Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
nem jossz ki olcsobban egy 1700 + msi x370 gaminggel, ami mellesleg meg erosebb is (foleg, ha meghuzod az 1800x/2700x szintjere), meg modernebb is?
x79nek ez az atka, meregdragak a lapok, tetejeben orajel szempontjabol meg a jelenlegi AMD consumer cuccait tudjak tartani max OC korul, sokkal magasabb fogyasztassal (e.g. dragabb hutes kell nekik)
-
proci985
MODERÁTOR
teljesen korrekt a VRM is rajta
evganal max a biosokkal szokott problema lenni, de a dark szeria OC szempontbol mindig stabil. kerdes mennyiert talaltad.
viszont ez egy tuninglap, isten tudja mit kapott.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
pl mert negy es fel eve futott ki a szeria, a VRMnek nagyon nem volt hely, tetejeben alapbol is elegge sokat fogyasztottak a procik amin a tuning se nagyon segitett. 5-6 ev alatt ezek elhasznalodnak.
pl az R4Et nem alapon jaratni vettek az emberek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
mikor vetted?
azt is szamold bele, hogy hullanak a lapok. a piacon levo R4Ek joreszt mar garibol visszajott / refurb darabok.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
mindig is ennyibe kerultek sajnos
keves volt beloluk, uj aruk se volt sose 200 eur alatt, tetejeben mar hullanak is. viszont a ryzen elott ertelmes alternativat nyujtottak DDR3mon.
-
proci985
MODERÁTOR
az oculusnak van egy VR szobaja, na az volt kepes mikroakadni nagyon. minden mas ment rendesen es lehet azt is megpatcheltek kozben.
egyebkent arra ugyelj, hogy a headset mindenkeppen a south bridge USB3.0jaba menjen, meg lehetoleg legalabb egy szenzor is.
ja es ki fogja irni az oculus app, hogy nem tamogatott hardver, de azt nyugodtan ignorald (regi a platform), en is azt csinaltam. nekem is fel evig megvolt a 3820 es a rift es ment rendesen.
tobbinel ilyen minimalis tracking error volt, de az lehet amiatt is, mert 5 meteres usb2 toldoim vannak.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bitpork
üzenetére
ja rossznak egyaltalan nem rosszak. nekem is ment a cucc csaladtaghoz, neki tokeletesen eleg. meg nemi mikrolaggot eltekintve VR alatt (az is par jatekban jott elo) is nagyon jol birta az iramot, es megis ket 290Xet kellett kiszolgalnia negy SSDvel es kb tizenvalahany periferiaval. tehat nem a szamitasi teljesitmenye lett elsosorban keves, hanem a technologia ment el mellette.
ami ugy nezve nem rossz, hogy az SB-E eleve nem is tamogatott pciE 3.0at hivatalosan, csak 2.0at.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bitpork
üzenetére
az 1700at azert irtam, mert az akcioban volt 170 eur is. 3GHzs alaporajellel, 3.7es turboval, 8/16on, es abban meg van tartalek (tehat az s2011es xeonoknak jo alternativaja). az 1800X 220 eur volt, abban gyakorlatilag 0 headroom van gyarilag egy all-core turbot leszamitva. viszont ugy 4.2ot szoktak menni, ami annyit is jelenet, hogy az SB-E/IB-Ehez kepest jobb IPC miatt egesz egyszeruen max egy szennehuzott s2011 konfig lesz jobb. szennehuzott konfigoknal meg a kerdes, hogy az 5 eves lap amit fizikailag keptelenseg volt 200+Wra meretezni 4way layout (tehat X16 / ? / X16 / ? / X16 / ? / X16 pciE layouttal), az mennyire fogja birni es mikor eg le a VRM. ja meg az epitett viz se ket filler es s2011re nem fog elferni se a Noctua D15, se a Thermalright Silver Arrow.
ha huzott 3930Kt nezz, akkor nezz melle egy 1800Xet. pl ezzel a lappal 130 euroert, felszereltsegi szintre is.
az, hogy neked eleg az egy dolog, de alapvetoen ez egy HEDT platform, amit alapvetoen a prosumerek vettek par eve. nekem pl multigpu miatt lett 4770k helyett. spect tudo USB3.0 kotelezo VR headsetekhez, de egyebkent egy kulso vinyoval csak lassabb lesz. M2 par feladatra lenyegesen jobb.
aty-73: 3820rol valtottam 1800Xre. reszben kivancsisagbol (32GB rammal azert a 3820 az x79up4el egy remek kombo), reszben mert a Rift par helyzetben mikroakadt SB-Evel.
egy szalon nem olyan egetrengeto a kulonbseg, kb mint amikor a 25% huzott i5-750rol leptem fel a 3820ra, viszont egyebkent tudja azt, amit a 3820 amikor megvettem: kb mindenre eleg es nem latszik a vege.
intelre meg azert nem tudunk alternativat mondani, mert nincs 150-200 eur korul 6/12es chipjuk, 8/16os meg foleg nincs.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bitpork
üzenetére
fene tudja.
a lapok 150-200 eur korul mozognak, foleg azoknak, akik nem hajlandoak otthagyni a platformot, meg esetleg par embernek, akinek fontos a sok pciE sav es 4+GHz de eleg a 12 szal... mert akkor ott 300 euroert lappal egyutt ujonnan a 2600X. vagy akcioban 170 euroert az 1700 amire meg nemi tuning kene (130 euroert van megfelelo lap), de 8/16os. ddr4 arak eppen normalizalodnak, szoval az se annyira szempont mar.
egy szalon egyebkent az 1800X (gyarilag) picit gyorsabb a 3820nal. regi, egyszalas jatekoknal is.
x79en:
- nincs m2: ezt lehet potolni alaplapon, de itt mar kapuzasra kell figyelni es a bovitokartya 30-50 eur
- nincs usb3.1: bovitokartya
- usb3.0 vezerlok egy resze szemet, pl az osszes asus lapon az extra nem tudja a spect. gyarilag van ket USB3.0 chipsetrol. normalis bovito 30-80 eur
- sata3 vezerlok egy resze szemet es (reszben) inkompatibilis az SSD vezerlok egy reszevel
- VR / Oculus Rift ala nincs tamogatas es ez konkretan akadassal jar, hiaba, eleg eros papiron. 3820 vs 1800X viszonylatban az utobbi nem produkalta a hibat.
- nincs hibajavitas mikrokod szinten a sebezhetosegekre
- a lapok sajnos hullanak, szinte egyik lapon sincs annyira tulmeretezve a VRM, amennyire kene 5+ ev OChez. -
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
7800ra egy 3930Krol se biztos, hogy megeri valtani. nagyon megvagtak a gyakorlatban. a 7820 egy fokkal jobb, de jovo elso fel evre megint mondanak desktop vonalon hasonlot.
plusz Q1re varhato a ryzen refresh, ha lehet 10-15%ot nyerni max orajelen (spinbol ennyi kijohet ugy, hogy a ryzen volt az elso chip a lineupban) akkor az 1800X refreshje kb megint megfoghatja joval olcsobban a 7820at.
a 7900X mas teszta, ott van extra pciE savszel is, szoval ki lehet vele hasznalni a dragabb x299 platformot.
de jelen pillanatban meglevo x79 platformon en meg kivarnak, meg ha a mellekelt abra (ld bacsis a topikban, bocsi
), youngtimer is kezd lenni a platform. foleg, hogy talan a memoria arak is valamennyit merseklodnek, a platformon levo cuccok meg azert birjak meg az iramot. -
proci985
MODERÁTOR
x399 + 1920X.
intel gyakorlatilag 1000USD alatt nem ad HEDTt jelenleg. 2066 i9 alatt nem igazan az a platform ami anno az SB-E volt, nincs eleg pciE es a hutese is problemas.
6850et neztem akciosan, de az 1700(x)/1800X / 8700k harmashoz kepest mar van annyival lassabb es platformszinten dragabb, hogy ne erje meg vele foglalkozni.
-
proci985
MODERÁTOR
najo, nem olvaslak titeket mert felraktam a szokasos monitorozo programokat es rajottem, hogy valszeg dugulas van valahol a rendszerben.
110Wos procival epitett vizzel 70 fok alaporajelen, a full terhelest meg le se merem irni mert en is megijedtem.
-
proci985
MODERÁTOR
az oculus VR appra gondolsz ami szerint elavult a konfigom?:p (mikozben a sajat appjuk szerint tokeletes, a steam VR tesztje szerint tokeletes, time spyben meg tol 6465 pontot?
egyebkent pl 3820nal 4300az orajel fole szoktak 125os bclkt hasznalni, viszont mivel ahhoz van kotve a memoria, ott a memoria downclockolasaval kell kezdeni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bitpork
üzenetére
ujonnan 65k korul kapsz egy (a huzott 3930Xnel is gyorsabb) R7 1600at, lap ala 25k, memoriaval picit dragabb, de uj es garis, ja meg fele annyit fogyaszt.
a 40pciE meg a quad memory ugrik (utobbit gyorsabb rammal tudod ellensulyozni), felszereltseg is gyengebb lesz, viszont masik oldalrol azert latszanak az elonyei is.
4790K csak akkor, ha nagyon olcso (ld az elozo levezetes).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bitpork
üzenetére
annak boven elegnek kene ra lennie.
nekem az epitett viz azert kellett, mert a kb hasonlo tudasu Thermalright IFX14 sehogy se fert volna el a procin a multiGPU megtartasa mellett.
jelenleg epitett vizem van, de nalam a ket 290X is egy koron van a procival, es nem a proci terhelesen mulik jellemzoen, hogy epp mennyire meleg a viz
. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
bitpork
üzenetére
arra ugyelj, hogy az SB-E alapbol is tenyleg a TDP korul eszik, szoval tenyleg behuzza a 130W koruli erteket.
igazabol nem is annyira a hutes a necces vele, hanem hogy a VRM is birja sokaig. meg a ket oldalon levo ramok miatt picit nehez megfelelo meretu csendes hutest talalni ra (nekem pl ezert lett epitett vizem par eve).
viszont szep nagy a heat spreader meg a chip, szoval jo hutovel meg lehet fogni, nalam is kb 10-15 fokon megy alaporajelen a vizho folott a procim.
-
proci985
MODERÁTOR
a 3930 jo lenne, csak lap nincs ala.
en ket honapja szemeztem annyiert egy 3930al, ill erre apron lattam 65 korul 3960at is... de lapot ala eselytelen keriteni, ujonnan meg egy x79up3 rev2 is also hangon 70k. akkor meg mar inkabb 5820.
Pixx96: egy szálon nem lesz gyorsabb.
ha találsz alá értelmes áron lapot hajrá, de szerintem nem nagyon fogsz. asrock VRMje nagyon melegszik. másik probléma, hogy a s2011es procik eleve elég melegek, CPUhűtő meg úgy, hogy két oldalt ott a ram, felül ott a VRMhűtés alul pedig közvetlenül a videokártya... vízhűtés opció, más eléggé hellyel-közzel fér el. ha körbenézed a topikot, elég sokan vagyunk épített vízzel és nem igazán esztétikai okok miatt.
3820al alapon (ill 3.7 boost összes maggal) nekem elég, főleg virtualizálni és fejleszteni remek, de a 290X CF 1080pben használva néha már CPUlimites lenne.
menj a 2011v3 hatmagosok felé, hacsak nem nagyon olcsón találsz egy biztosan megkímélt példányt 2011en. több, mint négy éve van piacon a platform, az alapból 140Wos procik gyakorlatban azt jelentik, hogy a platform indulásakor vett alaplapokban már nem feltétlenül van több 1-2 évnél. és itt most az ésszel hajtott darabokról beszélünk. az évek óta 24/7ben OCval menő lapok szvsz oroszrulettnek minősülnek (foleg, hogy a korai X79es lapok helykihasznalasa neha valami egeszen katasztrofalis, ld elrettento peldanak a Gigabyte UD7/Sniper es az Asus Rampage IV Formula).
én elégedett vagyok a rendszerrel, de az enyémet anno 500 euro körül vettem lappal és ramokkal 2014ben boltból garival két éve, ennyi pénzből meg ahogy nézem most se kapnék sokkal jobbat (mainstream platform virtualizációs featureokban és pciE sávokban elmarad, nekem meg mindkettő szempont).
aty-73 : az egyik mag eléggé eltér a többitől, egyenletesen van fent?
predator AIO egyébként épített víznek minősül, a pumpa egy DDC (leszabályozva, de vizes topikban is mindenki leszabályozza a DDCt és a D5öt is), a tripla radi meg egy procira azért bőven overkill. a csövek ahogy nézem 16/10esek, a csatik is a sima EKk amiket pl én is használok a rendszerben.
hőfokoknál meg az se mindegy mennyin mennek a ventik, a corsair ahogy tudom pl 2400as ventiket használ, amik benchet nyerni tökéletesek, de én kiszaladnék tőlük a világból.
-
proci985
MODERÁTOR
1.65Vt lehet adni a ramoknak biztonsagosan (legalabb 4-5 evet szeretnem, hogy menjen), ugye? 4x8 gigas stick lesz
(48 debuggal vegul nem lett semmi)
-
proci985
MODERÁTOR
hasznal valaki a topikban 48GB ramot?
van jelenleg 4x4GB corsair vengeance 1600cl9em, viszont megcsiptem tegnap 4x8GB Kingstone 2400at (8 stick nagyon draga lett volna viszont meg ugy is). ahogy nezem 1600cl9et egyforma fesszel tudnak.
vagy rakjam ki a corsairt inkabb a htpcbe? 32GB memorianak boven elegnek kene lennie (16 is az meg).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
jo de alapvetoen olcso lapot keres, az r4e meg nem az
.plusz annal is alapvetoen a BE amin mar normal mennyisegu port van mindenbol. de akkora keretbol szvsz 2011-3.
-
proci985
MODERÁTOR
nekem 1600asaim vannak, de en meg p55rol hoztam at oket.
a maximus gene reviewjei tenyleg eleg gyengek. az LE egy fokkal jobbnak nez ki, a sabertoothnak erosebb a vrmje, de ugye plusz aron megy.
asrockbol valamelyik gyengebb volt, de nem emlekszem hogy az extreme3 vagy az extreme4. nezz utanna vasarlas elott, de jo lehet az is.
-
proci985
MODERÁTOR
quad channelt mindegyik tud. viszont a R4 genen van ket sata3 port osszesen.
asus x79 / asrock 6 / msi gd45 (d8) / msi gd65 (d8) / giga up4 kornyeken neznek korbe, azok az elerheto aru, mar kb elfogadhatoan felszerelt darabok.
2011-3hoz ddr4 kell es nem kompatibilisek a procik sem
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
igazabol lassan az amit talalsz meg epeszu aron.
csucs x79 lapok boven 100k folott vannak, ha pedig szempont a 8 memslot akkor elegge meg van kotve az ember keze. nezz korbe, hatha talalsz valami jot akcioban, pl erre egy idoben 80 alatt szortak ki az msi big bang megfelelo szeriajat, bar mondjuk ahhoz epp spec haz is kellett.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lancellott
üzenetére
udv a klubban

3820ak elvileg szorzolimitesek.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
te vagy az első akinek feltűnt
.tényleg 43nál lock van rajta

-
proci985
MODERÁTOR
az akkor letezo legerosebb leg volt rajta (IFX14/IFX10 + 2xTY140, polirozva mind a CPU es a borda, MX2/MX4), 62 fokon megfogta a hutes 3.6on. viszont a zaj es fogyasztas miatt innentol 3.0an hasznaltam, 3.6ot csak probaltam, idleben evett 45Wot ami a legkisebb terhelesre 80ig ment. a vicc az, hogy az a huto erosebb volt, mint a mostani EK L120 kb. (bar vegulis a Cosmos RC1000be beferne meg egy 280as radi, fo gep abban van). tuningot inkabb azota hanyagolom, hogy neha hazaviszem a munkat, jellemzoen tobb procierore nincs szuksegem, viszont egy adatvesztes / korruptalodott adat OC miatt nem lenne tul kellemes.
mondjuk ez teny. jonak jok, de nekem az aruk is kompromisszumnak minosul
.btw, 8 memoriat hasznal valaki? mennyire lesz tole haklisabb a rendszer? 32gbben gondolkodok adott esetben, 8x8gb irdatlan aron megy.
-
proci985
MODERÁTOR
hm, enyem csak 3.6ot vitte 1.48 mellett, viszont ott 170-175Wot evett. aztan beraktam a htpcbe, mert 3.0on megelegedett olyan 65-80Wal teljes terheles alatt. viszont enyem nagyon durvan szivargott, 2.4en alulfeszelve elvolt 35-45Wal prime alatt. rohogtem is, hogy prime alatt ilyen 35-38fok korul mozgott a legmelegebb mag.
nem a tiedrol van szo (elso ranezesre teljesen realisan adod), volt par honapja egy elegge erdekesen arazott darab, aztan kicsit csodalkozott, hogy az adott cucc uj aranak 85%aert nem megy el (2-3 eves cumo 85%on szvsz egyaltalan nem jo vetel, foleg ha tudni lehet, hogy evekig ment OCzve es be volt fogva rendesen munkara, tehat hasznalva volt rendesen).
ja, mondjuk engem a dominator kategoria nagyon nem vonz, engem inkabb a mennyiseg erdekel
bar 16gb meg az en celjaimra eleg. ha nem lennenek ilyen dragak a ramarak akkor mondjuk mar 32 lenne.viszont latom a Cosmos St nem adod el
. szep haz, nekem a HTPCm lakik abban -
proci985
MODERÁTOR
"+ugye munkagépet nem tuningolunk."
ebben egyetertunk
anno kentisfield / yorkfield topikban volt pelda degradalodott procikra. plusz anno meg p35on volt arrol tapasztalat, hogy az akkori legbikabb VRMmel ellatott p35-dq6nak is eleg volt ket ev vizezett rendesen huzott procival, hogy leegjen a VRM. mondjuk az akkori csucsnal jelenleg mar bikabbak a VRMek, viszont a procik nem fogyasztanak kevesebbet.
a lenyege kb annyi lett volna, hogy hasznalt felsokategorias cuccokkal ovatosan, foleg ha a 2-3 eves HWt majdnem uj aron akarjak adni, a jelenlegi uj helyettesito cucc arszintje folott.
asus1:ddr4 ahogy nezem kb 25%al dragabb. ha eleg 16gb ram jelenleg akkor szvsz ertelmes megoldas lehet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
persze, OCra terveztek, csak vennel egy olyan lapot, amin a proci vizezve volt, a vrm emiatt nem kapott annyira sok levegot, tetejeben ment igy 2-3 evet? megvenned ugy majdnem uj aron? en biztos nem.
tetejeben a procinak is mehetett tul sok fesz, degradacio is letezo fogalom. ugyanez, avagy ismeretlen eloeletu cucc, aminek a helyettesito termeke uj aron olcsobb?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
az oke, de az asrock extreme 4 es a R4E kozott van nemi kulonbseg celcsoportra. plusz r4et par honapja lattam apron 80+ert is, amikor 100-110 jelenleg ujonnan. ugyanugy, leiras alapjan eroteljesen huzott 3930 5820 ar folott. na az szerintem nem eri meg, barmennyiert is vette anno a tulaj.
viszont valszeg nem innen ph!rol lenne, jelenleg egyetlen r4e+3930 hirdetes van fent apron, az is egesz gepet arul.
kieg: elsosorban a regi csucskategoriara ertettem, hogy nem eri meg.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BlackSoft
üzenetére
az ECC hibaturest jelent. van a Corsair platinan extra memmodul a hibak szuresere? nincs. hibaturo? nem. (meg az architektura eleve nem tamogatna, de ebbe most ne menjunk bele). megbizhato alaporajelen: mire alapozva? (vannak erre is meresi technikak, ld MTBF)
megbizhatosag teljesen mast jelent workstation/szerver korulmenyek kozott. pl latom tulhajtott gepen dolgozol, na ez egy komolyabb munkagepnel elkepzelhetetlen. mert mi van, ha valami megse teljesen koser kozben, es nem omlik ossze a rendszer, csak mondjuk egy szimulacio eredmenyeben lesz egy pici hiba, ami mondjuk mar eleg nagy ahhoz, hogy a vegeredmenyt ki lehessen dobni. vagy mondjuk egy negyhetes work process kozepen omlik ossze a cucc. (nekem is evekig tul volt hajtva a rendszer, a regi q6600am OC beallitasokkal lett berakva HTPCnek, viszont miota neha hazahordok melot azota a stabilitas fontosabb)
---
viszont: workstationok celpiaca is teljesen mas. otthoni userkent nincs szukseg olyan szintu tulbiztositasra. es penz se lenne ra.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BlackSoft
üzenetére
jó, az igaz, hogy ha kell a sok pciE (multigpu / tárolóeszközök miatt pl), akkor a 4960k (és valszeg a 3970k) is jobb már 3waynél is, 4waynél pedig biztosan, viszont ha csak a prociero szamit, akkor az 5820 elmegy (grafikonok látszanak, egyébként megbízható az oldal). egyébként meg az 5930 is megáll kb 160ból erre.
jó, de minek dominator platinium? a pontosan egyező időzítésű vengeance LPXhez képest pont másfélszer annyiba kerül (2800cl16 100 vs 160k), de egyébként se tudom ki az, aki 160ezerért venne belépéskor 16 giga ramot, ami kb a negyedét nem fogja érni jövő decemberre ahogy terjed a technika a ddr2 / ddr3ból kiindulva. crucial 2400xl16 4x8gb megáll 140ből, több ram meg ezen a platformon szerintem evidens. plusz arról nem igazán vannak még tapasztalatok, hogy 8x8gb rammal mi a helyzet, mennyire bírja a proci memvezérlője a tuningot. jó, a platinium eléggé swag (meg értelmetlenül túlárazott szvsz ddr3 óta, a ddr2 2gigás 1066cl5 bankok viszont 500as FSB felett tényleg szuperek voltak), de jellemzően x79en nem a memória sávszélessége az, ami limitál (hacsak nem valaki IOintenzív webszervert futtat, de oda senki nem fog tuningramot venni aki ebből pénzt is akar látni)
lapok kb hasonló árkategóriában vannak, ugyanannyiért az x99 sokkal jobban fel van szerelve. pl nem muszáj a szörnyűséges marvell vezérlőt használni ha az embernek kettőnél több sata3mas eszköze van. hasonló felszereltséget kb az R4EB tud ha mondjuk sata3/usb3 mennyiség számít, nade az meg 150k még mindig.
-
proci985
MODERÁTOR
5820k jelenleg olyan 120k ujonnan es gyorsabb: tehat a 3970nek hasznaltan csak akkor van ertelme, ha ennel szignifikansan olcsobban megkapod.
ha mondjuk ilyen 95-100k korul megkapod akkor talan erdekes lehet, de csak ha mar van lapod es memoriad. mondjuk ennyiert valszeg nem akarjak majd odaadni valszeg "mert csucskategoria*", de kb 120ert egyik boltban a napokban ujat is lehetett kapni.
ugy nez ki ddr4 arak kezdenek normalizalodni, 16gb kb 30%al dragabban elerheto tehat kb 15ezret dob platformszinten ami nem a vilag, lapok kb egyforma aron mennek (es x99 azert jobban felszerelt hasonlo arban, szoval ezt nyered amit vesztesz a ramon). ha 4way kell akkor a 5820nak nem lesz eleg pciE savja, de akkor az 5930 nem dragit szignifikansan (a GPUk arahoz kepest persze).
*ja volt ket eve, meg akkoriban 300ezer, de jelenleg mar csak egy kifutott modell ami lassabb az aktualis generacios belepo Haswell-Enel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
FrozenThrone
üzenetére
hm, ez nalam UP4el is megvan, kicsit idegesito.
marvel vezerlo viszont nalam kell.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
KAMELOT
üzenetére
a, itt lakok videken kulfoldon, szoval necces a hasznalt
. de szerintem teljesen jo lesz a 3820 is, alapvetoen 4+4 threadnek elegnek kene lennie az orajele meg egesz magas.amennyit meg megsporoltam a 3820on annyibol meg jon egy EK L120, aztan ha keves lesz, kap egy 280as radit meg.
-
proci985
MODERÁTOR
-
-
proci985
MODERÁTOR
úgy néz ki így én is csatlakozok a topikhoz egy i7-3820 / X79-UP4 komboval igy az utolso leárazasokkal. remélem holnapra itt lesz
.alap kérdés: légen mi várható? egy Thermalright IFX14em van (tudásban kb Silver Arrow körül), q6600al 180Wot még egész kellemesen meghűtött, de jellemzően inkább a halk működés a fontos, OC a néha hazahozott munka miatt nem feltétlenül pálya (jelenlegi I5 már nem volt húzva). egyelőre vadászom hozzá (Venomous BTKm van, tehát csak 1366ot tud) a socket2011 átalakítót, de ahogy kinéz lehet új fog kelleni. áthidaló megoldást nem tudom, hogy tudok-e szerezni, az átalakítóig meg venni egy gyári coolert kicsit drága lenne. átalakító jelenleg nincs az országban, szomszéd országból jövő péntekre talán megjönne, de lehet csúszna jövő hétre.
alternatíva az EK L120: az Archon SB-E sehol nem kapható és nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán elfér (170mm karcolná a zajcsillapítást a CM Cosmosban), egyébként meg a normális léghűtők az EKnál azért annyival nem olcsóbbak. plusz az EKra rá tudok tolni egy dupla 280ast még a ház tetejébe. plusz a duplatornyosokkal és nagy bordákkal az a baj, hogy nagyon megfogják a légáramlást a házban leszabályozott ventikkel, ami multiGPUnál nem feltétlenül előny.
talán egy 212 evo is elég lenne occsó megoldásnak, maga a borda nem rossz, minőségi ventim meg van elég. nézegettem a D5 + raystorm kombókat is, de az már drága, és az EK pumpára is azt mondják a topikjába, hogy oké. figyelembe véve, hogy a lap úgy néz ki 7 fázisos én meg most pár évig el szeretnék a konfiggal lenni, ezért az a pár fok amivel a D5 jobb nem tűnik számottevőnek.
aztán: látszik pár esetben 8x8gb ram problémás volt: 8x4ről van valakinek tapasztalata?
még valami, trükkök, tippek, tanácsok?
KAMELOT: az a baj, hogy az 5820 kb egy árban van / picit olcsóbb a 4930nál. amivel olcsóbb a proci, annyival drágábbak a memóriák. azt néztem, hogy a nekem abszolút minimál 16giga rammal kb 250ból jött volna ki, míg a ddr3mas memeket megtartva a 3820 megállt 120ból. utóbbi kb egy 4790k + belépő z97 árszintje. 4930 kb 200 lett volna.
tetejében csak 28pciE (nem hivatalosan az SB-E is tud pciE3.0át szóval ez nem számít), az óraejeli annyira nem magasak, szóval én abban se voltam biztos, hogy a 4930hoz képest megéri. az egyetlen előny talán az, hogy lapoknál nem megy el csomó idő találni olyat, ami még kapható, megfelelő árban van és van rajta elég sata3 port.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Gitáros topic
- Akciókamerák
- World of Tanks - MMO
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.
.

. szep haz, nekem a HTPCm lakik abban