Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack@l
veterán
-
core i7
addikt
7nm chip gyártásba kezd az Intel
Na ebbe az évtizedbe sem lesz már 7nanos proci
-
default.
őstag
Megtaláltam, köszönöm
-
carl18
addikt
Na hogy a dolgokhoz hozzá szóljak!
ha vége az intel Intel i szériának, és kijön az új processzor család/architektúra kíváncsi leszek majd az képes lesz-e tartani a GTA negyedik részét maximum beállításon 60 fps-el!
A 6700K elvérzett a megpróbáltatás alatt
[link]
-
carl18
addikt
válasz
default. #1286 üzenetére
Már Sandy i5-őt is ki tudsz fogni egész jó árban, 18-20E környékén lehet találni I5-2500-at!
Haswell-ből ha olyat szeretnél (4 generáció) ott az I5 4460, esetleg Skylake i5-6500-at tudom még ajánlani kéz alól h.aprón azt is ki tudsz fogni 45E forintért!Attól függ mire szeretnék konfigurációt építeni? Mik az igényeid, ezt írd le elsőnek és utána írom mi az amire szükséged van.
-
default.
őstag
válasz
core i7 #1273 üzenetére
Bocs, tudom, hogy van rá külön topic, de a 1150 foglalatúak nagyon elavultnak számítanak? Azért még érdemes lehet venni használtan 4. vagy 5. generációs procit? Az a helyzet, hogy DDR3-as RAM-om van, és még azt is lecserélni már tényleg túl sok pénz lenne, azt hiszem..
-
core i7
addikt
válasz
Balala2007 #1284 üzenetére
Akkor L2 caches nagybb lesz L3 kisebb
-
Balala2007
tag
válasz
core i7 #1282 üzenetére
De a 6 csatornás memóvezérlő ezt nem kompenzálja?
Sztem inkabb a 256KB helyett 1024KB-os L2 kompenzalja majd. Ezzel egyebkent ujabb ertelmet nyerhet a 8-rol 4 utasra csokkentett L2 a SKL/KBL-ben, igy az SKX-ben siman lehet h 16 utas lesz az L2.
-
Balala2007
tag
válasz
westlake #1280 üzenetére
Még mindig kimondottan érdekesen hat a "felezett" L3 cache méret.
Nem felezett, 11/16-odolt,
1408KB/core. Ez a skalazas ara.
A Broadwell Xeonokban vszeg eljutott a maximumig az 1D/Ring cache hasznalata, es a Skylake-kel atternek a Knights Landinghoz hasonlo 2D/Mesh cache-elkre. Az x64 egyik alapja a koherencia (minden memoria modositast azonnal latnia kell az osszes tobbi threadnek), ennek biztositasahoz a core-oknak folyamatosan adminisztralniuk kell, milyen cimeket modositottak. Ugy latszik 22 core folott ehhez mar keves, hogy a core-oknak 2-2 szomszedjuk legyen, atternek a 4-4 szomszedos modra, de ennek kovetese vszeg lezabal core-onkent 640KB-ot.
Tovabbi aldozat lehet a SKL/KBL-ek eleve lassabb L3-a, errol mar agyaltam egy kort itt.
-
westlake
félisten
Még mindig kimondottan érdekesen hat a "felezett" L3 cache méret.
-
core i7
addikt
válasz
default. #1272 üzenetére
lga az alaplapon található az érintkező a szám utánna pedig azt jelzi mennyi tüske
A nevek pedig csak nevek elkellett valahogy nevezni az architectúrát meg Generáciokba sorolj az intelCostumer
1 gen. 32 nm-es Westmere lga 1155
2.gen 32 nm-es Sandy Bridge lga 1155
3.gen 22 nm-es Ivy Bridge lga 1155
4.gen 22 nm Haswell lga 1150
5.gen 14 nm Broadwell lga 1150
6.gen 14 nm Skylake lga 1151
7.gen 14 nm Kaby Lake lga 1151HEDT
1.gen 32 nm-es Nehalem lga 1366
2.gen 32 nm-es Sandy Bridge-E lga 2011
3.gen 22 nm-es Ivy Bridge-E lga 2011
4.gen 22 nm Haswell-E lga 2011-v3
5.gen 14 nm Broadwell-E lga 2011-v3Általában
Costumer
i3 2 mag ON: HyperThread OFF: TURBO
i5 4 mag OFF: HyperThread ON: TURBO
i7 4 mag ON: HyperThread ON: TURBOHEDT
i7 4 6 8 10 mag
Xeon-ba van 22 magos is -
default.
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok..
Valaki össze tudná foglalni, hogy a satu agyam is felfogja: Intelnél hogy működik a rendszer?
Generációk, kódnevek, foglalatok, i-k, nem értem a rendszert
Foglalat alapján választ az ember? Vagy hogy?Köszönöm szépen!
üdv -
carl18
addikt
Úgy látszik 2019-ben vége az Core-i szériának! Kíváncsi vagyok mi jön 2020-ban ha helyesek a jóslások
[link] -
vis.p
aktív tag
válasz
core i7 #1263 üzenetére
Ne érts félre, nem vitatkozni szeretnék.
Szóval ha a #1231 igaz, akkor nem ebben az évben jön pc-re a cannonlake.
Ha pedig a #1255 is igaz, akkor a következő a 8. Gen. a coffee lake lesz az első 10nm node.
Ha pedig valóban 12 hónapon belül jön pc-re is a cannonlake 7,5 generáció névvel, akkor mi értelme egy 8magos proci után egy 6magossal előállni. Főleg, ha a csíkszélesség is megegyezik.
Fordítva lenne logikus, ahogy eddig szivárogtak az információk. Coffee lake 14nm 6mag és picit később 10nm cannonlake 8mag.
Nekem ez nagyon nem tiszta. -
vis.p
aktív tag
válasz
core i7 #1263 üzenetére
2016 volt eredetileg. Most csak ezt találtam.
Azért várom, mert kihagytam a skylake-et egy alaplapi csatlakozó hiánya miatt, pedig már minden alkatrészem megvolt. (asus m8i m.2 helyett u.2 lett)
Akkor megfogadtam, hogy megvárom a cannonlake-et. -
core i7
addikt
12 hónapon belül jönnek az Intel Cannon Lake CPU-i jövőre beköszönt a 10nm -es korszak
-
Balala2007
tag
Mukodo 10nm CannonLake demo, minden egyeb reszlet nelkul.
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
Balala2007 #1249 üzenetére
Skylake-EP/EX még több dokumentumban szerepel, de a Skylake-E-t és Skylake-X-et általában ugyanarra a családra írják.
Az én értelmezésem szerint a Skylake-E ugyanaz, mint a Skylake-X. -
westlake
félisten
válasz
Balala2007 #1246 üzenetére
A Skylake-E maximális magszáma 10, nem pedig 24. Skylake-EP-t akartál írni, nem?
-
Balala2007
tag
-
Balala2007
tag
válasz
Oliverda #1244 üzenetére
1, Szeptemberben meg az t irtja, h CoffeeLake az CannonLake 14 nanon, most mar lehet h csak a magszam no
2, Anno jo nagyot neztem, h Lisa Su meg talan meg Mark Papermaster is tobbet keres, mint Brian Krzanich, de most mar ertem miert
-
Oliverda
titán
válasz
Balala2007 #1243 üzenetére
-
Balala2007
tag
-
Feketelaszlo
senior tag
Csak tipp, de nem biztos, hogy spórolás (vagyis az is) - de környezetvédelmi okai is lehetnek. Az oké, hogy aftermarket hőátadó közegek esetén a kutyát sem érdekli a dolog, de mikor egy olyan mamutvállalatnak, mint az Intel valami kézzelfogható zöld megoldást kell felmutatni, bizony lehet, hogy egy kevesebb fémoxidot és több kitöltő anyagot tartalmazó paszta jó megoldás.
-
Dtomka
veterán
válasz
akoska07 #1240 üzenetére
A 6700 k sem az a forrófejű, de jó végre látni , hogy ebben (is) jó irányba fejlődnek. Korábban azért történt visszalépés, a Sandy procik után.
De ilyen (NAGY) márka nem értem miért olcsó pasztán spórol...mikor nem amiatt lesz árrésük.
Amúgy a lesz értelme lecserélni egy 6700k-t --> 7700k-ra?
Illetve azok is ilyen vékony anyagból fognak készülni? Meghajlásveszély?Boldog karácsonyt MINDEN PH-s tagnak!
-
Dtomka
veterán
-
flusze
tag
Itt már vannak 7. gen procik!
[link]
-
Jack@l
veterán
válasz
akoska07 #1232 üzenetére
Másik oldalon tesztelték 5ghz-en gyári hűtővel. Sztem elég valószínű hogy vinni fogja a java.
UI: nem ez volt az, de itt szépen letesztelik a 7600-at: http://www.guru3d.com/articles_pages/preview_core_i5_7600k_processor_desktop_kaby_lake,1.html
-
Intel i7 7700k Benchmarked at 5GHz Overclock
Nem hinném,hogy ez általános lesz,de én vadászni fogok egy ilyen procit az tuti.
Prime-t pont lesza**m.
Ha minden alatt stabil lesz amit a gépen használok,köztük egy Division game. -
core i7
addikt
Kiderült milyen processzorokat ad ki jövőre az Intel
Na X299 csak 3 madi negyedévben jön... Egyébként Sky-x kaby-x egyszerre jön?
-
bear_
aktív tag
válasz
westlake #1227 üzenetére
Erősen WTF: AMD Radeon GPU tech will power Intel's next-gen iGPUs
sorry, nem válasz akart lenni.
-
Jack@l
veterán
válasz
wjbhbdux #1225 üzenetére
Most jött még egy benchmark, clock to clock gyakorlatilag ugyanannyit visz mint a skylake
[http://www.guru3d.com/news-story/intel-core-i7-7700k-vs-core-i7-6700k-benchmarks-on-z270-platform.html] -
keIdor
titán
-
core i7
addikt
-
westlake
félisten
válasz
Archttila #1212 üzenetére
Erre most nem igazán tudok mit reagálni. A jelenlegi információk szerint a 7700K 350$-os áron kerül forgalomba. Ami annyit tesz, hogy 350$-ba fog kerülni. Mondjuk nem is értem, hogy milyen "nyitó" árra gondoltok. 6700K már kapható 329$-ért is. Egyébként az MSRP meg 339$-350$.
-
Goblin12
őstag
Hali.
Van valami hír arról, hogy a PCI-E 4.0-át mikor akarják bevezetni?
-
westlake
félisten
-
core i7
addikt
Skyleke-X KabyLake-X x299 chipset LGA 2066
-
westlake
félisten
#1204: Milyen értelemben? Az egyik 4200 MHz-es, a másik meg 4000 MHz-es. Már én sem várok sokat az új generációktól. Legyen meg C2C a ~10%. Egyébként meg elég viccesek ezek az "összehasonlítgatós" oldalak.
-
keIdor
titán
-
Panzika
tag
Üdv mindenkinek
Mit lehet tudni a Kaby Lake platformról eddig?
Megjelenés, várható teljesítmény, (árak?) stb...
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- AliExpress tapasztalatok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Opera böngésző
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest