- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- ASUS ROG Ally
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- SONY LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mrdevil
addikt
Sziasztok.
Most vettem egy E8400-as procit (VID:12250v).
Probálgatom huzni,egyenlöre ugy nézem 3960mhz-en stabil játék alatt.
Terhelve 80 fokra megy fel,biosban 1.4250v-ot adtam neki ez alatt ugy láttam nem volt stabil.Huzás nélkül gyári beállitásokkal terhelve 70fokos.Egy zalmann CNPS7000B-Cu-val hütöm.Huzva ez a höfok illetve fesz még belefér szerintetek?
Köszi.-{PoH}- Patriots of Hungary - Tatyla and Friends ( TaF ) Hardcore PS5 klán.
-
Davzone
senior tag
Bioszban 1.4 van beálitva,de terhelés nélkülé is csak 1.35 a fesz.
Használhatom igy ezt 24/7-ben?
Mert ugy tünt mintha alapon cpu limites lenne a GRID pl a 9800GTXel 64es vistán.
3.2Ghz-n ugyan ugy voltak lassulások.
Most itt tartok prime-al nézem most is megy miközbe irok csak 20perc ahogy szoktam látni már elgé elvileg.
KépMég annyi hogy az első mag mintha le lenne maradva a számolással mert a második mag kb 2vel előtte jár.
Lehet attól hogy közbe netezek?meg megy a winamp?[ Szerkesztve ]
Motorola Nexus 6 - Moto 360 - Asus Nexus 7(2013) - ChromeCast
-
B-L-A-C-K
titán
Na megjött a procim (Q9300-as) első benyomásom jó 3.75Ghz prime stabil tovább nem néztem meleg van ahoz, sajna el kell bucsóznom a kis E8500-ömtől...
-
lipi67
nagyúr
válasz Elite Master #17692 üzenetére
Szívesen!-nem is segítettem... De így sok minden lehet belőle.Az jó támpont,hogy a 4GHz-hez mennyi fesz kell majd neki..
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
old gray
addikt
válasz MaSzKa #17682 üzenetére
Menj biztosra: Z600! Nekem holnap hozza a futár. A Red Towerben a legolcsóbb ha a szállítási ktg.-et is hozzáadod (9400+1000Ft)
Passzívan fogom használni, levett oldallappal, házventik nélkül. Ha a max. elérhető tuningra lesz szükségem akkor meg kap egy ventit és megoldva a hűtés.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
west
őstag
válasz mert_csokis #17688 üzenetére
quiet boot on?
Billentyűzet magyarítás profi szinten. Igényeseknek! Személyesen, vagy postázva.Ritkán vagyok gépnél!!! Mindenkinek fogok válaszolni.Magyarosítás
-
fsb1000
nagyúr
válasz mert_csokis #17688 üzenetére
TAB?
-
mert_csokis
senior tag
Tegnap pakoltam össze a gépet,működik rendesen. Csak egy gond van vele
Nincs boot képernyő,ahol ugye kiírná az adatokat. Így tehát a bios-ba belépni is esélytelen,hiába nyomkodom a del-t mint a félőrült
Mi lehet a hiba? Az előző rendszer AMD procira alapult,szal mindenképp akarok egy komplett formázást és win install-t...Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
lipi67
nagyúr
válasz Elite Master #17685 üzenetére
Hm..nem kevés..de attól még lehet nagyon jó
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz MaSzKa #17680 üzenetére
Nincs mit!
Elite Master: 1,25?Nem 1,225?Alul nem lesz bajnok,de valószínü,hogy nem nagyon fog melegedni.4GHz 1,3V környékén.Szerintem Bios 1,425V még belefér simán.[ Szerkesztve ]
-
Elite Master
tag
Sziasztok! Most vettem egy E8400-as procit vid:1.25V (szerintem ez tuningra rossz nem?).
Mennyi a max fesz amit adhatok neki és nem károsodik???
-
Produkció
senior tag
munkahelyre kapok egy e8200-t 4giga 800as geil rammal, p5e-vm-hdmi alapban, kérdés gyári hűtővel mennyit mehet biztonságosan stabilan? nem akarok kísérletezni és resetelgetni....3ghz gondolom azért borítékolt....nem ide tartozó, 1 másik gépbe p4 3.2 van és főnök szeretné hogy tuningoljak rajta kicsit...sztem azon is gyári hűtő lehet, menne 4ghz-t? vagy csak pl 3.5-3.6?
Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P
-
Aryan
senior tag
válasz mert_csokis #17667 üzenetére
Csak levételkor kell elforgatni, csavard vissza a nyílnak ami rajta van a lábakon ellenkező irányba. Sréhen pattinsd fel az alaplapodra. Nekem már sikerült ilyen gyári hűtőt lezuznom, levált két láb a kerettől - "Egyszerűen csak nagyobb erővel nyomjam bele,hogy "átlyukassza" a lapot?
-
Aryan
senior tag
válasz tom_tol #17647 üzenetére
így nem ment sajnos, majd finomitok a beállitásodon. Elindul a gép,de a windows már nem jön be, csak szórja a dumpokat. Mondjuk lejjeb akaron vinni a cpu feszt,mert biosban 1,3v kap a prockó, mondjuk nagyot droppol az alaplapom az biztos. Te így használtad 8x500-an a procidat?
-
mert_csokis
senior tag
Üdv nektek!
Egy gyors kérdés...
Most pakolom össze a gépet egy E8500-ös procival. A gyári hűtőt használom hozzá. Namost a kérdésem az lenne,hogy mikor ráhelyezem a hűtőt a procira,és a fekete műanyag lábait rányomom a lapra,utána forgassam is el a lábakat?
Mert jelzi hogy 90 fokban elforgathatók
Vagy elforgatni csak a kivételkor kell? Egyszerűen csak nagyobb erővel nyomjam bele,hogy "átlyukassza" a lapot?Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
-
Aryan
senior tag
válasz csimav #17663 üzenetére
Az én procimnak is alapon most 45-44 fokosak a magjai. Engemet is idegesített,de már nem foglalkozok vele, marad a tapizós megoldása a hűtőnek.
De lehet,hogy nem fekszik fek rá teljesen neked a hűtő a procira vagy tettél rá 1kg szilikonpasztát , nézd meg előtte. Én 4x-szer pasztáztam újra,de nem segített semmit rajta.
-
Aryan
senior tag
válasz kulerr #17662 üzenetére
Lehet, hogy az övé is olyan mint az enyém, ennyire szar a szenzorja. Az én procim is tud érdekes dolgokat írni sőt már le is kapcsolta a gépet , elméletileg elérte 100°-kot,megnéztem a hűtőm heatpipejait és a cpu felületére illeszkedő réz talpat kézzel, biztos nem volt 100°.
-
kulerr
őstag
válasz csimav #17660 üzenetére
Azon egy picit soknak tűnik...vagy venti nélkül használod a hűtőt?
Egyébként a fokok beleférnek attól nem kell tartanod h baja lesz csak nem szokványos 3Ghz-en az ilyen meleg magok az S1283-mal főleg, habár nézd meg meg 3,6-on...lehet h nem emelkedik vagy csak 1-2 fokot akkor meg teljesen ok[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
csimav
őstag
Hali! 20 perc prime alatt E8400 alapon( 3ghz-n) jo a 60-58 fokos hőmérséklet HDT-S1283-mal?
Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
kulerr
őstag
-
TechPowerUp
csendes tag
Köszi, a gyors válaszokat meg próbálok akkor kihúzni belőle 4,2 ghz elsőnek!
De amúgy melyikre van több esély 450*9,5 vagy 530*8 ?Üdv: Tech Power
-
fsb1000
nagyúr
válasz Dubmaster #17656 üzenetére
Ezek prime stabil értékek vagy CPU-Z validok?
(azaz bekapcsolom és megnézem mennyit megy terhelés nélkül verzió)Ha prime, akkor veszek egy 8500-at, bár úgy tünt a német OC linkekről hogy az e8400-ak valamiért jobban hajthatók.
e8600-ról kevés adat van, ott semmit sem tudtam leszürni, de reménykedni lehet!e5200-ról még annyi eredméby sincs, bár érdekelne nagyon ez a proci.
Az elődje dualcore volt, az e2xxx sorozat. Most akkor az e5xxx C2D vagy 45mm-s dualcore? -
Dubmaster
aktív tag
válasz TechPowerUp #17654 üzenetére
Bár az már elég merész, max teszt erejéig adhatsz neki ennyit, de pl. az enyém, bár kifigtam egy tuningbarát e8500-at 1,375V bios-ból 4408MHz. 1,4-gyel minden bizonnyal elviszi a 4,5-et.
Ha átlagot nézünk, akkor is 4,3-4,4 körül kell mennie. Persze lap, meg miegymás függő is az ügy.
Nem hallgatok rádiót, ugyanazt a 300 számot, én láttam sírni a srácot, mikor a zenekar Hendrix-et játszott
-
fsb1000
nagyúr
válasz TechPowerUp #17654 üzenetére
A 4G valószinű. Vagy kicsivel több ha szerencséd van. (persze lapfüggő is)
Ott 4G környékén csak nagy fesz és hőmérséklet ugrásokkal lehet 100Mhz-ket nyerni. -
Aryan
senior tag
válasz TechPowerUp #17650 üzenetére
nézd meg ezt az oldalt szerintem elsőre: [Gorneck oldala], a ramoknak biztos kell majd 0,1v vagy 02v-ot adni plussban ha alapórajelen is hajtod hogy menjen együtt a 4db ram stabbillan.
-
TechPowerUp
csendes tag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem, vettem egy E8500 procit és szeretném felhúzni
4 ghz-re, ehhez egy P45T-DS3 és négy db Kingmax 1333 memcsi segít....
Mennyi az esélyem hogy kitudom húzzni belőle ezt a ghz-et ?
És mennyi feszen nincs bajuk mondjuk 24/7 járatva....Kösz!
Üdv: TechPower
-
tom_tol
addikt
-
Rusher
őstag
válasz fsb1000 #17643 üzenetére
Nagyjából erről van szó [link] itt egy leírás is....a lényeg a feszültségingadozás, feszültségkilengéseknek/tüskéknek a szabályozása gyakorlatilag a FSB-n.....tényleg sokat számít nagyobb stabilitást lehet elérni vele magasabb órajelen, de akár alacsonyabb órajelen is esetenként kevesebb vcore-al
[ Szerkesztve ]
-
-
Aryan
senior tag
válasz fsb1000 #17628 üzenetére
Ez egy jó kérdés. Nem volt meg stabillan az 500-as fsb még 6x500mhz-en sem. MCH kapott 1.3v-ot és mch reference-t levittem: 0,718-ra biosban. Elég alacsony ma még tesztelgetm majd, hogy felemelem, mert nem tudom milyen hatással van ez a dolgokra hogy ilyen alacsonyan használom. Bepróbálom állitani 63-67% közzé.
Alacsony reference értékeket állitok be a cpu-nál is akkor nagy baj fog történi? (lehet hogy ez egy nagy láma kérdés volt )
-
-
lipi67
nagyúr
Sok mindentől függ.Mekkora tuningot akarsz,azt mennyi fesszel éri el a procid,s az alatt mennyire melegedik,stb..Egy alacsonyabb (3,6GHz körüli)tuninghoz sztem elég egy átlagos TX2-es.
-
Rucov
csendes tag
Sziasztok!
Azt kérdezném, hogy egy E8500 proci tuningolásához milyen léghűtéses hűtőt ajánlotok.
Köszi előre is a válaszokat.
-
lipi67
nagyúr
Félreértettél!Pont arra mondtam,hogyZájec megunta a 8500-öt,Te szidod a p45-ös deszkádat..kidobáljátok,én meg jól összeszedem
MaSzKa: Szerintem nem.Nagyon nem.A multkori méréseket nem nézted,Neked csináltam.A böhöm Asus hűtőm se tudta lehűteni kikapcsolt ventik alatt,s 3 percig ment csak(84°)![itt][ Szerkesztve ]
-
MaSzKa
senior tag
szerintetke ha vennék 1 Cooler Master Hyper 212-öt és leszedném róla a ventit akkor elég lenne passzívbe az E8400-asra alapórajelen?
elvileg a Cooler Master Hyper Z600-as olyan 80fok körül tartaná passzívba az E6850-est
a gyártó ott 95W TDP-ig ajánlja passzívan -
Aryan
senior tag
válasz lipi67 #17625 üzenetére
Grat hozzá , most már én is szeretem a p45-et nem is kell p35. Milyeneket cuccokat szerzell?
Ja és megvan a 8x500 is végre mondjuk még "relatív" nagy feszzel 1.3v biosban és nem sokáig tesztelve, eddig 1 perc alatt lehalt az Orthos, azért nem Prime-olok ,mert már alapórajelen sem indul el, szétesett szerintem az 1 hetes windowsom az állandó újrainditgatások miatt.. [link] Hőmérsékletet nem kell figyelni,mert folyamatosan fogdostam a proci hűtőt és nem 80°.
-
lipi67
nagyúr
..."mi a baja?" az hogy ddr3-t akarok-Erre értettem én is!(ezért a ram volt a kérdés tárgya.Szóval egy nagyobb szorzón ketyegő 4hengeres,vagy 8600...
A 8500-ös is érdekelne csak el kéne adnom a 8400-est.
Ok ,menj pihizz,majd beszélünk!Joccakát!Aryan: Alakul!Lesz 8500-ös procim,p45-ös deszkám
KomOI!an:Majd kitapasztalod,beleszerelmesedsz..[ Szerkesztve ]
-
Aryan
senior tag
válasz lipi67 #17622 üzenetére
Már visszaszívtam amit eddig leírtam ide, nem is olyan rossz ez a p45-ös chipset. Rájöttem titkára miért nem ment az 500fsb még 6x500-on sem. Mch-t rosszul lőttem be . Én csak emeltem az Mch reference-t amikor csökkenteni kell. Egyébként az utolsó verziót választottam volna én is, nem vagyok én "hát dik má Lakatos Józsika" ,de az első sem lett volna rossz hogy ha ki lenne fizetve. Na lehet hogy még a végén összejön a 8x500-is.
-
Zájec
veterán
válasz lipi67 #17621 üzenetére
azthittem a proci jobban izgat.. mint a mezei kingmax-aim...
jah,eladó a jó kis deszka..."mi a baja?" az hogy ddr3-t akarok,,, és azt meg nem tudja,, de minden mást igen...erös egy deszka nagyon.. de mostmár nem biztos hogy akarok ddr3-t,, félig meggondoltam magam...szóval mégis marad..
most kitaláltam hogy eladó lesz a z E8500 procim...na, megyek aludni, reggel idulok németbe 1 hét szabi,rokonlátogatás..
ott is van net,, és ha az van ,, akkor van Prohardver! is.. .. -
lipi67
nagyúr
válasz diegho #17616 üzenetére
"legjobb szériás E8200"- Ez tetszett nagyon!
Mikor láthatjuk?
Aryan: Ó akkor sik választásod van! cserélünk+kp,nem is fizeted ki,hanem más lapot veszel,s végül..ujrazongorázod a tuningjjaidat..
Én.. a 3.mellett szavazok mint ember,mint gyarló ember meg az elsőre[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
Nagyon vicces..De tudod barátom mi izgat ebben?A ramjaid!Főleg h azt csiripelik,hogy eladó a deszka..mi a baja?Gondolom semmi,s akkor eladó lesz az a rampár is..?????Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Zájec
veterán
[ Szerkesztve ]
-
Aryan
senior tag
válasz lipi67 #17615 üzenetére
Még kis sem fizettem az alaplapot a melóhelyen, még adok neki egy kicsi esélyt. De idegesitő hogy megvan egy hete az új gépem és semmit nem csinálok vele csak felment rá a vista, feljövök ph-ra,biost piszkálom. Nem gondoltam volna hogy ennyire macera lesz ez a P45.
Az a baj hogy nem értem az összefüggéseket a feszek közt, akárhogy variálom sehogy sem jó, pedig elolvastam kroky3 írását, most már 8x500 be sem jön a windows, pedig régebbi beállitással bejött csak nem mentettem el .[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz diegho #17614 üzenetére
?????Ne csináld már!Miért nem fog menni?Bővebben?
MOD:Ja! a 8200-re céloztál?Vagy csak lusta?Én meg azt hittem,hogy örülszAryan: Cseréljünk!Ezzel a szart is kihajtod belőle,s adok még kp-t is rá..Jó lap az!!!
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz diegho #17602 üzenetére
Igen,ez igaz,erre utaltam(Te meg tapasztaltad is)Viszont ha 1x elkapod..sok örömöd lehet benne..-ha addig szét nem töröd.-kben olvastam a topikot,nem is rég,láttam kicsit padlón vagy.Majd alakul!!Örülj most ennek,s majd utána ostromold a 4GHz-et!
serito: Fura volt a kárdés,ill. nem igazán jól volt megfogalmazva,de nem hülyeség! Nálam 2 favorit van.A szeméttel tűzdelt Blade,és a Carlosa.Volt ezen már minden,több XP,x64-es ,Vista is ,de a Blade alatti tuning mindíg jobb valamivel.Utána meg a server 2003 jöttx64-es Xp,s most a vista ult..sp1 64bit is jól teljesített.Az eltérések 4-8 FSB-k voltak..Most megint lekerült a Vista,Blade és linux van ,minden ok.
[ Szerkesztve ]
-
serito
senior tag
-
Aryan
senior tag
ja,csak user hiba is közbe játszik, hogy egész hétvégén a gépet piszkáltam,de nem jött össze sehogy 8x500 . Nem jön össze a CPU VCORE és CPU TERMINATION belövése frankón.
diegho mi volt a hiba?
B-L-A-C-K Apogee GT ramok hogy bírják a tuningot? Ezek ugye Chaintech ramok?
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz serito #17603 üzenetére
Szűz XP SP2. Levelező, internet, MSN, indexelő, stb letiltva vagy uninstallva.
(Pcmark-hoz sajna kell 1-2 dolog, vagy nem kel PCmarkolni...)Alaplapon minden kikapcsolva, ami nem kell. Se lan, se audio....
Régebben egy PCI videokártyát használtam... (AGP és PCI-e helyett), hogy ne egye a tápot. ...de kidobtam, úgy tünt nem sok értelme van.
Végülis mindegy.. egy olcsó kisfogyasztású PCI-e is megfelel.Aztán volt egy időszak amikor PATA-val jobban lehetett tuningolni.
Most ugy tünik a SATA is OK.
Ezek amolyan kézretétel szerű dolgok,
A JóTáp + JóAlaplap +JóProci triót semmi sem pótolja.
(legfeljebb egy engedékeny begyes veres)[ Szerkesztve ]
-
serito
senior tag
Meglehet hülyeséget kérdeztem? Csak a tudatlanság.....
Mindegy.Tesztelgetek mivel még nem érkezett meg a hűtőm. Mínusztesztet csinálok abból nem lehet baj.
Ezt sikerült eddig: [link] -
evolva
csendes tag
Sziasztok!
Van 1 P5Q-E lapom E8400 procival és 4GB Gail 1066 DDR2. Nagyon sokat olvastam a fórumot és elkeztem tuningolni. idáig jutottam:
fsb: 480
NB: 1.22
SB: 1.3
Dram: 2.36
CPU: 1.2625
PCIE: 100
minden más Auto.
Szorzót visszavettem 7-re mert még csak gyári hűtőm van.
500-as fsb-n is elindul a gép, de prime nem stabil.
Az lenne a kérdésem hogy emelhetem-e még valamelyik feszt hogy stabilizáljam az fsbt 500on, vagy az már sok lenne?
Előre is köszi! -
serito
senior tag
Hali!
Tudnátok nekem egy kimondottan tuningra optimalizált windows XP-t ajánlani?
Amiből a felesleges dolgokat törölték, és csak a tuninghoz szükséges alkotóelemek vannak benne. Most sima XP-vel tesztelgetek némiképp megkurtítva. -
diegho
nagyúr
válasz lipi67 #17601 üzenetére
áá a P45höz nem kell türelem 2 napja szórakozok vele, de még a 3.4 se volt stabil az első nap, ma délután lett 3.4 stabil, de a 3.6 elérhetetlennek tűnt. Akkor jött egy ötlet, kipróbáltam és stabil lett a 3.6, na mondom szuper, mindezt ET6 progival lőttem Windows alatt be és hagytam, hogy a lap automatikusan állítsa a feszültségeket (ezt nagyon nem szabad csinálni, de muszáj volt kipróbálni) és stabil lett, ahogy manuálisan beállítottam a dolgokat amiket a lap állított be megint instabil lett. Na és most jöttem rá, hogy mi szivatott eddig, hogy rohadna meg az a P45ös... az. Még nem kiabálom el, 45 perc blend-et megvárom (20 percnél jár). De, hogy ennyit szórakozni ezzel, hihetetlen komolyan mondom... P35-ben a stabil 3.6 beállítása kevesebb, mint 10 másodperc volt.
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
Ez igaz,csak ahoz idő kell.Ez a p45..megvicceli hamar az embert..,próba,teszt,türelem..
B-L-A-C-K:Hát árba jó vagy,s ha nem rekordokat akarsz döngetni órajelbe(kicsi szorzó)..Most néztem,jó "kis"géped van,s lesz.. (bevallom,a ramról még nem is halottam.. )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - INTEL Core i7-9700 8mag 8szál max. 4.7GHz LGA1151v2 CPU processzor
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 8-Cores (96M Cache, up to 5.0GHz) Box Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest