- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Autós kamerák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
válasz
Petykemano #1699 üzenetére
Egyetértek.
-
gV
őstag
-
Dtomka
veterán
50 éves az Intel – Érdekességek a cég történelméből
Sok jó dolgot köszönhetünk nekik. Bár ebben az évben eléggé sok rossz hír szólt róluk. (Pár éve a CPU-kban a paszta is tré...)
De mi lesz a következő 50 évben?
Isten éltessen INTEL
-
Segal
veterán
válasz
Archttila #1695 üzenetére
Minek sietnel vagy kockaztatnal? En ivy alappal is ulok a seggemen es varok. Augusztus vegen vagy max szeptemberben minden kiderul. Ertelme nincs kapkodni foleg kabyrol.
Amugy szerintem vagy torolve lesz a z390 mert innentol semmi ertelme vagy igerniuk kell ra az ice lake tamogatast mert kulonben semmivel sem tudna tobbet mint egy z370.
Szerintem varj te is picit es minden kiderul. -
Segal
veterán
itt elemezgetik az I9 9900K-t hogy mikor, mennyiért és mi várható
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok! Mostanába nem követtem az intelt. Mik várhatóak ebben az évben i7 szinten és chipset szinten? Köszönöm! 😊
-
Segal
veterán
válasz
Petykemano #1686 üzenetére
A 8 magosnak 1 millio% hogy nem 95 lesz a tdp kerete.
Allitolag a 9700k-ig kompatibilis is lesz a Z370-el a 9es szeria es a 8 magos tutira a tdp kerete miatt (meg ugye hogy vegyunk uj alaplapot) nem lesz az. Szerintem 120as tdp-t fog kapni de minimum 110-et.carl18: Akkor ugy irom abban sem vagyok biztos hogy nem a kukaban vegzi a fejlesztes. Rettento sok a baj vele nem hiszem hogy sikerul ezeket jovore lekuzdeni.
Ha minden kotel szakad jovore kijohet meg egy szeria 14nanon legdurvabb esetben forrasztva ha nagyon fut magasabb orajelen vagy nagyon kell a Zen2 ellen a teljesitmeny. 2 ev mulva meg akarmi johet. Nagyon nem lepne meg ha eltunne az ice lake a sullyesztoben. -
carl18
addikt
A hivatalos intel Roadmap szerint amit 2011-ben dobtak ki a terveik az voltak hogy 2013-ban jön a 14 nanométer 2015-ben a 10 nanométer és 2017-ben a 7 nanométer!
Ennek ellenére 2018 van és még most se jött a 10 nanométer
Hát az jó kérdés hogy jövőre megfog-e jeleni, szerintem így is 4 év tolják a 10 nanométer rajtját. 2019-ben minen bizonnyal csak megjelenik nem tolhatják öröké.
-
Petykemano
veterán
100-200Mhz turbo, ami azt jelenti,hogy ahhoz, hogy érezd ennek szelét olyan alaplap és olyan hűtés is kellhet.
+100 mhz akkor nem ér semmit, ha a I3-8100 3,6 ghz és I3-9100 3,7 ghz dollárra nézve ugyanazt az árszegmenst fogja lefedni. ezt most konkrétan nem elemeztem, de az i3 már négymagos, nem 2+2, ha esetleg meglépnék a 4+4-et ugyanazért az árért, akkor a +100mhz már grátisz.
Érzésre azonban azt mondanám, hogy nagy mozgolódás, mármint olcsósodás nem az alsóbb szegmensben volt, hanem 4-6-8 mag terén nagyobb a dinamika.Engem az érdekel, hogy a 8 magos fogja-e tudni tartani a frekvenciákat a megadott TDP-n belül. A 8700K azért már rendesen túllépte sok esetben a TDP-t. Ez persze nem jelenti azt, hogy az AMD nem, csak kérdés, hogy a 8700K-hoz képest a +2 mag tényleg hoz-e azonos TDP keretben +33%-ot multiban. Az AMD esetén ez azért volt nagyjából igaz, mert szerencsétlen ryzen nem tudott 3.8-4Ghz-nél feljebb menni.
-
Segal
veterán
A 2800-as keves lesz a 8 magos Intel ellen de megfelelo arazassal sikeres lehet. Viszont ha AMD-m lenne en tutira nem valasztanam azt mert vagy valtottam volna mar vagy ha oszig nem akkor meg mar megvarnam a Zen2-ot.
Az mar erdekes lehet. Onnantol mar nem biztos hogy eleg lesz Intel reszerol ez a plusz 100-200mhz emeles... -
carl18
addikt
válasz
Petykemano #1681 üzenetére
Hát a Ryzen +-ból nem jött ki még a Ryzen 7 2800X talán pont az intelnek tartogatták ezt a modelt?
100+200 mhz és mindenki boldog ?
Morzsák bakker, ez teljesítménybe morzsa
Mire elég 100 mhz + manapság?I3-8100 3,6 ghz, I3-9100 3,7 ghz!
Jajj 100 mhz
micsoda megerőltetés
-
Petykemano
veterán
Vásárlói szemmel nézve tök rendben lenne/lett volna, ha egy csíkszélességcsökkentés (tick), egy mikroarchitektúraváltás (tock) után emelnek a magszámon mondjuk ha a sandy bridge-nél még nem is, de a broadwell helyett (22nm-en) és utána broadwell (csíkszélesség), skylake(mikroarchitektúra), és kabylake (8 mag)
Nagyjából ugyanitt tartanánk és mindenki boldog lenne.Ha nem árazzák fölé a 8 magost, akkor ez a 100-200mhz turbo még elég is lehet ahhoz, hogy mindenki boldog legyen. Az árazás szerintem attól függ, hogy az AMD-nek van a tarsolyában egy a 2700X-től jobb lapkája.
-
carl18
addikt
Intel References 9000-Series Chips Under 8th Gen Branding on Microcode Guidance Page
[link]Eddigi infok szerint nem lesz benne hardveresen javítva a meltdown hiba
100+200 mhz sebbeség különbség a 8. Generációhoz képest. Jó megerőltették magukat, nagy részt mindig ez a minimális foltozgatás megy
Mióta meglépte a 6 magot, azóta ismét megy a kis csiszolgatás. Úgy látszik folytatódik az ami az elmúlt jó pár évben.
A 9. Genes I9 8/16 szál biztos kerül majd vagy 500-600 dollárba
Esetleg akkor volna értelme az új generációnak ha jobb árazást kapnának de erre sincs sok esély, főleg nem inteltől
Nem arról híres hogy szokott árat csökkenteni
-
Petykemano
veterán
válasz
Obliterátor #1678 üzenetére
14
-
Obliterátor
tag
Ez az új 9000k sorozat már 10 nm-en jön vagy marad a 14nm ?
-
Petykemano
veterán
a válasz, hogy miért kell(ene) monopolisztikus helyzetben is fejleszteni és kiadni az új terméket.
-
-
westlake
félisten
-
jani04
aktív tag
válasz
Petykemano #1664 üzenetére
Igen.A Z370-es deszkák halványabbak mint a b360 és társai.....
Ne haragudj,de ezen felröhögtem. -
Segal
veterán
Vajon mikor jelentik be a 8800K-t? En augusztus vegere tippelem.
Viszont ha menni fog a z370-be is akkor tenyleg jo kerdes milyen pluszt dog adni a z390. Nekem mondjuk ivyrol akkor mar inkabb a z390 erheti meg de azzal nagyon ritkitjak az eladasat ha menni fog a regebbi lapba is. -
Petykemano
veterán
-
carl18
addikt
Az árazásra nagyon kíváncsi leszek ? 450, 500 dollár? a 8700K meg tartja az árát?
Bár hülyeségnek tartom 8800K-ért kidobni egy Z390 platformot, egy prociért felesleges komplet deszkát kidobni. Szerintem lehetséges jön új i5 is, akkor reális lehet a dolog
Az is lehet hogy a 8700K árazását kapja meg, a 8700K ára meg csökken. Végülis lassan már az is 1 éve van piacon
-
Dtomka
veterán
Látom gyorsabb voltál...
de akkor legyen itt magyarul is:
8 és 22 maggal érkeznek a legújabb Intel processzorokKíváncsi leszek mennyibe fog kerülni a 8 magos. Már nem nagyon foghat vastagon az Intel ceruzája, mert a konkurencia kezd felébredni.
-
Crytek
nagyúr
IGP fejlesztés mikor lesz arról van valami info?
-
szmörlock007
aktív tag
-
westlake
félisten
WE GOT INTEL'S PROTOTYPE GRAPHICS CARD!!
Kár, hogy nem működik.
-
szmörlock007
aktív tag
Üdv
A másik dolog, hogy a közhiedelemmel ellentétben azért jó pár dologban mi területén is versenyképesek a cpu-k.
"Intel Xeon-only configuration takes the inference latency and cost efficiency throne"
-
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
westlake #1641 üzenetére
Üdv
Mert most jutottak el odáig, hogy renduchintala kiépítette a gpu fejlesztő csapatot amit krzanich egyszer már sikeresen lerombolt. Másrészt az a szóbeszéd járja, hogy raja koduri nagyon szeretné ha a gaming piacon is versenyeznének és mivel ő a gpu csapat feje valszeg meg is lépik.
-
westlake
félisten
Maximum annak, aki új gépet rakna össze. Nincs benne semmi extra, ami miatt érdemes lenne lecserélni az előző PCH-s lapot.
-
Crytek
nagyúr
-
core i7
addikt
-
Dtomka
veterán
Gondolom azért mert így lesz ideje félretenni rá a lovét
És ha így nézzük, akkor igaza van.
Bár lassan kezdem sajnálni az Intelt, 1x fent 1x...De nem kell még értük aggódni, mert Az Intel is remekül zárta idei első pénzügyi negyedévét
-
Dtomka
veterán
-
szmörlock007
aktív tag
-
biistvan
csendes tag
DELL Latitude E6410 notebookomban az Intel i5-ös CPU-t lecseréltem egy Intel i7-esre, a BIOS-ban látszik az új CPU, viszont a windows 10-ben nem látszik, csak a régi i5-öst mutatja.
Kérdésem tudja valaki hogy mi az oka ennek, illetve hogyan lehet láthatóvá tenni a win 10-ben. -
Segal
veterán
válasz
Archttila #1617 üzenetére
A legelso 10 nanos ami nekunk vegulis lenyegtelen lesz (cannonlake) az meg mindenkepp iden viszont SZERINTEM iden kiadjak meg a kimaxolt 14 nanosat (coffee lake) errol hallani 8700k fole tervezett 6 magosat is meg 8 magosat is ( valasz a ryzen 2xxx szeriara) es a nekunk valo 10+ nanosat (ice lake) meg szerintem csak jovore fogjak kiadni a Zen2-re valaszkent.
-
Archttila
veterán
En mar belekavarodtam: szoval akkor most mikor jon a 10nm?
-
Dtomka
veterán
40 éves lesz a 8086-os Intel CPU, jubileumi modell érkezhet Felmerül bennem a kérdés, 40 év múlva lesz még Intel? Mert az utóbbi évek\hónapokban eléggé sok "rosszra" fény derült...
-
westlake
félisten
-
Jack@l
veterán
-
szmörlock007
aktív tag
Üdv
Hírek érkeztek az intel gpu-s vonaláról
Intel Discrete GPU Codenamed Arctic Sound Will Have Gaming Variant, Landing in 2020
-
carl18
addikt
Hoppá jön a 8 magos Coffee lake ?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Home server / házi szerver építése
- Kuponkunyeráló
- Battlefield 3
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- További aktív témák...
- Intel core I7 8700k
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó kék Xiaomi Redmi 12 4/128GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest