Hirdetés
- Projektor topic
- 3DMark05 eredmények
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- RAM topik
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- OLED TV topic
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- LG LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Egyébként meg itt a cáfolat:
"UPDATE: NVIDIA sent along their official response to the Digitimes news:
1. The story on Digitimes is completely groundless. We have no intention of getting out of the chipset business.
2. In fact, our MCP business is as strong as it ever has been for both AMD and Intel platforms:
1. Mercury Research has reported that the NVIDIA market share of AMD platforms in Q2 08 was 60%. We have been steady in this range for over two years.
2. SLI is still the preferred multi-GPU platform thanks to its stellar scaling, game compatibility and driver stability.
3. nForce 790i SLI is the recommended choice by editors worldwide due to its compelling combination of memory performance, overclocking, and support for SLI. In fact, a recent article on Tom’s Hardware recently came to the same conclusion: http://www.tomshardware.com/reviews/...I,1977-29.html
3. We're looking forward to bring new and very exciting MCP products to the market for both AMD and Intel platforms."És a forrás:
Majd meglátjuk.
-
m4rc!
őstag
válasz
Superman #1497 üzenetére
Csak kérdés, hogy az nVidia kihúzza-e jövő évig
-
Superman
nagyúr
Tegnap lecseréltem a Maximus Extreme alaplapomat egy Asus Striker II NSE -re és hát mit mondjak: hatalmas a különbség.
Valszeg azért is, mert jobban kezeli a memóriákat, de semmi különös nehézséget nem okozott neki 1600-on futtatni az 1600-as memókat 7-7-7-es beállításokkal 1.8Volton.
A Q9450-es 1.264Volton viszi a 3.2GHZ-et, leteszteltem, stabil. Remélem ezzel a deszkával a jövő évig kihúzom.
és jóval gyorsabb, mint a Maximus Extreme volt. Csak el ne kiabáljam.
Más: mivel a Strikerek topikja kihalt, az NSE-nek nem is volt, ezért feltennék egy kérdést: ugye három x16 PCIE slot van. A 9800GX2-es kártyámat csak a másodikba tudtam tenni, mert a hangkártyától nem fért volna el. Így viszont rálóg a déli hídra, ami nem volna baj, csakhogy a déli híd fenemód melegszik. Már egy venti is eléállítottam, de így is 47 fokos. Ötlet?
-
m4rc!
őstag
-
Gorneck
legenda
Kapni persze...csak épp nem mindenki hoz olyat amilyet Én akarok és még mindig semmi gar rá, hogy megy is szépen kevés fesszel...
3,2-3,4-nél nem is kéne nekem több minek is kéne több...P45be meg erre elég jó esély van...
De van...
Téma le is van zárva...
Mondjuk ha nem lenne se vennék olyat...
-
keIdor
titán
válasz
Gorneck #1491 üzenetére
Mostani, de a 2007-esek mind mennek szépen és kapni még olyat.
Az a 7-es szorzó kevés lesz, mégha az 500FSB meg is lesz... nem mondom, hogy rossz, meg hogy nem elég, de biztos nem fog jobban menni a Q6600-nál.#1493: Core 2 elött jó volt az AMD, nem lenne Core biztos AMD-m lenne.
-
slett27
addikt
válasz
Gorneck #1491 üzenetére
Az első szériából kell venni, mint a Q6600-ból. A mostaniak tényleg galádok, 6db-ból egy sem vitte a 3,6GHz-et, de még a 3,5GHz-et sem.
Az ára viszont még ugye bizonytalan, 40k ? 45k ?
Keldor papa : 7-es szorzó és ha úgy mennek mint a Q9xxx 460-470FSB akkor 3,2-3,4-re lehet "prognosztizálni ? Ezért mondod a kisebb tuningpotenciált ?
Nézz át a Phenom 9xxx topicba, Deneb@4GHz elvileg léggel. Asszem érik valami.
-
Superman
nagyúr
Na most ezekhez az eredményekhez (szuper alacsony feszek) képest az XtremeSystems-en csak úgy röpködnek a feszek:
Vcore: 1.4Volt, VTT: 1.6Volt, PLL: 1.6Volt, NB:1.7Volt, SB: 1.6Volt. Ezen megy a palinak 3.95GHZ-en a Q9450-ese. Hét végére meglesz nekem is az Asus Striker II lapom, majd megkínálom egy kis feszültséggel.
A Maximus Extreme-ben nem tudom a ramokat 17000 fölé tornászni....
-
SzlobiG
félisten
Az előződ jobb volt az ha jól emlékszek 1.3 körül vitte 4gigát.
Nekem 4gigát 1.35-el viszi, keldoré még jobb ahogy írta is. Nem víz van rajta most mi?
160-ért láttam QX9650 ES C1 Steppingest ebayen el is vitték már.
Megnéztem volna mit megy az új steppinges.Westlake: Te inkább megse szólalj.
-
Gorneck
legenda
-
beteg
őstag
lehet, hogy kifogtam egy szerencsés példányt!?
[1,384/4000MHz]
jó, csak 2 perc prime, de 5 perce van a gépbenmég gyorsan lejebb veszem a feszt, megkeresem, mit bir..pack date 06/09/08
fpo L744B180
made in malaysia -
Donnie
őstag
válasz
szacsee #1479 üzenetére
Hát igen, tény hogy nem túl jó megoldás ez az Intel részéről. Én a RealTemp-et tartom etalonnak, kalibrálva megközelítőleg felhomályosíthatja magát az ember a hőfokokról.
Egyébként meg Everest alól szoktam monitorozni a CPU throttling-ot, amíg ott minden OK, addig nem nagyon izgat, hogy +/- 10 fok a hőmérséklet
-
Henryk
aktív tag
válasz
szacsee #1479 üzenetére
Na ez érdekes.. bár nekem E6550-em van még, de ittis valami hasonló lehet, ha a gyári hűtőn nemmegy a venti, mert automata akkor is 23 fokot ir ki, sőt pár hónapja mikor összeraktam akkor még 20as szobahőmérsékletnél 16-17 fokosnak irta ventivel, 20nak passzivban. tehát ha úgy vesszük a proci hűti a gépemet
na de majd meglátjuk a Q9450 hogy muzsikál azzal a monstrummal hűtve.ja igen kérdezni akartam.. na szóval ha passzív gyári hűtéssel 23 fok, akkor mennyit kéne fentebb állítani hogy reálisat mutasson? bár nekem így is teccik
-
szacsee
nagyúr
Uraim!
Hasznos infót kaptam Fiery-tőlés engedélyével megosztanám veletek:
Penryn hőfokokról szól a felvilágosítás, ami sok homályos foltról lerántja a leplet.:
"A Core 2 processzoroknal az EVEREST (es mas progik is) a proci belso hodiodaja altal szolgaltatott hofokot olvassa ki. Ezzel csupan az a gond, hogy nem abszolut hofokot mutat (pl. 35 Celsius), hanem egy ugynevezett TJMax ertektol valo elterest mutat. A TJMax az az elvi hofok maximum, amit a processzor me'g elvisel stabil mukodes mellett -- ebbol is kovetkezik, hogy a hodioda mindig negativ erteket mutat, hiszen a TJMaxot (mint elvi maximumot) sosem eri a CPU homerseklete, ergo mindig alatta lesz a mert hofok, es igy mindig negativ erteket mutat.
A TJMax erteke processzor generacionkent valtozik, es me'g egy adott generacion (pl. Penryn-csalad) belul sem egyforma minden verziora. Az asztali Core 2 prociknal a tipikus ertekek: 85, 90, 100, 105 Celsius. Sajnos mivel az Intel nem publikalja a TJMax ertekeket, igy eleg nehez osszeszedni, hogy pontosan melyik processzor verzio/stepping eseteben milyen erteket kellene hasznalnia a monitorozo szoftvereknek. Az EVEREST altal hasznalt TJMax atallithato a fomenu / Fajl / Beallitasok / Hardverfigyeles oldalon. Ha egy adott felhasznalo ugy erzi, hogy a kijelzett maghofokok nem megfeleloek, akkor a TJMax atallitasaval be tudja ugymond kalibralni maganak a mert ertekeket.
Megjegyzem, ez az egesz Intel-fele hodiodas marhasag jol el van tolva mar az elejetol fogva, kulonosen mivel a dioda altal mert ertekek a TJMaxtol valo tavolsag aranyaban egyre durvabb pontatlansagot szenvednek, pl. +30 Celsius fokos valos homerseklet eseten (tehat pl. a TJMaxtol lefele 50-60 Celsius fok tavolsagban) a dioda aka'r 10-20 Celsius fokos tevedesben is lehet (!) Eklatans pelda erre a problemara az Intel Atom "Silverthorne" procija, aminek ugyan elvileg 90 Celsius TJMaxszal kellene uzemelnie, de ha ezt hasznaljuk, akkor 25-26 Celsius fokos szobahomerseklet mellett a dioda 6-7 Celsius (!) fokot jelez a proci homersekletere (az Intel sajat monitorozo szoftvere is ezt mutatja). Az ilyen durva tevedesek elkerulesere az EVEREST nehol elter a gyarilag diktalt TJMax ertektol, es igy pl. az Atomnal is 90 helyett 125 fokot hasznal a TJMax-ra.
Osszegezve: ha az EVEREST altal mert maghofok nem szimpatikus, a Beallitasok panelen tessek atallitani nyugodtan a TJMaxot. Valamint, ha vizhutessel vagy "fagyasztassal" a CPU valos hofokat lenyomjuk +20 Celsius ala, akkor a maghofok szinte sosem fog pontos erteket jelezni, barhova is allitjuk a TJMaxot.
Ja, es me'g annyi, hogy tessek mindenkinek a legujabb EVEREST betat hasznalni --> [link]"
-
Henryk
aktív tag
-
Superman
nagyúr
válasz
szacsee #1471 üzenetére
Lehet, hogy idegesítő, sőt, engem is idegesít néha, de: ha a Q9450 3.2GHZ-en fut, benchmarkokban alapvetően körülbelül 10-15 fps-el kevesebbet produkál a GeForce 9800GX2 ahhoz képest, ha 3.6GHZ-en fut, természetesen azonos mag/shader/memória órajeleken.
Játékok alatt nem néztem, ott nem érdekel.
-
Gorneck
legenda
válasz
szacsee #1471 üzenetére
Őszinte leszek...sokat ültem dual procis rendszer előtt és 4 magos előtt is...nem értem igazából egyes emberek kijelentéseit...nem sokat de dolgozom eleget ezekkel a gépekkel...napi 8 órát...
Mivel 8200am van ezért jókat mosolygok ezen a minimum 4ghz-en meg stb szövegeken...Haver 4870hez sem kell túl sok quad kraft...3,2 már elég is neki...sztem ennyi elég 2 magból is...nem q66 lenne a másik gépbe akkor már rég cseréltünk volna egy próba elejéig...
-
szacsee
nagyúr
9550 már kint van régóta C1 steppingel, E0 majd most jön, de itthon csak akkor lesz nagyobb számban kapható, ha a nagykerek kisöprik a raktárukat szerintem.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Gorneck #1470 üzenetére
4850--re gondoltam, vagy 4870 nemtom...
Én olyan cikkre lennék kiváncsi, vagy tapasztalatra, ahol több procival is tesztelték Őket, mert a vegyé kvadot bázz, mert köll hozzá, már elég idegesítő számomra. Mindenki Húzott Quaddal tesztel, hogy ne a proci legyen a korlát, de sehol egy teszt, ahol látni lehetne, hogy van-e egyáltalán ilyen korlát..
-
szacsee
nagyúr
-
-
slett27
addikt
válasz
Gorneck #1460 üzenetére
A Q9300 kb 10%-al gyorsabb átlagban mint Q6600, a Q8200 várhatóan Q6600 szinten lesz, sokkal alacsonyabb fogyival, nagyobb tuningal (bár ez csak szvsz, spekuláció) ~40k-s bruttó árral, best buy szaga van.
westlake : esetleg a 45nm Deneb fog változtani azokon az árakon, ha jó lesz, bár...
-
westlake
félisten
nem ertem a kerdest.. indulo arrol mar nem beszelhetnuk, hiszen mar a piacon van egy ideje.. ugy erted, hogy ha majd kijon a bloom, akkor mennyivel fog csokkenni a yorkok es wolfok ara? megmondom oszinten, hogy nem tudom
valoszinuleg a yorkok ara fog esni egy kicsit.. most 530$ egy q9550..
-
snoopy
aktív tag
Hihi, remélem [ez] majd lenyomja az árakat. és így nem 300 dollár lesz a 9550-es se.
-
keIdor
titán
-
westlake
félisten
-
Henryk
aktív tag
válasz
Bile Demon #1441 üzenetére
A nem találtam sehol alatt a m4rc! által ajánlott thermalright hűtőt értettem, nem a ventiket, de azért köszönöm
ha már ott voltam körbenéztem jobban, és rábukkantam egy bizonyos Asus Silent Knight II. -re, ami az árának ellenére nagyon megteccett.
Van valakinek ilyen hűtője? milyen hőmérsékle lehet számítani vele? vagy az említett thermalright-al mondjuk 2db 12es ventivel fullon kb hány fok lenne?
Akkor most az enyém és egy Q9450 között gyári hűtővel lehet kb +20 fok difi ugye? egy ilyen izmos léghűtővel le lehet vinni 20-30 fok köré, vagy ahoz már vizes kéne?
-
subaruwrc
félisten
üdvözletem a topiklakóknak!
egy olyan kérdésem lenne hogy a mostani Q9xxx szériának vannak e Xeon megfelelői és ha igen kb milyen árban vannak? ph-n nincs nagyon topikja ezért bátorkodtam itt megkérdezni. ha valaki linkel nekem egy oldal infót erről szivesen megkeresem magam a választ. thx -
jayjay
tag
Egy Hyper212-vel hány fokosnak kéne lennie a Q9300-nak?mercy
-
Henryk
aktív tag
válasz
Bile Demon #1439 üzenetére
A felest én sem akartam rátenni, az alapnál a mostanira gondoltam, de az a +2mag már nem neki való lenne szerintem se. az előző gépemben egy HT-s 2.8as intel volt gyárival 70-80fok, az AC-val 3.5 re húzva 40-45-öt tartotta ami egész jó volt, de most már a fejem fognám ha 40 fölé menne.
Az a thermalright mennyin tudná tartani? jóllátom hogy 2db 12es ventit lehet ráaggatni?
az akár még jól is nézhet ki egy pár kék LED-es ventivel
am hol lehet beszerezni? én nem találtam sehol.
vagy van egyéb izmos megoldás? -
Bile Demon
őstag
A feles hűtőről csak lebeszélni tudlak! Mondom stabilan tartja a procit hőmérsékletét, de cserébe nagyon hangos, ha leszabályozod akkor meg nagyon meleg lesz, én nem tapasztaltam stabilitási gondokat amikor letekertem és 95 fokos core hőmérsékletek uralkodtak (még van 10 fok tartalék a TJmax-ig) de nem hiszem, hogy ilyen hőfokokat akarsz látni az új prociddal.
A helyedben én már az AC-t (vagy ha más mond jobb ár-érték arányú hűtőt akkor olyat) raktám rá kapásból, ne is kelljen többször szétszedni a gépet. Viszont készülj, fel, hogy azzal se fogsz ilyen 23 fokos idle tempeket kapni... nekem 4x fokok vannak! eleve van 27 fok a szobában aztán a gépházban termeli a meleget az alaplap chipset ramok VGA emiatt minimum 35 fok van a házamban! A proci se kívül se belül nem lesz ennél kevesebb. Nekem most pl. 36 fok a CPU és átlag 49 a magok.
A Q9450 hőmérője szerintem reálisabban mér, magyarul nem mér alá annyira, mint a régi procidé. Ez annyiból rossz, hogy ilyenkor nem fogja annyira leszabályozni a lap a fordulatszámot, hogy megálljon a ventilátor! -
Henryk
aktív tag
válasz
Bile Demon #1436 üzenetére
Köszi
hat nemtudom, gondolkodok egy AC freezer 7 pro, vagy alpine 7 pro ban de azis lehet hogy simán a mostani gyárit teszem fel vissza a feles helyett, szerinted melyik lenne jobb? vagy egyeb javaslat is johet. viszont nem nagyon szeretnék 10k folotti coolereket venni, mert szerintem ugynaazt tudja egy AC 4 ezerert 6 ev garival. viszont nemtudom ez mennyire hutene le, de az biztos hogy halk lenne.
hely az van neki boven, beferne egy felteglanyi reztomb is. -
Bile Demon
őstag
A gyári hűtő az a "feles" vacak, úgyértem, fele olyan lapos, mint amit az E6xxx-es szériához adtak régen. A CPU-t természetesen üzemi hőfokon tudja tartani alapfeszes tuning esetén is, én kipróbáltam, de a hangja miatt inkább maradtam a régi hűtőmnél. Az intel hűtőnek a levegő sűvítésén kívül van egy zavaró morgó motorhangja, alacsony fordulatszámon (1000rpm körül) is zavaró. (Ha nem nyomja el más)
Kérdésedre: ha húzni akarod, akkor szerintem nem fog olyan hűmérsékleteket mutatni, ami téged megnyugtat, (a hozzászólásaid alapján gondolom). Szóval SOKKAL erősebb hűtő fog kelleni.
-
Henryk
aktív tag
válasz
Telefunen #1421 üzenetére
mindenhol ennyit ir, és idleben amikor nemmegy rajta a venti ha fogdosom a bordat nem meleg.
ha bekapcsol a venti akkoris csak 1k rpm korul megy, amig vissza nem huti. mondjuk eleg huzatos a haz, és hatul is hideg levegot fuj ki.na eredeti kerdesre visszaterve: a 9450es hez milyen a gyari huto? hany fokos vele? lekell cserélni ha huzni akarom?
mod: nincs légkondi, viszont éppen pont 23 fok van bent
-
Zájec
veterán
egy kicsit spórolosabb beállitásokkal a quad 470fsb .. az NB 1.24v
a CPUtermination (vtt) pedig 1.22v-n
-
Zájec
veterán
válasz
Superman #1422 üzenetére
áá, a prociba biztos több van
a lap lesz nálad a ludas..
nálam azért az EP45-DQ6-ban igy megy a Quad 490fsb ez még nem is olyan vészes
-
Superman
nagyúr
Őszintén szólva már annyi mindent összeolvasgattam és kísérletezgettem, meg annyi mindent írtak már a különböző lapokról, hogy az év végéig max még egy lappal szeretném kihúzni.
A többi alkatrész marad, meg a DDR3 is, már nem megyek visszafelé.
Gondoltam erre a megoldásra is (mivel Rampage Extreme még nincs) - ASUS Striker II Extreme 790i SLI DDR3 - de nem tudom, hogy mennyire válna be az NVidia chipset és ha még egy ilyen Maximus Extreme szindrómába belefutnék, akkor az tényleg nem bírbá ki az év végét, ahogyan magamat ismerem....
-
keIdor
titán
válasz
westlake #1428 üzenetére
Elhiszem Én Neked, de nem szoktam járkálni a coolaler.com-ra, mivel a sok ázsiai jelet nem értem...
De akkor most felmegyek az oldalra és rákeresek, de mivel jártam már ott tudom, hogy hogyan néz ki. Még a fórumot se fogom megtalálni...Mod: Ezen sajnos nem tudok keresni semmit...
-
SzlobiG
félisten
Sajna nálam (P5E) semmit nemérnek a GTL állítgatásai még a rampage biosal se, kipróbáltam csomó verziót egyik se ért semmit sajnos, igaz nem az FSB-t néztem hanem a proci kevesebb feszt kérjen, de nem jutottm semmire.
Ahogy elnézem P45-be már nagyobb teret adnak ezeknek az állítgatásainak és ha odafigyel az user még sokat is számíthat.
Várom a tapasztalatokat.
-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG #1424 üzenetére
Ahogy elnézem 24/7-re biztos nem fogom hagyni...
bár a GTL, Skew értékekkel csodákat lehet művelni Wolfdale-knél... (Bővebben: Maximus II Formula topic) szóval titokban az 500-ról se mondtam le. A legtöbb ember csak megküld mindent fesszel azt kész, nem akarok ebből "kiíndúlni"... bízom benne, hogy elég lesz kevesebb kakaó is.
De olyan 475-öt mindenkippen szeretnék... amúgy a lapot megrendeltem, keddre ígérték... -
Henryk
aktív tag
Hali!
Egy Q9450-es procit veszek majd, kérdésem hogy ehhez milyen a gyári hűtő, néhol azt a fél magassagut lattam, vagy normál van hozzá? és hány fokos gyári hűtésen? 3ghz korul jaratnam majd kezdesnek.
jelenlegi 6550es 23 fok idle passziv gyári hűtéssel, loadban bekapcsol rajta a venti, de 30 fölé nemmegy. -
Zájec
veterán
-
keIdor
titán
válasz
Superman #1412 üzenetére
P45 offkorsz.
Nem tudom, de nekem az X38 sose jött be... ezért nem is vettem. X48 már inkább, abból vannak durva lapok. (Asus Rampage Extreme, DFi LP X48-T2R/T3R)
Én biztos váltanék...Nah ilyeneket már énis csomószor megfogadtam, de sose jött össze...
Azóta rájöttem, hogy sokkal jobb a lélektani határokkal játszani inkább... 40-50k-nál többet nem szabad adni egy lapért, és akkor lehet cserélgetni félévente... persze ez az ember anyagi hátterétől is függ...
Szerintem a P5Q Deluxe 35k-ért ajándék, nagyon olcsó! Vagy ott a Gigabyte GA-P45-DS5 hasonló áron... Maximus Extreme biztos volt 60k... na annyiért már nem szabad venni szerintem.
-
keIdor
titán
válasz
Superman #1409 üzenetére
Egy P45+Q9550, ami esetleg tudná a 470×8,5-öt az elég szép lehetne...
Végülis úgy nézem a 470FSB még tűrhető... oda még nem kell annyi VTT meg MCH fesz... szerintem add el azt a procit meg azt a lapot, várd meg az árcsökkenést és ki kell próbálni egy Q9550 E0-t.
Q9650 az sajna 110-120k lesz... -
keIdor
titán
Hmm ennyi MCH meg VTT fesz kell még ezeknek még mindig 460FSB felett? Akkor marad a QX9650, én nem fogom megküldözgetni a procikat ekkora feszekkel...
majd ha nyerek a lottón, talán...
Az oké, hogy a P45 már képes Quaddal az 500FSB-re, de elég nagy ára van... akkor a Maximus II Formula-ban se fogom kínozni...pedig az 500×8 24/7 álom lett volna...
serito: 500FSB-t Yorkfield-el, egyelőre csak a P45-ből tudsz kihozni... vagy talán még a Rampage Extreme-ből... X38 csoda, ha önmagában tud 500FSB-t...
-
Superman
nagyúr
Anno Commando-ban 1.9Volttal is megkínáltam az északi hidat, persze csak tesztelés céljából.
Sajnos, ha 1.6Voltnál kevesebbet adok az NB-nek, akkor az lesz belőle, hogy hamarosan lefagy a Windows, csak úgy random. Így persze nem. Most feltettem a Maximus Extreme-re a legújabb, 1102-es biost, állítólag ez valamivel jobb tuningra, meglátjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 89,999-91,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest