- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HP notebook topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike88
senior tag
válasz
Lifeforce #1181 üzenetére
Ja, hát gondolom én, nem véletlen, hogy a wineshez nem adnak távot, nem biztos, hogy ennek az az oka, hogy spórolni akartak, lehet egyáltalán nem akartak foglalkozni azzal, hogy működjön windows-al.
Gondolom én nem windowst használsz rajta, de azért megkérdezem, még az eszközkezelő sem látja, mint ismeretlen eszköz vagy valami? Mindenesetre amit megspórolhatunk neked köszönhetően, abból bőven kijön egy usb-s légegér/távirányító, így aztán nem hinném, hogy ez akkora probléma, inkább elvi kérdés, hogy ha már van, jó lenne valahogy életre kelteni.tvamos! Nem értek a lovakhoz.... fogalmam sincs, hogy ezek a programok mennyire processzor és/vagy ram igényesek, ezt neked kéne tudni, ha használod. Esetleg tényleg, tedd azt, amit írtál. 2gb-ot hagyj bent a gépben, s teszteld, de ez így nem tud biztos képet adni arról, hogy elég-e hozzá a beelink vagy sem. Avagy esetleg keress youtube-on olyan videót, ahol windows-os tableten használják, bár erre valszeg kicsi az esély.
Más... begyűjtöttem "egy ilyen" Wintel miniPC-t, azaz CX-W8-at, kalandvágyból. Az is lehet, hogy köztünk van, aki eladta... Ha jól emlékszem volt itt olyan, akinek volt ideig-óráig. Gondolom én nem lövök túlzottan mellé, ha azt feltételezem, pláne a spanyol tesztje alapján, hogy hűtés nélkül ez is csak korlátozottan használható. Az a 83 fok 1080p mkv-nál nem túl biztató, ráadásul úgy, hogy az 1080p mkv még baromira tág fogalom. Ha kap egy normális hűtést, s "stabil" gépet tudok belőle faragni, akkor valszeg szüleimhez kerül. Ez azért annyira nem egyértelmű, mert javítsatok ki ha tévedek, akik itt hűtőbordát használnak, azok amellett kihasználják a fém házat is a pipo-nál, ez meg egy műanyag dobozban van.
-
Mike88
senior tag
Találtam egy hasznos képet a hőfokokról:
-
Mike88
senior tag
Attól függ mire használnád elsősorban. A 2GB miatt én annyira nem aggódnék, az asztali PC-mben is 4GB van, de nem érzek különbséget a 2 gép között, igaz mindkettőt csak netre, médiafogyasztásra használom.
Warter! Igen, ezt így abszolút életképesnek tartom, egyedül a wifi az, ami lutri az ilyen stickeknél, hogy milyen lehet a vétel, azt megjósolni sem lehet, érdemes kutakodni a témában, amennyiben a router nem lenne a közvetlen közelében, mert pl. android stickeknél ált. csapnivaló, de kitudja, max. használsz egy USB-WIFI-t vagy ha van annyi hely, belefúrsz egy SMA aljzatot s kivezeted az antennát.
-
Mike88
senior tag
Ennek az ára reálisan kb. 75 dollárnál kéne megálljon, már amennyiben feltételezzük azt, hogy Kínában nem a lychee fán terem a min. 4000mAh-s akku, a 8 colos 1280×800-as IPS kijelző, s az érintőpanel.
A mérete miatt valóban lehet vonzó, s amennyiben eleve bt-s bill+egeret használunk, s nem monitorra, hanem TV-re kötjük, akár még használható is lehet, plusz befektetés nélkül. Egyéb esetben a 2 USB csatlakozó miatt, amiből az egyik egy microUSB OTG, gyak. használhatatlan HUB nélkül, amiből biztos, hogy aktívat kell használni, hisz egér+billentyűzet+hangkártya+winyó s esetleg egy USB-LAN. Gyönyörűen néz ki, mikor ez összehoz egy olyan "kábel" rengeteget, amibe nyitott ablaknál félő, hogy belefészkel egy galamb. Szóval ennyi erővel tényleg egy tabletet is lehet használni erre a célra, s akkor az valóban mobilis, nem mint az Ainol vagy a VOYO amiben van akku, de minek, ha nincs megjelenítésért felelős eszköz.
Szóval ezt a 112 dolláros izét ha összehasonlítjuk a 119 dolláros Pipo-val, akkor plusz 7 dollárért van LAN csatlakozó, 4 USB csatlakozó 2 helyett, analóg hangkimenet, ha wifiről van szó, külső antenna, ha építesz akár pár 100 ft-ért egy hűtést, akkor van jól működő turbo.
A jelenlegi felhozatal közül az, ami bizonyos szempontok szerint akár többet érhet a Pipo-nál, úgy gondolom jelenleg a Minix, amiben van hűtőborda, tartozék a távirányító, s az Egreet i6 a VGA csatlakozó miatt, ha valakinek kellene, ill. ha jól látom 3A-s a táp, usb csatlakozóból viszont csak 3 van, s erről a boxról belső képet még nem találtam és mindkét boxban 3735 van.
Ha azt nézzük, hogy a minix (akik szeretnek normálisan, igényesebben összerakni miniPC-ket) hűtőbordát tett a 3735-re, akkor képzelem, hogy a VOYO mit csinálhat abban a szappantartóban ugyanúgy 0 hűtéssel, mint a Pipo. A VOYO-ban is csak egy ugyanolyan acél lemez fekszik a procin. -
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #1124 üzenetére
Én is ezt írtam az áremelés után nem sokkal. Gyak. 90 dollárért már megkapsz egy 1/16-osat, de ha tényleg ugyanazzal a kategóriával akarjuk összehasonlítani, akkor inkább a dual-os Chuwi. Ált. a kínai win tableteken eleve van HDMI, de ugyebár win-nál megoldható USB-n keresztül. Pipo is csak az opcionális magasabb órajel miatt több, amit sok esetben ki sem tudsz használni hűtés nélkül, plusz az, hogy 4 usb csatlakozó van, de hogy ezek, hogy vannak bekötve, azt sem tudom, lehet, hogy 1 van szétosztva, passz, majd egy okosabb megmondja. Én 100%, hogy nem lennék hajlandó egy tabletre rálógatni hubot, abba winyót, egér, bill, tv kártya, stb. Szal én ilyen kanóctengert biztos, hogy nem tűrnék el a TV alatt, (mert ha igen, akkor már rég úgy lenne, a Pipo-t meg sem vettem volna) de nem vagyunk egyformák, s láttam arra példát a win tabletes topicban, hogy van olyan, akit ez nem zavar. Azóta számolok ezzel is, mert előtte el sem tudtam volna képzelni.
Azt nem értem, hogy a kínaiak miért nem látnak ebben üzletet, dockolót készíteni a tablethez, amin lenne HDMI csatlakozó, 4 USB, hangszóró csatlakozó. Ontják magukból a hülyeséget, s a legolcsóbb tablethez is képesek saját tokot s egyéb kiegészítőket gyártani, de ez még tudtommal nem jutott eszébe egyiknek sem, pedig elég 1× legyártani úgy, hogy az később is kompatibilis legyen az adott márkához 7-10.1 colig, csak hát akkor nem venne senki sem windows-os miniPC-t. -
Mike88
senior tag
válasz
Laza... #1100 üzenetére
Azért mert akadozik vagy mert megáll bufferelni? Chrome-al nálam valóban akadozik a 4k, sőt az 1080p is, de IE-el folyamatos, csak meg-meg áll bufferelni, persze ez lehet, hogy a szolgáltatóm miatt van vagy mert nem elég gyors a netem stb. Ha megvárom míg betölt belőle valamennyit, akkor már nincs is gond, elég neki egy kis "előnyt" adni.
-
Mike88
senior tag
Csak ismételni tudom önmagamat. Böngéssz, mailezz, netezz, nézz filmet, s kérem a képernyőképeket!
Ezt a fórumot nem azért nyitottam, hogy bárkinek is az üzletét növeljem, avagy rontsam! Ennek a fórumnak nem volt köze, s soha nem is lesz köze egyetlen magyarországi forgalmazóhoz sem (még közvetve sem úgy, hogy csak pozitív hangozhat el a termékről)! S hogy az a helyzet áll fönn pillanatnyilag, hogy Magyarországon egy forgalmazónál kapható a kütyü, még nem jelenti azt, hogy valaki direkt módon annak az egy forgalmazónak akarja rontani az üzletét, azzal ha bármi rosszat mondd róla, legyen az akár igaz, akár nem, akár azt mondja, hogy ne vegye meg senki sem (csalódott vevő száját ez hagyja el először, privátban meg az, hogy ez egy rakat sz-r)! Árukereső oldalaknál is van lehetőség értékelni egy terméket, oda is mindenki azt ír, amit akar, írnak ennél 5× cifrábbat is! Fenyegetőzéseknek sehol nincs helye, pláne nem mások helyett, más nevében, úgy, hogy Őt erről meg sem kérdezték, hogy egyáltalán így gondolja-e, ez legalább akkora (ha nem nagyobb) rossz hír keltés, mint hamis állításokat írni egy boltról, egy termékről, egy személyről, bármiről. Nem akarom, hogy ebből a fórumból az legyen, hogy semmi rosszat nem lehet mondani egyetlen termékre sem, ha az igaztalan, akkor azt cáfolni, bizonyítékkal, s le is van zárva a történet, tehát onnantól kezdve sakk-matt, nincs miről beszélni.
Másrészt mint korábban már írtam interstate76-nak, itt írhatunk az ég egy adta világon bármit is, úgy is megveszik, úgy is belefutnak abba a hibába, amibe mi már belefutottunk, úgy is rákérdeznek arra, ami már legalább egyszer elhangzott. Teljesen felesleges bármelyik fórumot egy bővülő "tudástárként" felfogni! 10-ből 1 ember olvas vissza, az is csak keresővel, ami nem bír pontos lenni, pláne úgy, hogy legtöbbször meg sem tudjuk fogalmazni kulcsszavakkal, mire vagyunk kíváncsi. Ezzel pontosan tisztában van Ő is, ahogy Ő, én is ugyanúgy évek óta használunk miniPC-ket, s Ő sokkal inkább aktív s hasznos tagja ezeknek a fórumoknak.
Én komolyan várok tesztvideókat, azok akik állítják, hogy rendben van, mert nem tartom teljesen kizártnak azt, hogy csak nálam volt melegedési gond, lassulás ált. használattal, (erről abszolút meglehet győzni) de én már széjjel kaptam, s fél nap, mire visszaállítom, szóval tényleg IE vs. chrome Yt. - SD, HD. Film (vlc, mpc-hc, kodi) - sd, mkv720p,1080p, BD, tartós terhelés mert nem 10 percig nézünk filmet, nem 10 percig netezünk, s akkor ezzel le lesz írva a kütyü határai, hogy mire elég, s így az idetévedő leendő vásárló, akit ti annyira féltetek s aki biztos, hogy csak olvas bőszen, nem kérdez rá arra, ami már 100× le lett írva, látja majd, hogy mik a határok, hogy neki elégséges-e vagy sem. -
Mike88
senior tag
Pontosan tudom, hogy hűtőbordát használsz, szóval én ezt nem véletlenül kérdeztem. Zsolx állítására, miszerint: "plusz hűtés nélkül gyakorlatilag használhatatlan" azt mondtad, hogy nem igaz.
Ehhez képest jössz itt mérési adatokkal, hűtőbordát használva, én azt hittem, hogy egy ilyen állítás után jössz valami konkrétummal, hogy pl. "direkt most vettem le a hűtőbordát, s ezzel s ezzel terhelve is abszolúte használható a Pipo, úgyhogy miről beszélsz Zsolx?"
Az, hogy lassulások voltak nálam is normál használatnál, én legalább annyiszor írtam le, mint te azt, hogy 290Ft volt a hűtőbordád.
Szal elfogadom azt, hogy te itt gyak. mindenkivel ellentétben normál használat mellett úgy gondolod, hogy nem igényel plusz hűtést (pl. böngészés, filmnézés) s ha már böngésző, chrome, mert sehol sincs leírva, hogy arra alkalmatlan, még akkor is elfogadom, ha freaktab ezen része másról sem szól, mint hűtés mod-ról, de akkor látni szeretnék pár screenshot-ot hűtés nélkül (nem feltétlen tőled, elég attól, aki úgy szint egyetért veled) ugyanúgy killa sample egy bevásárlás erejéig, vagy elegendő nekem az is, hogy chrome, 720p teljes film elejétől a végéig. Zárójelben nálam elég volt a lassuláshoz annyi, hogy reggel 6-tól ment az utorrent, majd délután hazaérve megnyitottam a chrome-ot, sőt napközben nincs fűtés a házban, ezért vagyok annyira biztos magamban.
Szóval ha arra gondolsz, hogy használható a box office-ra, plusz hűtés nélkül, az igaz, de azért ne vicceljünk már! Senki sem kimondottan erre veszi, s ez elméleti síkon ugyanúgy egy általános célra szánt doboz (szal nem irodai), mint egy androidos kütyü, így végeredményben igaz az az állítás, hogy gyakorlatilag használhatatlan hűtés nélkül. Annyira sem használható, mint egy RK3066-al szerelt stick. -
Mike88
senior tag
Nem hogy ilyen csavar, sok esetben futószalag sincs.
Illetve van! "kínai futószalag", kézről-kézre.
Ilyet nem tom hogy bírtok feltételezni, ha látnátok milyen "csavarozógéppel" nyúlnak hozzá ilyen kicsi csavarokhoz, meg mekkora pákával a nyák-hoz...
Nézzetek már meg pár gyárlátogatást a youtube-on.
Akárhogy nézzük a dolgot, egyelőre megéri a 220volt-tól venni Pipo-t, a jelenlegi árazást figyelembe véve! Az más kérdés, hogy ez most mennyire fogja megérni a 220volt-nak, ha a garanciavesztéstől félve inkább visszakéri mindenki az árát, vagy eleve úgy indul a dolog, hogy a vásárló nem innen jutott el a 220v-ba, megvenni, s fogalma sincs arról, hogy gond van vele, s néz majd maga elé a váratlan lassulások miatt. A kínai garanciáról ne beszéljünk, maradjunk annyiban, hogy az nem létezik, kárpótlás van ha valami elromlik, webshop-tól függ ennek mértéke, de garancia nincs, legalábbis "civilnek" aki 1db-ot vásárolt... -
Mike88
senior tag
Nincs mit! Ez a fórumok lényege.
Azt még elfelejtettem hozzátenni, hogyha az androidból bármi is hiányozna elvileg, ugyan még itt tudtommal egyikünk sem próbálta az android x86-os verziója feltelepíthető, de még egyszerűbb az itt többször ajánlott amiduos ami emulálja az androidot, szintén még nem próbáltam, mert van egy 2. box, ami androidos, s az nekem bővenelégsok az androidból. -
Mike88
senior tag
Médialejátszásban az androidot meg is ugorja a tekintetben, hogy képes kadenciahelyes lejátszásra, fullHD filmekkel nem lesz problémád,BD25-ig teszteltem, addig gond nélkül lejátszotta a videókat. Ezt így többször is leírtuk, de tény, hogy elég sokat kell visszaolvasni, s aztán beszélünk itt összevissza mindenről, így figyelmeztetnélek arra is, hogy hűtéssel vannak gondok, (már ha elkerülte a figyelmed) valami hűtőbordát lehetséges, hogy rá kell applikálnod, de van itt is példa számos jó s olcsó megoldásra.
5.1-es hangot felfűzi HDMI-n, így azzal sem lehet problémád, ha arról valahogy letudod "gyűjteni".
Youtube fullHD-ról beszéltünk, nem írom le még egyszer, applikáció, IE használata vagy Chrome-ban megoldható tampermonkey kiegészítővel, hogy ha rákattintasz egy yt linkre, az az applikációban (Hyper-ben) nyíljon meg, én is így használom.
Úgy gondolom az itt összegyűlt elsöprő többség utorrentre (is) vette ezt a boxot. Mit akarsz tudni, megy meg jön minden...?DE nekem csak 30 megás netem van, azzal nincs gond, max. le, max. fel, stabil, szal ezzel sem volt még problémám...
Persze gondolom én a médialejátszásban a pipo az nem az androiddal vívna nálad párbajt, hanem a WD-vel, én azt nem ismerem, s nem ismerem a fogyasztási szokásaid sem, így erre nehéz válaszolni. Így viszont kérdés, hogy az androidot mire használod, mert itt nagy applikáció áradatra nem lehet számítani, a win store jóval szegényesebb.
tlac! Én azt hittem, hogy amit vlevi írt, az szarkazmus. Ha komoly, akkor ahogy írtad is, van, én is a hyper-t használom, s természetesen kodiban is van s működik is a kiegészítő.
-
Mike88
senior tag
Nem! FullHD youtube videókra, chrome-ban megnyitva, na arra alkalmatlan, de köze nincs ennek az egyéb fullHD filmek lejátszásához fileból! Sőt még magához a fullHD youtube videó lejátszáshoz sem, mert pl. kodin keresztül, applikáción keresztül, IE-ből a yt videók fullhd-ben is jól lejátszhatók. Egyszerűbb lett volna leírni azt, hogy csak a chrome-hoz van köze.
-
Mike88
senior tag
Nem is akartalak megfosztani titeket ettől...
Azt gondoltam, hogy akkor majd, ha kész, ha már nem szégyellem, én ilyen vagyok, nem osztok meg minden belebarmolást mindenki előtt, mert magamból indulok ki, mikor pl. freaktabon meglátom miket művelnek egyesek miniPC-kel, csak fogom a fejemet, s azt nem akarom, hogy más szörnyülködjön tetteim felett.
Elöljáróban annyit, hogy semmi extra. Belevágtam egy szerelőlapot annak érdekében, hogy megfelelő helyre tudjam felfúrni az anyákat, amik a nyákot fogják, hub belekerült tokkal együtt, mert azzal volt a legkönnyebb rögzíteni, Első 2 usb-t kivezettem a ház első USB csatlakozóira, simán rákötöttem egy-egy szerelt USB csatlakozót majd lezsugorcsöveztem, az egyik hátsóba van bedugva a HDD, a másikba a hub, s abba az USB-SATA átalakító meg a TV tuner, ill tervezek ebből még két hátsó USB kivezetést (amit szintén kukáztam), hogy hátulra legyen bedugva a billentyűzet, így elöl az egér mellett marad majd még 1 üres hely, esetleg pendrive-nak.aryes! Ennek nagyon egyszerű az oka. Volt otthon elfekvőben DVD-íróm, továbbá volt otthon elfekvőben USB-SATA átalakítóm, szal eddig még nem költöttem 1 fillért sem erre (kivéve a ház, az kemény 2500 Ft volt). Plusz egy "slim" külső dvd írót, ami valami házba még bele is van bújtatva nem túl könnyű esztétikusan belebarkácsolni egy 5.25-ös nyílásba, pláne rögzíteni. Minden meglévő volt eddig, az aktív HUB (szintén csak lekellet porolni), külső HDD-ről lerántottam a keretet, maradt csak az elektronika, hűtőborda volt még a padláson, TV-tuner szintén régebbről maradt. Nem szeretnék túl sok pénzt beleinvesztálni ebbe a történetbe, ez úgy gondolom mindenki számára érthető, hisz nem ér annyit az egész, hogy erre 10 ezreket költsek, ezért próbálok tápegységre is valami alternatív megoldást választani, mert az igazat megvallva a 10e-et is egy kicsit soknak tartom ahhoz, hogy 1 tápról menjen minden. Na nem azért, mert nem tudnék ennyit kiköhögni vagy mert irreálisnak tartom, hogy 10e-et elkérnek magyar honban egy LED szalag tápegységért, hanem mert nincs értelme ennyit rákölteni.
-
Mike88
senior tag
Szerintem meg a Z3735-nél kisebb rá az esély, de erről esetleg kukszi1 tud nyilatkozni.
---------------------
Így, hogy áttettem a kócerájt egy fekvő micro-atx házba, kapott egy magasabb hűtőbordát, s belezsúfoltam mindent, (Hub, 3.5" HDD, DVD-író, tv tuner) jelentősen jobb eredményeket értem el hőfokban is, 50 alatt van alaphelyzetben több órás üzemidő mellett is (torrent használatával) s ez még mindig egy kicsi 4×4-es hűtőborda, csak magasabb, mint ami a gyári dobozba belefért , ami emeli a hőfokot az chrome-ban videók lejátszása, ill. akár lokális lejátszás, akár hálózatról való lejátszás, ha HD, de ez utóbbi tényleg minimálisan s ami a lényeg, hogy abban a pillanatban, hogy befejeződött a folyamat, egyből drasztikusan hűl.
Egyedül a DVD-írónak nem tudtam még tápot adni, mivel ehhez vagy veszek majd egy 12V/2A-5V/2A-es tápot, vagy az egésznek kellene beépítenem 1 valamilyen passzív hűtéses paneltápot (a digi boxból kiszerelt nem jött be), csak a gond az, hogy egyelőre nem találtam megfelelőt, hisz 12V-2A kellene a DVD írónak, 2A a HDD-nek, s legalább 2.5A a pipo-nak, s egyből kellene 5V-2A a DVD-írónak, további 2A a Hub-nak.
Szal ha valaki erre tudna megoldást, azt előre is köszönöm. -
Mike88
senior tag
válasz
SUPREME7 #946 üzenetére
És? Égjen csak az arcuk! Nincs ezzel gond, hogy leírta, mielőtt még a céget megkérdezte volna, ez alap, hogy adjanak átalakítót, eleve nem is adhatnának hozzá másmilyen tápegységet, csak eu plug-ost, magyar boltban, Magyarországon, nincs átalakítózás, de ettől most tekintsünk el, mert átalakítóval is ugyanolyan jól használható! Érdekes módon geek az egész világot "teríti" mindig, kivétel nélkül, mindig tudja, hogy kinek milyen átalakítóra van szüksége, s azt mellékeli is ingyen (az árban valszeg benne van). OK, jöhet eztán Lifeforce, s mondhatja, hogy ezer bocsánat, küldünk neked átalakítót ingyen. S ellehet nézni ezt, így hogy nem vagyok érintett, számomra nem jelentené azt, hogy na tőlük sem veszek majd semmit sem, mert emberek vagyunk, mindenki hibázhat, de ha velem csinálják ugyanezt, akkor én is őrjöngenék, ennél cifrább is elhagyná a számat. 40e-ért most kapott valamit, amit nem tud használni... meglehet oldani a dolgot, de nyilvánvalóan nem fog most senki sem autóba pattanni, s leszaladni egy átalakítóval ovika-hoz! Nem? És persze nincs mindegyik sarki boltban átalakító. S innentől kezdve, meglehet cseszni azt, hogy küldenek egy átalakítót, mint írták ennek ára nem tétel, így aztán nem az a méreg, hogy "megloptak" ennyivel, hanem ez gyak. olyan érzés, mintha elvettek volna tőled valamit.
-
Mike88
senior tag
Ha "egyszerűbb" lejátszót is szeretnél telepíteni, akkor a media player classicot ajánlom (mpc-hc). Külön is letölthető, de én k-lite packal telepítettem (ami eleve tartalmazza az mpc-t) mivel így elérhető az, h a hdmi-n ott legyen az 5.1-es hang. 1080p felbontással nincs probléma (hálózatról), BD25-el sem, BD50-el még nem próbáltam. Ha sok filmet tárolsz nas-on, akkor nem árt kicsit jobban megismerned a kodi-t, igazából akkor van értelme, ha van egy állandó gyűjtemény, ami nem igazán cserélődik, max. bővül.
-
Mike88
senior tag
Már hogy, mire gondolsz? Hűtőbordaként használva? Mert arra a hűtőborda a legjobb, nem véletlenül olyan a kialakítása, amilyen. Alul tömör, majd azon lamellák állnak, hogy jól átjárhassa a levegő. Hőhídnak a dobozra viszont lehet hogy jó, ha arra gondoltál. Mint már írtam teljes mértékben ezzel a módszerrel van megoldva egy általam használt boxban is a hőhíd a prociról a dobozra.
-----------------------------
Véleményem szerint a felfordított házzal max. annyit lehet elérni, hogy alaposan felmelegítjük az amúgy is meleg NYÁK-ot, hisz a meleg levegő felfelé száll, így azt fogja majd érni elsőként a meleg levegő, oldalirányból biztos, hogy nem fog annyi hideg levegő beáramlani, hogy a meleg levegőt az kiszorítsa, de meglehet győzni, mert kettes voltam fizikából.
-
Mike88
senior tag
Valóban nem megy a link. Hát, ha csak analóg tudod megoldani az 5.1-et, akkor igen, de ha megy digitálisan is, az én esetemben a TV-men van optikai hang kimenet, ez van az 5.1-es erősítőre kötve, a Pipo HDMI-n kiküldi az 5.1-es hangot a TV-re, onnan meg optikán megy az erősítőre.
Laza szerintem az lehet benne a logika, hogy a legtöbb kamerában ma már van mikrofon, de ha mégis kell, akkor majd megoldják a felhasználók egy usb-s hangkártyával, egy stereo hangkártya szinte filléres tétel.-----------------------------------------------------------------------
Amúgy eddig gondolkodtam a nagyobb házban, de most már el is dőlt a dolog, hogy az lesz. Mivel nem küszködök helyhiánnyal, így egy nagyobb ház is elfér a TV alatt, mehet rá magasabb borda, de nem ez a fő oka. A TV tunert beépítem, továbbá beépül a 3.5" külső winchester is, s egy DVD író (mivel rájöttem a héten, hogy hiányzik, lehet, hogy 1 évben max. 2-3×, de hiányzik. Több külső eszközt viszont nem akarok, mert már így is kész galamb fészek van kábelekből). Paneltáppal akarom megoldani a tápellátást, első körben van otthon elfekvőben egy régi digis beltérim amin található többek között 2×12V; 3×5V; amperilag kell még kimérnem, hogy megfelelő lesz-e. Mert ezzel akár megtudom majd táplálni a boxot, a winyót, az aktív hubot, a dvd írót.
Aki max egy külső winyóval építené össze egy szellősebb házba, annak ajánlom figyelmébe azt, amivel most szembesültem, hogy elég sokan erre a célra régi set-top-box-ok, sőt akár videó magnók házát használják.
-
Mike88
senior tag
válasz
windlord #817 üzenetére
Szaki, aki ért hozzá, már hogy nem ötletet adni, hanem kivitelezni, az sztem előbb állna neki lyukakat marni magába a dobozba. Én úgy gondolom az, hogy kivágsz rá egy nagy lyukat, annál még az is esztétikusabb, ha szépen kivonalazva, egyenletesen pl. 6-os körüli lyukakat fúrsz rá, de elég p... anyagnak tűnik a doboz, megkockáztatom, hogy egy éles fúróval még ovális lyukakat is tudsz rá nyektetni. Csak vonal mellett kell haladni.
Nem megfelelő szerszámokkal is lehet alkotni, csak ahhoz kell még egy plusz is, azaz türelem.
-
Mike88
senior tag
válasz
ericssonfan2 #814 üzenetére
Biztos voltam benne, hogy zúg.
számomra nem is alternatíva.
windlord! Ha 70 fok alatt vagy, az nem para, Ilyen kis sz.r vencsó simán mehet a tápról, max azt cseréled egy nagyobbra, 4A pl. de elveszti a lényeget ez a box, ha valamit zörgetsz benne.
Én ezeket a hőfokokat egy ekkorka bordával értem el, amit itt többen ráakarnak applikálni azért az sokkal nagyobb. Jómagam másik házban gondolkodom, amiben magasabb borda lehet, de a fő cél inkább az, hogy több mindent beleépítsek, mert a hőfok nekem így elfogadható. -
-
Mike88
senior tag
Hogy... most... ez... mi ez? Hővezető ragasztóra, thermal padra gondolsz? S ez meghajtókban? Szétszedtem már párat, de eddig nem találkoztam vele, igaz nem nézelődtem órákig az alkatrészek felett... Meg az is lehet, hogy fogalmam sem volt mi az...
Hol található ez helyileg?
Az árnyékoló lemezt lazán lelehet pattintani, nem szükséges hozzá nagyobb erő kifejtése, a procin, gpu-n van hővezető ragasztó, annak érdekében, hogy a lemezre vezesse a hőt, aminek az ég egy adta világon nyúlf--nyi jelentősége sincs, egy ilyen vékony acél lemez nulla hőt nem tud elvonni.
Érdekes felvetés freaktab-on a termo elektromos hűtés használata, bár szinte nulla információm van a témában, mert eddig nem érdekelt, tudtam, hogy mini hűtőkben ezt alkalmazzák, de még a technológia lényegét sem ismertem, viszont teszt videók alapján elképesztően hatékony, s olcsó megoldás, csak fogalmam sincs a "fogyasztását" illetőleg, az ok, hogy gyenge áram, 3-12V, de hogy hány amperes táp kellene hozzá, arról nem találtam infót. -
Mike88
senior tag
válasz
LittleShark #769 üzenetére
No, ez korrekt, végre magyar tartalom, eddig én többek között az icefilms+opensub. kiegészítőket használtam ilyen célra, de mindig is hiányoltam azt, hogy legyen magyar szinkronos tartalom. Én is örülnék, ha megosztanád velünk.
-
-
Mike88
senior tag
No! Jó hír azoknak, akik elsősorban médialejátszónak szánják a Pipo X7-et. DVB-T tunert sikerült beüzemelni, egy legolcsóbb kínai RTL2832u tunerrel. HD adások is akadás mentesen mennek, hőmérséklet ügyileg sem kavar sok vizet.
[link]Ez alapján én úgy gondolom, nem lenne különösebb problémája egy DVB-S2 tunerrel sem, de egyelőre nincs rá keret, stickből eddig csak egyet, PCTV gyártmányt találtam, aminek az ára igen magas, így várok arra, hogy a kínaik lépjenek az ügyben vagy legalább más is beszálljon a bizniszbe s egy kicsit zuhanjon az ára, mert 20-30 ezret nem érdemes kiadni rá, úgy gondolom ma már senkinek sem, hisz ebben az árkategóriában már viszonylag komoly célhardvert is lehet kapni, viszont HD adás, s magyar csatornák széles választéka miatt (UPCD) számomra több értelme van a műholdas vételnek.
-
Mike88
senior tag
válasz
smithsys #752 üzenetére
Értem. Hát, én egyelőre nem mertem róla képet készíteni.
Hétvégén kitalálok valamit a rögzítésre, arra gondoltam, hogy egy rugóval rögzítem, ahogy régen volt megoldott a borda rögzítése a processzorokra. Szal egy vékony acél lemezt készülök a bordára veszíteni, ami a nyák széleibe kapaszkodik, persze nem akarom, hogy "bikából" veszítse, mert az rongálná a nyák-ot is, csak egy tartást akarok adni neki.
Egyébként ha fel is tornázom 70 fokra, ha abbahagyom a műveletet fokozatosan esik a hőmérséklet, ami számomra annyira nem volt egyértelmű, mert nem túl szellős a box, nem ártott volna felül is lyukakat tenni rá, de hogy én nem fogom rommá fúrkodni, az biztos, akkor inkább ha úgy találom kap egy másik házat, s ha eladó sorba kerül valamikor a jövőben, visszamegy az eredeti házba. -
Mike88
senior tag
válasz
smithsys #750 üzenetére
Freaktab-on láttam többektől, hogy a lemezre teszik a hűtést, de mivel csak a magyart beszélem, így te vagy az első, akitől megkérdezhetem, miért? A lemez lepattintható, visszatehető, s akkor közvetlen a procin ül a borda, én úgy gondolom, hogy ez mindenképpen hatékonyabb, mint egy köztes anyagként még az acél lemez vagy rosszul gondolom?
-
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #724 üzenetére
Úgy érzem, hogy neked a legnagyobb problémád az, hogy szakmailag nem tartja fönt senki sem a fórumot. Mi ugye már beszéltünk arról, hogy miért éri meg a Pipo az aktuális áron, s írtam is neked, hogy semmiképp sem éri meg ennyiért (számomra, véleményem szerint), így ebbe a vitába nem szállnék be, ami igazából nem is vita, mert egy -DE -DE miért? - Mert! kb. erről szól, leszámítva pár kommentelőt, aki hozott föl érveket mellette, az más kérdés, hogy annak 90%-át szintén ellátja egy jóval olcsóbb androidos cucc, így a 10% az, ami valóban érv mellette, no de az is már valami, s az is van, akinek nélkülözhetetlen.
Azért azt lássuk be, hogy az androidos fórumot, RK3188-al bezárólag leginkább Somatom tartja igazán életben szakmailag, nyilvánvalóan nem csak Ő, de Ő szánja rá a legtöbb idejét, itt nincs ilyen illető. S az is tény, hogy az androidos cuccokkal azért foglalkoznak ennyit, mert van hiba, hiba hátán is. Itt hibával a hűtést leszámítva nem találkozol, nem kell firmware-t cserélni, nem kérdés a root, nincs FC, nincs újraindulás, váratlan leállás, nincs táphiba, nincs flashelési hiba, nincs kernel csere, s még sorolhatnám, nincs mivel foglalkozni. Én is érzem, hogy döglődik ez a fórum, de leginkább azért, mert érdeklődő sincs, szal nem hinném, hogy aggódni kéne, hogy bárki is félre van informálva, itt vagyunk páran, újak nincsenek, mert ha lenne, kérdés is lenne. Most őszintén, tudod te is, 10-ből hány olvas vissza? 2??? Talán!
Androidos topicban folyamatos téma, hogy erre vagy arra elég lenne, kiszolgálná-e azt a feladatot amire szánnám stb? Vannak kérdések, vannak mindig új emberek, akik tele vannak kérdésekkel. Sokan belefutnak abba, hogy médialejátszónak veszik, de a szemük meg "túlzottan rendben" s észreveszik, hogy valami gáz van, szal szerintem ott sem hangzik el elégszer, hogy nem médialejátszó, pláne így, hogy a kínaik meg mindegyiket xbmc-vel reklámozzák. Az más kérdés, hogy magam is több éve androidot használok erre a feladatra.
Én egyetlen 1 valamiért vettem meg a pipo-t az meg a torrent, maradjunk annyiban, hogy sok torrent fut nálam egyszerre, megy egész nap, csak estére kapcsolom ki, s előtte egy normál PC-m volt, ami még mindig megvan, de azóta nem volt bekapcsolva, mióta a pipo megvan, TV-re van kötve, így monitor nem kellett, NAS-nak egy régi médialejátszót használok, torrentre alkalmatlan, de ezen kívül amire én használom, alkalmas, így olyan NAS-t nem akartam venni, ami torrentre is alkalmas, eleve NAS-t nem akartam venni soha, mert nekem a Venice V13 arra elég, hogy hálózaton megosszam a filmeket stb. Javarészt böngészésre használom a Pipo-t, s a már említett áron megérte erre a célra, sokat spórolok vele a fogyasztást illetőleg. Erre a feladatra nekem kényelmetlen volt az android, flash ugyan megoldható, de nem tökéletes, silverlight kivan csukva. No most ez nem egy erős érv mellette, félre ne értsd, ez egy speciális helyzet, amire nekem kellett, s nekem megfelel, s akik érveket tudtak felhozni mellette, azok is mind speciális helyzetek. Egyetlen nyomós érv ami sokakat érinthet, a kadencia helyes lejátszás, s ha már médialejátszó, lehetséges, hogy alkalmas DVB-T, DVB-C s esetleg DVB-S2 vételre (ami egy ált. androidos boxal nem annyira egyszerű történet, sokkal egyszerűbb ez esetben tunerrel szerelt androidos boxot venni, de annak szakmai elemzésébe ne menjünk bele, lényeg, hogy a kínai eszközöket nézve nem sok értelme van), DVB viewer-el, megoldható XBMC-ben a csatornák lejátszása, s akkor egyben egy set-top-box is, persze ennek is akkor van csak értelme, ha nem csak erre fogjuk be, mert amúgy a tuner s a box árából már készterméket is kapunk akár olcsóbban is, ami nem Sencsenben készült marék rizsért. Van otthon egy DVB-T/DVB-C USB-s tunerem, jelenleg 0 időm van, gyak. állandóan melózom, hazaértem akkor meg már max. pötyögni van erőm, de ha lesz időm most hétvégén, akkor próbálkozom vele, mit kezd a HD adással... -
Mike88
senior tag
No, mivel magyar boltban nem találtam megfelelő vastagságú hővezető ragasztót, (az tény, mondjuk, hogy nem is kerestem túl szorgalmasan), külföldről nem akartam rendelni, mert türelmetlen vagyok ez esetben, hisz míg nem jöttem rá, hogy 80 fokon fűt, addig nem is tudott érdekelni, viszont azután, hogy tudtam, baromira bosszantott, szal a padláson kerestem egy régi proci hűtőbordát, méretre vágtam, leszedtem ezt a lemezt, ami a procin meg a gpu-n ült, a hővezető ragasztót meghagytam, nem cseréltem le pasztára, (fogalmam sincs... hatékonyabb a paszta?) ráapplikáltam, jelenleg kipróbálás gyanánt oly módon, amit inkább nem osztanék meg veletek, rá van drótozva (szigetelést nyilván a dróton hagytam, mielőtt még bárki pánikolna).
Alaphelyzetben 45 fok körül van most a proci (indulásnál ezelőtt, nálam már 50 fok fölött volt), chrome - youtube - 720p, 55-60 fok körül (80 helyett). Ki a franc gondolta, hogy ez a baj, mikor a tabletem vígan játssza chrome-al a 720p-s videókat yt-ról, s a vásárlás utáni hetekben azért teszteltem, 50-55 fok körül mozgott a hőmérséklet. Úgyhogy azon túl, hogy trehány módon ráhánytak egy acél lemezt a procira azt' csókolom, itt ettől függetlenül sem lehet minden rendben... (?) -
Mike88
senior tag
A távtartót azt szétvágom ott, ahol kell, max. 3 csavar tartja csak a NYÁK-ot vagy ragasztom megfelelő helyre a távtartó azon részét, szal ez elméletben nem gond, majd szétszedem, s hogy kiderüljön gyakorlatban is menne-e. Én nem ismerem ennek a hővezető ragasztónak a működését, azért kérdeztem, az esetleg működik, hogy akár több 5mm-es darabot egymásra pakolnék? Azt tudom, hogy az amiko boxomban is legalább másfél centis a hővezető ragasztó, szintén fém doboz s baromira jól teszi a dolgát.
-
Mike88
senior tag
No ezért a linkért ezer köszönet, no meg legyesnek is. Valszeg akkor ez okozza nálam a YT videók akadozását, nálam alaphelyzetben 70-80 fokon fűt ez a szerencsétlen. Én is nekiállok barkácsolni. Azt értem, hogy a thermál padnak s az alsó váznak köszönhetően nagyobb a hőleadó felület, ugyanakkor ez mégis a ház kisebbik fém alkatrészére van leadva, azaz az aljára s pláne az aljára, ami kb. fél centis szivacs bakokon áll, alatta meg az a felület, amin elhelyezzük, így a meleg levegő elég nehezen tud alóla kiáramlani. Hozzáértőbbektől kérdezném, hogy szerintetek mi a szerencsésebb, ha ilyen thermal pad-al átvezetjük a hőt a doboz tetejére, vagy hűtőbordákat használunk? Az úgy gondolom mindenképp szerencsésebb ha a tetejére vezetjük a hőt, annál mint hogy az aljára, egyrészt az előbb leírt okból kifolyólag, másrészt nagyobb felület, s valamivel vastagabbnak is tűnik az anyag.
-
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #535 üzenetére
T-R42-vel is gondom volt a kamerával. No persze érzékelte, működött a kamera s a mikrofon is, viszont a túloldalon elképesztően szaggatott a kép, sokszor állókép volt, hanghívásra viszont lehetett használni, de arra már az mk808-at is lehetett használni. Ugyanígy, ugyanez a helyzet a videóhívással a legtöbb "olcsó" kínai tabletnél is, hiába épül RK3188-ra vagy Exynos4412-re...
----------------------------------------------
Ez az állítási lehetőség, a biosban, hogy mennyi ramot zabálhat a videokártya (ha jól emlékszem ezt írtátok, hogy erre való), ez nem tudom milyen helyzetben bír szempont lenni, mert most, hogy visszaállítottam 32mb-ra, a FullHD videók ugyanúgy mennek akadás nélkül NAS-ról, ellenben eddig nagyobb belassulás nem történt. Gondolom én, ezek szerint játéknál van jelentősége? -
Mike88
senior tag
Nálam működött, de kb. 1 hét is eltelt, mire volt hozzárendelve információ, singapost-nál már ált. 2-3. napon írta, h a TN regisztrálva van. Ez van, az az időszak megszűnt.
Zoltan6, egyik webshop szokásait sem szerencsés tárgyalni publikusan!
Kíváncsi vagyok majd a véleményedre a boxal kapcsolatban. Ha nálad nem az az első, hogy legyalulod róla a windowst, akkor elsősorban nem az 1. nap utáni véleményedre leszek majd kíváncsi. Nálam néha elképesztő lassulások vannak, ami még mindig nem tudom miért van, még mindig nem fér a fejembe az, hogy miért tud ennyire borzasztóan belassulni a böngészés Chrome-al, mikor a tabletemen nem lassul be soha, (FF-al ugyanez a helyzet, s ha egyszer elérem ezt az állapotot, utána már hiába próbálkozom IE-el, újraindítás oldja csak meg) az más kérdés, hogy tableten a YT-al sincsenek gondok, az még a kisebbik bajom, mert áthidaltam ezt a dolgot tampermonkey-val. -
Mike88
senior tag
válasz
Lifeforce #478 üzenetére
Milyen új törvény? Erről lemaradtam...
tjb007... igaz... jó csak magyar aggyal gondolkodtam. Mindenesetre a Pipo 120 dolláros ára baromira sok, ahhoz képest, hogy egy CHUWI VI8 tablet 115 dollár avagy Teclast X80H 125 dollár. Kinek éri ez így meg? Ki az, aki ennyiért megveszi? Na persze nem lógatnék ki madzagot egy tabletből, szal számomra ez nem megoldás, de sokaknak megfelel. -
Mike88
senior tag
Én úgy tudtam, hogy a bing nem teljesen ingyenes a gyártóknak 8 col alatt sem... avagy félreértették a kínaiak, mint Győzike az adózást? Ha én értettem valamit félre s ingyenes, akkor meg gondolom én azon görcsölnek, hogy asztali gépnek van szánva, hisz nincs benne kijelző, talán? De ha 25dodónál olcsóbban összetudnak a kínaiak a sufniban kukázni pár ergya, öreg, pici kijelzőt, építsék bele, s a microsoft benyalhat... Avagy ezzel kiprovokálják azt, hogy a hdmi-vel szerelt tableteik után is fizethetnek. De kit érdekel a windows with bing... árulják bingel 25 dollárral drágábban s árulják "csupaszon" is, majd eldől, hogy szükség van-e rá... 25 dollár amúgy még mindig baromira korrekt ár jogtiszta windows-ért.
-
Mike88
senior tag
Mármint mi igaz? Hogy próbaverzió kerül rá, nem bing? Az igaz... Hogy nincs hozzá helyreállító lemez? A pro próbaverzióhoz ugyan minek? Megkapod, mented a drivereket pl. double driverrel, aztán ennyi, én nem vagyok túl hozzáértő, tényleg csak alap felhasználónak tartom magam, de ennyire ne legyen már tehetetlen a cikk írója. Két verzió van belőle tudtommal, egyiken pro próbaverzió, másikon bing, az a drágább, de van itt t01 tulaj, az majd pontosan elmondja. Tudtommal van elérhető "firmware" hozzá, úgy, ahogy pl. a Pipo-hoz is, meg a legtöbb kínai tablethez. Ezt gyak. rárakod egy pendrive-ra, bebootolsz róla, paranccsorban elmolyol egy kicsit, megvárod, s kész is a telepítés.
S milyen biztonsági frissítést veszítesz el, ha illegális windowst használsz? Mikor volt ez utoljára így, XP-nél? Azt sem tudja hogy kell csinálni, de azt állítani merészeli, hogy nem frissíthető egy kalóz windows... Nem tom kitől vette a sticket, de jó néhány helyen láttam, hogy próbaverzióval árulják! Szal az, hogy ebay-en esetleg nem tüntette fel ez az eladó s így átverték, az az Ő baja...
-
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #404 üzenetére
Aha, értelek mindkettőtöket. Te úgy számolsz, hogy noti vagy egy box+monitor, hisz a notiban eleve van monitor, de ugyanakkor az is tény, hogy bizony előfordul, hogy már meglévő monitorhoz, TV-hez vesznek egy ilyen dobozt, én is így vagyok vele s úgy gondolom baromira sokan így vannak/lennének vele, hogy nem 0-ról indul a történet, szóval az a része is érthető, hogy nem feltétlenül kell a monitort költségként beleszámolni a végösszegbe.
Tudod, hogy régebben én is használtam androidos stickeket, boxot, (UG802, 007, MK808, T-R42), aztán az utolsót váltotta egy Amiko A3, s nálam még e mellé jött most be a Pipo. Szóval nálam elfér egy androidos doboz egy windows-os doboz mellett, az A3 azért jött, mert beleuntam az instabilitásba, s mert megtetszett a spark2 felület, s amúgy is cseréltem volna a műholdas beltérit. Nekem semmi másért nem kellett a Pipo, mint a win miatt, ehhez szoktam, ezt szeretem, nyűgjeivel együtt is (tudom, hogy sokan linux pártiak, én ahhoz sem tudok hozzászokni, hülye vagyok hozzá, idegesít, hogy nem megy minden pár kattintással), androidnál utáltam az ablakok hiányát, hogy minden teljes képernyős, nekem nem volt kényelmes, még teljesen alap dolgokban sem, mint böngészés, torrent stb, csak s kizárólag XBMC-re használtam... kadencia helyes lejátszás hiányához még úgy ahogy hozzászoktam, engem nem különösebben tud kiborítani, de azért nem vagyok vak, látom, hogy jócskán van különbség. -
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #364 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy abszolúte nem ér meg ennyit, legalábbis biztos, hogy nem adnék érte ennyit. A pipo-t 90 dollárért vettem, az még a belefér kategória. Persze ez még december végén volt, s kedvezményes áron is még további kedvezményt érvényesítettem.
-
Mike88
senior tag
Ezt nem tartom valószínűnek, hisz mint minden készülék, ha feltöltött az akku, leállítja a töltést, aztán ha merül, elér X%-ot, ismét beindítja a töltést. Azt sem tartom kizártnak, hogy megy akku nélkül is, szal letudod kötni, de miért olyan kiemelkedő számodra ez a Voyo? Vegyél pl. Pipo-t. 0-24-re kell, szal gondolom torrent, arra meg teljesen jó.
-
-
Mike88
senior tag
Jaja. Tabletnek én is a tabletet ajánlom.
Számomra a LAN csatlakozási lehetőség baromira hiányzik erről a voyo-ról, pláne így, hogy még egy külső wifi antenna sincs rajta, nehogy már úgy kezdődjön a történet, hogy usb-s eszköz kell a lan csatlakozáshoz. Aztán most meg ez a belső kép, hogy igazából egy átbuherált tablet (mondjuk így érthető, hogy miért nincs lan)... Az akku láthatólag vaskos, mégis csak 3 órát bíra legbénább kínai win tablet is bír 5 órát. Én nem akarok borúlátó lenni, de én úgy gondolom ezek egy az egyben félredobott alkatrészek.
Szóval várom az első boxot, amivel elégedett lehetek...Pipo korrekt dobozba került, csak nem ártott volna kihasználni, hogy fém, s átvezetni rá a hőt, s nem ártana, ha nem "győzné le" az 1/16-os kínai Kingsing tabletem, többet vártam a plusz 1GB ramtól, mert baromira győzködtek az okosok a tabletes topicban, hogy az bizony kell, s pfőőő, 1/16-al nem is létezhetne windows 7/8 de ezzel az erővel nyugodtan ráköthettem volna a Kingsinget is a TV-re...
-
Mike88
senior tag
No, én az a típus vagyok, aki jobban tud gondolkodni, ha valakivel közben megbeszéli, szóval köszi...
Sikerült megoldani, hogy a chrome a hyper-el nyissa meg a YT linkeket.
Kell hozzá a tampermonkey kiegészítő, majd ha ez települt, akkor kikerül az ikonja a chrome-ban a beállítások gomb mellé. Erre katt, aztán dashboard, majd a jobb oldali füleknél mindjárt az első ikonra katt (+), utána a szövegdobozból kitörölni mindent, s ezt bemásolni:// ==UserScript==
// @name Open YouTube in Hyper
// @namespace http://hyper-app.com/
// @version 0.1
// @description Opens YouTube Links in Hyper by default.
// @match https://www.youtube.com/watch*
// @copyright 2014+, CensoredUser
// ==/UserScript==
open(window.location.href.replace(/https/, "hyper")).close();
window.history.back();Ezután elmenteni, újraindítani a chrome-ot, s egy yt linkre rákattintani, ekkor már a hyper-el akarja megnyitni, de kér rá engedélyt, megadjuk, s azt is, hogy mindig tegyen így, s kész is...
-
Mike88
senior tag
-
Mike88
senior tag
-
Mike88
senior tag
Köszi! De ez sem használ.
itt nem azzal van a probléma szerintem, hogy a proci le van terhelve, legalábbis a Pipo-nál nem, avagy az enyémnél nem... vagy hibásat kaptam, vagy ilyen s a jelenlegi (külföldi) tulajok elsősorban nem PC kiváltására vették, s ezért nincs rá panasz. Pl. ha 4×-5× próbálkozom youtube-al, mint ahogy most is, hisz végigpróbálgattam ennek a plugin-nek a beállításait, akkor olyan szinten belassul az egész kütyü, hogy örülök, hogy eljutok az újraindításig. Viszont a proci ekkor sem pörög közel sem 100-on, a RAM sincs feltelve. Azóta próbáltam már FF-ot, azzal is ugyanez a helyzet, IE-vel továbbra sincs gond, ha nem fut semmi a háttérben, ha igen, pl. torrent, elég a feltöltés is, már gond van. Tegnap torrent letöltés közben már egy 720p-s mkv sorozatot sem tudtam akadás mentesen lejátszani (local), MPC-HC, VLC, MP mindegyik küszködött.
-
Mike88
senior tag
Igen, ettől tartotottam... Nem írja ki, ezt csak a secure boot beállításánál írja, ugye a biosban a legtöbb funkciónál kapunk jobb oldalt magyarázatot, h mire jó, no ott írja azt, amit idéztél tőlem. Mind1, azért köszönöm a segítséget.
Lifeforce, amit írtál, azt nem vettem észre... -
Mike88
senior tag
Értem, csak ezt a csm-et nem találom a bios-ban. Nem teljesen tiszta nekem ez az UEFI, MBR, GPT, kb. 2 hónapja tudom, hogy egyáltalán létezik ilyesmi, eddig nem érdekelt, nem érintett. Egy viszonylag régi alaplapot használtam eddig, 320GB-os winyóval, ilyesmire nem volt szükségem, így ott nem voltak ilyen kérdések, vagy lemezről telepítettem vagy usb-ről, egyszerűen a windows alkalmazásával csináltam telepítőt, ezzel meg 100 kört kell futni, mire összejön valami (ha összejön). MBR - UEFI módban csináltam már win7 telepítőt, de mint írtam, az nem bootolt be, valszeg amiatt, amit te is írtál, csak ezt az állítási lehetőséget nem találom. Leginkább azt nem értem ha csinálok egy 32bites pro win8.1 telepítőt pl. rufus-al GPT - UEFI beállításokkal, akkor az miért bootol be, s ugyanezzel a beállítással miért nem a win7, hisz máshol olvastam így, ebben a formában a win8.1 telepítőnek sem szabadna bebootolnia.
-
Mike88
senior tag
válasz
SUPREME7 #281 üzenetére
Ezt én értem, s tudom is, azt nem értem, hogy a tabletem, ami a proci kivételével (abban 35F van) teljesen megegyezik a Pipoval ill. a meegopad, miért teljesít jól chrome-al is, s a Pipo, meg a Wintel miért nem?
Gondoltam már arra is, hogy a Pipo-n is leveszem a felbontást 1280-ra, hátha azért, de nem. Mind1, ez sztem csak az én tikkem, hogy muszáj mennie a chrome-nak, majd megoldom előbb-utóbb, ha meg nem sikerül, akkor bár ódzkodom a sticktől (majd beleapplikálom valami dobozba), veszek egy meegopad-ot, s ezt meg eladom.
-
Mike88
senior tag
Jól van, de ezek után leadni látatlanban több db-os rendelést... Én sem tenném meg.
Ennek úgy is eladás lesz a vége...
Meegoval írta kukszi, hogy nincs gond, szóval ezen a kommenten sem lepődtem meg. Lifeforce meg írta, hogy van valami gond a boxal, lehet épp ez a gond. Bár kétlem, hogy chrome-al próbálkoznának a kínaiak, hisz az összes bemutató videó is arról szól, hogy a sz.r metro felületen hadonásznak az egérrel. -
Mike88
senior tag
Köszi! Ezzel már próbálkoztam, nem jött be.
Lifeforce, persze, kipróbálom, csak előtte jussak el odáig, hogy fent van a win 7, s kiderüljön, hogy hoz-e javulást. Mire vagy kíváncsi (ezek után), hogy telepíthető-e egyáltalán?
Hogy érted, hogy "win8 alatt"? Nem is win8 alatt próbálkozom, win8 alatt, max. win8-at tudok frissíteni.
Elképesztő amúgy, most, hogy közben megy a letöltés chrome-ban, még írás közben is "akadozik" a chrome, nem kis lag van. Kurv.ra nem értem ezt az egészet... A tabletemen ilyen sosincs, pedig az is csak egy olcsó kínai (100 dodó). -
Mike88
senior tag
-
Mike88
senior tag
Rufus-al csináltam egy bootolható telepítőt (win7), tudtok nekem tippet adni, hogy miért nem akar a pendrive-ról bebootolni? Win8-al simán bebootol, ugyanazokkal a beállításokkal (GPT - UEFI).
Felraktam egy win 8.1 pro-t próbaképpen, az sem hozott javulást a chrome-al kapcsolatban, s kíváncsiságból visszatettem geek blogjában megosztott 8.1 bing-et, hogy megtudjam, visszanyerhető-e a licenc. Nos telepítés után egyből egy regisztrált win 8.1-et kaptam, szal valszeg a bios is tárolja a kulcsot, úgyhogy tényleg nyugodtan mindenki kísérletezgethet.
Telepítés le van írva egy text file-ban a rar-ban, de tyúklábakkal. A lényeg, hogy egy NTFS-re formázott pendrive-ra rámásolunk mindent, a címkének WINPE-nek kell lennie, s bebootolni róla (indításkor F7), aztán a többit elvégzi magától. 3 óra volt, mire letudtam tölteni, a rar-ban is rar van (darabolt file), szal majd ha lesz itt tulaj rajtam kívül, akkor 1 rar-ban, feltöltöm google drive-ra. -
Mike88
senior tag
válasz
LittleShark #249 üzenetére
Valóban! 32MB-ra volt állítva.
-
Mike88
senior tag
Ja, hétvégén próbálkozom majd op.rendszer cserével, szóval a win10 bennem is felmerült már, de nagyon sokaktól olvastam, hogy még távolról sem "tökéletes". Mondjuk a win7-et is már a teszt időszakban használtam, s már akkor sem volt gondom vele, ez azért is lehet, mert nem túl széleskörűen használom a PC-t. 1.7 GB a tényleges ram a T01-ben? :S A pipo-ban legalább jobban közelít a 2-höz (1.9GB), avagy az eszközkezelőt még ilyen szinten sem kell komolyan venni?
Ha már itt tartunk, geek blogjáról is letölthető az X7-re "firmware", szóval a baido-val sem kell már bajlódni.
Egy angolul tudó s ilyesmire ráérő feltehetné nekik a kérdést, hogy OK, hogy ezzel a bing visszavarázsolható, de a licenc kulcsot azt mégis hol lehet megtalálni... -
Mike88
senior tag
Hát, hogy user error vagy sem, arról majd akkor lesz infó, ha valamelyikőtök kipróbálja, angolul nem tudok, így velük nem tudok társalogni. De, majd csak lesz valamelyikőtöknél 1 Pipo X7.
Próbálkoztam már mindennel...Azért nem vagyok egy napi 5 órában yt néző, szóval valahogy majd megbarátkozom a dologgal, csak idegesítő...
pdan2! Ezer köszönet!
-
Mike88
senior tag
Hát, ez vitathatatlan, hogy jobb, csak ahogy írtad is, drágább, szal nem lehet egy kalap alá venni, összehasonlítani. Viszont az, hogy sírok a YT miatt ami tényleg csak chrome alatt nem működik megfelelően, az egy dolog... ill. az csak 1 dolog! Más problémám amúgy nincs vele. Torrentre tökéletes, film lejátszásnál sincs ezidáig hiba... Lassulás nincs, minden azonnal történik, szal olyan nagy problémába eddig nem ütköztem, az az én bajom, hogy ragaszkodom a chrome-hoz, nem mindenkinek a kedvence.
A kérdés, amit feltettél, az egy jó kérdés, én is ezen kattogok egy ideje. DE itt valami szoftveres gond van, csak nem értek hozzá... -
Mike88
senior tag
válasz
Lifeforce #199 üzenetére
Esetleg nem tudna infót szerezni arról, hogy mi ez a hiba? Vagy megvárom míg szembesülök vele, az is egyfajta válasz...
supreme7!
Köszi, hogy ránéztél te is, egyre érdekesebb a dolog... (tablettel nálam sincs gond, de azon pro van, nem ez a binges biszb.sz). Szívesen rápakolnék egy msdn win 8.1-et vagy egy win7-et, hogy azzal javul-e a helyzet, csak benne van a pakliban, hogy nem, s a Pipohoz egyrészt nincs kiadott bing telepítő (mert hogy tudtommal binges windows telepítőt nem lehet letölteni sehonnan sem, max. olyat, ami eredetileg (ezidáig) tablethez van, abban meg integrálva vannak a driverek), másrészt meg simán lehet, hogy hiába olvasom ki a licenc kulcsot, úgy, ahogy a tabletemnél, ez esetben sem megyek vele semmire...
Ez persze csak azért probléma, mert ha nem javul a helyzet, akkor nagyon nem mindegy, hogy mivel tudom eladni, egy aktiválatlan windows-al vagy egy aktivált win8.1-el. Szal gyak. nem sok választásom van. Azt kell eldöntenem, hogy eladom vagy megtartom így, ahogy van, s átadom szüleimnek, nekik ganz egal, hogy milyen a böngésző.
Nem tom mitől gagyibb a pipo, majd kiderül, tény, hogy alu házban van, sokkal szellősebb, mint ennek a wintelnek a háza, ami ráadásul műanyag, de az aluház meg akkor érne valamit, ha a hő rá lenne vezetve egy híddal, de itt a híd max. a levegő. Pl. az Amiko A3 szintén aluházban van, de ott rá van vezetve a hő, azt is kínaiak csinálták, csak azoknak volt idejük gondolkodni.LittleShark!
Hogy kapcsoljam ki? Erre a módszerre gondoltál: [link]
Mert a pluginek között én még ehhez hasonlót sem találok, csak az Adobe Flash van, az engedélyezve is van, de mielőtt telepítettem, akkor is megjelentek a flash tartalmak, s előtte-utána is akadozott a YT. -
Mike88
senior tag
Nincs gond a RAM-al, 5-6 nyitva tartott lapnál is csak 65% foglalt... Vmi más hiba lesz ez, mert a tabletben meg csak 1GB ram van, s ott nincs gond a YT videókkal chrome böngészővel.
Chrome-hoz szoktam, itt vannak mentve a jelszavaim, a könyvjelzők, előzmények. Nem akarnék böngészőt váltani. -
Mike88
senior tag
Lejátszással eddig nem volt gond. Ma tesztelem majd kicsit jobban. Ami nálam hatalmas probléma, hogy chrome-al akadoznak a youtube videók, teljesen mind1, hogy milyen felbontásra állítom, lassú a videó betöltés, de ha megvárom a betöltést (utoljára ilyet akkor csináltam, amikor 1 megás netem volt), akkor is akadozik a kép, a hang. IE-vel minden OK, de nem fogok IE-t használni (sem applikációt), az egészen biztos! Szal ha nem találok rá megoldást, tőlem előbb vehettek Pipo X7-et, mint a 220volt-tól!
Át kell néznem, hogy van-e bármi olyan illesztőprogram, amit nem tölt le a windows, s nem is található meg oly könnyen, ha nincs, akkor próbálkozok majd egy pro verzióval, esetleg win7-el, mert ez így vállalhatatlan. (A linux-al hagyjatok!)
Ránézek a tablet hogy boldogul chrome alatt a youtube videókkal, kukszi1, ha kérhetlek a T01-el ránéznél te is, hogy minden ok a lejátszással?hunaqua! Nincs magyar tartalom XBMC-n! Senki sem fejleszt ilyesmit, nem tudom miért. Nincs. Max. XBMC-n youtube kiegészítő, "teljes film" a kereső mezőbe.
-
Mike88
senior tag
Én feliratról beszéltem! Ha te is így értetted, akkor telepíts egy olyan kiegészítőt, ami online filmeket, sorozatokat szolgáltat, pl. icefilms, 1channel, navi-x, majd telepítsd a supersubtitles felirat kiegészítőt.
Ennél részletesebben is leírom ha kell, de azt max. privátban, hisz nem az xbmc-ről szól ez a fórum. -
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #168 üzenetére
Ezzel mindenki tisztában van, aki miniPC-t vesz médialejátszónak. Azért miniPC, mert:
- akár 20-nál több torrentet is futtatna s erre nem akar még egy NAS-t is venni
- mert (s baromira nyomós érv) XBMC-t akar használni médialejátszónak, elsősorban a látvány, a jó rendszerező képessége s bővíthetősége miatt (na ezt nem lépi túl, nem übereli egy médialejátszó). Ez a legfőbb érv, ami a miniPC mellett szól akkor is, ha tényleg semmi másra nem használjuk, mint médiafogyasztásra.
Hasonlítsuk össze akkor az XBMC-t az általad linkelt médialejátszóval:
Samsung BD 5500
XBMC (Kodi)
Arról nem beszélve, hogy számos lehetőség van arra, hogy online tartalmakat nézz, filmek, sorozatok stb. s mindehhez akár társíthatsz magyar feliratot is, amit szintén nem kell letöltened, elég egy kiegészítőt telepítened, s beállítanod, hogy a letöltött felirat nyelve magyar legyen.
Ha androidot nézzük, akkor jó pár magyar tartalom megtalálható applikáció formájában, Fuso, Filmbox Live, TV go, HBO GO, Teletéka, RTL most, stb. ha windows, akkor nyilvánvalóan ugyanezen szolgáltatások webes felülete, illetve pl. a Fusohoz elérhető applikáció is. Ezzel szemben pl. Samu smart funkciói tényleg hasonlóan kényelmesek, csak nem a magyaroknak.
- kadenciahelyesség windowsnál szintén megoldható.
- bővíthetőség, DVB-T/C/S tunerekkel, akár ennek streamelése DVB viewerrel.Szal nem mondasz újat azzal senkinek sem, hogy médialejátszásra médialejátszó való, csak sokan többre gondolnak médialejátszó alatt, nem csak egy céleszközre, ami lejátsza a videó file-okat. Erre, amire pl. ez a Samu képes, képes egy smart TV is, de ha pusztán csak a lejátszási képességeit nézzük, leszámítva a lejátszást lemezről, akkor egy buta TV is elegendő, amiben van médialejátszási lehetőség.
-
Mike88
senior tag
96. hozzászólás.
Barebone nem új keletű dolog találsz i3-ra, i5-re épülőt is, na ez az utolsó infóm a témában, mivel nem mostanában keresgéltem ilyesmit. Ha csak filmnézésre lesz, akkor én úgy gondolom elegendő pl. a Pipo X7 is, ugyan én nem médialejátszónak vettem, így ezt a részét még nem nagyon tesztelgettem, pár teszt videó persze lefutott, de a kérdésre akkor kapnék igazán választ, ha aktívan erre használnám. Mindenesetre Kína most ezeket fogja ontani, ehhez közeli árban, jobb config-ot nem hinném, hogy találsz.
-------------------------------------------------
Azért tegnap volt némi lassulás... Az asztaliból kikaptam a winyót, majd beleraktam egy usb-s keretbe, s csatlakoztattam a Pipohoz, aztán behasheltem 50+ torrentet, s mikor kész voltam rá pár percre baromira belassult. Ezt egy újraindítás helyrehozta, azóta nincs lassulás, de majd ma kiderül, hogy ismét előjön-e, ha igen, akkor ez sem AZ, amivel kiváltom az asztalit.
A külső winyót amúgy leállítja, ha nincs használatban, ez nem rossz dolog, csak nem tudom, hogy egészséges-e így, hogy akár 10 percenként beindítja seed miatt, majd (akár) rá pár percre leállítja.
Ilyesmit nem lehet valahol ki-be kapcsolni? -
Mike88
senior tag
-
Mike88
senior tag
Kösz! Jelentem, működik! Rendszer (beállításokban) az 5.1-et beállítani, majd lejátszáskor az alsó sávon a hang ikonra katt, aztán a hang közvetlen átengedését engedélyezni (ezt megjegyzi, nem kell minden alkalommal), s van 5.1 HDMI-n, szal akinek ez kérdés volt, annak itt a válasz.
-----------------------------------------
Lifeforce, a dobozban bal oldalt 43mm, jobb oldalt 41mm szabad hely van, a két bak között, ami az összecsavarozást szolgálja 103mm van, de ezt mérőszalaggal mértem, szal nem tolómérővel! -
Mike88
senior tag
No, hát első körben a képminőséggel elégedett vagyok, ugyan az asztali PC-mben sem egy zsír új videó kártya van (HD7770)... Minden baromira gyors, azonnal történik, de ezt már tableten tapasztaltam, hogy így van, boot időt nem mértem, de nem lehetett több 5mp-nél. Mediaplayer szempontjából, akiknek ez szempont - s javarészt itt mindenkinek az - DD, DTS nincs HDMI-n, én ugyan nem értek ehhez, nem tom, kell ehhez valami külön beállítást véghez vinni vagy elvileg ki kéne küldenie HDMI-re az 5.1-es hangot? Ha kell hozzá valami beállítás stb. szívesen kipróbálom, hogy képben legyetek, mondjuk engem ez nem igazán érdekel, nem mediaplayernek vettem. 720p, 1080p videókkal természetesen nincs gondja, az összes teszt videót kiválóan lejátssza. 24p-re van lehetőség.
Lifeforce, téged sem felejtettelek el, mindjárt szétkapom, csak ezt is épp a Pipo-ról írom...Szerk.: Ja, és... 36F
-
Mike88
senior tag
Srácok! Megérkezett a Pipo! Kb. 5 perce van bekapcsolva, szal véleményt még egyelőre nem nagyon tudok alkotni. Épp a magyar nyelvet telepítem.
-
Mike88
senior tag
válasz
Lifeforce #125 üzenetére
Hááát, ezt nem tudom... Én eddig csak azzal az infóval találkoztam, hogy csak a gyártó van kötelezve, de ez igazából teljesen mindegy volt az én esetemben. A kiolvasott licenc kulcsot sem core, sem pro, sem a with bing telepítő nem fogadta el.
Viszont az örömteli, hogy a with bing-et fellehetett frissíteni pro-ra, így a driverek maradtak, aktiválás meg "lett".
--------------------------------------------------------------
Laza! Én meg már döntöttem, hogy ezzel váltom ki hasonló célokra az asztali PC-t. -
Mike88
senior tag
válasz
Lifeforce #123 üzenetére
??? Hát ezt most nem is értem, miként cáfol engem...
Ezt szerintem inkább te értetted félre vagy nem tudom, mert azt sem tudom mit akartál ezzel a cikkel. A bing keresőmotor az a gyártót kötelezi, hogy IE-t telepítsen, s hogy a bing legyen az alap kereső, azt te úgy változtatod utána, ahogy akarod, nem jár licensz vesztéssel! Ez le is van írva a linkelt oldalon, egyértelműen.
A Windows with bing is ugyanúgy kulcs megadásával aktiválható, mint a sima windows, viszont eddig amivel találkoztam tabletnél (telepítő) az nem egy hagyományos telepítő volt, pendrive-ról telepíthető, parancssorban futó telepítő, ami gyak. teljesen automatikus, egy xml file tartalmazza a termékkulcsot, amit magától be is regisztrál, de ez változtatható is. -
Mike88
senior tag
Jól van, azért egy futószalagon sok esetben sok mindent gyártanak ezek a szorgos emberek, csak ha van reinkarnáció, nehogy egyszer Kínába szülessek.
Engem azzal sem lehetne felidegesíteni, ha ne adj Isten 35F van a Pipo-ban, mert a tabletemben is az van, s elvagyok vele. (DE, hát mint a mellékelt ábra mutatja nem az!) Lényeg, hogy a táp legyen normális! Elbírjon majd egy DVB-S2 tunerrel, bár ez utóbbi még kérdés, hogy belevágok-e vagy sem. No s arra a Windows licence-re is baromira kíváncsi vagyok, mert ha úgy van licence, ahogy a tabletemen, az kb. sz-rt ér. Kulcsot nem kaptam, a meglévő rendszerből kiolvasott kulcsot utána a gyártól közvetve elkunyermált telepítő sem fogadta el, szóval magyarul addig volt, amíg nem lett újratelepítve, addig valóban egy aktivált windows-om volt.
Csak érjen már ide, aztán bombázhattok kérdésekkel, igyekszem majd válaszolni... sosem vártam még ennyit egy csomagra. -
Mike88
senior tag
Ja... basszus... Milka 78-nak tudok a pipo nélkül is válaszolni, mivel hever otthon egy win tábla, igaz abban csak 1GB RAM van, letöltöttem pár sample-t (1080p hi10p) km playert ezért nem telepítem föl, de vlc-nek nem volt gondja vele (NAS-ról lejátszva) szóóóval szerintem is csak az XBMC problémázik.
-
Mike88
senior tag
válasz
Lifeforce #103 üzenetére
S mi tartja vissza őket? Ilyen magas a megrendelések száma, hogy nem bírja el a sufni vagy alkatrész hiány?
Ha ideér az enyém, akkor leírom, hogy pontosan mennyi hely van benne, hogy tudj matekozni, belefér-e valamelyik hangkártya. Meg a Hi10p-re is ránézek Milka 78-nak, hogy mit művel vele kmplayerrel. -
Mike88
senior tag
Számomra nem meglepő...
Minek után (úgy gondolom) min. 6-7 éve gyak. evidens, hogy egy kamerában van beépített mikrofon is... Persze ha mikrofonos füleshez kell, akkor mint írták USB-n keresztül megoldható, nem kell sokat szórakozni, "rádugod, működik" USB hangkártya, kb. 1000Ft.
-
Mike88
senior tag
Elég szellős a box, ebbe akár két tuner-t is bele lehet legózni vagy akár egy HUB-ot, utóbbit szinte biztos, hogy megteszem. Lehet beleépítek egy DVB-S2 tunert is, amúgy is a tököm tele van már az Amiko A3-mal, ha tavaszig nem jön egy olyan frissítés, ami orvosolja azokat a bajokat, amikkel küzdök, akkor ugyan fájó szívvel, de megválok tőle, s ebbe meg belepasszírozok egy ilyet: [link] nem túl elegáns a DVB viewer vagy az XBMC live TV megoldása a spark2 felülethez képest (s ezért is bánnám a dolgot, ha meg kellene válni az A3-tól), viszont - még ha én álltam eddig a legpozitívabban a boxhoz - a firmware frissítések nem arról szólnak, hogy 1-1 hibát javítunk, de még mindig marad pár, hanem, hogy 1-1 hibát javítunk viszont jönnek helyette újak, s hogy mennyire különböző hibák lépnek föl más-más felhasználónál, ilyet én még soha eddig nem tapasztaltam, pedig régi olvasója vagyok az androidos boxok fórumainak. Szóval így, ebben a formában gyak. egy felkészült team sem tud hibákat korrigálni, hisz hogy lehet olyan hibát rekonstruálni, ami nem mindegyik boxon lép föl, illetőleg akár megtörténhet az is, (ahogy nálam is megtörtént), hogy adott firmware verzió 2. vagy 3. újraflashelése után jelentkezik előtte nem tapasztalt hiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Friss videón a RoboCop Rogue City - Unfinished Business
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivaldi (böngésző)
- További aktív témák...
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest