Új hozzászólás Aktív témák
-
roli70
csendes tag
Sziasztok Core I5 procim van és ehez társul KingstonDDR-3 2x2Gb /1333 ValueRAM KIT Ram azt szeretném kérdezni hogy aki ért hozzá az irjon nekem pw-t hogy meddig lehet huzni a procit biztonságosan hogy az meg a ram ne károsodjon 1,65V-os alapbol felpiszkáltam egy kicsit 1,8 V-on megy 1600Mhz-n a proci 3.4Gb-on szerintetek ez még belefér???
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
-
gV
őstag
újabb Clarkdale teszt [link]
-
h.adam.92
őstag
-
shabbarulez
őstag
Remélhetőleg a PC Watch-os Hiroshige Goto idén is aktiválja magát és rövidesen megtudunk majd pár belső felépítésre vonatkozó adatot is a Sandy Bridge architektúráról. Anno 2 éve az IDF után a Nehalemekről is ő közölt először részletesebb infókat és megbízható forrásnak bizonyult.
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz
shabbarulez #192 üzenetére
Na, az csak jó ha korábban jönne a Sandy Bridge...
-
shabbarulez
őstag
Az IDF-en bemutattak egy Windows 7-et futtató Sandy Bridge konfigurációt, amivel video szerkesztő alkalmazást demóztak. Ezek szerint a július elejei pletyka, miszerint a Sandy Bridge tape-out megvolt júniusban mégis csak igaznak bizonyulhat. Ez alapján pedig optimális esetben akár már jővő nyáron(pl. Computexen), de kevésbé optimista esetben is jővő ősz felé már erősen reálissá válhat a Sandy Bridge procik piacra kerülése.
A 32nm-en 2 magos Westmere-eket idén februárban demózták, a Sandy Bridget pedig alig 7 hónappal később. Anno a februári demózás során kiadott roadmapról hiányzott a 4 magos 32nm-es Westmere, de elhangoztak olyan pletykák hogy 2010 nyár környékén érkezni fog 32nm-es 4 magos. Júliusban amikor a Sandy Bridge tape out hír kijött, már sejteni lehetett hogy ez a 32nm-es 4 magos már nem a Westmere család tagja lesz. Azt a projectet(már ha egyáltalán tervbe volt) nagy valószínűséggel törölték és a Sandy Bridge debütálása előre lett hozva, hasonlóan ahogy a 32nm-es 2 magos Westmerek startját is előbbre hozták, az azt megelőző 45nm-es változatot pedig törölték.
Az IDF-en bemutattak 22nm-es SRAM wafert is, ami gyakorlatilag 100%-ra várható volt az eddig kinyilatkoztatások alapján. 2.9 milliárd transzitorról beszélnek, ami a 32nm-es 1.9 milliárdos 36MB-os SRAM cachenek úgy 1.5x-e. Amiről viszont lehetett olvasni az ami igazán lényegi infó lehetne, az hogy a 22nm már trigate transzitoros-e. Vagy esetleg SRAM helyett lesz-e SRAM-ot helyettesítő megoldás, pl. a korábban demózott fastDRAM-mal, esetleg mással.
-
westlake
félisten
majd egyszer nekunk is lesz ilyenunk
-
ToBeY
nagyúr
Mikortól rajtolnak az i5 cpu-k?
-
Bluegene
addikt
a pénzrebből is látszik mennyire a pénzre megy hogy a furatokat átpakolták, hogy vegyen az ember új hűtőt
-
scream
veterán
hardveraprón már lehet rendelni 1156-os lapokat és i5öt is
már csak egy rendes RAM ra lenne szükségem
-
scream
veterán
Hali!Egy olyan kérdésem volna hogy Mo.on kb mikor lesz elérhető az i5?
-
Oliverda
titán
válasz
westlake #149 üzenetére
12 mag/CPU elég lesz?
-
gV
őstag
Clarkdale teszt [link]
egész jó lett a grfaikus chipe, nem gondoltam volna h esetenként 3x gyorsabb lesz mint a GMA4500
-
gV
őstag
válasz
westlake #170 üzenetére
irtam a cinebenchet ha nem tünt volna fel, ami nem otthoni környezetbe szánt rendelelő cuccnak a tesztelő progija + a videkonverterek, photoshop4 és ez utóbbi sem elsősorban desktop progi
am a excelt használják otthoni környezetben és az mégis +50%-al gyorsult, sőt a 3d vantage cpu bench része sem rossz
nem azért akadtam ki mert nem tudom h nem asztali hanem szerver környezetbe megy a proci elsősorban (sőt még azt is tudom h a virtualizáción is reszeltek amit végképp nem asztali szegmensben használják) hanem arról h amik léteznek progik legyenek azok használva akármelyik szegmenseben azok használják is ki, na de talán mire forgalomba kerül javulni fog a helyzet
-
westlake
félisten
-
DarPet
tag
Majd lesz valami, ami kihasználja a hat magot... De mit akarnak a hat maggal, amikor még a négymagosak se olyan elterjedtek, ráadásul a tömörítgetésen meg akódoláson és a szintetuikus teszteken kívül nincs olyan jelentős növekedés a kétmagosakhoz képest, hogy megérje váltani... (najó, 2-3-4 felsőkategóriás VGA és full AA és AF + fullHD feletti felbontásoknál sokat számíthat, de egy normál 1VGA-s rendszer esetén nem olyan számottevő, mint a VGA...)
A programírókat is rá kellene venni, hogy normális, minden magot kihasználó programokat írjanak, akkor talán nagyobb lenne a több mag vonzereje... szerintem.Vélemény?
-
westlake
félisten
-
gV
őstag
Gulftown teszt
alig használják ki rendesen a 6 magot a progik még a cinebench is letérdelt, csak 5.2x-el gyorsabb 6 maggal mint 1 maggal, Bloomfieldnél 4.1x feletti a gyorsulás -
gV
őstag
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
itt van nekunk egy kis finomsag, melynek kodneve gulftown
mire is jo 24 threadigazan mutathatna mar valamit az amd is
-
Oliverda
titán
Intel’s 32nm Clarkdale Processor Review Emerges
Az alapfesz ezek szerint 1.25V körül van. Mondjuk ez alapján kíváncsi vagyok hogy korábban húzták fel 4GHz-re 0.83 volt mellett.
"The reviewer notes that Clarkdale 3.06GHz can’t be overclocked any higher than 4GHz, even with higher voltage. Don’t forget it’s just an engineering sample."
Úgy látom hogy ez sem egy gamer CPU lesz. Mondjuk 256KB L2 és 4MB megosztott L3 mellett nem csoda hogy megveri a Wolfdale.
-
gV
őstag
khm, nem, rosszul fogalmaztam ezekszerint...
szal az LGA1366 marad kompatibilis magával legalábbis a 45->32nm váltásnál biztosan majd mindenbizonnyal jönni fog a következő generációból a Sandy Bridgeből is ebbe a foglalatba az LGA1155 mellett 1 proci, mondjuk 8 maggal, ami ha már nem fog gpu-t tatalmazni és egyébként is ugyanugy 32nm-es lesz mint a 6 magos Core i7 müködhetőnek kéne lennie a jelenlegi X58-as lapokban, akkor pedig 2012/3-ig kilehetne evvel a foglalattal huzni mindig a legfrissebb cuccokkal -
gV
őstag
2009 szeptember Lynnfield 45nm 4 magos
2010Q1 Clarksdale 32nm 2 magos + GPU ez remélem nem így lesz mégsem mert ezzel buknák a tik-takot ami nem önmagába még nem akkora gebasz, de én már nagyon kiváncsi vok a AES-re és a új gyártás technológiára szal az lenne a jó ha minél előbb (vagyis ah eredetileg szerepelet, idén) megjelenne -
Zin
őstag
sziasztok
Core i5 mikor jön? -
g@bo
nagyúr
akkor az 1600 as felejtő. valszeg. bár láttam corsair dominator 1600-ast, tri channel..
egyszerűen nem irja ki a gyártó, mennyi fesz kell a cuccnak. ocz sajna kiirja, 1.7 - 1.9 v. szinte nem látok náluk alacsony fesszel operáló ramot, v a kereskedőnél nincs.
1333 cl9 ( corsair ) is fura, cl9.... nem értem ezeket.
-
CHIPman
nagyúr
[link] Pont, ahogy gondoltam
Vsz most nem érdemes ilyet venni(maximum 1333 CL9-rst), mert ami van mostanában, azok a következők:
1: Trichannel=<1.65V
2: Dual channel>1.65V
3: Dual channel<1.65V, de szvsz ezek a legritkábbak, mert az AMD és az Intel régebbi termékei bírták a nagyobb feszt is. -
Bluegene
addikt
válasz
Overlocker #113 üzenetére
az igen, sztem meglesz léggel az 5 giga simán, sőt vízzel talán a 6 giga is
nagyon komoly
, ráadásul ez kvázi négymagos a HT-nak köszönhetően
sztem télen, boldog boldogtalan ilyet akar
még hogy gagyi az i5
-
Cclone
csendes tag
válasz
Nagyon komoly ez a fesz.
-
P00By
nagyúr
-
g@bo
nagyúr
urak
mien ddr3 ramot érdemes i5 höz venni? ( elkezdtem böjtölni rá... ) fesz, órajel, márka, méret, mire figyeljek?
-
Overlocker
veterán
Core i5 750 @ 242 bclk by coolaler.com
-
DeckardCain
senior tag
[link]
Vannak árak a lap alján, elsősorban I3 miatt linkeltem. Hát érdekes.... Kiváncsi leszek, hogy az árak mennyire lesznek igazak. -
DeckardCain
senior tag
válasz
Eh, mi ez a fesz?
Hm, franc kivan, lehet ki kellene próbálni majd egy ilyet. Kíváncsi leszek teljesítményre C2D-hoz illetve Phenom II x2/X3-hoz képest. Aztán majd meglátjuk mi lesz az upgrade, már ha lesz..
-
Zájec
veterán
válasz
klassz
már megijedtem hogy stabil is ennyi feszen...
-
keIdor
titán
válasz
Ez elég kemény!
-
Overlocker
veterán
-
szki
őstag
-
gV
őstag
talán ide elfér
Sandy Bridge die -
Sweet Lou 6
addikt
-
szki
őstag
Compubase.de: Übersicht zu Core i3/i5/i7 und den Chipsätzen (Update)
Érdemes megnézni! -
keIdor
titán
válasz
shabbarulez #104 üzenetére
Ehh mégse lesz a 4 magos i5 8 szálas?
-
shabbarulez
őstag
Intel Quietly Announces Core i5 and Core i3 Branding [link]
-
shabbarulez
őstag
Intel's New Brand Structure Explained [link]
Fewer Brands, Greater Impact [link]
Ezek szerint mégis csak lesznek i3 és i5 termékek, csak sajnos nem úgy ahogy logikus lenne, fizikai chip felépítéshez rendelve. Persze mindig lehet olyan besorolást találni valamiféle csoportosítási alapon amire rá lehet húzni hogy logikus, így ugyanazt a kínálatot kismilló féle képpen lehet kategóriákba sorolni. Nagyon úgy néz ki a marketingesek megint találtak egy nem túl logikus variációt. Addig oké hogy az i3 jelentse az alsó, az i5 a közép, az i7 pedig a felső kategóriát, de az már nem túl jó megközelítés hogy így egy adott kategóriába teljesen eltérő fizikai felépítésű architechtúrával rendelkező chipek is besorolhatók, amiknek ráadásul teljesen más socketje, chipsetje, piaci pozícionálása van.
-
Bluegene
addikt
válasz
DeckardCain #101 üzenetére
az i5 legalább másfél-2 évig lesz a középkategóriás zászlóshajója az intelnek
persze eleinte drága lesz és nem éri meg, de később lejjebb viszik az árakat és akkor sokan azt fogják mondani h majdnem olyan jó mint az i7 és olcsó is, tehát megéri, ráadásul a négymagos quadok gyártását lehet befejezik lehet, és attól is erősebb
tehát 1 év múlva lehet azt dogod mondani milyen jó ez az i5
-
DeckardCain
senior tag
Nem tudom, de én ettől nem estem hasra.
Mindig próbálok nyitottam hozzáállni a dolgokhoz, de ennek nem látom sok értelmét(Kizárólag játékos szemmel nézve).
Akinek van egy C2D p35/p45el és ha cserélni akar, akkor vegyen egy Yorkot, azt kakukk. Nem sok értelmét látom teljes lap+ram cserének. De ez csak az én véleményem. Persze a York elfog tűnni. Vagy ott a phenom II amiből jön hamarosan a köv stepping.BlueGene: ez a Clarkdale is érdekes, akkora teljesítménynövekedést nem hiszem hogy hoz egy c2D-hoz képest. Hacsak a York és i5 viszonyára gondolok.
Volt valami 2,4ghz-es példány 4mb cache-l amiről keringtek a neten a super pis eredmények.
Ami inkább érdekes, hogy árban ez a típus(gondolok itt a cache méretre)az e5x00-et vagy az e7x00-et váltja. Mert nem mindegy. Kíváncsi leszek, hogy tudja majd felvenni a versenyt pl egy x3 710el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Le Mans Ultimate
- Parfüm topik
- Crohn betegség
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest