Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Keeperv85

nagyúr

válasz junkpod #5440 üzenetére

"- eddig minden származású teló minden ROM-mal elindult, alapvetően működött"

Mint írtam is fent, az egyik a másikba átszofverezhető, ami többek között a platform sajátossága. Régebbi SoC esetén az SPMTD-vel kellett állítani a meglévő HW címeket az uboot.bin-ben, de mióta LK.bin lett belőle és az SP flashtool is megbirkózik a speciális FW update-el, azóta nem kell, magától átkapcsol. Ebben a fájlban 3 fő egység HW azonosítója van: két kamera és az LCD panel.

"- ebből arra következtettem, hogy a driverek is azonosak, hiszen mindegyik működött"

Rossz következtetés: az összes létező MTK soc drivere azonos, függetlenül attól mi van köré építve.

"- ha azonos driverrel mind működik, akkor a driver által vezérelt hw elem is azonosnak kell lennie, különben nem működne"

Rossz következtetés. Az MTK driver(ek) multi driver(ek). Van benne/bennük vagy 300 eszköz támogatva.

"- soha senki nem tudott hw komponens különbséget kimutatni"

De igen, én. Én vagyok tudtommal az egyetlen, aki innen darabokra bontva látta (Fakirr barátom leszámítva).

"- tapasztalatom szerint nincs sorozatszáma a telefonnak ("123456789ABCDE"), tehát ez alapján sem tudjuk őket megkülönböztetni"

Van nekik, csak nem ez. Minden boardon van sorozatszám.

"- a különböző forgalmazók által kiadott telókon is előbb utóbb megjelennek az "Inew" feliratok."

Teljesen mindegy ki mire brandeli...

"ez nem valójában nem "Inew" telefon, sem "concorde" sem "myaudio" hanem a Shenzhen Eastaeon Technology Co.,Ltd által gyártott alaptelefon, amit többen is kiadnak, több változatban"

A készüléket a ZTE gyártja vagy gyártatja. Az előbbire erősebb a gyanúm. Hogy saját nevük alá miért nem engedik ki, az jó kérdés. Ám nézd meg a kernelt ki fordítja le hozzá!

@(#5444) junkpod:

Ne zavarjon, hogy az az LCD rá van ragasztva a középkonzolra előre, ami kb. a telefonod 90%-a, előtte pedig ott van az a digitizer, ami... Ezt nem másik készülékre gyártották, csupán más szériához!

Új hozzászólás Aktív témák