- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Öt hibát korrigál a GeForce driver gyorsjavítása
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Akciókamerák
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Hihetetlenül jónak tűnik a TSMC 2 nm-es node-jának kihozatala
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
F e Z o #6168 üzenetére
Foggalmam sincs mit jelent mert sehol nem írják le pontosan, azt tudom hogy más az asztali tdp meg más a szervernél a tdp. Azt viszont tudom hogy arányaiban a max tdp is magasabb ezeknél ami miatt tovább turbózhat mint mondjuk egy 105w-os. Szóval én arányaiban nézem. És le szoktam írni hogy mennyi a max órajel azután meg a tdp.
Összes mag összes szál 3.1ghz-en AVX és max terhelés akkor 220-240w lehet.
De nyilván ezt az értéket átlag user nem sokszor fogja elérni, játékok alatt talán a felét.
Tippre azt mondom hogy minden mag minden szál 2.3ghz terhelve alap órajellel alap feszen lehet talán a 120w AVX nélkül.
Mondjuk egy 85w-os 8 magos amely tud 3,4ghz-et az nem biztos hogy megfutja a max órajelét minden magra, ugyanígy a 2699v3-as is 3.6ghz 18 maggal rohadt nehezen jön össze asszem 140w alap tdp-vel mert nem fér bele a keretbe csak erős alulfesszel. Szóval a tdp limit itt most pont akkor jó ha magas, azaz minél magasabb mert annál nagyobb esélyel marad max turbón all core terhelés alatt. Nekem meg a 2643v3 135w alaptdp-vel röhögve viszi a max 3.7ghz órajelet a 6 magjával.
Az unlocked prociknál nincs ilyen probléma, ott nincs tdp limit a tuning miatt.
All core hack nem teljesen csodaszer, a max tdp limitet nem oldja fel csak időben, magyarán mehet max órajelen végtelen ideig de ha közben kifut a tdp keretből akkor csökken az órajele.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest