- Azonnali processzoros kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- ROG Strix G16:Tökéletes harmónia
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
F e Z o #6168 üzenetére
Foggalmam sincs mit jelent mert sehol nem írják le pontosan, azt tudom hogy más az asztali tdp meg más a szervernél a tdp. Azt viszont tudom hogy arányaiban a max tdp is magasabb ezeknél ami miatt tovább turbózhat mint mondjuk egy 105w-os. Szóval én arányaiban nézem. És le szoktam írni hogy mennyi a max órajel azután meg a tdp.
Összes mag összes szál 3.1ghz-en AVX és max terhelés akkor 220-240w lehet.
De nyilván ezt az értéket átlag user nem sokszor fogja elérni, játékok alatt talán a felét.
Tippre azt mondom hogy minden mag minden szál 2.3ghz terhelve alap órajellel alap feszen lehet talán a 120w AVX nélkül.
Mondjuk egy 85w-os 8 magos amely tud 3,4ghz-et az nem biztos hogy megfutja a max órajelét minden magra, ugyanígy a 2699v3-as is 3.6ghz 18 maggal rohadt nehezen jön össze asszem 140w alap tdp-vel mert nem fér bele a keretbe csak erős alulfesszel. Szóval a tdp limit itt most pont akkor jó ha magas, azaz minél magasabb mert annál nagyobb esélyel marad max turbón all core terhelés alatt. Nekem meg a 2643v3 135w alaptdp-vel röhögve viszi a max 3.7ghz órajelet a 6 magjával.
Az unlocked prociknál nincs ilyen probléma, ott nincs tdp limit a tuning miatt.
All core hack nem teljesen csodaszer, a max tdp limitet nem oldja fel csak időben, magyarán mehet max órajelen végtelen ideig de ha közben kifut a tdp keretből akkor csökken az órajele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel I7-8700K / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest