Hirdetés
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BIOS topic
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Home server / házi szerver építése
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
junkpod
üzenetére
"- eddig minden származású teló minden ROM-mal elindult, alapvetően működött"
Mint írtam is fent, az egyik a másikba átszofverezhető, ami többek között a platform sajátossága. Régebbi SoC esetén az SPMTD-vel kellett állítani a meglévő HW címeket az uboot.bin-ben, de mióta LK.bin lett belőle és az SP flashtool is megbirkózik a speciális FW update-el, azóta nem kell, magától átkapcsol. Ebben a fájlban 3 fő egység HW azonosítója van: két kamera és az LCD panel.
"- ebből arra következtettem, hogy a driverek is azonosak, hiszen mindegyik működött"
Rossz következtetés: az összes létező MTK soc drivere azonos, függetlenül attól mi van köré építve.
"- ha azonos driverrel mind működik, akkor a driver által vezérelt hw elem is azonosnak kell lennie, különben nem működne"
Rossz következtetés. Az MTK driver(ek) multi driver(ek). Van benne/bennük vagy 300 eszköz támogatva.
"- soha senki nem tudott hw komponens különbséget kimutatni"
De igen, én. Én vagyok tudtommal az egyetlen, aki innen darabokra bontva látta (Fakirr barátom leszámítva).
"- tapasztalatom szerint nincs sorozatszáma a telefonnak ("123456789ABCDE"), tehát ez alapján sem tudjuk őket megkülönböztetni"
Van nekik, csak nem ez. Minden boardon van sorozatszám.
"- a különböző forgalmazók által kiadott telókon is előbb utóbb megjelennek az "Inew" feliratok."
Teljesen mindegy ki mire brandeli...
"ez nem valójában nem "Inew" telefon, sem "concorde" sem "myaudio" hanem a Shenzhen Eastaeon Technology Co.,Ltd által gyártott alaptelefon, amit többen is kiadnak, több változatban"
A készüléket a ZTE gyártja vagy gyártatja. Az előbbire erősebb a gyanúm. Hogy saját nevük alá miért nem engedik ki, az jó kérdés. Ám nézd meg a kernelt ki fordítja le hozzá!
@(#5444) junkpod:
Ne zavarjon, hogy az az LCD rá van ragasztva a középkonzolra előre, ami kb. a telefonod 90%-a, előtte pedig ott van az a digitizer, ami... Ezt nem másik készülékre gyártották, csupán más szériához!
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Bittorrent topik
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BIOS topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Milyen routert?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest