Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
Nyugdíjas #292 üzenetére
ugy ertette, hogy a ket proci teljesitmenye majdnem megegyezik, ezert mondjak azt, hogy a masik gyarto megfeleloje (gondolom en, hogy igy ertette)
#291: semmi mas okuk nincs, csak az, hogy ezzel a huzassal megtobb penzt tudnak beszedni.. ha belegondolsz, egy csomo ceg eleve nem vesz sima asztali procit, csak szerverprocit (xeon).. az intelnek meg nem kell masik procit gyartania, eleg egy masik szoveget a kupakra gravirozni, masik dobozba rakni a procit es atirni a mikrokodjukat.. ez egyszeruen csak uzleti "fogas".. -
snoopy
aktív tag
válasz
westlake #290 üzenetére
mindegyik érthető, de gondoltam intelék nem a saját szórakoztatásukra gyártógatnak ugyan olyat más néven. pláne hogy majdnem fele annyiba is kerül. ezek szerint mégis...
számomra ez nem volt tény eddig.
a megfelelő nem feltétlen jelent ugyanazt. gondolj csak arra mikor azt mondja pl. valaki hogy ez az intel proc. amd-nél ez a megfelelője annak a procnak. no de ebbe ne mennyünk bele. -
-
emre33
addikt
FSB-nek adjak plusz feszültséget? Vagy az nem lényeg?
-
westlake
félisten
az x48/x38 1.7 volton terheles melett gyakotlatilag mar tuz forro.. en nem hasznalnam 0/24-ben gyari hutessel a lapot +0.5 voltos vnb-vel
mas: milyen haz mar, hogy amcsiban a q9450-nek megfelelo xeon procihoz mar 43k-ert hozza lehet jutni
raadasul van belole dogivel.. lehet kellene venni nehanyat
-
SimonYana
addikt
-
westlake
félisten
-plenty of changes, details to follow.
-
emre33
addikt
Ha prim95 futása közben csontá fagy a gép, akkor az cpu hiba?
-
SimonYana
addikt
-
SimonYana
addikt
válasz
subaruwrc #249 üzenetére
Teszt ide-vagy oda.Én elindítom a CCE-t és ha megy 8-10 órán keresztül akkor jó.Ha nem stabil akkor az kékablakkal végződik. Az a tuti, ha a munkám halad,nempedig itt stabilitás teszteket futtatni
Egyszer lefutattam és ennyi.Töbször nem görcsölök.
Nekem legyen jó a gépem , ne másnak tetszen.Szerintem. -
SimonYana
addikt
válasz
Larry303 #247 üzenetére
IGEN! Ugyan ezt mondtam XY kollegának,de mindenhol azzal basztatott,hogy neki ilyen eredménykel!
Utána megtalál másik azzal,hogy csak 40 perc.Ezzel rákták a fülemet,már a Q6600-nál is.
Mire meg van,most jön az hogy ennyi fesz kell? Még éppen azt nem mondták tegyek be egy Agregátort.Egyébként jóval gyorsabb 3600-on mint a Q6600 3800 körül volt.
Nekem megfelel!
Nem mondom ezen a pénzen nekem is jobb lenne egy QX9650 vagy 9770.
Azt elárulom,hogy 400-as fsb-nél ittsem sok fesz kell és ha lenne egy 10-es szorzó akkor de szép is lenne,hogy 4 gigán megy 1,2XXX. -
Larry303
addikt
válasz
subaruwrc #223 üzenetére
az a legszebb amikor a 3órás blend, fft, occt tortúra után a valós alkalmazások hanyattvágják a rendszert...
én is max 1 órára szoktam ráengedni a primot mostanában és inkább mással stresselem a rendszert...
crysis bench, photoshop, és a legdurvább stresselő progi: ut3 benchmark...olyan simán vágta hidegre, a 3órás stabil blendet 2perc alatt, hogy csak lestem...arról nemis beszélve, hogy végig 99-100% hajtja a 8200őt... a quadot is rendesen beterhelte...szal azóta én ezzel kezdek -
válasz
subaruwrc #244 üzenetére
kéne már valami hasznosat is hozzászólnom! holnap szerzek egy q9450-et és csinálok egy összehasonlító táblicskut a leadott teljesítményükről, hátha kiderül valami értelmes is
köszi SimonYana, hogy utat mutattál eltévejedett 2V-os lelkemnek
ja, és ma már nem iszok többet -
szerintem meg minden procinak 2v-ot kell adni és 365 napig futtani a dual prime95-őt!
-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78 #235 üzenetére
Nekem valami ilyen kéne!
-
SimonYana
addikt
válasz
Beowulf_78 #235 üzenetére
Márpedig ha ez alá mentem akkor már az elején kezdet hibázni a prime.
Minnél lejjebb vittem annál rosszabb volt. -
-
Soak
veterán
-
SimonYana
addikt
No..emberek!
Leállítottam.
Itt volt az ideje 9 és fél óra után.
PRIME95 -
Nyugdíjas
nagyúr
-
SimonYana
addikt
Nekem 4 órája megy a Prime95.Még hagyom estig , aztán feltolom nektek bizonyítékként.Remélem ez a páróra elég lesz a hitetleneknek!
-
SimonYana
addikt
válasz
korner83 #210 üzenetére
Minden képpen 2×1 gb PC2-8500-ast.
Állítólag jó a Super Talent,Ballistix,Dominator,stb.
Én tudok neked Corsair Dominator TWIN2X2048-8500C5D 15 ezerért.
nekem ment 1200.on a DS4-es lapban.
Dominator-DS4 -
korner83
tag
Ramnak milyet vegyek ehhez a falálláshoz:
RAM: 2x1Gb + 2x512Mb
Q9300@3,2Ghz-hez?A GIGABYTE GA-G33-DS3R támogatja a Q9450-et és társait is?
-
Yidaki
tag
Elköszönök mindenkitöl, remélem egy picit tudtam segíteni. Eladtam a Q9450 procimat.
Nemsokára jön egy Xeon 3310 (=8400), álítólag 4000Mhzen fut 1.27Vnál. Majd meglátjuk, hogy én mennyit hozok ki belöle.
viszlát!
-
Cserfa
csendes tag
válasz
westlake #174 üzenetére
Szia westlake!
Cserfalusi László vagyok, Cserfa nickkel. Váltottunk pár szót már, én vagyok az a tanár, aki mefvette tőled az egyik ATI X1900XT kártyádat.
Most segítségért fordulok hozzád, mert valahol, mintha olvastam volna tőled, hogy valakinek felkínáltad azt, ha elviszi a nyugatihoz (vagy hova) a BIOS chipjét, de beleégetsz neki egy jó BIOS-t.
Nos, nekem most ugyanez a problémám.
ASUS P5W64 WS Professional lapom van. Frissítettem a BIOS-t az 1101 verziójúra ((#1135) adm szólásában levő linkről szedtem).
A firssítésnél valami rendellenességet láttam a verify-nél, a csík vége felé, de 5 sec alatt újraindult, azaz mire észbektam...
Azóta se kép, se hang, egyáltalán semmit nem csinál a gép, a billentyűzetet sem kezeli.
G0 steppingű Q6600 van benne (Nyugdíjastól vettem), eddig kifogástalanul működött a gép, leszámítva, hogy némely progi nem működött (pl. egyes DOS-os alkalmazásokat nem futtatott, mondván, ilyen-olyan parancsot nem tud végrehajtani, vagy mi, melyet az előbbi E6400-as procimmal megcsinált. Ezért is akartam frissíteni.
Az előbbi, még működő BIOS a 903-as volt, gondolom, ha valaki azt visszaírná, megoldódna a gondom asszem. De remélem, a korszerűbb 1005 Final (a 1101-estől félek) is jól múködik.
Ha időd kevés, szívesen adok néhány ezer Ft-ot fáradságodért.
Ha estleg már nem tudsz EEPROM-ot, azaz BIOS chipet égetni, megírhatnád, kihez forduljak, aki ért is hozzá.A BIOS-ok fenn vannak a neten, de ha kell, USB penen, esetleg floppyn én is el tudom vinni.
Ill. van még egy kérdésem. Ha esetleg szerelésre adnám a fejem, és kiszerelném a fiam gépéből (neki GA P35-DS3 van) az ő E6400-as processzorát, azzal milyen esélyem van egy jó BIOS-t rátenni a CrashFree-vel? Szóval lehet, hogy most a Q6600-zal nem működik sehogysem, de BIOS feltevés után megint fog?
Mondjuk ez komolyabb szerelés lenne, a fiamnak nem tetszik a dolog, addig nem lenne gépünk (csak a munkahelyemen, ill. egy ódon laptop itthon, amivel levelezni tudok), és elég sok dolgom van, hogy ne adjam egyelőre szerelésre a fejem. Pláne, hogy egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy a rossz BIOS esetén segít a CrahFree (habár akkor meg minek van?)Cserfalusi László
Előre is köszönöm segítségedet.
-
SimonYana
addikt
Keldor papa!
Most nem voltam itthon,de a biosban egy beosztást emeltem a feszen és most megy 2 órája eddig hibátlanul.Mondjuk a ramot nem is nézetem,mert ma megyek az új ramokért.
Az egy beosztás annyit tesz,hogy a biosban talán 1.4125 ,ha jól emlékszem,de a CPU-Z 1.392 voltot mitat.
A procim FPO# L803A778 -
korner83
tag
Sziasztok!
Q9300 proci köré szeretnék configot építeni. Húzni a procit csak mérsékelten szeretném, mivel szinte állíndóan menne. Úgy 3GHz max 3.2-ig gondoltam (alap gyári hűtővel). Milyen alaplapot és memóriát ajánlanátok, ehhez a confighoz?:
CPU: Q9300
RAM: 2x1Gb + 2x512Mb
VGA: alaplapra integrált (!)
Táp: valami jó kis márkás 450-esKöszönöm a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen légkondit a lakásba?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- BestBuy topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest