- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
Igen pléjersz?
Jóvan akkó.
Megjedzzem ezt neked!
Kössz a randomot! -
adly77
tag
Fent van😅
Aida alatt 69fok
Bf1 alatt max 72
Remélem delid nélkül elvan a proci ezekkel az értékekkel -
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur #23674 üzenetére
A DeepCool Maelstrom 240T egy ar/teljesitmeny bajnok. Sok gepet szereltem vele. Ventiket erdemes rajta cserelni idovel, ha nem is azonnal.
-
adly77
tag
1.1v 4.5 GHz 75 fok
Milyen kompakt hűtés ajánlott ami nem arany árban van?
Jelenleg alpenfohn Ben Nevis kínlódik vele -
jokeph
nagyúr
válasz
Imre9211 #23666 üzenetére
Én full mázlista vagyok.
Mobil procis (Core 2 Duo 8100 T) platformon (ASUS IMISR-VM - GM965 chipset) 500 GB S-ATA II-es HDD-re telepitett W10 x64 Enterprise N az aláirásomban szereplő konfigot hajtja, beledob, csökkentett mód és megy.
Csak a 2 között még megjárt egy AMD ATHLON-os konfigot, utánna egy S775-s konfigot (XEON E3120+MSI G41 P25) majd egy AMD FX-es konfigot.
Természetesen a konfig váltások előtt a speciális programok és meghajtók eltávolitásra kerültek.
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Motion_Blur #23665 üzenetére
Sztem az azért nem egészséges még win10 esetén sem
De csak egy vélemény. Ha minden flottul megy mint előtte hát örülj nekiAz előzőre viszont annyit tényleg h csak procicserénél tényleg nem kell.
-
hunor70
csendes tag
Sziasztok!
MSI B150 Mortar alapon van egy i3 6100 proci. Ki szeretném cserélni egy 6600k-ra.
Ennek vonzata egy windows újrarakás, vagy csak kicserélem és megy minden mint előtte?
Win7 64bit van a gépen.
Köszi és kellemes ünnepeket! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur #23661 üzenetére
Nekem a Skylake 4.9-en tud 1.4V-m, így linx alatt ~75-80 fok, játékok alatt kicsit hűvösebb. Szintén delidelve.
-
adly77
tag
válasz
Motion_Blur #23661 üzenetére
Mennyire lehet alulfeszelni alap óra jelen? Én nem érzem még hiányát a tuningbak
A delid pedig leginkább Náray csak azért kérdéses mert nem szívesen postázgatnám -
adly77
tag
Sziasztok.nem túl rég vettem egy 7700K-t amivel meg is lennék elégedve De...mi az a hőmérséklet ami már árt neki? Delidelni nem szeretném..
Tuningban baromi jó kis proci lenne ha állandóan az erkélyen lenne a gép😁
5 GHz nem jelent gondot neki de hűteni nem tudnám sajnos -
MPowerPH
félisten
válasz
laychi #23650 üzenetére
Nem veszik vissza gariba.
Sajnos volt mar ra pelda(nem az enyem volt), itt elhajtott a bolt, mert fizikai serulesnek vettek. Ugy oldottam meg, hogy vetettem a sraccal egy ujat ugyan abbol a shopbol, es megcsereltem a kupakokat. Igy csak annyit bukott, amennyivel kevesebbert tovabb adta az egyik uj cpu -t.
(de egy szavam nem lehet, mert mikor sorban hordtam vissza az LN2 alatt elhalalozott, megbontott cpu -kat, akkor szo nelkul csereltek) -
laychi
veterán
válasz
Motion_Blur #23653 üzenetére
meg számozva is van a nyák, jobb alsó sarokban látszik
-
Motion_Blur
félisten
válasz
#Morcosmedve #23652 üzenetére
Oké, de ha visszaviszed kiskerbe gariztatni hogy azonosítják a procit? Nyákon itt nem látszik semmi: [link]
bár most hogy jobban megnézem ott ki van PS-ezve valami jobb szélen
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Motion_Blur #23651 üzenetére
Nem a kupak alatt van a plusz azonosító.
Egyébként sehol nem írja az intel, hogy ne tegyél rá fémet tartalmazó pasztát, hűtőt meg ugye nem is adnak hozzá. -
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #23646 üzenetére
Tudom, hogy most azt fogod irni, mit aggodok a gari miatt, DELID -el az mar ugrott. Ez persze nem igy van, en mar 2db delidelt cpu -t is gariztattam, sikerrel.
Back to factory default.
Itt kint a boltok azonnal cserelik, nem kuldik vissza a gyartonak. Meg proba sincs, csak inspekcio, szemrevetelezes, tortent e fizikai behatas.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #23645 üzenetére
Nem mondod?!
Tudom, hogy a kupak is rez. Ellenben a rendelt rez kupak sulya nagyobb, mint a gyari kupake, es nyers, ergo nincs rajta fedo reteg, mint amikor polirozod a cpu kupakjat. Na meg a hoatado felulet is nagyobb kicsivel.
Tevedes, a CLU karos lehet az eredeti kupakra, pontosabban a feliratokra, ami hatassal lehet a garanciara is. Nekem pl. eltuntette a feliratokat a 6700k -rol... De annak mind1 volt, nem volt garis. A hutore az en esetemben nem, mivel a blokkom full nickel.
-
MPowerPH
félisten
Ujra kell ragasztanom a kupakot a cpu -n, mert 12 fokos a homerseklet kulonbseg a magok kozott. Rendeltem is Thermal Grizzly Conductonaut -ot, gondoltam kiprobalom, ugy neztem jobban szerepel, mint a CLU. Na meg akkor kapva kaptam az alkalmon, vettem rez kupakot a cpu -ra.
Hasznal valaki ilyet a gyari helyett? Igy akkor a blokk es a kupak koze is mehet a conductonaut, nem okoz kart semmiben, es biztos hoz valami pluszt a sima pasztaval szemben.
-
törölt tag
Videó vágás közben mért nem megy fel 100%-ra a CPU terhelés????
i7-6700kLétezik olyan, hogy 20-25C° a különbség két mag között?
-
Imre9211
aktív tag
msi ab szerint játék közben(hellblade senua's sacrifice)az 1070Ti-m 99gpu load normális hőfokok mellett(asus strix), a proci meg csak 35-45% load és mégis alulról nyaldossa a 80at.
Félek mi lesz evvel így nyáron
Bár azt tudtam hogy forró fejű a kaby lake, de gondoltam egy non-k s i7 re csak elég a 212evo
Na mind1 megemelem a venti fordulatszámot aztán majd jövőre kap egy noctua-t, vagy delid. Majd kiderül.Köszi az infókat
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Imre9211 #23634 üzenetére
Ez teljesen normális, sajnos gyárilag rossz a hűvezetés a mag és a kupak között + a hűtőd se a legizmosabb darab.
Kb. 5k-ért profi mód delidelik úgy hogy észre se lehet venni
Amúgy a 75-80 fok még teljesen normális hőfokok, de pl. nálam delidelt 7700K 4.8GHz@1.2V 50-55 fokos játék közben, kompakt vízzel.
-
Imre9211
aktív tag
Üdv
Gaming közben i7 7700-asnál(nem K-s) normális a 75-80fok? cm hyper 212 evo van rajta. Igaz alap fordulaton megy a venti. Emeljek rajta vagy ezek még jó értékek?
Msi ab-vel van monitorozva, de kilpés után meg az aida meg egyből olyan 50körüli értékeket mutat, aztán idővel visszahűl 35-40körülire.
Ilyen gyorsan lehűlne?Mondjuk az nem baj, csak nem tudom gaming közben mi számít normális értéknek ennél a procinál
-
fister
tag
-
fister
tag
válasz
#Morcosmedve #23629 üzenetére
Már elég sokat olvasgattam, unom is.. Elnézést ha szurkálódó voltam, csak egyik helyen elrettentő dolgokat olvasok az LLCről, míg máshol nem tulajdonítanak különösebb figyelmet neki. Ezt nevezhetjük 2 külön tábornak. Meg vannak azok akik vakon rábólintanak valamire vagy kallódnak a 2 tábor között mint én
Szóval találtam pár forrást, ahol azt állítják, hogy a vdroop jó dolog, amennyire lehet kerüljük az LLCt, de ha kell általában mediumon használjuk, mert a pl. különösen legmagasabb/extreme LLC akkora feszt adhat, hogy kuka a proci. Tiszta sor, de azt nem értem ugyan, hogy ezt a feszültséget lehet-e valamilyen szoftverrel olvasni? Ha igen akkor aggodalomra semmi ok, látom hogy óriási a vboost, lejjebb veszem az LLCt.
Engem az kezdett el nyugtalanítani, amit derbauernél is láttam, hogy magas LLCvel a szoftver a biosban beállított értéket olvassa idle és load alatt is. Ugyanakkor, amit írtál is, egy pillanatra nagyon magas lesz a peak voltage, amit viszont a szoftver nem olvas. Mi örülünk, hogy fixen tartjuk a beállított feszt, pedig az LLC miatt rosszabbat teszünk (mert magasabbra overshootolgat miatta), mintha alacsonyabbra vennénk, de a feszt pedig magasra (ahogy én is csináltam).És ott az ellenkezője, ahol azt veszem észre, hogy az emberek 90%-ának fogalma sincs az egész témáról, vagy vakon rábólintanak valamire és kész. Akik nem is hallottak ilyesmiről mint amit előzőleg leírtam. Akik azt mondják az LLC jó dolog, vagy nyugodtan mehet a magasabb (nem legmagasabb) is. Vagy akik azt mondják nem kell miatta aggódni nem overshootolgat az akkorát.
Vagy csak azt nézik, hogy a beállított feszültség meglegyen fixen hwinfoban. Pedig derbauer is pont az ellenkezőjét mondja, hogy a szoftveres leolvasott fix fesz és magas LLC rossz dolog.Én pedig nem értek hozzá, és nem tudom eldönteni kinek van igaza. Pedig jó lenne, mert ezért nem tudom eldönteni azt sem, melyik beállítást használjam
Ja és köszi hogy foglalkozol velem
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
fister #23628 üzenetére
Nem baj, csak nem szeretem, ha szakmailag próbálkoznak finoman kioktatni.
Persze, nem látszik, de ha kicsit is látszik, az már nem valami olyan jó, mert akkor többször ugrál el. Ahogyan az sem jó, hogy folyamat túl van terhelve és még azt is túllövi.
Te nem csak LLC-t állitottál, ezért ugye más egy picit. Nyilván a kérdésedre válaszolva tökéletes verzió nincs, valamint adott feszültség inkább határozza meg, hogy nagyobb overload vagy kisebb, de magasabb fesz legyen. 1,3V alatt szerintem jobb (ha ugyan úgy stabil) LLC-vel játszani, nem fog akkorát túllőni rajta 6-on (akkora-esetedben 1,328 fölé). Mérted HWinfo64-el a Level 6-os beállítást is? Ott egyébként meddig ugrik fel? Ha ugyan oda vagy közel oda, mint Level 5-ön, akkor jobb a Level 5 (azon belül is valami más fesz, ami mérve sem ugrik el). Azért is kérdezem, mert korábban is furcsálltam, hogy a 6-os beállítás neked jobb volt, mert az a jellemző, hogy nem szokott az LLC6 jó lenni (ITX-en Asuson jobb).
Azt tegyük hozzá, hogyha BIOS-ba sose lépsz be, akkor ezerszer rosszabb a helyzet, szóval ahhoz képest csak javítasz a dolgon.
-
fister
tag
válasz
#Morcosmedve #23627 üzenetére
Hát ha biztos lennék benne, mi a jó, nem kérdeztem volna rá
Így van, de ezt az overshootot nem látja a hwmonitor64 sem. Pont ezt magyarázza a videóban, hogy boldogok vagyunk, mert fix feszt mutat a szoftver idle és load alatt, holott az overshoot nagyobb az LLC miatt, és ez rosszabb, mintha lejjebb vennénk azt, még ha ez magasabb vcoret is jelent.
Na most akkor nincs igaza? Vagy túlzásba viszi?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
fister #23626 üzenetére
Azért vetted le, mert túlzottan túllőheti, a beállított feszhez képest, egy pillanatra, hogy ne fagyjon ki - erre (is) jó az LLC. Cserében 1,28-1,325-re, 0.045V-al konstans megemelted, ahol még mindig felugrik plusz 0,02-t mérve is. Ha szerinted így jobb, lelked rajta.
BTW. ezen nincs mit tanulni, amióta létezik az LLC, ugyan azt csinálja. Derbauer sehol nem is szerepelt közösségi médiában, mikor itt már (másik fórumon, korábbi proci), régen lefutottuk ezeket a köröket.
Elhiszem, hogy neked van, mert most kell először állítgatni és nem érted mit miért csinál, jobb is, ha utána nézel, ez így van rendjén. -
fister
tag
válasz
#Morcosmedve #23625 üzenetére
Mert lehetséges, hogy nem is érted. Plusz hátha valami olyasmit mond amit nem tudsz, és tanulsz? Plusz megértenéd, miért vettem inkább 5-ösre. Más indokot most hirtelen nem tudok
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
fister #23624 üzenetére
Nem nézem, minek?
Sikerült megírni az összefoglalót ez nélkül is...pár száz proci lefutott már nálam.
HWinfo64-et kell használni és nem véletlenül javasolgatom azt, hogy ne másszon el mérve sem a fesz, mert akkor vannak a legkisébb csúcsok-minimumok. Ezt szoftverrel nem lehet lemérni , ehhez oszcillioszkóp kéne. De mint minden elektronikai eszköznél, terheléskor-bekapcsoláskor-terhelés váltáskor, a felvett áramerősség több, egy pillanatra, aztán utána szaladnak a komponensek és beáll a kívánt feszültség - többet kér be. Itt tudsz játszaninaz LLC-vel, hogyha kell, felugorjon jobban, vagy inkább lefele vigye.
-
fister
tag
válasz
#Morcosmedve #23623 üzenetére
Nézd meg a videót. Az a peak voltage aggaszt engem, amit sem cpu-z sem más szoftver nem mutat
-
fister
tag
válasz
#Morcosmedve #23621 üzenetére
A vége biosban 1.325 lett, ami windowsban 1.328, és így megy fel 1.344-ig. Ez lett stabil LLC 5-tel.
Az LLC 6-os beállítás nekem is tetszett, nagyon szép az az 1.28v, de félek, hogy túl sok a 6-os.
Der8uer megmagyarázzaVagy nem jól mondja? Fogalmam sincs, nem értek hozzá, de hiszek neki. Tudja egyáltalán valaki mi az az LLC?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
fister #23620 üzenetére
Az a furcsa, hogy LLC5-el többet tol rá terhelés alatt, mint 6-al.
Fesznél el kell találni a BIOS-ban, hogy valójában OS-ben mit vegyen fel és azt stabilan tartsa.
Nem egy nagy dolog ez a téma, de ha 1,28V-al LLC6-on 1,296-ot kaptál és stabil volt, akkor ne rakjad 1,31X-re, semmilyen LLC-vel.1,305V LLC5-el lesz egyébkén 1,312V stabil.
-
fister
tag
válasz
fister #23614 üzenetére
Ja jól gondoltam, Load line calibration (LLC) Asus alaplapoknál legalábbis inkább legyen Level 5, mint Level 6. Még akkor is, hogy ha ez (értelemszerűen) magasabb core voltaget is jelent. Igaz, a 6 sem vészes annyira.
Nagyon szomorú, hogy keresgéléssel össz-vissz 3 reviewert találtam, aki foglalkozik az LLC-vel, a többi felbassza 4.8ghz 1.3v-ra oszt jóvan, minden más auto. Az LLC meg a legmagasabb extreme. De virül a fejük, mert viszi... -
#Morcosmedve
veterán
válasz
turbokappa #23616 üzenetére
Nem jól. Max turbora k-s procit se lehet fixálni B/H-d lapban.
-
Cry0
őstag
válasz
turbokappa #23616 üzenetére
És ez mennyire használható?
Grave44: egyébként a H-s illetve B-s lapok között mi a külömbség ? -
Cry0
őstag
Sziasztok!
valaki használ itt Msi B250 Pc Mate alaplapot ?
megéri megvenni ?illetve olyan kérdésem volna hogy az X-boost illetve a DDr4 Boost az pontosan mit csinál? fentebb húzza a frekiket?
-
fister
tag
Sziasztok segítséget/tanácsot szeretnék kérni, mert már idegállapotba kerültem..
Van egy asus viii maximus ranger alaplapom.
6700k-t beállítottam stabil 4.5ghz-re 1.28v-on, ami hwmonitor szerint felment 1.296v-ra. A ramom corsair lpx 3000mhz 1,35v, XMP beállítva. Ezenkívül amit változtattam: cache ratio min+max: 41, VCCIO és VCCSA 1.1v (mert auton 1.3 és 1.2 fölött volt...), intel speedstepet kikapcsoltam, vrm spread spectrumot is, és a load line calibration Level 6-oson volt. (ezen a lapon 1-7-ig állítható).Utánajártam ennek az LLC dolognak és úgy ítéltem meg, hogy a level 6 talán sok lesz, ezért szerettem volna levenni level 5-re. Viszont azóta csak úgy sikerült megcsinálni stabilra, hogy a vcore 1.312v windowsban, terhelés alatt 1.344v természetesen ugyanúgy 4.5ghz-en. VVCIO és VCCSA-nak megadtam 1.15v-ot mert már idegesített hogy órák óta akármit csinálok hibát jelez a prime95, azonban az aida mindkettőt 1.2v körül olvassa.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek melyik beállítással járok jobban?
-
ReFleXx
addikt
válasz
#Morcosmedve #23611 üzenetére
bclk oc z170en? mas kerdes hogy megeri-e a hatranyokkal
-
Cry0
őstag
ha z-s lapot veszek akkor mennyire lehetne húzni az i5 6500 as procit ? vagy egyáltalán megéri ?
-
zzola
titán
Mit gondoltok i7 6700T/7700T processzorok mennyire alkalmasak játékok futtatására? TDP limitet biosban ki lehet kapcsolni?
Köszi! -
juve600
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #23604 üzenetére
semmi
max 1000-et pörög
a két 600-at pörgő házventit hallom csak -
juve600
nagyúr
üdv
adatlapomon látható konfigban i5 6500 ,gyári hűtővel ,2 óra COD
W2 után max 50 fokos
ez jónak számít ? -
demmer123
őstag
válasz
Gold90 #23601 üzenetére
Igen én is olyant használok Bitfenix 2.0 Alchemy-t.
Akkor ezek szerint nem rossz példányt fogtam ki,hanem a hosszabbító miatt kell neki sok fessz.Ezért is gondoltam hogy 4.4 feszhez 1.300 kell...4.6-hoz meg 1.360-1.370.
Hamarosan jön az új gépház akkor a 8 pin psu-t nem teszem vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest