Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mecy_Lacee
senior tag
Sziasztok!
RVR400 szaktárs nyaralni van? Tudja valaki? Tegnap este írtam neki pü-t, de nem válaszolt...

-
csongi
veterán
Sziasztok!
Mennyire nehéz elérni a bal oldali kapcsoló gombot? Hol helyezkedik el, milyen távolságra van a jobb alsó sarkától a telefonnak? -
janek69
senior tag
Garantáltan megoldja. Van egyszerűbb megoldás is, ha a windows kezelése,driverek telepítése nem okoz problémát,akkor meg is tudod csinálni,mert a spec. programok intézik a többit.
Sajnos az oprendszert nem újabbra kell cserélni,mert nem az 1.0.6 a legújabb,inkább az egy másik vonal.
Ellenben az egyszerűbb módszerrel az is működésre bírható amivel kapod,csak rootolni kell. -
janek69
senior tag
Annak ha 2G-n megy a beszéd semmi hátránya,nem ez a gond.A telefonon 3 dolgot tudsz beállítani.
1. Letiltod a 3G-t ekkor semmi gáz tökéletesen tudsz beszélni elérnek,de a neted is 2G-n megy magyarul EDGE a maximum.
2. Csak 3G-t engedélyezel. Na ez gáz. Tudsz netezni,ha van 3G állomás megfelelő térerővel a környékeden,de nincs hanghívás.
3. Automatára teszed,ekkor ahol nincs 3G ott 2G-n megy semmi gond minden ok,ellenben ha olyan helyre mész ahol van 3G,akkor ott automatikusan arra fog átálni és nincs hanghívás és nem is tudod,hogy senki nem ér el.A firmware csere nem nagy ügy,de ezt jobb ha másra bízod,mert amit írsz az alapján neked nincsenek ilyen ambícióid és egy téglásított telefon nem öröm.
-
junkpod
nagyúr
Már ne hsragudj, ha nincs kedved visszaolvasni akkor várd meg türelmesen míg válaszolnak. Az ilyen állításnak tűnő kérdésekből lesznek a félinfók.
A telenor 3G bug létezett de elmúlt. Számtalan megoldás van. És ahogy írták, ne vegyél ilyen vagy akármilyen telefont ha a tökéletesség érdekében nem vállalsz root, cwm vagy flash varázslást. Ez nem kínai privilégium, a bolti telók is messze vannak a tökéletességtől alapállapotban.
Ha tetszik vedd meg, jó teló és az első 4 nehezebb hónap már elmúlt. Amire szükséged lesz azt közösségi támogatással meg tudod oldani. -
tjokai
senior tag
válasz
janek69
üzenetére
Na igen, itt kezdődnek a problémák
Azt sem tudom miről beszélsz, nekem ez sajnos kínai. Nagy meló megcsinálni azt a trükköt h menjen a Telenor is 3G-n? Tehát egy full laikus lény, mint én is vagyok, képes elvégezni?Azt mondjátok már meg nekem h beszélgetés alatt mi a hátrányom abból h csak 2G-n beszélek nem pedig 3G-n?! Mi jelentősége van? Nem értek ehhez sem sajna..
-
janek69
senior tag
A net megy 3G-n tökéletesen a telenorral,csak ha 3G-re van felkapaszkodva,akkor nem tudsz és téged sem tudnak hívni.Tehát vagy letiltod a 3G-t,vagy megcsinálod vele azt a trükköt,amivel eddig úgy néz ki,hogy megoldható bármely firmwarrel,vagy felteszed rá az 1.0.6-os firmware-t és azzal minden mahinálás nélkül megy,még rootolni sem kell.
-
-
tjokai
senior tag
T-Mobilos SIM-mel nincs semmi probléma? Tehát úgy tudnám gond nélkül használni a telefont ha a T-Mobil futna 3G-n a Telenor meg 2G-n? Csak pont a telenornál van a nagyobb netcsomagom és náluk sokkal gyorsabb a netem szinte mindenhol

-
tjokai
senior tag
válasz
Laza...
üzenetére
miért, nem így van? Simán aláznák a kínai telefonok a nagy gyártók készülékeit tudásra, sebességre meg mindenre de ezzel h egy laikus szinte nem tudja telefonálásra használni a kínai kütyüket, hiába minden
Engem rohadtul nem érdekelne h egy noname készülékem van ha rendesen tenné a dolgát ahogy kell, problémák nélkül.....de ez sajnos jelen pillanatban nem így van. -
raulicio
senior tag
Több mint beállítási probléma.
Annyi a probléma lényege, hogy aktív telenor 3G adatkapcsolat mellett nem lehet a telenor simmel hívást indítani és fogadni sem. Ha a 3G-t kikapcsolod akkor működik.
Azt már tudjuk régóta, hogy nem hardwares probléma, de hála néhány fórumos kitartó próbálkozásának, egyelőre úgy néz ki, hogy egy kb. 5 perces babrálással ez a probléma kiküszöbölhető.
Jelenleg is egy olyan romot használok, amiben jelen volt a bug, de most már kb 1 hete "tünetmentes" a telefon.(#5374) muhaha01 válasza tjokai (#5373) üzenetére
Igen, egy normál és egy micro sim kell bele, de lehet váltogatni szoftveresen, hogy melyik foglalat tudja a 3G-t.
Amúgy emlékeim szerint ha nem telefonos kártyán van a 3G és a 2. kártya telenoros, akkor lehet használni., de ebben már nem vagyok 100%-ig biztos.
Egy telekomos meg egy vodafonos kártya együtt tutira működik gond nélkül.Amúgy bár nekem közel sem volt annyi gondom, mint néhányaknak, de most már nem biztos, hogy belevágnék ebbe a kalandba. Van azóta már nem egy újabb telefon a piacon, bár gondolom azoknak is megvan a saját nyűgje. Ja és azt mindenképpen meg kell jegyeznem, hogy a február elején megérkezett telefonom mostanra lett olyan állapotú, hogy nem nézem meg vadul minden nap, hogy van-e új rom. Szóval mostanra majdnem tökéletes lett. Én hardware-es problémával nem találkoztam.
-
muhaha01
tag
sziasztok,
ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:ha van egy telekomos micro sim, amin a mobilnet is van, tehát 3G kellene hozzá, illetve egy telenoros vagy vodafone-os normál sim, amit csak és kizárólag telefonálásra használnék, akkor is küttyögtetni kell a rootot, romot, bármit?
(ugye jól tudom, hogy egy micro és egy normál sim megy bele?)
köszi a választ!
-
tjokai
senior tag
Találtam egy hirdetést, ahol a srác azt írja h nem megy Telenoros SIM-mel a készülék [link]
Ez nem csak valami beállítási probléma? Nekem is pont Telenor és Telekom SIM lenne benne :/ Akkor inkább hanyagoljam ezt a telót? -
tjokai
senior tag
válasz
hetven9
üzenetére
Ez igen, bőven felülmúlta az elvárásaimat, nem számítottam ilyen képminőségre. Nagyon szép képeket készít valóban.
Már csak az aggaszt h írtad, 3G hálózaton problémás a hanghívás ennél a készüléknél. Ez alatt mit értettél? Mi a hátránya ennek? Bocsi, nem értek hozzá...Köszi a képeket

-
mrgymisi
tag
Szia. A telefonom remtortenete pontosan igy kezdodott nekem is. Javaslom hogy ne vidd szervizbe mert nem tudnak majd vele mit csinalni. A hajszaritos dolog tebyleg mukodik de ha maradando megoldast szeretnel akkor javaslom hogy vegyel ebyarol direkt hasonlo illesztesek ragasztasara alkalmas ragaszto csikot. Ha megerkezett akkor egy kis muszaki tudast elokapva probald meg visszaragasztani. Ha nem mered akkor vegyel egy uj kijelzot es talan menni fog elsore.
-
janek69
senior tag
Én még csak kb. 1 honapja használom és kimondottan a Sony kamerája miatt vettem meg ezt a típust,na meg persze a design.
A kamera: Kirándulásra jó fényviszonyok között tökéletes.Engem előtte egy Nokia N8 kényeztetett el és a kültéri képekre még így is azt mondom,hogy kiváló.Rosszabb fényviszonyok között már nagyon negéz vele jó képet csinálni,mert nem is olyan minőségű a cmos mint a nokiában és nincs is xenon vaku,de ezért a pénzért kimondottan jónak mondható összességében.Én az A better camera nevű alkalmazást használom,mert egy állatkerti kirándulásnál rászántam magam és 3 különböző alkalmazással lőttem képeket. Többet kipróbáltam,de a gyári,a lenovo és az a better camera pro maradt versenyben. A gyári és a lenovo képei is jók voltak,de voltak fókuszálatlan képek, a better camera pro képei közül mind az összes sikerült.Sok a beállítási lehetőség,de én a klasszikus megnyomom fókuszál,fényképezt használtam. A másik kettőnél ahogy megáll a kezed fókuszál és utána ha nyomod lövi a képet azonnal,ha jó a fókusz ha nem. Na erről ennyit.
Telefonálásnál nincs doboz hangja,nekem ha nagyon hangos a túlfél,akkor kicsit torzít a hangszóró,de olyankor csökkentem a hangerőt.Megjegyzem samsung és egyéb hulladékok alapból úgy torzítanak kis hangerőnél is.
Telenoros vagyok,a készülék érzékeny,nincs térerő gondja,nem szakadozik. Ha olvasgatsz,akkor látod,hogy a 3G hanghívás alapból problémás,de már gyakorlatilag megoldva az is.
A GPS gyorsan talál jelet,gyorsan fixál,de igazán jól még nem tudtam kipróbálni. A Navitel a túrista térképpel,biciklis térképpel megy rajta és engem még eddig sosem tett máshova mint ahol ténylegesen voltam. -
tjokai
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Szia(sztok)!
Telefon vásárlás előtt állok ismét, véletlenül ráakadtam egy 1 hónapos Inew V3 hófehér telefonra itt helyben, a design magával ragadott első pillantásra. Viszont! - nem is olyan rég, volt pár napig egy Doogee DG550(Inew V3 design koppintás) készülék nálam, amivel akadtak problémáim, így tartok a kínai telefonoktól. A következő problémák merültek fel vele kapcsolatban: iszonyat doboz hangja volt a hangszórónak, alig hallottam a másik felet, olyan volt időnként mintha gerjedt volna a vonal, és kb 5-6perc beszélgetés után elkezdett akadozni a vonal, majd meg is szakadt állandó jelleggel. Valamint a Telenor mobilinternet hálózattal szerencsétlenkedtem én is, de azt a problémát sikerült elhárítani egy APN beállítással. Végül ami bosszantott, h 13Mpx kamerája volt és mégis mondhatni használhatatlan képeket lőtt, kb egy gyengébb 2-3Mpx kamera szintjén volt.
Szóval az érdekelne h ezek a problémák fennállnak e egy Inew V3 esetében is vagy sem?
Fontos lenne a jóminőségű kamera, nyaralást szeretnék vele megörökíteni, valamint fontos lenne tudnom h a navigáció mennyire talál jelet, majd mennyire tartja azt?
Esetleg Inew V3 tulaj dobhatna fel vagy küldhetne át ezzel a készülékkel lőtt képeket, megköszönném. Ja és Telenor - Telekom SIM párosítással szeretném használni, mindkét szolgáltató működik vele problémamentesen?Várom Inew V3 tulajdonosok tapasztalatait a készülékkel kapcsolatban! Köszi előre is

-
teo027
tag
Hali, továbbra is keresek olyan szerelőt Pesten, aki meg tud ragasztani korrekten egy lelazult kijelzőt.
Sajnos az ajánlott szerelő nem tudta vállalni. -
-
janek69
senior tag
válasz
lengyibacsi
üzenetére
Hmm! Ezt gondolom elírtad,mert a "Csak egy kérdés" bevezető után leírtad milyen jó a faster gps.

-
lengyibacsi
újonc
Csak egy kérdés a gps-sel kapcsolatba, ha telóra feltesszük a fastergps progit és beállítjuk a kontinenst az országot akkor szerintem sokkal gyorsabban talál jelet,saját tapasztalat. A fastergps-hez root jogok kellenek.
-
lengyibacsi
újonc
A to2c.com-nál hamarosan megjelenik a hátul szilikon elől flip ablakkal.
-
doraczako
csendes tag
válasz
lengyibacsi
üzenetére
Óóóóó, szeretlek!!!!
Működik! Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget! Szép estét! dóri -
doraczako
csendes tag
Sziasztok!
Kb. két hete érkezett meg a telefonom. Minden nagyon rendben van azt leszámítva, hogy nem tudok 3G-t használni. Kártya elvileg rendben, próbáltam másik slot-ot, másik kártyát, a beállítások jók ennek ellenére semmi. Wifi és miden más funkció tökéletesen működik ezt leszámítva. Tud valaki segíteni? -
janek69
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Én csak gps.conf-ot tettem be neki,ettől gyorsan talál pozíciót,a pontosságáról nem tudok nyilatkozni.
Én kiszedtem az 1.1.1 ROM-ból a TWRP-t. Be kell tenni egy könyvtárba a scatter file-al együtt és az sp flash tollal felnyomni. Lehet,hogy MUT-al is fel tudod tenni. Innen leszedheted. -
teo027
tag
válasz
janek69
üzenetére
Az a baj, hogy sokszor játszik és felforrósodik a telefon. Gondolom Ilyenkor érdemes összenyomni, az hasonló megoldást ad mint a hajszárító.
Ahol elengedett ott nem látok ragasztó nyomokat.
A kétoldalú ragasztóhoz teljesen szét kell szedni? Esetleg nincs videó valahol a folyamatról?
Az a baj, hogy előre nem tudom melyik szervizes megbízható.... -
janek69
senior tag
Ragasztható.
1. Több helyen írták,hogy óvatosan felmelegíted hajszárítóval az elengedett részt és úgy nyomod össze.Ez egyszerű,de szerintem messze nem tökéletes megoldás,ezzel időt nyersz,mondjuk amíg beszerzed a 2. megoldáshoz az alapanyagot.
2. Veszel 2 oldalas ragasztót,ami kimondottan erre a célra van, pl. ilyet: [link]. Szépen letakarítod körbe a régit róla és ezzel megragasztod.
A 3. egy megbízható szerviz,ahol tényleg olyan ember csinálja,akit érdekel is a munkája,nem valami kutyaütő. -
teo027
tag
Sziasztok, a feleségem telefonján elengedett az üveg ragasztása.
Mit lehet vele kezdeni, illetve Pesten hová érdemes elvinni ha ragasztható?köszi
-
laci laci
addikt
válasz
junkpod
üzenetére
"- vagy a rootolt telón MUT-tal telepíthetsz CWM / TWRP-t egy gombnyomással..."így csináltam,de semmi.Teljesen végig fut utána,próba de semmi.A fl.-el még nem csináltam cwm telepítést és nem találtam hozzá leírást.A gps ügyben lett valami fejlemény,mit hol kell állítani?Szeretném én is "megcsinálni",ha nem titkos...

-
laci laci
addikt
Még mindig szenvedek ezzel a sz@rral.Vagy hülye vagyok,vagy béna....Akárhogy csinálom a cwm telepítést,de nem müxik.tudna valaki segíteni?
-
janek69
senior tag
válasz
Keeperv85
üzenetére
Nekem az a kérdéses,hogy ha ma megérkezik valakinek egy 850/2100-as készülék amin nem megy a telenor és töröl egyet,annak megy-e,vagy esetleg arról van szó,hogy egyszer volt már rajta 1.0.1 v. 1.0.6 ami telenoros szoft. és az beír értékeket olyan helyre,amiket wipe és firmware cserénél nem írunk felül. Magyarul nem feltétele-e a dolognak az,hogy 1x legyen rajta telenort is tudó rom.Ha lesz egy kis időm összehasonlítom pl. a scatter file-okat.
-
laci laci
addikt
Üdv mindenkinek.Ha 1.1.1-re telepíteném a cwm-et(akár 6044 akár a 6037-et)minden végig fut,de újraindítás után marad minden a régi,miért?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
üzenetére
Ahogy mondod, pontosan, A data "mappa" (partíció) kapja meg a data.img tartalmát. Nem lesz benne az nvdata mappa, ha kiveszed az img-ből nyilván. Persze utána a rom generál magának oda fájlokat, de ezt a wipe után is megcsinálja, tehát ha a wipe használ, akkor az is, ha a mappa nem kerül oda.

-
-
junkpod
nagyúr
Telenor bug update:
Nem kell modem filet cserélni, 850-es módban is működik. Semmi mást nem kell tenni ha nem jó a telenor, mint törölni nvdata mappát. Bármikor lehet, nem jár adatvesztéssel.Már csak azt kell kitalálni, a települő romokban hol kell ezt kikapcsolni.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
bircsak
üzenetére
Ha nem rakod fém dolgok mellé, akkor tökéletesen felesleges. Bár nem GG, de elég jól bírja, ellenben a töréssel...
Más: valaki írta, hogy az MTKDroidTools-szal lehet root nélkül menteni: nem, nem lehet. Soha nem is lehetett. Az pedig egy dolog, hogy ez kiszedi az NV tartalmát mentésként, de vissza nem ilyen egyszerű tenni...
-
bircsak
csendes tag
Mik a tapasztalatok a kijelző karcolódásáról? Érdemes fóliázni?
-
gabor231
tag
Sziasztok.nemrégiben volt egy egy kis "gond" a teloval.kikapcsolt és nem kapcsolt be.aztán egy nokia 108 as akksijával bekapcsolt a teló és ezután már a saját akksijával is kapcsolt.tölti minden rendben.ez egy hétig müködött ,de most már nem akar bekapcsolni a 108as akksijával sem.valaki azt mondta hogy az mtk belsö akksis és lemerült a belső akksija,és a nokia akksi bebikázta,de most nem müködik igy.valaki nemtud egy kis okosságot hozzá?azt megköszönném.nem nagyon akarom kinába visszaküldeni.
-
janek69
senior tag
válasz
VeryByte
üzenetére
Inkább tedd azt,hogy ne automatikusan válasszon szolgáltatót,hanem rákerestet és csak az ő szolgáltatójához fog kapcsolódni. Magyarul,ha a saját szolgáltatójánál nincs lefedettség,akkor nem lesz elérhető,de nem is fog roamingolni.Határ mellett lakók ezt nagyon gyorsan megtanulják,mert gyorsan lehet egy határmenti településen szép számlát csinálni csak azért,mert a telefon felugrik a másik ország tornyára.
-
Hajmási01
csendes tag
válasz
laci laci
üzenetére
Nekem gyárilag 1.0.8 volt de azom meg se nyikkant a gps (igo) aztán jött a 1.1.5.na azzal már megmozdult de ette az akkut.most feltettem az1.1.1-et azt hallottam azon jobb a gps fix-es beállitás hát kiprobálom de a ramaty idö miadt nem nagyon volt esélyem (és a meló miadt idöm sem nagyon) majd holnap de pár perc keresés után ezt produkálta:

-
VeryByte
őstag
Sziasztok!
Van különbség az európai és a kínai verziók között? Romok területén keverhető?
Bocs, most nincs időm végigolvasni a fórumot és mint fentebb írtam, családi segítséget kéne nyújtanom.
Ha van különbség, mi a verzió megállaőítás módja? :-) -
laci laci
addikt
Szeretném megkérdezni,hogy visszafelé lehet romolni?1.1.1-ről1.0.8-ra?És mivel?
-
VeryByte
őstag
Sziasztok!
Bocsi, most nincs időm visszaolvasni.
Feleségem unokahuga Ausztriában dolgozik. Vett egy ilyen telefont és osztrák Vectone kártyával használná, de folyamatosan roaming-ot jelez neki.
Találkozott már valaki ilyen problémával?
G.
-
janek69
senior tag
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
Hát a legegyszerűbb egy factory reset,de ezzel mennek az adataid. kikapcsolod aztán hangerő + és bekapcsolod,de a hangerő gombot nyomod. Bejön a recovery és ott egy factory reset.
-
bircsak
csendes tag
Mik a tapasztalatok a kijelző karcolódásáról? Érdemes fóliázni?
-
Mecy_Lacee
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérek, HELP!!!!
A telefonom bekapcsolás után a következőt produkálja: a bejelentkező képernyő, tehát az iNew lógó még látható, de miután a rendszer felállna, rezzen egyet, s sötét képernyő fogad. Az alsó érintő gombsor világít, mely a power gomb megnyomásával ki-be kapcsolható. Innen se kép, se hang, csak néha rezzen a power illetve vol gombok együttes nyomkodására, illetve nagyon halványan látszódik valami, hogy felvillan a képernyőn.
Mi lehet a baj? Hogyan orvosolható?
Segítséget előre is köszönöm.
-
diego65
csendes tag
válasz
raulicio
üzenetére
"Alapértelmezett írás-lemez" a neve annak az opciónak, de az azt befolyásolja, hogy hova telepítsen a teló, nem pedig a sorrendet. Nálam nem ezzel van a gond, hanem azzal, hogy változik a neve az internal SD-nek, annak függvényében, hogy van benne külső sd, vagy nincs.
-
janek69
senior tag
A KitKat-et ne próbáljátok,mert nem működik. Írt nekem,aki feltette,hogy szedjem le,mert kezdeti stádiumban van és még nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone 1 (8GB/128GB, dual sim, független) + Nothing tok + Nothing bontatlan fólia
- Eladó újszerű iphone 11 Pro Max 64Gb
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Brutálisan szép képeket készít, nem lehet panasz efelől a telefonra.
Azt sem tudom miről beszélsz, nekem ez sajnos kínai. Nagy meló megcsinálni azt a trükköt h menjen a Telenor is 3G-n? Tehát egy full laikus lény, mint én is vagyok, képes elvégezni?