Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiga68
őstag
válasz
Cunaja #19098 üzenetére
Sziasztok.
Csak akkor működik a figyelmeztető táblák felolvasása ha a funkciót támogató skin vagy ux van a programban. Valamint az ehhez passzoló tts hangfájl. Save mappával és térképcserével ez nincs összefüggésben. Max annyi hogy a HERE térképek több jelzést tartalmaznak. -
LámaZ
addikt
válasz
Cunaja #19098 üzenetére
Szia!
Ahol én éreztem az anomáliát, ott a tábla is kint volt, tehát biztos vagyok a dolgomban. De töröltem a Save mappát, és kíváncsi vagyok, hogy legközelebb mit fog szólni a PNA.
Az 50-es táblákat jellemzően, ha jól rémlik, gyalogátkelők előtt rakták ki, tehát van bennük logika, bár ha épp telezöld van, akkor értelmetlen visszavetetni a sebességet az emberekkel. -
Cunaja
addikt
Olyan TTS hangom van, hogy még itt sincs.
Viszont nem is mutatja, ezért nincs mit bemondani. A vasúti átjáró az teljesen más. Ezekről beszélek. Áll elsősbégadás kötelező, vadveszély, veszélyes kanyar, előzni tilos stb..
A TTS hang jó, mert már mondta máskor.szerk:
Ne is mond a pesti közlekedést, mert percenként változtatják a táblákat. A Könyves Kálmánon egy csomó helyen 50-est raktak ki, a Hungáriával együtt, de az emberek és a térkép azt hiszi, hogy 70-es. A haveromat, meg ügyesen megsajtolták 30 ropival. Megszokásból vezetett és csak a GPS-t figyelte, jelzi-e a gyorshajtást. -
LámaZ
addikt
válasz
Cunaja #19096 üzenetére
A veszélyjelző táblákat, vasúti sorompókat stb. csak TTS-hangokkal mondja be, egyébként csak csipog.
Ha korábban mondta, és most nem, akkor annak oka valszeg a térképcsere, mely után törölni kellene a Save mappát. Nekem kicsit hasonló a gondom: térképcsere után tegnap a Váci úton 50 km/h-s sebességhatárt írt ki, pedig ott 70-essel lehet menni. Érdekes módon a sebességkorlátot rosszul jelző kerek 50-es tábla belseje nem pirosodott be, pedig 65-tel mentem. -
Cunaja
addikt
Sziasztok!
Azt mondjátok meg, hogy miben működik tökéletesen a figyelmeztető táblák mutatása és bemondása? Mint pl. a vadveszély.
Hiába van fda a map mappában, mégse mutatja és így nem is olvassa.
Egyszer már működőt, de nem tudom hogyan. -
HIJ
őstag
Hál'isten megtaláltam a készülékben valahol az eredetit és így már okés. Annyi, hogy halk a navigációs hang. Mondjuk ez a telefonomon is így van. HTC M8, aminek elég jó kis hangja van, de az IGO mégis sokkal halkabb mint bármi más. És ennél is ez a helyzet, megy a rádió elég hangosan, de a navhang halk. Erre lehet valami a sys.txt -ben?
-
tom8234
újonc
Sziasztok!
Abban a problémában szeretnék segítséget kérni: egy Wayteq 850 -es GPS en frissítettem a térképeket. Fent az fejlécen ahol az utcaneveket és a főútvonal számozását kiírja, a frissítés óta hiányzik a főútvonal számának az első számjegye. Pl: a 71-os főútnál nem 71 szerepel, hanem csak 1, az európai számozású utaknál csak az európai szám látszik E betű nélkül. Pl E66 8 as út helyett csak 66 -ot ír. Ha letörlöm bizonyos országok térképét akkor jól működik.
Esetleg ha találkozott már valaki hasonló problémával, és tud rá megoldást akkor megköszönném a segítséget! -
HIJ
őstag
Szaisztok!
Telepített már vki itt androidos autós fejegységre primot? Tegnap jött meg kínából és butamód helyből leszedtem az előre telepített változatot és feltettem ezt a verziót: iGO primo israel 9.6.29.636868.
Viszont valamiért nem került be a navigációk közé, ahol a fizikai gombot kell hozzárendelni és hangja sincs neki. Gondolom az egyik a másikból adódhat, de nem látom hogy hogyan kéne megismernie az IGO -t. Képbe van ezzel valaki? -
LámaZ
addikt
válasz
Sukta 95 #19075 üzenetére
Csak a fontosabb városok neveit tudja magyarul, mint pl. Kolozsvár, Marosvásárhely, Székelyudvarhely, Csíkszereda. Kisebb települések neveit nem tudja. Pl. Gyergyószentmiklós város sem kereshető magyarul.
Ha mégis az iGO-t akarod használni, akkor a Google Térképeken, a Wikipédián vagy a Transindexen keresd ki előtte, még itthon a települések román nevét, nyomtasd ki, és vidd magaddal. -
Sukta 95
aktív tag
hali!
Egy i6s lesz nyáron a gps-ünk a romániai nyaralásunk során. A kérdésem az lenne, hogy amennyiben megveszem a Románia térképet felfogja ismerni a településneveket magyarul is? Létfontosságú lenne, hogy megtudjam adni az érintett települések magyar nevét úti célként. Mindenképpen offline navira lenne szükségünk és az általam próbált többi ilyen gps app legjobb esetben is csak részben ismeri fel a magyar településneveket. Sygic-ot és Here-t próbáltam. Egy szó mit száz, akinek van Romániai térképe az iGO-hoz, az kérem segítsen, hogy például Gyergyószárhegy elérhető úti cél-e, vagy csak románul ismeri a település nevét.
Remélem jó topikba írtam, köszi.
-
szanozs
aktív tag
Érdeklődni szeretnék, hogy hova és mit kell beírni, hogy a készülék nem a maximum hangerőn induljon, hanem olyan 70-80 % környékén?
-
hrabanc
tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan skint androidos IGO-hoz, amiben működik az "Uticél megjelenítése a vezetési képernyőn" funkció? Ez az, amikor a következő köztes pontot vagy a végső uticélt kiírja a képernyő középső, felső részére. Régebben valamelyik ZoZo skin tudta ezt.
-
malvin1
tag
Azzal kezdenén, hogy teljes métékben egyetértek veled, bár én nem maszek, hanem hivatásos (állami kutató intézetben) voltam fejlesztő.
A félreértést a 2016-os kezdet okozta (igy este felé már a szokottnál is paranoiásabb az ember): itt-ott már jónéhány sw.-el (windows, linux, ..) kapcsolatban kifejtettem az én "ósdi" fejlesztői nézeteimet, és mindig azt kaptam, hogy ...ja, az akkor volt, ma meg most van... igy aztán, a fejlesztőkre tett megjegyzésedet (lévén én is az voltam) első olvasatra magamra vettem: mit kisérletezik, kritizál ez a valaki ...
Bocs a féreértésért. -
LámaZ
addikt
válasz
malvin1 #19067 üzenetére
Meg fogsz lepődni, én is voltam maszek szoftverfejlesztő, de nem engedtem ki a kezeim közül pocsék munkát. Cserébe sokat éjjeleztem. Aki ezt nem bírja vagy nem vállalja, az ne menjen programozónak.
Így van ez a mentősöknél, műtőorvosoknál, rendőröknél, mindenütt: ha nincs hozzá segged, gyomrod, szemed, kezed, de legfőképpen idegeid, akkor válassz más szakmát. Ez ilyen egyszerű. És igenis lehet, és kell minősíteni. Nem az óvodában vagyunk, hogy botladozik, de jaj de édes.
Amúgy nem rád írtam, amit írtam (hisz nyilvánvalóan nem te fejlesztetted az iGO-t, a waze-t, meg a többieket), de mindjárt magadra vetted... érdekes. -
malvin1
tag
Nincs facebook profilom, mivel ezt az internet egy "káros vadhajtásának" tartom.
De valamikor (nagyon régen) tényleg sw. fejlesztő voltam, és "kiálltam" pl. pont az internet mellet: képzelj csak el olyan időket, amikor a főnökeid azt mondják, hogy "az internet egy hülyeség", Te meg ellentmondassz, válalva ennek minden következményét. Te megtetted volna?
Szóval, mindenkinek megvan a saját nézete (tapsztalata) a sw.-ről (esetleg a fejlesztésről is), és jobb ha inkább nem minősítgetjük egymást!
-
malvin1
tag
válasz
zsiga68 #19059 üzenetére
google: jó 5let, csak tudni kellene, hogy mit is keressek:
ha az eddigi "keresgélés", kísérletezés, és az ebből levont következtetéseim helyesek, akkor ez az új dll tts_v8-hoz való (de akkor miért v5, a backward kompatibilitásról már nem is beszélve).Szóval találtam néhány tts_v8-as "nőszemélyt", akik működnek ezzel a dll-el:
1. Eszter1: majdnem tökéletes, de a táblákat nem hajlandó bemondani - pedig ez már az "ős" primoban (1.0 vagy 1.1) is működött.
2. Eszter2: már "gyengébb". Pl. konzekvensen nem ismeri, azt, hogy "körforgalom következik". Ha már bent vagyok, akkor "kegyesen" hajlandó "kinyögni", hogy "hajts ki a 3. kijáraton".
3. Andrea. Na ez az igazán fura szerzet:
- ilyeneket mond: "menj tovább kettő pont öt kilométers"
- a körforgalom következik-et ismeri, viszont sem előtte sem bent nem tudja, hogy hol is kellene kihajtani: "hajts ki a ... kijáraton".
- sebesség túllépésnél a legérdekesebb: mindkét Eszter annyit mond "a megengedett sebesség x km/óra", Andrea viszont ez előtt még mond egy jó hoszú, viszont tökéletesen érthetetlen szöveget (az első szó talán az, hogy ipszilon )Ezek után mit is keressek?
Speedcam szimulációs módban: éppen a google mutatta meg, hogy ez a "felhasználói igény" 2009-2010 óta nem csak a Primo-nál, de szinte az összes GPS sw.-nél megjelent. Miért nem lehet ezt megcsinálni?
Különösen a fentiek fényében: vezetéskor a navigátor majd vagy mondja, vagy nem mondja azt ami be van állítva. És ha mondja, akkor vagy érthető vagy nem. -
Atika_No1
csendes tag
Sziasztok! Valaki elküldené nekem a szülinapp .apk filet mert sajnos már sehonnan nem lehet leszedni! Előre is köszi mindenkinek!
-
Roachy
senior tag
Sziasztok!
Írna valaki egy összefoglalót, hogy perpillanat melyek a legfrissebb Magyarország térképek Primo alá? Ezek közül melyiket lehet legálisan telepíteni, mert pl az nng térképeket nem találom sehol. Van frissebb a 2015 Q4-nél, ezt is csak ilyen-olyan kétes torrent oldalakon láttam? Honnan lehet beszerezni offline telepíthető térképet? (pénzért és nem warez) Pár éve még volt valami boltjuk is, ahol sd-kártyán lehetett megvenni a legfrissebbeket. -
Vyndree
őstag
válasz
LantosBerry8 #19057 üzenetére
Úgy tudom jogvédett tartalom a voice is és mint ilyenek, nem lehetnek elérhető honlapokon letölthető formában, mert a terjesztése illegális.
-
Noxy
veterán
válasz
LantosBerry8 #19057 üzenetére
Pld, leghamarabb a Googleban.
-
LantosBerry8
senior tag
Igo Primo -hoz honnan tudok vicces navigációs hangokat szerezni?
-
malvin1
tag
Van egy régi Navon 480-as GPS-em, amit most (a sok új kamera miatt) elővettem.
Van rajta egy Primo 1.2.
Most tettem rá egy 2.4-et, de abban nincs tts_nua_v5, de vautov5.dll az van (2010-es, és 1,959,936 byte).Ha az 1.2-ből rámásolom tts_nua_v5-át, (valamint a content/Voice-be a Voice_TTS-nua-hun-f1-dri40-vssq5f22.zip-et), akkor ez így nem működik. Akkor viszont működik, ha a vautov5.dll-t is lecserélem a régire (ami 2009-es, és 1,835,520 byte).
Honnan lehetne az új (feltehetően jobb) vautov5.dll-hez "Esztert" szerezni?
u.i. Arra van mód, hogy Eszter szimulációkor is bemondja a kamerákat?
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Projektor topic
- Diablo IV
- PlayStation 5
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tudományos Pandémia Klub
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Félkonfigom eladó! (MSI GTX 1660 Super Gaming X, i3-10100F, HyperX Predator 16GB DDR4, FSP 500W)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest