- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Thunderzolee #23499 üzenetére
Rémlett a story, csak nem találtam. Az megvolt h itthoni történet volt ráadásul.
Sajnos van ilyen..
Ennél már csak az a kellemetlenebb amikor Ootb görbültek a lábak. Sajnos ilyennel is találkoztam már.
-
A sztech boltosok memoárjai topicba rakta be valaki boltos, h gariba akarták vásárlás utáni másnap leadni, de hát ugye nem fogadták be.
~50ezres lap volt, élt 1 napot.Igen, foglalatcsere megoldotta volna, de egy ilyen BGA-zás ~30ezer.
Szóval sajnos ez egy gazdasági totálkáros lap. :/
Az 1155-ös topicba is én linkeltem be akkoriban, mint érdekesség.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
Thunderzolee #23488 üzenetére
Az komoly,ezt te tetted vele ?
-
fanti
addikt
válasz
Hát, ez hihetetlen!
Ez csak CinkElek tudná helyrehozni egy teljes foglalatcserével.
-
tipuka
addikt
válasz
azosztigenapukám
-
Dtomka
veterán
válasz
Te atyaságos...hát ezzel meg mi történhetett?
Annó én 2 érintkezőt görbítettem el mikor papírzsepivel gondoltam letörlöm a pasztát.(#23492) Motion_Blur
MegaLOL! -
Motion_Blur
félisten
válasz
A kis kócos
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Ezaaaaaaaaaaaaaz! Köszi!!!!
Akkor régebbi volt. Nem rémlett már mikor, hol volt.. Köszönöm!
-
Hubba12
senior tag
válasz
te jó ég
-
bombibmw
veterán
válasz
Ezt még simán legarizzák. -
-
dugo_
veterán
válasz
kicsipapucs #23486 üzenetére
Mea culpa, sehonnan. Összekevertem a két W/mK értéket.
-
-
dugo_
veterán
válasz
Tarill #23483 üzenetére
https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/coollaboratory-liquid-ultra-tisztitokit-13103
Kicsit elmarad hővezetésben, de kezelhetőbb a Conductonaut:
https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/thermal-grizzly-conductonaut-hovezeto-paszta-1-gramm-13144 -
Tarill
őstag
Üdv! Cpu kupaktalanításnál muszáj azt a folyékony fémet használni a mag és a kupak közé vagy csak az a leghatékonyabb és azt érdemes, vagy sima pasza pl mx-2 is megteszi? Nem marja meg pl a szilícium magot?
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ricsi8800gt #23460 üzenetére
A baj az, hogy ez nem vicc.
-
Dtomka
veterán
válasz
Imre921 #23458 üzenetére
Attól, hogy jelenlegi non k-s cput használsz a következő procidat lehet OC-zni fogod
Én Öt ajánlom, és nem csak neked másoknak is!
NOCTUA NH-U14S
Lehet a színe nem fog tetszeni, de kárpótol a teljesítménye(tapasztalat
)
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Sikerült elég olcsón, garisan épphogy használt i7 7700 non K-t vennem az i5 7500-as CPU helyére. Teljesítménnyel nagyon elégedett vagyok, ahogy visszaolvastam láttam, hogy problémája van mindenkinek a hőmérséklettel.... én is így vagyok vele.
Fractal Desig Node 202-es házban van a CPU egy Cryorig C7-es hűtéssel ( sajnos magasabbat nem tudtam bele venni, a max. magasság 56mm, de már az is necces ). Mikor renderelek egy videót, a magok és a CPU is 80 fokon járnak stabilan, de a CPU tartja a 4000 mhz-et 2200rpm-ről ritkán megy feljebb a 92mm-es venti, játékok alatt 60-62 fok, ezzel nincsen problémám. A kérdésem az lenne, mivel Z-s alaplapom van, hogy tudnék esetleg valahogyan lejjebb varázsolni ebből a hőmérsékletből, vagy önmgában ez a max. 80 fok nem fog kárt tenni a CPU-ban?
Az i5 7500, gyári hűtővel is max. 65-70 fok körül mozgott extrém terhelésre.... -
Laraxior
titán
válasz
korg40 #23456 üzenetére
Hogyan működik a processzor telepítés nálad? Leírnád?
A Z170-es alaplappal amúgysem működik a 7700K alapesetben, tekintve, hogy másfél éve megy a 6600K-val, gondolom nem a legfrissebb biosszal rendelkezik. Tehát egy update jó lenne neki.
Ha meg a Z270 sem megy, akkor előfordulhat, hogy a CPU a problémás.
De alaplapot nem fog tönkrevágni, feltételezve, hogy nem fordítva tetted be a CPU-t. -
korg40
újonc
Sziasztok. Segítséget kérek.
Asrock z170 extreme4+ alaplap kiválóan működik az i5 6600k procival probléma mentesen másfél éve.
Kiveszem a 6600k procit és beteszem az i7 7700k procit.
Az alaplap nem botol csak számol össze vissza.
Ezután kiveszem az alaplapból az i7 7700k procit, visszateszem az i5 6600k procit amivel eddig működött, de
ugyan azt csinálja az alaplap mint az i7 7700k val. Nem botol és csak számol össze vissza mint aki megbolondult.Most jön a fekete leves.
Előveszem az Asrock z270 prof gaming i7 alaplapot. (elözöleg ebben is működött az i5 6600k probléma menetesen.) Telepítem az i7 7700k procit és ugyan ugy megbolondul a z270 gaming i7 alaplap. Nem botol csak számol össze vissza. I7 kiveszembeteszem az i5 6600k és mostmár ezzel a procival semmüködik az alaplap.
Nem botol csak számol észnélül és nem indul
most már elromlott a z170 és az270 alaplapom és az i5 6600k val sem müködik egyik alaplap sem.
illetve, be sem bootol egyik alaplap sem mert az i7 7700k nem tudom mit csinált az alaplapokkal.használhatatlan a z170 és a z270 es alaplap is..!
Egyik sem botol be. Zavarodottan számol össze vissza és nem indul mert elötte betettem egy i7 7700k-t. -
Imre921
tag
válasz
Motion_Blur #23447 üzenetére
Tehát akkor jobban járok gondolom ha a non-K-s 6700ra is inkább ráfeszítek egy féltéglát, minthogy a gyárit tegyem rá.
Azt hiszem ebből i5 lesz...Nincs kedvem 20ezreket kiadni hűtésre
-
fanti
addikt
Nyárig meg kell oldanod!
Mert a kinti hőség miatt (ha csak nem klímázol a szobádban egész nap) olyan forróság lesz processzor ügyben, hogy folyamatos throttlingod lesz!Auto feszen sosem használjuk a procikat, mert az alaplapok folyamatosan túlfeszelik, igyekeznek biztosra menni....
Fontos a jó hőközlő paszta is, és valami rendes hűtés használata.
És fontos a házadban a jó légáramlás is, de nagyon!
Ha ezekre odafigyelsz, és nem bőszen tuningolsz, akkor delidelned sem kell. -
fanti
addikt
Gyerekek, hová emelkednek még a memória árak tovább?
Csak véletlenül néztem rá a memóriámra, amit ez év elején vettem ugyanott 69.120.- Ft-ért.
Ez most elírás lehet, vagy tényleg ilyen baromi drágulás volt? -
Imre921
tag
Nem. Nem az...(elég magas a turbo órajale mondjuk alapból, de lehet kevés neki az a hűtő. Én non K-sat vettem volna. Nem sok értelmét látom 4.7-fölé cibálni csak ha hobbid a benchmarkolgatás)
Jövő hónapba akarok i7 et venni, csak azt nem tudom hogy most a kaby ennyire forrófejű, vagy jobban járnék ha nem is frissítenék biost az asus h-110m-k-mon, és menne bele egy skylake 6700as. Elvileg az az alacsonyabb órajel miatt nem is termel annyi hőt.
De hatezerhetesre sem ajánlott gondolom a gyári venti...Nem akarok rácsapni egy féltéglát ha nem muszáj. Így is még lesz +8gb ram, meg egy gtx1060as, meg akarom húzni a szíjat amennyire csak lehet.
Egy tx3 evo elég lehet egy 6700esre?
Mondjuk a gyárinál jobb az tuti.
-
turit
tag
Sziasztok
Szerintetek normális ha játék közben 90-95 fokig melegszik a 7700k? Alapból , semmi tuning.
ASUS ROG STRIX Z270H GAMING lapban van,
COOLERMASTER Hyper 212X hűtővel felszerelve.Alapjáraton is eléggé ugrál a hőmérséklet, 30-50 között. Stressz tesztet indítva rögtön felugrik 80 fölé és szépen közelíti a 90-et.
Már újra pasztáztam, semmi változás , teljes felületen volt a paszta, 2 fajtával is próbáltam.
Nem tudom gyárilag ilyen rosszat fogtam ki , vagy lehet valahogy stabilizálni : visszavenni a órajelet vagy a Volt-ot állítgatni? -
sas55
aktív tag
Mi lett az eredmény a lappal? bombibmw
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Motion_Blur #23434 üzenetére
Meg az sem biztos, hogy menne.
-
mgabi
senior tag
válasz
Motion_Blur #23430 üzenetére
Strix Z270H-t előbb cserélném egy VIII Herora, mint egy IX Apex-re. Teljesen felesleges pénzkidobás csere amúgy. Maradj a Z270H-nál.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Motion_Blur #23430 üzenetére
75 öt biztos nem adnék már z270 ért, mit vársz tőle am?
-
Motion_Blur
félisten
Aquaban most 75k az Apex deszka (Z270)
Szerintetek érdemes a Strix Z270H-t lecserélni erre?
-
silvergod
őstag
válasz
#Morcosmedve #23427 üzenetére
semmi extra nem lenne csak jött egy kis pénz gondoltam váltanék erősebbre,és ha több lap nyitva vagy megy háttérben, pluszba youtube akkor mintha akadozna a betöltés,ilyenkor mindig látom/hallom a hűtőt is hogy jobban pörög a cpu,aztán ha visszaáll minden rendben....elvileg szerintem ilyen nem lehetne mert simán bírni kellene...csak ezért váltanék.
-
silvergod
őstag
Sziasztok!
Egy használt i5 7500 vs i7 7700T -nél megéri kiadni pluszba + 13-15eft az i7 re, a + 4 szál és a hyper threading miatt? Mert más pluszt nem látok.... Semmi extra nem lenne csak a G4560-at kevésnek érzem...
Köszi -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
jokeph #23423 üzenetére
Ilyen jellegű kérdésekkel inkább ide.
De, ha elfér, akkor pl. BeQuiet Pure rock.
-
bombibmw
veterán
válasz
Blue Thunder #23421 üzenetére
A lap sértetlen.
Ezt írásba fogom foglaltani átvételkor.
Innentől kezdve már csak az a kérdés, hogy működik-e náluk, vagy sem.
Egyébként van náluk az a lap, ami5 kinéztem, így simán levásárolom náluk, főleg, ha korrekt a garancia.
De majd holnap kiderül, úgyhogy nem is offolok tovább, mert medve kibannoltat. -
Blue Thunder
senior tag
válasz
bombibmw #23419 üzenetére
Elvileg ja....én anno kaptam mert volt még olyan lap de már amikor tudtam hogy küldik akkor meghirdettem
Akkor váltottam 1155-ről 1150-re
Ha nincs ugyanaz a lap akkor választhatsz másikat de cseregarit kapsz ergo ott kell venned lapot annál a boltnál. De ha normálisak akkor még a pénzt is visszakaphatod.
Jah és feltéve ha elismerik a hibát és nem azt fogják mondani hogy te okoztad. -
bombibmw
veterán
válasz
Blue Thunder #23418 üzenetére
Én nem fizetek rá Z170-es deszkára.
Ha nem tudják cserélni, akkor visszakérhetem a pénzemet, nem?
Nincs náluk olyan lap, ami nekem kéne. -
bombibmw
veterán
válasz
bandi0000 #23414 üzenetére
Úgy bánok az alkatrészekkel, mintha egy kisbabát fognék a kezemben.
Biztos, hogy ilyen nem történt, de remélem, hogy tönkrement, mert már nem lehet kapni és akkor vehetek mást.
Egyébként szerelés közben éppenséggel történhetett valami, mert házváltás után kezdte el csinálni a dolgokat, de fizikai behatás nem keletkez(het)ett.
Azelőtt vígan ment a 7700k-val is a lap.Blue Thunder:
Hát arra én is kíváncsi leszek.
Már alig várom a holnapot.
RazoR, gyere már! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Blue Thunder #23413 üzenetére
Alapjában véve nincs na. Ha minden oké, akkor minden zökkentőmentesen megy, ha valami nem oké, akkor valami hardveres nyűg van, sajnos.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Blue Thunder #23413 üzenetére
ez a kijelentés, hogy bombinál mikor csinálta, ez nem igazán helytálló, mert ha szerelés közben kettétörte a lapot, akkor valszeg nem az a baj, hogy Z170 a chipset, itt az lényeg hogy szétszedte és össze rakta, most ha fel volt töltődve és kisütött egy áramkört, vagy megsérült valami a szerelés közben, akkor csinál ilyet a gép, semmi köze nincs a chipsethez
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
hackeeeee #23409 üzenetére
Nálam is megy...de hát na....
De mondjuk bombinál az utolsó bios januárban volt, hero-hoz meg asszem 8.hónapban isAzt meg tudom hogy amit a mackó ír, hogy legtöbbször lehúzás, de hát akkor is...mindig van valami turpisság...persze a gyártó felé....nem hiába mondják hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze. Az meg hogy z170-es lapban van akinél jól megy van akinél meg nem vátozó...látod bombinál is 7700k után kezdte el csinálni, 6700k-nál nem volt gondja....fene tudja ebben a technikában sok még a rejtély meg a hiba is...de ezen nem veszünk össze
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
#Morcosmedve #23410 üzenetére
Bizony, nálam is Asrock z170 oc formula muzsikál az 5.1-en ketyegő 7700k alatt, teljesen felesleges lett volna z270-re cserélnem. Sőt, bűn lett volna ezt a jó kis lapot lecserélnem.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #23410 üzenetére
már vártam hogy végre, valaki leírja... köszi
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Blue Thunder #23408 üzenetére
Segítek:
- 8th gen nem kompatibilis Z270-Z170-el, ezért van új chipset.
- Z270 azért jött ki, hogy lehúzzanak, plusz megint legyen valami új, amit drágán eladhatnak, miközben egy Intel Optane-al tud csak többet.
- Z170-es lapoknál sokkal több, amelyik jól sikerült, mint Z270-en, sőt, azonos típusnál is van, ahol korábban szuper volt, az újabb már nem az igazi. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Blue Thunder #23408 üzenetére
Medvénél simán ment a Hero VIII-ban a 7700k, tuninggal, mindennel. Szerintem nem ezzel függ össze.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
bombibmw #23401 üzenetére
Egyébként én is z270-est akarok....szerintem biztos van köze a te gondodhoz is, illetve tuning terén is nálam. Szerintem nem véletlenül csináltak új chipsetet. Meg ha megnézzük pl az Asus maximus X herot, az meg kimondottan csak a 8gent kezeli visszafele nem. 8 Hero-nál is ugye alapból 6. generációhoz csinálták csak később kapott biosfrissítést, mondjuk ott 8-dik hónapban is jött ki meg februárban ha jól néztem, a tiednél meg januári volt az utolsó bios....ez is elgondolkodtató...szóval én is szeretném a 9 hero-t aztán meg lehet nemsokra rá a 8-ik generációt
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #23403 üzenetére
Onnantól biztos lesz, hogy alaplap.. Nagy gond nem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 3 3200G processzor
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged