- Milyen széket vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- E-book olvasók
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
5leteseN #6569 üzenetére
Nálam 750w-os táp vitt el kettő 135w-os procit (2643v3 de unlocked turboval) és kettő 1070Ti-t SLI-ben 8db rammal.
Vagy kissé sarkosan egy másik projektemben 350w-os FSP táp 130w procit (Silver 4215R) és Tesla K20C (~200w?) prime95+furmark+aida stabilításteszttel.
Szóval szerintem 750w-os márkás rendes tápnak (álltalában a szerverekbe jókat raknak) el kell mennie, de azért a gyári 450-os tápjával esélyes hogy lekapcsolna mindent csúcsra járatva. -
válasz
5leteseN #6561 üzenetére
Extra TDP nélkül nagy órajel nem fog menni szerintem.
Nekem régen a 2643v2 bejött azaz kettő ES procim volt de csak erős VRM-es lapban ment normálisan, meg ha találsz 2667v2-t esetleg az lehet még érdekes.Tuningot nem próbáltam gondolom bclk-val menne ez 4ghz-en is.
2667-esből csak v1-em volt az sem volt annyira rossz de azért a v2-es odacsesz neki rendesen. (illetve használtam dual 2643v3-as rendszert is az is egész pörgős volt de húzni nem lehetett all core hack-el is max 3.6ghz volt a plafon. de v3-asból nekem a 2686v3 jött be, emészthető 120w tdp és 3.5ghz all core turboval 18 magra, a mostani 18 magos 7980xe-m meg bezabál 500w-ot 4.5ghz-en)
-
jokeph
nagyúr
-
-
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
5leteseN #6521 üzenetére
"Az alaplap elején van kimondottan VGA-nak tápcsatlakozó, kettő oldalanként, de nem találom, hogy mi a kiosztás" - ezt nem igazán értem.
Képet dobhatnál róla.
Moley to pci-e: igen, ez járható út.
A GTX 1070 belefér a 300W-ba vidáman, ha nincs piszkálva.Ventik: gondolom a HP féle 5 pines csapás van benne...
Kiválthatóak, ha olyan ventiket teszel be, aminek saját vezérlőjük van, azt oda állítod ahová kell/szeretnéd, kérdés hogy áldozol e rá pénzt és időt, meg persze szeretsz e barkácsolni, minden megoldható...
-
válasz
5leteseN #6521 üzenetére
HP ventivezérlése katasztrófa, ha bekötnél valami ellenálást vagy lassítanád akár milyen külső szabályzóval akkor egyből vinnyogni fog hibával. Aztán ha raksz bele plusz kártyát azzal is megemeli a venti fordulatot.
Kezdetnek firmware/bios frissítés kell neki hátha javul valamit.
Aztán F9-el biosban megnézni hogy a coolingnál mi van beállítva, optimal legyen.Hozzászólni több emberhez külön gombbal nem lehet én pl csak beírom a nevét és a (B) félkövér gombbal kiemelem.
pl így:
5leteseN
üzenet -
rup1u5
Topikgazda
válasz
5leteseN #6516 üzenetére
Nem tudok semmi bíztatót mondani neked sajnos. Ezek a HP/DELL desktop workstation/server cuccok elég macerásak mert saját szabványos bennük egy csomó minden. Ahogy elnézem ebben még CPU hűtőt sem lehet valami normálisra cserélni mert ilyen hülye légcsatornás megoldás van bennük mint a szerverekben. Normális videokártyát sem egyszerű használni benne mert speckó HP kábelek kellenek hogy tápolni tudd.
Ahogy mondtam, nem költenék rá egy fillért sem hanem eladnám és építenék egy normális ATX szabványos gépet. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
5leteseN #6500 üzenetére
A VGA felé a CPU-k teljesítménye összegződik-e, ha igen, milyen szórzóval kb?
...vagy csak a megadott CPU hajtja meg a "saját" VGA-slotját?Nem igazán értem a kérdésedet. PCI-E sávszélességre gondolsz?
2640 elég harmatos. Nyilván játék és felbontás függő de én max egy 1060/1070-et tennék mellé és még úgy is a cpu-k alacsony turbo clock-ja lesz a szűk keresztmetszet.
Nem tudom mi a célod vele de ha csak játék akkor inkább eladnám az egészet és vennék valami modernebbet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest