- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ezért utálod a Bluetooth-t, ha egyszerre több eszközt használsz
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatallerror
addikt
válasz
dangerzone #399 üzenetére
ez még a jövő, broadwellnél 2014ben már lehet h bga-s lesz az i3 de az i5 i7 lga lesz és még 2015ben is szerintem
-
dangerzone
addikt
válasz
fatallerror #398 üzenetére
Hát az érdekes lesz...
Egyelőre azt mondanám, hogy az egyértelműen az AMD malmára hajtja a vizet. Bár anno ezt mondtam akkor is, mikor kijöttek a tuningmentes Sandy Bridge procik, aztán mégis lecseréltem az i5 750-et.
Mindenesetre 3 év múlva, mikorra elavul a mostani gépem, szeretnék már egy kis dobozban elférő gépet összerakni, úgyhogy ha a további integrációk nagymértékben hozzájárulnak a miniatürizáláshoz is, abból még jó is kisülhet
-
fatallerror
addikt
válasz
dangerzone #397 üzenetére
igen, nem cserélhető
-
dangerzone
addikt
válasz
fatallerror #393 üzenetére
BGA az azt takarja, hogy az alaplapba van integrálva a proci?
-
fatallerror
addikt
-
aAron_
őstag
vélemények? ez a gyakorlatban mit jelent? http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20120919160307_Intel_Haswell_Processors_to_Further_Improve_Overclocking.html (bocs, telefonról írok)
-
fatallerror
addikt
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
biznisz_man #386 üzenetére
Másik topic-ba való a kérdésed, az tény. Egyébként elég neki a 400Watt.
i7-3770-et használtam 300Watt-os táppal, dedikált VGA nélkül. -
Klikodesh
senior tag
Lattam kepet laprol es teljesen ures volt a foglalat kornyeke, de senki sem mondta hogy mukodokepes volt e a lap vagy csak facsavarok tartottak ossze, viszont nem szamitok tekercsekre.
Itt mar minden a mobil procikrol szol ahogy elnezem, es ott nem szerencses az extra komplexitas amit adna.@ biznisz_man
Szerintem ezt inkabb egy tapos topicba kenme bedobni, szerintem eleg neki egy jobb 400W os tap de azert kerdezd meg nem vagyok otthon 400W korul a legkisebbem is 750es.
-
biznisz_man
tag
Sziasztok!
Lehet hülyén fog hangzani a kérdésem
Ez a rendszerhez mekkora tápra lenne szükség? (jelenleg proci nélkül van, holnapig, és 400W-os tápom van)
Proci: i5-2400
Lap: Asus p8H67-M LE
Memória: 2x4GB DDR3 1600mhz
HDD: WD 500gb sata3
VGA: Asus Silent GT520 1gb
Samsung DVD íróKöszönöm a segítséget!
-
Klikodesh
senior tag
válasz
fatallerror #381 üzenetére
Az osszfogyasztas csokkeni fog az ondie VRM-miatt ami erdekel az, hogy mennyivel es hogy skalazodik idle es load kozott.
-
Klikodesh
senior tag
válasz
fatallerror #379 üzenetére
Hmm, 20W szerintem sok a VRM-nek, bar vegulis a gpu is igencsak at lesz dolgozva es maga a proci is szelesebb lesz osszejohet az a 20W is.
Nagyon kivancsi vagyok erre az uj vrmre. Gondolom az alaplapgyartok plane.
-
Klikodesh
senior tag
válasz
fatallerror #377 üzenetére
TDP-vel mi a baj ? Ondie VRM-el ez szerintem belefer.
-
FireGL
aktív tag
-
Klikodesh
senior tag
válasz
sniper elite #372 üzenetére
Olyan regota van ezek szerint a piacon a DDR3, hogy mar el is felejtetted milyen az az idoszak amikor a ramgyartok megszedik magukat.
-
fatallerror
addikt
válasz
sniper elite #372 üzenetére
a haswellen már rég túl leszünk mire átlagos lesz a ddr4
-
fatallerror
addikt
válasz
sniper elite #367 üzenetére
haswell-ex-nél lesz ddr4
-
sniper elite
senior tag
Haswell kompatibilis alaplapokról lehet már tudni valamit? Ez már a X8... széria lesz az biztos, de gondolom DDR4 kezelése csak álom marad.
-
aAron_
őstag
IHS és a magok között pocsék a hőátadás ivy esetében, tehát hiába veszek akármilyen jó hűtést, a magok nagyon melegednek.
pont ezért sem váltottam most lga 1155-re, inkább még megvárom a haswell-t. remélhetőleg javítanak rajta, legalább valami minőségi pasztával, precízebb ragasztással, de gondolom ez majd akkor derül ki ha már megjelent...
igen, tudom, hogy tuning egy opció, de legalább K-s prociknál erre odafigyelhetnének, emiatt rengeteg erőt nem lehet kisajtolni belőlük
-
Taposo
aktív tag
válasz
fatallerror #363 üzenetére
Az Ivy bridge is a sandy-t próbálta javitani (ráncfelvarrás ?) teljesitmény/fogyasztás értékben sikerült is, de mégis jobban melegszik, pedig alacsonyabb a fogyasztás is, akkor vajon miért melegebb ? a kisebb csikszélesség ? sűrűbb áramkörök kisebb helyen ? pedig a kisebb nano méter ezt próbálja orvosolni nem ?
-
fatallerror
addikt
kb mindent lehet már róla tudni, már csak megkell jelennie tavasszal
az alapórajelek számítanak ott meg nem volt hőgond, a tuning az nem 1 garantált szolgáltatás ezért nem sokat kell várni tőle etéren. de persze nem kizárt h a hőelvezetés javulni fog de most még tűréshatáron belüli.
a broadwellnél lesz fontosabb a hőelvezetésre jó megoldást találni
-
Taposo
aktív tag
Szerintem mindig szivárog ide annyi infó hogy mozgásban maradjon a topik
, minél közelebb kerül a megjelenési dátum kerekitve (tavasz vége)
annál jobban fog forogni a fórum, igy mindig mindenki nyomon követheti a a fejlődést/állas pontot. A hűtés ? az nem az ő dolguk, pláne nem hogy tuningolod az csak egy felhasználói opció, igy annak a hűtéséről neked kell gondoskodnod, lásd milyen hűtőt adnak hozzá alapból
-
aAron_
őstag
nagyon kihalt a topic, pedig már elvileg áprilisban érkezik? jól tudom?
Ti milyen változásokat vártok OC szempontjából? remélem megoldják a brutális melegedést
Hogy lehet, hogy ez a topic még 2008-ban nyílt? O.o
-
tikshow
addikt
válasz
sniper elite #358 üzenetére
A 3930k semmilyen előnnyel nem rendelkezik egy 3570k-hoz képest játékok terén, ez profi munkára van kitalálva.
-
sniper elite
senior tag
Összehasonlítva a majd megjelenő Haswell proci zászlóshajóját, kb mennyire fog versenyképes lenni mondjuk 3930k procival? Mármint engemet konkrétan játékok terén érdekelne a dolog csak.
-
korcsi
veterán
válasz
fatallerror #355 üzenetére
Az sem kell, Nézz meg egy brazost!
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
fatallerror #353 üzenetére
IGP-t valószinüleg ugysem fogom kihasználni, akkor meg mindegy is
-
korcsi
veterán
válasz
fatallerror #353 üzenetére
Nem kell hozzá foglalat.
-
fatallerror
addikt
válasz
Töki bácsi #350 üzenetére
nem, 29én erősítették meg márciusban szeretnék megjelentetni persze ettől még csúszhat. viszont csodákat nem kell tőle várni csak igp téren nagyobb javulást
#351) korcsi : miért? logisztikai költségben kevesebb de gyártásban miért?
-
sniper elite
senior tag
válasz
Töki bácsi #350 üzenetére
Én is úgy tudtam, hogy március-április körül fog megjelenni. Végül is mindegy, ha kell várok pár hónapot pluszban, szeretnék egy egész konfigot cserélni szóval meg kell várnom.
-
korcsi
veterán
válasz
fatallerror #349 üzenetére
De olcsóbb is lesz a termék (gyártása).
-
Töki bácsi
aktív tag
Valóban csak 2013. második felében jönnek a Haswell procik? Eddig úgy tudtam, hogy már márciustól forgalmazzák őket. Ebben a cikkben ezt írják:
"Szeptemberben, az IDF-en (Intel Developer Forum) minden szem az Intel új, Haswell APU-jára figyelt, mely a jövő év második felében debütál majd."
Ha így van, nem fogom kivárni, beruházok február környékén inkább egy Ivy Bridge-be, LGA775 kicsit már döcögős. -
fatallerror
addikt
szerintem 4 magos még nem, bár mire ez az eksön végbemegy már kitudja mi lesz
nekem mondjuk mind1 mert én platformokat cserélek x évente. így használhatóságban mind1 viszont ez a minden egyben sok hibalehetőséget rejt és ez a legnagyobb baja az integrációnak h ha csak vmi kis szar megdöglik akkor kuka az egész. és ki biztos nem cserélik, szerintem minél több minden lesz egyben annál korlátozottabb lesz a garancia is
-
korcsi
veterán
válasz
fatallerror #347 üzenetére
Szerintem még az i5 is bele fog esni.
-
Taposo
aktív tag
válasz
fatallerror #345 üzenetére
Igen ezt irták a pár nappal ezelőtti hirekben is amikor még a BGA tokozás bevezetéséről beszéltek, de akkor is hozzá fűzték hogy a felső kategória továbbra is cserélhető marad, ezzel mely tipusokra gondolhattak ?
A extrém besorolású procikra ? , vagy még beletartozik az ilyen i7 870, i72700, i73770 procik is ? elvégre ez is felső kategória nem ?
-
fatallerror
addikt
-
Taposo
aktív tag
válasz
sniper elite #342 üzenetére
Ha kicsit feljebb körülnézel találsz azért olvasgatni valót a fórumban, ám ha minden igaz akkor az új dögöt(Haswell) már tavasszal a saját gépedben vizsgálhatod
-
sniper elite
senior tag
Nagyon áll ez a topic, ennyire nincsenek új infók? Engem pedig érdekelne minden apróság amit lehet csipegetni.
-
fatallerror
addikt
-
P.H.
senior tag
válasz
hugo chávez #336 üzenetére
Nem a LinX nem szereti a 32 bit + AVX-et, hanem 32 bites programokból csak 8 db 256 bites YMM-regiszter használható, 64 bites programok viszont 16 db-ot használhatnak (ugyanúgy, ahogy 128 bites XMM-regiszterből - ezt az SSE-utasítások használják - is csak 8 van 32 bit alatt, 64 biten viszont 16).
"1.3.1 256-Bit Wide SIMD Register Support
Intel AVX introduces support for 256-bit wide SIMD registers (YMM0-YMM7 in operating modes that are 32-bit or less, YMM0-YMM15 in 64-bit mode). The lower 128-bits of the YMM registers are aliased to the respective 128-bit XMM registers. "
[link]A kevesebb regiszter több memóriaolvasást és -írást jelent, ami a számítási kapacitás rovására megy. Ez kézzelfogható - és bizonyos programoknál konkrétan számszerűsíthető - előnye a 64 bites programoknak már 4 GB vagy kevesebb memóriánál is.
Nem mellesleg általános célú integer regiszterből is 16 db áll a 64 bites programok rendelkezésére, míg a 32 bites programok csak az x86 8 db regiszterét látják. -
Taposo
aktív tag
válasz
fatallerror #337 üzenetére
Mindenfajta további információt nagy szeretettel és kiváncsisággal várunk
-
fatallerror
addikt
"We expect an increase in inventory reserves as we start production on our next-generation micro architecture product code-named Haswell, which we expect to qualify for sale in the first quarter of 2013," said Stacy Smith, chief financial officer of Intel.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
hugo chávez #334 üzenetére
Mindig tanul az ember! Köszönöm a felvilágosítást!
Már futtatom is a Linx tesztet! 64-bites 82GFlops teljesítményt mutat ami igazolja az IntelBurnTest eredményét. 32-bites teszt pedig érdekes módon csak 69GFlops értéket! Akárhogy is nézzük nagy különbség a csúcs GPU-khoz viszonyítva. Ezért is fogom váltani a BOINC kutatásokat CPU-ról GPU-ra.
-
hugo chávez
aktív tag
válasz
Ric4m0nd #332 üzenetére
64 bites, vagyis double prec. módban futott.
A single precision-höz át kéne állítanod 32 bitesre, úgy nagyjából a dupláját kapnád. A 217,6 GFLOP/s az elméleti maximum (mint ahogy a HD 7870-nél is a 2560 GFLOP/s), ebből az IBT alatt ki tud préselni magából olyan 160-at.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
hugo chávez #331 üzenetére
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Klikodesh #329 üzenetére
...hamarabb elfárad!
Haswell-re ez a torzított közmondás már nem érvényes!
A cikk számomra legértékesebb része az új AVX2 utasításkészlet, és azon belül az FMA ciklusidejének szűkítése volt! A fejlesztéssel megduplázódik a másodpercenkénti lebegőpontos műveletek kibocsájtása. Ha számszerűsíteni akarjuk a teljesítményt, Ivy Bridge i7-3770 CPU nagyjából ~90FLOP/s (sp) kibocsájtással rendelkezik. Összehasonlításként egy Radeon HD7870-es GPU 2500GFLOP/s (sp) teljesítményt produkál. ~75ezer forint árkategóriában CPU és GPU közt, ebből a szempontból a GPU ~28x hatékonyabb.
-
Ric4m0nd
aktív tag
Anandtech: Intel's Haswell Architecture Analyzed (10/5/2012 2:45:00 AM)
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
Ivy Bridge Core i5 3570K Quick Sync 2.0 Performance Test
A tesztekben szerepel a cpu-s videó tömörítés sebessége is, megfigyelhető, hogy azonos órajelen jelentős a fejlődés a két processzor között. -
hugo chávez
aktív tag
válasz
dangerzone #319 üzenetére
A Haswell lesz az Ivy utódja, pc vonalon valószínűleg 2013-ban jön valamikor (ha minden jól megy, akkor, az eddigiek szerint, valószínűleg Q1-ben).
Szerver roadmap már van: Részletes, szervereket érintő útiterv az Inteltől -
dangerzone
addikt
Egyébként az Ivy Bridge utódja mi lesz majd?
Van esetleg valami normális roadmap ? Mert én mindig csak valami 2012- ig levőeket találok a legjobb esetben. -
3DHD-t és a hozzátartozó HDMI 1.4-et támogatni fogja vajon? Nekemis komoly terveim vannak a mobil ivy-vel, remélhetőleg az alapmodell többet tud majd az i7-2920xm-nél
(ez kb teljesült a korábbi váltásoknál, a 2630qm nagyjából hozza a 2vel korábbi extrém 920xm teljesítményét)
#316: elég korai tesztek ezek még. A c2c teljesítmény óriási javulására én sem számítottam, igazából az a kérdés, mennyre lehet majd húzni az új cuccot.
-
korcsi
veterán
-
gV
őstag
kár h nincs OGL 4.x támogatás még jövőre sem, az OCL-re is kiváncsi leszek h fog is müködni nem csak támogatva lesz és az power gating is érdekes lesz a igp-nél
mindenesetre már most jól hangzik 1 olyan notebook amiben van 1 22nm-en gyártott i7-2630qm mellette 1 olyan 28nm-es gf ami a gtx 485m-nek megfelelő erejü, teszem azt jövő ilyenkor 2-300e ft-ért, ~100w max fogyival, le is cserélném rá az asztalit 1ből -
oneiros
tag
Érkezik a Z68-as széria.Asus P8Z68-V PRO
Fura egy ATX-es lapon D-Sub+DVI-D csatlakozót látni, gondolom az IGP-t is lehet majd húzni. -
dangerzone
addikt
A combosabb Sandy-k mikor jönnek? Vagy ennyi volt? i7 2600k a max?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
i are robot #310 üzenetére
Én venni szeretnék már és a konkrét ára érdekel.
-
i are robot
senior tag
válasz
csucsbicep #309 üzenetére
Még mindig jan.9. a bolti forgalmazás kezdete, addig fölösleges panaszkodni, majd ráérünk utána.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
dangerzone #308 üzenetére
Most már csak a boltokba kéne eljusson.
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #307 üzenetére
Hát mégsem 3 volt
-
dangerzone
addikt
válasz
chrisnagy13 #305 üzenetére
Huhh, az már csak 3 nap...
Na kíváncsi leszek -
csucsbicep
nagyúr
válasz
chrisnagy13 #305 üzenetére
Köszi az infót.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz
chrisnagy13 #304 üzenetére
Bocs, elírtam...
Január 5.
-
chrisnagy13
senior tag
-
tomic
addikt
Tájékoztasson valaki legyen kedves ,igaz hogy nem lehet ezeket tuningolni majd?
Vagy hogy is van ez?
Ill milyen memoriákkal mennek majd?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest