- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hm.. 4.6-on majdnem passzívban elmegy a gép.. Ami vicc, hogy 4.8-on is.
RazoR: Telepítettel próbálkozol?
-
RazoR
veterán
Mit nem állítok be jól amiért nem indul a hwinfo a winnel együtt?
-
Weather
csendes tag
válasz
bandi0000 #22994 üzenetére
Köszönöm, olyan válaszra gondoltam mint amit (#22987) Killer01 adott nekem.
THX mégegyszer !
Ezek szerint nem én nem találtam hogy hogyan engedélyezhetem, pontosabban aktíválhatom az UEFI-ben.
De akkor minek van ott egyáltalán ? Kiszürkítve. Pláne ha a H110 chip nem támogatja még az IGP tuningot sem. Ezért gondoltam hogy esetleg nem a chip, hanem az i3 nem engedi.
Azért nagy köcsögség az inteltől hogy Haswell i3 és szintén ratyi legalja kategóriás H81 chipnél még lehetett tuningolni. Ja és nem K-s proci volt az sem, és nem Z-s alaplap !Nagyúr: imádok tuningolni (20éve csinálom kb) és akinek lesz a gép elég az IGP, viszont szeretem kiszedni ami a hardverben van. A HD4400-nál is 400Mhz-et tudtam stabilan emelni, látható volt FPS-ben is.
És csak mert sajt.
Technikai kérdés volt, nem filozófiai.
Lehet-e, nem lehet, és ha nem, miért, ha 4th Gen CPU-k nál még lehetett. -
bandi0000
nagyúr
válasz
Weather #22979 üzenetére
nincs lenézve senki, engem csupán az bosszant, mikor pici pénzért akarnak tuningot, tehát leszögezem, nem lenézem azt aki nem akar K procit Z lapot, de aki erre nem akarja /nem tudja kiadni a + pénzt, az ne is akarjon tuningolni, pláne azért mert több kárt okoz ez mint hasznot, se a lap, se a procit nem tuningra tervezték ,ezért nincs is lehetőség rá sok esetben, pláne hogy amit ki is tudnál hozni belőle az egyenlő lesz a 0-val, mert nem igen fogod érezni
az IGP tuningnak semmi értelme,az azoknak van, akik már megunták az órajel állítgatást , jobban nem fognak futni a játékok, tervező progik se lesznek jobbak, IGP gyakorlatilag arra való, hogy képet adjon
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #22983 üzenetére
Én is ugye 1.2V körül tolom, amikor lementem 1.1.1.15 körülre, akkor lassult a cucc, persze stabil volt, de benchmark-okban észrevehető volt a különbség. Így maradt a megszokott, úgy nincs gond.
-
bombibmw
veterán
válasz
#Morcosmedve #22989 üzenetére
Most másfél éves.
1 év garival vettem. -
bombibmw
veterán
válasz
#Morcosmedve #22983 üzenetére
Mint írtam, nálam 1,22V-on megy most.
Állítsam 1,15-1,2V-ra?
Attól hűvösebb lehet a prockó? -
bombibmw
veterán
válasz
bombibmw #22980 üzenetére
Itt egy guide-ban azt írják a VCCSA mehet 1,35V-ig. [link]
Nálam 3200-on mennek a ramok.DDR4 frequency range // Required CPU VCCIO Voltage range Required // CPU System Agent Voltage range
DDR4-2133 ~ DDR4-2800 // 1.05V ~ 1.15V // 1.05V ~ 1.15V
DDR4-2800 ~ DDR4-3600 // 1.10V~1.25V // 1.10V~1.30V
DDR4-3600 ~ DDR4-4266 // 1.15V~1.30V // 1.20V~1.35V -
bombibmw
veterán
válasz
#Morcosmedve #22978 üzenetére
1,28V-ot kap a proci.
VCCSA 1,22V.
SA-IO ugyanaz, mint a VCCSA?
Van VTT is, az 1, 05V.
Közben bebizonyosodott, hogy a pumpa néha kihagy.
Vehetek másik hűtőt.Szerk:
Nincs gari. -
Weather
csendes tag
válasz
bandi0000 #22975 üzenetére
Csak egy választ szerettem volna, hátha tudja itt valaki. De ezzel nem lettem elörébb. Hogy miért akarom csinálni, leírhatom, de mivel látom hogy kemény tuningosok vannak itt, nem akartam untatni senkit.
Azt hittem hogy egy ilyen egyszerű kérdés megválaszolása nem okoz gondot a profiknak, vagy hogy van segítökészség még, lenézés nélkül. -
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Nektek hány fokos a proci idle állapotban(7700k)?
Nekem most 33, terhelve Far Cry Primal alatt 75-ig is felkúszott(procilimit is volt) 4,8GHz-en.
Nem méregetésből kérdezem, csak van egy gyanúm, hogy a hűtőm pumpája kihagy néha és emiatt vannak ezek a hőfokok.
Vagy lehet, hogy ennyit ér a gyári paszta alatta?VCCSA-nak mennyit szoktatok belőni?
-
bozsgabo
csendes tag
-
Weather
csendes tag
Van egy i3 7100 procim H110-es lapban. Szeretnèm emelni az IGP órajelèt, de ez a menüpont a biosban nem akar működni. Kaby Lake i3-nàl letiltottàk az igp tuningot vagy mi ? Vagy a H110 chipset nem engedi ? i3 4160 + H81 nél szépen tudtam emelni.
-
zzola
titán
válasz
#Morcosmedve #22969 üzenetére
Köszönöm, akkor majd kitesztelem a saját példányomat ...
-
Matthewus
őstag
Üdv! A VP9 hardveres gyorsításnak mennie kellene MPC-HC-vel? A HEVC megy rendesen, de a VP9-et nem sikerül működésre bírnom.
-
zzola
titán
Üdv!
G4400-t általában meddig lehet húzni? Illetve aki OC-ta, mennyi mag feszültséget adtatok neki? yt-on 1.2V-ot láttam, de itt olvastam már 1.3-mat is.
Köszi4 -
-Gabesz-
senior tag
válasz
keIdor #22961 üzenetére
Én úgy voltam vele ebből a lapból kihozom amit lehet. A következő gen, úgyis még bő fél év, vagy több. Aztán meglátjuk mit tudnak azok, de nem borítékolom a cserét előre. Inkább majd VGA kártya fronton kell erősítenem.
Manapság mire nem elég egy 5.1Ghz körül járó 7700k? Még a coffe-val is szinte partyban van. 1 Szálon 220 felett van C15-ben. -
silvergod
őstag
válasz
#Morcosmedve #22957 üzenetére
mindenképpen a 7-es szériából szeretnék a 2400mhz ramok miatt...
a T-s miért kerülendő? fogyasztása alacsony,és a mostaninál bőven erősebb lenne...
most egy DeepCool ICE EDGE MINI FS V2.0 (tudom nem egy bajnok..) hűtöm a jelenlegit,ez akár elég is lenne rá?
bombibmw Köszi neked is. -
silvergod
őstag
Sziasztok!
G4560-at cserélnék i5 7500-ra vagy i7 7700T-re. A 7700-ról olvastam hogy elég meleg tud lenni,terheléskor...a 7500 mennyire melegszik,mennyire kell rá izmos hűtő?..mondjuk terhelve annyira nem lenne egyik sem,mivel nem játszok. A 2 magot kevésnek érzem,ezért váltanék,a 7700 viszont nem sokkal több használtan mint egy új 7500 ezért a kettő közül lenne valamelyik..
köszi -
-Gabesz-
senior tag
válasz
bombibmw #22949 üzenetére
Hát igen, jó kis 6700k ez, 4,8 ment sokáig nálam, de egy delid után akár még fentebb is lehetne lépni vele, mint Hackeeeee. Azért ha kerül egy jó 7700k, az csak jobb választás, elvégre az a csúcs legalábbis az én z170-es lapomhoz. Bár sokon nem múlik (6700k vs 7700k), de ha másban nem a nevében csúcs. (+1 gen)
-
topas01
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy van egy z170 extr4 lapom amiben bent csücsül egy 6700-as cpu.Közben szert tettem egy E3-1230 V5-ös xeon-ra.Gondoltam hátha eldörrenthetem a xeont így löktem egy próbát.A gép a következőként reagál a xeon-ra: bekapcs és 1mp után azonnal leáll.Gondolom kompatibilitás off így ezért csinálja?Ezt akár hányszor eljátszom mindíg ezt csinálja.Ez normális ugye?Csak mert aggódom a hirtelen leállás miatt.Nem e baja lehet a procinak (xeon).
UI: ha vissza rakom a 6700-at minden rendben van.
-
bombibmw
veterán
válasz
-Gabesz- #22948 üzenetére
Szeva!
Gondolkoztam a procidon, de gondoltam, kipróbálom a 7700k-t.
Megoldottam a Win10 gondot és egyelőre úgy fest nálam a helyzet, hogy valamiért 1,28V-al fagy az Overwatch(gyerek tesztelgeti)4,8GHz-en, de ami érdekes, hogy csak 4,5-ös cache-el.
4,4-es cache-el simán megy minden ezen az órajelen, ezzel a fesszel.
Majd azért még tesztelgetem és le is kell majd szedni a sapit róla, mert Overwatch alatt 72 fokra is felmegy, hosszútávon pedig ezt nem szeretném.
5GHz-en bootoltattam 1,3V-al, úgyhogy az 1, 32-1,33V abszolválva lesz, az biztos.
Grat a procihoz! -
bombibmw
veterán
válasz
#Morcosmedve #22939 üzenetére
laychi:
Egyelőre nem tudom(tegnap 1,26V/4,8GHz), hogy mit tud, mert win újratelepítés után nem fogadja el a rendszer az eddig használt emailemet és jelszavamat, így be se tudok lépni.
Tanácstalan vagyok. -
dewil666
őstag
válasz
#Morcosmedve #22945 üzenetére
Köszönöm!
-
dewil666
őstag
válasz
Köszönöm!
A procihoz több feszültség is tartozik (mindegyikből vettem le -0.10-et). Melyiket állítsam, gondolom nem kell mindet állítani?
-
tipuka
addikt
válasz
#Morcosmedve #22942 üzenetére
én is csak a portable-el tolom, szóval +1
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Nekem bevált. Még régebbi verzió volt h megcsuklott az Asus szenzor miatt, letöröltem a mappát, kicsomagoltam újra, és minden jó lett.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
bombibmw #22936 üzenetére
Igen, én is azt hittem, hogy retardált vagyok
...próbáld meg akkor a portable-t, amit Heki javasolt.
Hehe, mit tud?Heki: Nem is rossz ötlet, ha bekakikál, majd akkor megnézem a portable-t.
(#22938) dewil666: Akkor szerintem rendben van. Ha megy még lentebb a fesz, akkor feszeld lefele.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #22934 üzenetére
Én ezért tolom portable-ben.. Ha gebasz van, shift+del, és problem solved.
-
bombibmw
veterán
válasz
#Morcosmedve #22934 üzenetére
Akkor jó.
Már azt hittem, hogy van valami más megoldás, mint a nyilak nyomkodása.
Akkor felrakom a legfrissebbet, hátha megjavul.
Tetszik ez a proci amúgy.
Szerintem hamarosan keresek valakit, aki delideli nekem. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Jimy83 #22929 üzenetére
Nem érdemes rá venni semmit.
bombibmw: 4,5 az uncore. HWinfo van, hogy megbolondul, es hiaba nyomkodod a nyilakat, mar nem osztja szet... probaltam en is regebben letorolni, mindenét és akkor hatha jo, meg nem jottem ra a megoldasra
(#22930) dewil666: Ha terhelve annyi, akkor az elmegy. Feszültségek be vannak állítva?
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Most újítottam egy i7 7700 procira és olyan kérdésem van hogy ezek normális hőfokok?
1. Mag 64fok,
2. Mag 65fok,
3. Mag 56fok,
4. Mag 62fok.Egy Alpenföhn Brocken hűtő van rajta. Kicsit soknak találom ezeket a hőfokokat egy ilyen hűtővel.
Érdemes aggódni a hőfokok miatt? Esetleg delid megcsináljam (nem élsőt csinálnám)? -
Jimy83
aktív tag
Udv mennyire hangos a g4600 gyari hutoje ? Erdemes ra venni vmi csendes hutot pl, be quiet pure rock, vagy penzkidobas. /tuning nem lesz/.
A g4500 4600 4560 kozt mi a kulonbseg, melyik az ajanlott ? -
bombibmw
veterán
HWINFO64-ben hogy lehet beállítani, hogy egymás mellett mutassa az adatokat, ne egymás alatt?
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Cserétem a 6700k-t egy 7700k-ra.
Egyelőre belőttem 1.28V-al 4, 8GHz-re, llc4.
IBT, játék stabil.
81 fok volt a max.
Cache órajelnek mennyit kéne belőnöm 4, 8, illetve 5GHz-hez?
4,4-et adtam a 4,8GHz-hez kezdésnek.
Egy kicsit kiestem ezekből a dolgokból, mert anno belőttem a 6700k-t és úgy ment több, mint egy évet.
Köszi a válaszokat! -
-Gabesz-
senior tag
válasz
kicsipapucs #22922 üzenetére
Jó,mehetsz fentebb
-
válasz
Motion_Blur #22920 üzenetére
4,7GHz-en kezdtem, 1,09V-on ment 15 percet, az jó? Ram 4000C18, cache most eco volt, 4000, nem akartam, hogy beleszóljon a cpu feszébe, de 1,09V-on szerintem 4300 körül bírná az is.
-
válasz
kicsipapucs #22919 üzenetére
Ez is egyre népszerűbb, mióta kiderült, hogy képes 100%-on járatni egy 6700k-t is. Persze a játékot ehhez meg kell venni.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
kicsipapucs #22919 üzenetére
Általában 4.8-at IBT very high-on, 10 körrel.
Jobbak 5-5.1-et
-
Sziasztok!
Mivel váltok a 7700k-ról 5960x-re és 8700k-ra együtt, így mielőtt elkerül a háztól, összeraktam Thermal Grizzly Conductonaut-tal a 7700k-t, hogy leteszteljem, tekintve, hogy nem lesz többet benchelve, nem kell pasztát cserélgetni rajta. Mi az ajánlott teszt itt a topikban hozzájuk? Ti itt mire nézitek? 4800MHz legkisebb feszre IBT alatt? Vagy 5GHz Cinebench R15? Miket szoktatok összehasonlítani a fütyiméreten kívül?
-
törölt tag
Kicsit sok lesz az off.
!Voteban Milka
!yes -
Milka 78
nagyúr
válasz
Laraxior #22911 üzenetére
Pedig én nem is clu-ztam,csak házat cseréltem
Mackó : Ugye a ház zálatos/áthúzós.Volt vagy 200 restart és egy rakat pofon a táp felől.Szerintem ez ütötte ki.Most a gép az alaplapi oldalról le van szigetelve.Gumi alátétek,habszivacs lap és egyebek.A gép megy igp-vel,megy 3850-el,de ahogy rárakom a tápra,vagy csak berakom a pcie sínbe a 980ti-t a gép csak villan egyett és nem kapcsol be.Néztem másik táppal is de ugyan az a helyzet.
Szerintem egyértelműen zárlatos lett,mert valami védelem bekapcsol a tápban és nem indul a gép.Irgalmatlanul remélem,hogy a pcie sín megúszta,mert bár a 3850 megy benne,de ugye az csak 1x6ppin-t kér és nem kap akkora pofont a lap tőle.Most elviszem betesztelni hozzánk és ha kaöut ott is akkor gari. -
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #22909 üzenetére
Bátraké a szerencse...amúgy ma kifeküdt a koppigfeszelt 980ti-m is,jó napom van
Szerintem a Panzer sokkolta szét és nem bírta tovább... -
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #22894 üzenetére
Csókolom akkor az 1.395v fix fesszel akkor sok volt majd 2 évig?Papírkutyák! A memóriát is elsőként toltam fel 1.400v-re
-
lsc
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #22905 üzenetére
Szólok a srácnak hogy jöjjön ide, segítsetek neki légyszi. Köszi.
-
lsc
nagyúr
Üdv
Egy ismerősömnél segítettem egy kis tuningban, 7700k, a szorzót megemeltem 4600-ra, mást nem bántottam, így ibt standardnál 80 fok volt a maghőfok max. Gta v alatt 67 fok volt a max hőfok. Maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest