- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED monitor topik
- Akciókamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hello!
Valaki tudna abban segiteni h vettem egy 7" Tabletet aminek a felbontasa 1024x600, feltettem az IGO-t es mar eljutottam addig h elinduljon fuggoleges helyzetben de ha elforditom vizszintesen a tabletet a kepernyom elfeketedik es nem jelenit meg semmit! :/
Pedig a txt-ben mar vacakoltam eleg sokat de semmi...Koszonom
-
OldMike
őstag
válasz
Joci73 #18493 üzenetére
Kíváncsi vagyok mire sikerül jutnod. A YT-on láttam néhány videót, ahol ugyanúgy működik a dolog, mint a második videódon. Ezek - bár nem mindnél lehetett megállapítani - valószínűleg 2.4-es verzióval készültek, és külföldiek voltak. Lehet hogy van magyar is, de nem találtam. Még az sincs kizárva, hogy a térkép gyártójától függ
.
Nem volt viszont egyértelmű, hogy milyen távolságnál mutatta a következő manővert. Volt olyan, amikor az első 1,7 km-re, a második meg 5 km-re volt, és mutatta. Viszont amikor az első 6,5 km-re volt, akkor egyáltalán nem mutatta a következőt, pedig az csak 600 m-re utána volt. Igaz hogy amikor az első lecsökkent 2 km alá, akkor már mutatta a következőt is. Ebből úgy tűnik, hogy fontosabb az első távolsága, mint a másodiké. Gondolom azért, hogy ne zavarjon meg a két adattal, amikor még az elsőtől is messze vagy.
Viszont láttam olyat is, ami biztosan 2.4-es volt, és még a következő manővert sem mutatta sehogyan, nemhogy távolsággal. Lehet hogy beállítástól függ.
A 2.0 verziós videóknál viszont nem láttam egyet sem, aminél távolsággal mutatta volna a következő manővert.
Én is szívesebben használnám a következő manővert távolsággal mutató megoldást.
-
Joci73
csendes tag
válasz
OldMike #18492 üzenetére
Köszönöm szépen!
Nekem is mutatja néha, viszont nem alul, hanem oldalt. Tehát a "tarts jobbra 500 m után" jelzés mellé. Csak az a baj, hogy ha a következő útvonalesemény azt jelzi, hogy tartsak jobbra 500 m után és azután rögtön balra kellene tartanom 100 m-t követően, akkor ezt nem jelzi ki. Nekem így mutatja, ahogy ebben a videóban is:
https://www.youtube.com/watch?v=O_0eKSwupmo
Ismerősömmel mentünk Ausztriába és neki folyamatosan alul jelezte a következő útvonaleseményt. Ha 500 m volt addig, ha 80 km. Nem tudta megmondani, hogy miért. Valahogy így:
https://www.youtube.com/watch?v=1FpNr7Q3dHs
Ráadásul neki a kijelzőn is ugyanilyen elrendezésben vannak a feliratok. Ezek szerint az övé Primo 2.4-es verzió lehet?Ezért is próbálom kideríteni, hogy ez miként lehetséges, mert ezek szerint be lehet valahogyan állítani.
-
Joci73
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy volt már róla szó, de sok idő lenne végignézni az egész fórumot.
iGo8-nál a kijelző bal felső sarkán látható volt a következő teendő (pl. 300m tarts jobbra), közvetlenül alatta egy kisebb körben pedig az azt követő teendő (pl. 100m tarts balra).
A Primonál az utóbbi nincsen. Tudom, hogy létezik valami megoldás arra, hogy a Primonál is elérhető legyen ez a lehetőség, mivel láttam egy másik GPS-en.
A kérdés, hogy hol, melyik mappában és mit kell keresnem, ami ezt tartalmazná? -
Diesel83
újonc
Sziasztok androidos primora térkép választot honnan tudok beszerezni? Köszi előre is !
-
egy sofőr
újonc
Üdv!
Igo primo_honda programban lévő menüpontban “Útvonaladatok”-ban található összesített “Statisztika” adatokat, hogyan tudom törölni? Szeretném lenullázni az útvonaladatokat, de sehol sem találtam rá lehetőséget!
Előre is kösz a segítséget! -
Bálint85
senior tag
UX Plajos féle melyik a legújabb és hol találom?
-
Gernyo104
újonc
Ugy hiszem,bár nem biztos a SYS TXT-ben kellene elérési ut hozzá.... x985HD
-
plajos
aktív tag
válasz
forma69 #18474 üzenetére
Szántani szeretnél az autós navigációddal? Szerintem jobb hogy csak a legszükségesebb földutak vannak az NNG térképen. A két cég más technikával készíti a térképeit. A HERE térképek légifelvételek alapján készülnek, így minden út rajta van, gyakran földút szilárd burkolatú útként. Az NNG-sek mérőautóval ténylegesen bejárják az utat, és földúton a sárba benne ragadnának
-
Gernyo104
újonc
És még egy kérdés vhonnan. letölthetö még a ZoZo 2.0.13 skin?
-
Gernyo104
újonc
Sziasztok segítsetek kérlek!A problémám az,hogy eddig WayteQ 960 BT volt,ezt most lecseréltem WayteQ 985BT-re,primo 2.0 van rajta ZoZo v2.0.12 skin.Tökéletesen működött a 960-on de a 985-ön az FM Transmitter gomb a navigácioban nem irányít át és ugyan igy tesz a bluetooth gomb is.Megnyomva nem történik semmi.Mi a teendöm mit tegyek,hogy működöképes legyen!Nem szeretném lecserélni a skint sem,mert nekem ez nagyon tetszik.Segítségeteket KÖSZÖNÖM!
-
forma69
tag
Sziasztok
Mindkét legfrissebb térkép NNG,HERE fent van a Wayteq készüléken, de a földutakat,kisebb mellék utakat csak a HERE mutatja elég részletesen Mo-ról.. Kérdezném az NNG-hez is létezik ilyen részletes térkép? Jöhet priviben is.
Köszönöm -
Jabby
őstag
Sziasztok!
A sys.txt-be milyen bejegyzést kell tenni, hogy a navigációs képernyőn a tervezett útvonal vastagabb legyen, esetleg a színe megváltoztatható legyen? -
juhlaci
tag
válasz
juhlaci #18448 üzenetére
Érdeklődnék, hogy a GJmpp_v1.12 skin hol elérhető? 800X480 felbontású a GPS és térképet szeretnék cserélni. A másik kérdésem, ha a sys.txt beírásainak megfelelően felcserélem a mappák tartalmát akkor újra indítás után melyik térkép mappát fogja elérni ill. TO , vagy TA ,vagy TN mappába kell, hogy tegyem amit használni akarok? Primo 1.2 van most fent!
-
lali81
tag
Sziasztok!
Egy naviboxba, ami IGO-t futtat kellene egy kis segítség,
a típusa Axion ANV 2010. Utólag beépített navi box.
Van valakinek ötlete hogyan lehet frissíteni?
2010-es SD kártyát használ. Full EU érdekelne.
Köszi! -
laszlohu
addikt
Nem sürgős, igazából megnyugtat a tudat, hogy műkszik,
ha nem én, akkor majd valaki biztos, hogy bejelenti a csornai elkerülőt,így,hogy műkszik, sokkal több hiba be lesz jelentve és javul a térkép is,
és a köv. térképfrissítésben remélhetőleg kijavítják.Én valószínű nem fogok regisztrálni a Naviextras - ra, nekem túl bonyinak tűnik, de lehet,
hogy nincs igazam.Többet ezügyben a Primo topikba nem fogok írni, átköltözök a direkt erre szánt topikba.
-
DM43
Topikgazda
válasz
laszlohu #18445 üzenetére
Már működik. Regisztrált és bejelentkezett usereknek ez a direkt linkje
-
Vyndree
őstag
válasz
parafly #18450 üzenetére
Van rá megoldás, hogy a külső kártyán legyenek az állományok. A building, car, dem, hitspeed, map, phoneme, poi, skin, scheme és a raster mappa.
A sys.txt-be a következő szerepeljen:
[Interface]
save_checksum = 0[Folders]
linked_root_list= (ami itt van azon ne változtass ha jól működik)
has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/storage/(OFF)external_SD(/OFF)/iGO"
Az szürkén hagyott rész készülékenként változhat, annak nézz utána a gépeden.Amennyiben az a gond, hogy túl nagy helyet foglal a belső memóriában, akkor lehet belőle faragni, nekem jelenleg 80 Mb alatti a komplett iGO mappa és nincs minden kiszedve belőle.
Nem szeretném tovább taglalni, nem tudom meddig lehet itt elmenni, azaz honnantól tilos. -
SzaboZE
addikt
Sajnos a wayteq fóruma cenzurás és napok alatt jelenik meg egy-egy válasz, de hátha ér valamit ott is felvetni a waze témát...
http://www.wayteqforum.hu/wayteq-xtab-50-gps/315-wayteq-x995
-
OldMike
őstag
válasz
laszlohu #18451 üzenetére
Sajnos azt egyáltalán nem ismerem, nincs olyan eszközöm, amivel használhatnám. Nem tudom, hogy a SzülinApp esetében egyáltalán képbe jön-e a Naviextras, vagy minden a Play Áruházon keresztül megy?
Azt gondolnám, hogy ha a rengeteg különböző mobiltelefon - amire az appot feltették - nem szerepel a támogatott eszközök között, akkor valószínűleg eszközzel együtt nem lehet a Naviextras honlapon regisztrálni. Ez az eset meg kizárhatja a térképhiba bejelentő elérését.
Nem tudom hogy valóban így van-e, és azt sem hogy mi lenne ezzel az NNG célja.
-
parafly
csendes tag
Sziaztok all!
Azt szeretnem megkerdezni töletek mi okzhatja hogy igo primonal, amikor a hang megszolal a kijelzon eltünik a kép.Miota kitettem a térképeket kűlsö sd-re,Azota nagyon látványos ez a jelenség.
A telo lg70 (320D)
köszi.
-
OldMike
őstag
válasz
laszlohu #18445 üzenetére
Érdekes dolog ez a térkép hibabejelentő. Az év elején regisztráltam a topmap.com/mapeditor honlapon, beküldtem két hibajavítást, amit el is fogadtak.
Az új rendszerben már nem lehet onnan belépni, előbb be kell jelentkeznem a naviextras honlapján, ahol már az eszközöm is regisztrálva van. Ez egy Prestigio navi, ami alapból HERE térképekkel jött. Tavaly vettem egy Magyarország frissítést, ami viszont NNG térképpel van.
Ennek ellenére (nyilván a többség győz alapon) a belépéskor automatikusan átirányítanak a prestigio.naviextras.com oldalra, ahol csak a HERE hibajavítójába lehet belépni. Innen már nincs mit tennem, mert nem fogok olyan térképet javítani, ami nekem nincs (csak Magyarországról van szó, hiszen a többi maradt HERE).Egy rokonomnak CNS navija van (gyakorlatilag) IGo8-cal, amit én regisztráltam a naviextras-on. Amikor azzal lépek be, ott már felkínálják az NNG térképjavítóba történő belépést is (meg valami ukrán térképjavítót is, de momentán nem tudok ukránul
). Nem próbáltam, de valószínűleg itt tudnék térképjavítást kérni.
Nekem úgy tűnik, mintha csak a megfelelő eszközzel és térképekkel rendelkezők számára akarnák lehetővé tenni a hibabejelentést, bár lehet hogy rosszul gondolom, és ez csak egy múló zavar az "erőben"
.
-
juhlaci
tag
válasz
juhlaci #18446 üzenetére
Nem tudom, hogy ér e valamit de a here.com oldalon megjelöltem az elkerülő út hiányát a 2015Q2 es térképen. [link] sajnos az NNG térképet skin hiányában vagy a fogyatékosságom hiányában nem tudom választani! vagy sys probléma is lehet a map_ta üres volt az NNG most ott van, a másik két mappában van térkép. A lényeg, hogy térkép nézetet , 3D autót tudok választani de...... alul a bemutatkozó sor amit 4 éve választottam találó.
a nevemben a /juh/ az Juhász
-
Vyndree
őstag
Akkor jól sejtettem. Nem kimondottan a villányi vagy a csornai elkerülő érdekel, arra amúgy sem járok, általánosságban kérdeztem. Köszönöm.
Saját vélemény, hogy mára már eltűnt az az éles kontraszt a térképek között ami volt. Sokkal-sokkal használhatóbbak lettek, látszik az a rengeteg munka amit a fejlesztők beletesznek. -
Vyndree
őstag
Villánynál NNG-n rajta az elkerülő, HERE-n nincs. A csornai egyiken sincs, kisspista elmondta az okokat.
Ezek szerint Magyarországra akkor inkább NNG mint HERE? Esetleg TomTom 2015.03 (volt TeleAtlas)? Mondjuk régen is jobb volt a TopMap idehaza, a NAVTEQ-kel szemben. -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Nem tudjátok, hogy az áprilisi ingyenes iGO SzülinApp verzióhóz elérhető lesz-e Magyarország térkép frissítés?
Már van frissebb NNG térkép 2015.Q2-150715 verzió, de nem látok frissítést még az App Store-ban...üdv,
YxVs -
Vergilia
tag
Android 4.4.2-nél megoldható valahogy, hogy a külső SD-ről fusson? Esetleg a térképet, vagy a "/content" mappát rá lehet valahogy irányítani?
-
hojos
aktív tag
válasz
djfrici #18428 üzenetére
Akkor használj skint és ne használd az ux-et.
[SpeedOnMenu.UX. mi célt szolgál ?] -
djfrici
csendes tag
Kérlek segítsetek ezt a problémát orvosolni "SpeedOnMenu.UX. csak az alapértelmezett skinnel használható"
próbáltam utána olvasgatni, de nem találom a megoldást.
KÖSZÖNÖM -
theooracy
aktív tag
Üdv.
Primo 2-höz keresnék navi hangot, mégpedig Eszter TTS kellene. Tud valaki segíteni? Megköszönném. -
juhlaci
tag
Üdv. mindenkinek! A 2015 Q2 Europa térképhez tartozik egy Extended poi 316MB mappa ! Vajon ebben mik lehetnek?
-
hojos
aktív tag
Alapból ugye nem szabad beterveznie a tiltott útszakaszra.
Ezzel a bejegyzéssel a tiltás ellenére is betervez és ha bent vagy a tiltott szakaszon akkor kitervez. Figyelmeztet hogy nem tervezhető útvonal de megtervezi, a tiltott szakaszt más színnel jelöli.Egyébként most néztem meg. WinCE-Primo-Here Q1. Bejegyzés nélkül nem engedi a tervezést, bejegyzéssel úgy működik ahogy fent írtam.
A hiba abban az összeállításban van szerintem. -
kirillhun
csendes tag
Android Jelly bean,eszterkét hogy lehet hangosabbá tenni?próbáltam már sys.txt,de nem müködnek.....van valami megoldás a hangerőre?
-
Winne
nagyúr
Állandóra van téve a kamion profil, csak abban használja és minden keresés és új cím után beadja újra, hogy ellenőrizze a beállításait. Azt mondja bevitte boltíves híd alá, aminek a közepe volt csak az a magasság, ami ki volt írva, alig tudott visszatolatni, meg bevitte többször is olyan helyre, ahol súlykorlátozás volt, de csak mikor már bent volt akkor sikítozott neki, hogy nem lehetne ott.
@(#18411) hojos: ez az első navija.
-
Winne
nagyúr
Urak-Hölgyek!
Valaki találkozott olyannal működés közben, hogy kamionra állítva a szoftver a korlátozások ellenére is bevisz olyan helyekre, ahova nem kellene? Ismerősnek ez van a gépén Q1-el és többször is megcsinálta vele, majd mikor már bent volt sikítozott, hogy nem lehetne ott.
Erre tudtok valamit mondani? Fontos lenne.
-
Noxy
veterán
válasz
anonymus89 #18404 üzenetére
Településnek az ir..számot ad meg, ezután az utca nevet. 100% hogy ezután a keresett utcába fog tervezni.
-
gipsztigris
addikt
válasz
anonymus89 #18404 üzenetére
-
anonymus89
addikt
válasz
gipsztigris #18403 üzenetére
Navteq-es terkep?
Wayteq igo8-on rogton a 4-kerbe visz.
Nem ertem miert nem dobja fel a navteq terkepnel primo alatt.? -
gipsztigris
addikt
válasz
anonymus89 #18402 üzenetére
-
anonymus89
addikt
válasz
gipsztigris #18401 üzenetére
Nekem ilyen lehetoseg nincs. Varos utca hazszam. Hazszam utan szokozt nem tudok utni.
-
gipsztigris
addikt
válasz
anonymus89 #18400 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Xbox Series X|S
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Call of Duty: Black Ops 7
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged