül lefut. -
Doma88
tag
Egy olyan furcsa hibám lenne, hogy egészen a mai napig működött a net a számítógépen viszont most akarnék netezni és nem működik. A WiFi működik illetve a PS4-en is bejön, kábelen csatlakozik a modemhez. Próbáltam bejelentkezni a modembe de csak annyit ír a böngésző, hogy "A kapcsolat alaphelyzetbe állt".
Modem típusa: Cisco EPC3925
Oprendszer: Windows 8.1
Előre is köszi a segítséget!
-
gergogazd
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #921 üzenetére
Utánanéztem ennek a HPF-nek, mert nem tudtam, mi az, majd meg is találtam közvetlen az Y-csatlakozó után. Mindjárt leveszem és teszek egy újabb próbát. Szerencsére a koax elosztójához hozzáférek, így annyit meg tudok oldani, hogy ezt az egy szobát külön ágra teszem a szűrő nélkül, a többiben meg ugyanúgy lehet majd tévézni mint előtte.
Köszi szépen! -
-
gergogazd
csendes tag
Sziasztok!
Új helyre szeretném áthelyezni a modemet a házban, azonban fúrás/vésés szóba sem jöhet, így egy már meglévő fali koax kábelt szeretnék felhasználni e célra, ami viszont több, mint 20 éves, de tévézéshez tökéletesen bevált.
Megpróbáltam egy ismeretlen eredetű, azonban ránézésre erre való kábellel összekötni a tv-konnektort és a modemet, így azonban a modem semmi jelét nem mutatta annak, hogy akármilyen összeköttetésben lenne a szolgáltatóval (pedig összeköttetésben kell lennie, különben nem tudnék tévézni). Lecsavartam róla a 6dB-es csillapítót, ami addig rajta volt, hátha az segít, de a helyzet változatlan maradt. Gondoltam arra, hogy esetleg az ismeretlen eredetű kábel a hibás, amit fent említettem, mert az még régebbi lehet, mint ami a falban van, de örültem, hogy egyáltalán találtam egy ilyet, de ha ez is a baj, nem tudom, honnan szerzek helyette másikat.
Így néz ki (nem túl szép):Valaki, akinek vannak ilyen jellegű ismeretei, tudna segíteni? Nem tudom, hogy hogyan tovább.
-
t256
őstag
Sziasztok!
A következő a problémám. Sajnos az UTP kábelt le kellett cserélnem Wifire. Költözés miatt muszáj volt áttérnem. A 120/10-es UPC Fiberpower így csak 10/1-es.
A wifi dongle típusa: Asus USB-N10
Mit és hol kéne állítanom, hogy többet préseljek ki belőle?
-
Antaljarl
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Van itt egy acer aspire e1 571-es laptopocska, melynek internet problémái akadtak.
Kábelen bejön a net, tök jó, 1 perc és elmegy, ennyi volt, haló.
Wifin érdekesebba dolog, kolis net fixen megy, saját upc-s net nem megy egyáltalán.Mi lehet a hiba forrás? hogyan tudnám ezt orvosolni?
Másik gépről tökéletesen megy kábelen, wifin.Előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #914 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #912 üzenetére
Telekomnál vagyok és 30Mbps/5Mbps . ( net + TV + telefon csomag, de egyszerre sosem használom )
A router is telekomos Sagemcom cs50001.
Wifin keresztül ( TP-LINK TL-WN722N ), egy légtérben van a routerrel kb. 3 méter távolságra.Frissitések és letöltés mindig kikapcsolva minden készüléken, azok sem zavarhatnak be.
Lekódolva, kizárt hogy csapolnák.Ezelőtt is ez a felállás volt és nem volt ilyesmi gondom. Akármikor rámérek speedtest-el, nem látok problémát.
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben ugy vettem észre, mintha az internet stabilitásom ingadozna. Nem a letöltési sebességgel van baj, hanem hogy a pingem ugrál. Mikor rámérek speedtest-el , akkor nem mutat hibát, de bármi online játékkal játszok 20-70 közt ugrál és eddig nem volt ilyen. Eddig 15-30 közt váltakozott maximum. Gyanakodtam a játék szerverre, de más játékoknál is megfigyelhető, ami eddig nem volt jellemző.
Lehet valamit tenni ez ellen? Mik lehetnek a hiba forrásai ?Segítségeket előre is köszönöm!
Üdv.: Rhcspsz
-
gyimger
őstag
válasz
Gubek-Einste #909 üzenetére
Jó ötlet, köszi a válaszokat. De elég bizonytalan vagyok, egy ideig a telefon lesz a modem.
-
-
gyimger
őstag
válasz
Gubek-Einste #907 üzenetére
A telefont (ami ugyanarról a routerről kapja a netet wifin) rádugtam a gépre és USB-s modemként új Hálózati helyként működik minden, frissítettem volna a drivert, de az naprakész. Nem tudom, mi más lehetne, ha nem az alaplap.
-
-
gyimger
őstag
Srácok, segítséget szeretnék kérni. A gépem szervizben pihenget, addig a szekrény mélyéről előkotortam egy XP-s gépet. Rácsatlakoztattam a routert, de nincs net, a hiba szerint a "hálózati kábel nincs bedugva". Gondoltam az XP nem bírkózik meg a routerrel, feltettem rá egy WIN7-et, de ez is ugyanazt írja, mintha nem lenne bedugva. Ugyanezt a kábelt rádugtam két konzolra is, és azokon van net. Minden automatára van állítva, működnie kellene. Ötletek? Ha rossz helyre írom, bocsi, ezt dobta a kereső.
Eszközkezelő szerint a hardver és a driver is hibátlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Androidos fejegységek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SONY LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest