Új hozzászólás Aktív témák
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Mikor lesz a rajt ez már tudható? Gondolom az elkövetkező hetekben valamikor, de pontos dátumot tud valaki esetleg? Köszi!
-
Klikodesh
senior tag
Az eddigi HEVC (h265) eredmenyeket nem kell figyelembe venni, csak a koncepcio bizonyitsara keszult a program, egy szalon fut csak es egyaltalan nincs optimalizalva.
Joval szamitasigenyesebb mint az x264 az biztos es mar az is nagyon gepgyilkos 10 bites modban de nem lesz olyan veszes mint az eddigi eredmenyek sugalljak.
Szerintem a legtobb megoldas mar rogton avx2 tamogatassal fog megjelenni az is segiteni fog a futasido elfogadhato keretek kozott tartasaban.
Azert jo az a 20% mert mint irtad 10-20 oranal bizony az mar sokat jelent.
-
válasz
fenergie84 #692 üzenetére
Dehogy várod,szerintem simán ki fogják majd megint cserélni a lapokat,jó helyről kell vásárolni.
-
válasz
fenergie84 #689 üzenetére
Mindenképp megéri a csere szerintem.
Ismét alkotott egy nagyot az Intel,ahogy tőlük ezt már megszoktuk.
Nem lesz nagy árkülönbség.
Kisebb fesszel fognak majd menni,kisebb fogyasztás (már akit ez érint).Én tuti megveszem,kiváncsi vagyok rá.
Hol olvastál arról az usb dologról ?
-
Klikodesh
senior tag
válasz
fenergie84 #689 üzenetére
Az akkor fog erinteni ha standbyba szoktad rakni a gepet.
-
-
válasz
fenergie84 #686 üzenetére
Igen az,átszámoltam itteni pénzbe és tetszett az ára.
Azon viszont csodálkozom,hogy nálunk még nem előrendelhető.
-
Klikodesh
senior tag
Evente ekkora ugras teljesitmenyben nem nagy kulonbseg ? Mindezt egy olyan komplex rendszernel mint az x86 procik amit 35 eve fejlesztenek ?
Ezzel es a magasabb orajellel amit 4 mag szemben a 6 maggal ki lehet hozni ugyanazzal a hutessel mar ott lesz a sandy ex nyakan.
S mint irtam ebben nincs benne az avx2 ami az eddig mutatott tesztek szerint tobbet fog emelni rajta mint az architekturalis valtoztasasok.
A haswell ugy nez ki gyorsabb lesz x264 kodolasban mint a sandy EX, harmadaron platformkent, kethardmad tdpvel. -
Kicsit lehet viszonyítani az árakat...
Ja... és nem kéne idehozni az amd-s cuccokat,más topic-ban kell fényezni őket!
-
atti_2010
nagyúr
Meg a PH-s hir szerint is kb 2x erosebb nala a csucs haswell
Miben erősebb, 3DMarkban lehet de a többiben fényévekre van lemaradva és a Kaveriről már nem is beszélek, vagy arról hogy Intel ad 1-2 év támogatást utána mehetsz a levesbe, ez processzoroknál működik de a játékok világába kuka.
-
Klikodesh
senior tag
Ugy tunik X264 alat nagy eloreleps lesz a proci. Jol tettem, hogy bucsut mondtam a 3960 es 3930nak.
Az eredmeny meg nem az AVX2 es x264 et hasznalja, ami mar kesz van es ezt az eredmenyt fogja meg javitani, raadasul az X264 keszitoje irta, igy a kepminosegnel sem kell a gpus minosegtol tartani.
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok és azon gondolkodok, hogy megvárjam a Haswell-t vagy sem.
Haswell hoz valamilyen fejlesztést multimédia felhasználásban? Olyanra gondolok, mint a 23,976Hz-es lejátszás, amit az Ivy-ben küszöböltek ki. (nem az IGP teljesítménye érdekel, mert nem játszok, maximum a böngészők esetében a hardveres gyorsítást kapcsolnám be, ami elvileg a GPU-t használja)
Mennyit fejlődött az energiatakarékosság? -
ST05
őstag
4,2 ig semmi az égvilágon (egyébként szerintem sem)
csak a 22nm trigate cucc pici ,és pattanós, és ezzel sokan nehezen élnek együtt,(4,5GHz+)
szerintem csak 160mm felület ,sandy 220mm ról, már sokkal kisebb,[link]
és a kupak is más procikhoz képest, nem a legideálisabb már neki ezek a
dögnagy hűtések , de nem akarok belemenni, szerintem átbillent a "thermodinamika itt már,
egy anyajegyni forropontot probálunk másfél négyzetméterekre át dobni, és
csodálkoznak sokan , hogy nem megy ,
oc-ra aláírom problémás lehet, de szerintem sincs gond egy szál se!
de ügyesen titokba tartották az biztos, a trutymó titka -
Gróf...
aktív tag
töltsék fel olajjal! Én is azt terveztem.
-
ST05
őstag
válasz
=WiNTeR= #668 üzenetére
például az egy félmegoldás, de klasszisokkal nem lenne jobb..
Nem vagyok semmi rossznak elrontója ( úgyértem egyetértek veled : volna min javítani)
csupán nem látok rá megoldást( adott feltételek figyelembe vételével), ez az egész kupak dolog elavultnak érzem a mai csúcs procikhoz -
ST05
őstag
válasz
=WiNTeR= #665 üzenetére
én értem de mégis hogyan? vastagabb kupak?
mert ugye a proci magassága( méretei adottak )Gróf...: mégis miylen a jobb paszta ami ki is húzza 7 évet?
fogyaztásba a megerősödött igp is bele van számolva ,tehát rosszul gondolod !
( ha ne mtünt fel egy i3 ,22wattot fogyaszt nem 55 öt )
egy 77w os i5 böl pedig 50 wattot is kínkeservesen nehéz "kiszedni" -
ST05
őstag
válasz
=WiNTeR= #663 üzenetére
mégis te mit tennél 7évre tervezve a kupak alá, (ha nem forraszthatod le)
a probléma kiküszöbölésére?ihs ( ami a kupak ), ugyanaz,
pasztát nem cserélhetik sokkal másabbra-jobbra, tartósnak kell lennie.
tehát szerintem marad a felállás, kissebb feszekkel be fogják érni a procik, ezzel probléma letudva -
=WiNTeR=
senior tag
Most hogy néhány Haswell teszt kinnt van, valaki megnézte a tesztelők közűl, hogy ténylegesen kijavították-e a kupak, paszta, és IHS problémákat?
-
F34R
nagyúr
En nem gondolnam hogy megerne valtani , egyedul az IGP teljesitmenye ami szamottevo. Nem keves felar es kicsi valasztek lapok teren is. egy "szimpla" Z77-s MSI boven megteszi mindenre.
En azert varnek egy nagy comparison tesztet 2600/2700k , 3770k es 4770k-rol majd -
chriss81
tag
Sziasztok!
Egy kis segitség kellene.
Van egy asus P5N32-E-SLI Plus alaplapom és van benne egy core 2 Duo e8500 procim.(3,16ghz)
A problémám az hogy a biosban csak 2ghz-esnek látja a procit,a windowsban viszont rendesen 3,16ghz-nek.
Mit tudok tenni??
THX elöre is!
-
válasz
fatallerror #648 üzenetére
Giga is
Hát én eléggé várom a megjelenést.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Rypejakten #649 üzenetére
na ezt kérdezem én is
-
fatallerror
addikt
válasz
akoska07 #647 üzenetére
dehát gigabyte alaplapod van xD
ezt írtam én is, zárt házban a funkcionalitás fontosabbattól függ h mit értesz kibontás alatt. ha vetkőztetést akkor rendben, ha a csontvázról vetkőztetést akkor nem : P
de az alaplapok itt ilyen mértékben már off szóval hagyjuk és várjuk a megjelenést -
válasz
fatallerror #645 üzenetére
Nálam a lap ereje ami számit,ezért szoktam Biostar lapokat venni.
Egyszerüen nagyszerü.Persze számit a kinézet is,de nem az az elsődleges.
-
fatallerror
addikt
válasz
akoska07 #644 üzenetére
nekem nem ablakos a házam és a következő sem lesz az így a külsőnél nem igazán akadok fel, főleg h az asus,asrock,msi eleve jólnek néz ki.
csodákat nem kell várni, itt inkább arról lesz szó h jóval nagyobb teljesítményű igp lesz benne kevesebb fogyasztással (de azonos fogyasztáson is bámulatos lenne)
ne dőlj be a nőmarketingnek
-
válasz
fatallerror #643 üzenetére
Hát eléggé sehogy nem néznek ki ezek a Z87 lapok.
Majd meglátjuk a tudásukat. -
fatallerror
addikt
-
válasz
fatallerror #641 üzenetére
Nem tudom,hogy linkelték-e már
még nem olvastam végig a topicot.Igen,már keresgélem a megfelelő leendő alanyt... képek és csepegtetett infók alapján.
-
válasz
fatallerror #639 üzenetére
Az egyáltalán nem baj.
Most éppen máshol döglik a dobozában.
akkor inkább nálam... -
=WiNTeR=
senior tag
A 4670K kb mennyiért lesz kapható MO-n megjelenéskor?
-
ST05
őstag
válasz
Tuco Ramirez #628 üzenetére
"május 27. és június 7. között érkezhetnek meg. A bemutatóra a tajvani Computex-en kerülhet sor"
-
Tuco Ramirez
őstag
Mikorra várható az új Intel csodaproci megjelenése?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
fatallerror #623 üzenetére
Hasonló órajelen/magszámnál persze, hogy több pontot dob a 3DMark11 az Intel-nek. Igazából a driver-ekre kéne gyúrni, meg az Atom vonalra.
-
Gróf...
aktív tag
válasz
fatallerror #617 üzenetére
1 volton hozza a 4300-at és még olcsóbb is egy ezressel? Talán még a hőmérséklete is csak 14 fok egy 22 fokos szobában?!?!
-
ST05
őstag
-
korcsi
veterán
Ezt nem értem, miközben minden lapon ott a "hagyományos" vrm, vagy csak mobilba lesz ez?Valószínűleg megvan a megoldás, nem 12V-ról megy a processzor vrm-je hanem kevesbbről, és ennek a kisebb feszültségnek az előállításához kell az alaplapi feszültség átalakító.
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
fatallerror
addikt
-
=WiNTeR=
senior tag
Hát játékokban az a +1% nem semmi.
Azt hittem, hogy a CPU igényes játékoknál kijön a +~10%, de mindegy is.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
fatallerror #619 üzenetére
Tényleg, bocsánat....
-
ÁdiBá
veterán
-
fatallerror
addikt
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
fatallerror #615 üzenetére
Vegyék csak!
Legalább fogynak az engineering sample és az első steppingű darabok.. -
fatallerror
addikt
-
korcsi
veterán
válasz
fatallerror #611 üzenetére
Mert mi is az a "digi+ vrm"?
-
Ric4m0nd
aktív tag
-
korcsi
veterán
válasz
fatallerror #609 üzenetére
Amúgy biztos ez? Mert például Xbiten nem erről beszélnek...
611: És írják valahol?
-
korcsi
veterán
válasz
fatallerror #607 üzenetére
Sejtettem, hogy ez lesz, bár a nagyobb kontrolon kívűl nem tudom mi értelme van.
Fizikai? Miért a vezérlő mi, logikai? Mondjuk úgy, hogy a teljesítmény elektronika maradt a régi, a vezérlő meg, ahogy írtad, bekerült a processzorba.
-
korcsi
veterán
válasz
fatallerror #605 üzenetére
Az integrált vrm-ről szóló hírek, még mindig nem tisztázódtak, valaki tisztába tehetné a dolgot.
-
fatallerror
addikt
tucatnyi alaplapot is lelepleztek de inkább azokat nem linkelem ide. oké a várható celeb lap itt van például.
lényegi változás csak annyi h az asus kékről aranyszínűre váltotta a színsémát ( meg pár almárkanevet kitaláltak még), asrock maradt a szokásosnál stb
-
aAron_
őstag
válasz
Klikodesh #603 üzenetére
Ivy Bridge 3770K IHS Removal logout ezt még érdemes lehet elolvasni
-
Klikodesh
senior tag
Azt rebesgetik az uj nodeon keszult dieok nem birnak mechanikai terhelest amivel a forrasztas jarna a hotagulas miatt igy kenyszerult a pasztazasra az intel, de semmi hivatalos info nincs errol.
Egyebkent a problema inkabb a tavolsag a die es a kupak kozott, ezen segit az ujrapasztazas, de mivel a gyari pasztat nem lehet ujra ratenni miutan a ragasztot a kupak es a nyak kozott elvagjak ezt bizonyitani nem lehet.
De mereseket csinaltak az anandtechen hogy alakul a hofok ha az uj pasztaval is ugyanakkora a tavolsag a kupak es a proci kozott mint eredetileg ( lemerte mielott megmoddolta ) es durvan hibahataron azonos volt az eredmeny a gyari pasztaval ez utal arra, hogy nem maga a paszta anyaga tehet rola, hanem az segit hogy kozelebb kerul a kupak a procihoz mod utan.
Lehet hogy a forrasztott procinal ez a tavolsag nem okozott gondot de a pasztanal jelentkezik, coolaler azt irta ,hogy javult a helyzet mar az Ivy Eb procikon is de nem tunt el nyom nelkul. Tehat lehetseges tud javitani a dolgon az intel, ami ha az anandtechen meroknek van tenyleg igazuk akkor tenyleg nem igazan kihivas.
(#602) =WiNTeR= Bocs post utan vettem eszre mit irtal.
Coolaler szerint javul a helyzet a jovoben, szerintem pont a kupak die tavolsag csokkentessel oldja meg az intel. Remelhetgoleg haswel es ivy-eb megjelenesevel feny derul ra mi is volt tenyleg a dolog mogott.
-
korcsi
veterán
válasz
fatallerror #599 üzenetére
Én képeken nem láttam az integrált vrm-et, csak régebben beszéltek róla, azóta semmi konkrétum.
Klikodesh: gyártástechnológia vs hővezető anyag?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple MacBook
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- AliExpress tapasztalatok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest