Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen scannert vegyek?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
raubisoda
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Lenne egy Intel® Xeon® Processor E3-1230 v5 cpu az Asrock Z170 extr4 lapomba.Milyen bios kell ehhez?Semmit nem találok a neten róla,hogy milyen bios kell hozzá.
-
noby
aktív tag
A cpu cash ratiot kell álítani vagy auto?
-
mgabi
senior tag
válasz
Milka 78 #22688 üzenetére
Bizony. Fix fesz. Fix szorzo. Semmi offset. Teljesitmeny centrikus win10 mód. Nagy átlagban 3-5 wattal fogyaszt többet a proci max. Az egy év alatt kevesebb, mint 1ezer forint többlet fogyasztás és 1-2 fokkal magasabb csak a hő. De stabilabb így a rendszer. Kisebb feszt is kér a stabilabb állapothoz, mert nem ugrál a szorzó állandóan. Gyorsabb és responzívabb is a proci, mert a speedshitnek idő kell amíg emeli a szorzót.
-
noby
aktív tag
kérdés alap állapotban nem veszi vissza a core voltaget a gép amikor nincs terhelve biosban fix feszt kap de eddig is és visszavette mit állítsak át biosom pár képpel feljebb látható
-
CHIPman
nagyúr
2 hete küldtél egy elvileg stabil beállítást 4,6GHz-en, azzal mi lett? EGyébként meg iylenkor célszerű odaírni, hogy 7700K, vagy kitölteni az adatlapodat, hogy ne úgy kelljen összevadászni, hogy full esélytelen-e. Egyébként én nem vennék mérget rá, hogy ez stabil lesz, főleg nem LLC1 mellett.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
hackeeeee #22672 üzenetére
nem erröl volt szó, de még mindig nem tudjuk milyen tápja van, ergó amíg nem tudod hogy milyen a táp addig a te állításod se általánoaítható... tök8 táp függő lap függő proci függő, mondom nekem régen igaz elindult a 3570k alapon egy 300w os codegen táppal vga nem volt, 4 pinnel, de ahogy dolgozott a procit jobban, ki is kapcsolt a gép
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bandi0000 #22671 üzenetére
Itt nem erről volt szó..
Általában 65W-ig simán elég a 4 pin, sőt, szerintem még egy K-s proci is elmegy 4 pinnel, ha nincs OC. Sőt, azt hiszem, hogy 95W-ig is mehet, mert ugye kis lapba is beleteheted a nagyobb K-s procikat amin 4 pines csati van, és megy gond nélkül.
-
laychi
veterán
válasz
Fred23 #22666 üzenetére
Azt gondoltam a gyártó megoldásától is függhet vezérlő szinten, de ezek szerint nem.
És mivel a leírtak alapján minden rendben van, alá is lett támasztva.Ez is bizonyítja, hogy még vannak hiányosságok az ismereteimben, de ettől függetlenül már elég messzire jutottam hobbi pc-sként tudásban.
Ezt pedig a sikerre és a kolléga segítségére :
-
RobexX10
aktív tag
Helyre alt minden. 😊 Elvittem munkatarsamhoz kiprobaltuk az o 8 pines tapjaval. Elsore indult. Utana megneztuk az enyemmel azzal is ment. Okat nem tudjuk. Tehat megy 4 pinessel is. Mar telepul a windows. 😊 tapom Chieftec smart 400W
Koszonom mindenkinek az otleteket!😊 -
bandi0000
nagyúr
válasz
RobexX10 #22657 üzenetére
ha 8 tűs a tápcsati, akkor 8 kell neki,nem 4 nem 6 nem 12
régi tápomon 4 tűs volt, igaz codegen volt, de a 3570k a windows telepítés alatt annyi kraftot kért, hogy kikapcsolt a gép, ergó simán lehet, hogy nem elég neki a 4 tű, pláne ha nem is egy nagyon klassz tápod van
-
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne hogy i7-7700-hoz kell e a 8 tűs tápcsatlakozás vagy elég e neki a 4??
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #22653 üzenetére
Biztos csak random belőtte
Players : Perszepersze
-
Archttila
veterán
válasz
#Morcosmedve #22653 üzenetére
-
Milka 78
nagyúr
Vegyetek csak Gigát,jó az nagyon
Players is megmondta,hogy ud3 az ISTEN!!!!
-
-Gabesz-
senior tag
Hát nekem rangerem volt és túladtam rajta, mert a ram tuninggal nem voltam megelégedve, egyszerűen sz*pás volt vele a tuning. A 3000 c14-es kit már 3466-on sem akart stabil lenni.(olykor elindult, máskor nem, de stabil nem volt.) Aztán vettem az asrock oc formulát, hát ég és föld. Ugyanazt a ramot hajtom 4000-4133 -on.
-
fanti
addikt
válasz
Motion_Blur #22630 üzenetére
Igen, de nézzétek el nekem
Volt előtte egy hasonló árfekvésű Gigabyte Z270 Gaming K3 lapom vagy öt hónapig ami tuningopciókban kb. úgy viszonyult a Hero-hoz, mint pusztítóerőben egy vízipisztoly az AK-47-hez.....
Vagy mondhatom azt is, hogy fejhallgatóval szépen behallatszott az elektronika sziszegése, visongása a Gigánál, a Heronál meg totál csend van.
Vagy a komoly VRM, a hasznos alaplapi kapcsolók és diagnosztikák, dizájn, kondi és MosFet használat, stb.....
A Ranger-Hero-Extreme Z170 lapjaival az Asus szerintem nagyot alkotott.
-
ImACeltic
őstag
Bocsi a dupla posztért, már nem tudom szerkeszteni az előzőt.
I5 8400 helyett mit ajánlotok ami hasonló képességű/árcédulájú és kompatibilis a B150M Pro4 lapommal?
-
ImACeltic
őstag
Sh*t
Köszi a válaszokat!
-
ImACeltic
őstag
Sziasztok!
Ismertek olyan oldalt, ami kidobja, hogy a PC alkatrészek kompatibilisek-e vagy nem egymással? I3 6100-ről tervezek majd váltani jövő év elején és jelenleg van egy kiszemeltem, az I5 8400, de én nem találtam biztos választ erre a kérdésre a neten sem, mivel már rákerestem 2-3 oldalon erre a kérdésre. Elvileg a foglalattal nincs gond, a RAM gyorsaság támogatottság viszont különböző. Egyáltalán számít ez?
(Asrock B150M Pro4)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
Miről maradtam le mi ez a sok fap fap?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Motion_Blur #22630 üzenetére
mindig fap-fap.
-
Gold90
tag
válasz
ReFleXx #22623 üzenetére
Szemelyes tapasztalatt alapjan nem csak lakossaginal jobb!
Msi z270 Pro Carbont csereltem a hero VIII-ra.Szaklapok alapjan az egy kozepkategorias lap.Barhogy allitottam soha nem volt stabil a 6700k 4,7 ghz. 1.330v mellet.Most meg van! Plusz extra felszerelesekrol nem is beszelve.Minden hasznos rajta.Bios reset,jumper nelkul!MemoriaOk!!Bios csere ide-oda!Hiba kod kijelzo!
Nagyon meg vagyok vele elegedve.Nem bantam meg!
Egy dolgot fogadj meg! Hallgas itt az “oregekre”!!!
Mert vagy jobban jarsz penzelig,vagy a penzedbol a legjobbat hozzak ki -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Motion_Blur #22624 üzenetére
Plusz több a beállítási lehetőség, mint egy kisebb lapban.
-
ReFleXx
addikt
válasz
#Morcosmedve #22622 üzenetére
tuningban tobbet lehet kizoni vele a procibol mint egy 30k-s lakossagi z270bol?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur #22616 üzenetére
En egyenlore £50 -es felarat latok.
-
mgabi
senior tag
Coffee Lake sajna csak papíron rajtolt el
januártól lesz elérhető széles körben, addig durva felára van és szerezni se lesz egyszerű dolog. Helyedben várnék... vagy egy jóárasított 6700K/7700K + Maximux VIII Ranger/Hero lapot vennék. szinte féláron hozzájutsz egy 8700K + Maximus X combóhoz képest.
-
Årpi
őstag
Sziasztok! Haswellről (i5-4590) váltanék Kaby Lake/Coffe Lake-re...
Igazából olyan ~170 körül lenne valahol az összeghatár az alaplap+memória+proci kombóra (+ valamilyen hűtés)
Viszont nem tudom melyik út lenne a járhatóbb:
7700(K)+ nem feltétlenül Z-s alaplap+16GB Ram vagy
8600K + Z370 + 16 GB ramEzek fedik le talán az elképzelt price ranget, viszont ami a Kaby Lake mellett szól,. hogy az már bőven elérhető (minél előbb jobb lenne összerakni a félkonfigot) és kapni lehet ezer alaplapot. A Coffe Lake mellett meg a 6 mag. Fogalmam sincs melyik legyen a kettő közül.
Általános dolgokra + Gamingre kellene.
Előre is köszi a választ!
-
noby
aktív tag
[link]ezt még nem láttam delidelve is lehet venni
és még gar is
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
#Morcosmedve #22603 üzenetére
előző kombónál például emlékszem hogy adaptive mód volt javasolva azt is használtam és ha minden igaz akkor a cpu chace voltage illetve a cpu core voltage lett állítva akkor 4,6-ra belőve ibt alatt 83 fok volt a max
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Blue Thunder #22602 üzenetére
Alap esetben LLC5 Fixcorefesz, orajeleket belovod es tesztelsz, ha semmit se akarsz allitgatni, kerdes, hogy mennyire stabil ugy..esetleg offsettel probalkozhatsz.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
#Morcosmedve #22598 üzenetére
Értem és köszi...olvastam. De a hangsúly azon volt hogy mindenhez hozzá kell e nyúlnom, vagy csak adott beállításokhoz. Csak példaként előtte Asus maximus 7 hero volt ott elég volt 2-3 dolgon állítani egy 4790k-val, viszont a mostani lapomnál Asus maximus 8 hero már sokkal több opció van. Úgy hogy a ramnál semmihez se nyúltam, azt csak beállítottam 3200-ra és ment. itt a 6700k-nál csak egy kis feszállítás lenne hogy ne kapjon túl sokat, bár néztem a te tesztjeidet is, és ezek szerint magasabb fesz kell nekik átlagban mint az előző konfignál. Auto tuningot csináltam rendszer alatt ott belőtte a 4,8ghz-et a feszt meg olyan 1.36-1,42 közt volt ezt sokallom.
szerk. az IBT alatt ha jól emlékszem így olyan 95-98 fokig ment de nem is csináltam végig mert sokallottam, nyílván tudom hogy játék alatt nem fog felmenni ennyire...coretemp 53-54 fokot mutat olyankor amikor normál állapotban megy a gép (így auto tuningnál)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Elemlámpa, zseblámpa
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest