Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurmagyuri
csendes tag
Talán licensz?
Ez van rajta: Navon_Primo_FEU@10Q1_(NQ+NNG,_DEM,_CAR,_TMC,_3DLM,_HNR,_DA,_HNR,_HSP)_F_.lyc
-
m.jeno
senior tag
TMC frekvencia M2 alatt jön:
89,0 1 Debrecen/Pallag
89,4 6,3 Csávoly
90,3 3 Sárszentlőrinc/Úzd
92,7 50 Tokaj/Nagy-kopasz
93,1 7,5 Győr/Szabadhegy
93,9 65,6 Kabhegy
94,3 12 Nagykanizsa/Újudvar
94,8 77,6 Budapest/Széchenyi-hegy
95,1 1,74 Csengőd/Kiskőrös
96,7 37,1 Komádi
98,2 7,5 Vasvár/Hegyhátsál
98,8 32,4 Szentes
99,5 8,9 Sopron/Dalos-hegy
102,3 1,4 Miskolc/Avas
102,7 30,2 Kékes
103,7 50 Pécs/Misina-tető
104,6 5,1 SzegedAmin neked meg volt adva, azt nem is látom.
-
m.jeno
senior tag
válasz
gyurmagyuri #2096 üzenetére
Hol akarod használni - Bp- vidék?
A frekvenciának nincs jelentősége,abban az esetben ha Gurjon skint használlsz és engedélyezed a folyamatos keresést, illetve akkor sincs, ha a programban adsz meg egy adott frekvenciát.
-
BeregiZs
csendes tag
válasz
gyurmagyuri #2094 üzenetére
Én először is a saved_last_frequency="1078" helyett a 948-at írnám be.
-
gyurmagyuri
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert a navimon (x950) nem megy a tmc. RTA-3000
A sys.txt a következő:[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="1078"
saved_last_tuning_mode="1"Tipp?
Elöre is köszi! -
formasu
tag
Bocs, én inkább az előretervezésről kérdeztem!
Olyat nem lehet csinálni, ha nem tetszik az útvonal, amit megtervez, csináljon, tervezzen másikat, mert nem mindig a legelőnyösebbet tervezi meg! Ha ismerek jobb utat, akkor adhatok köztes pontot, ez egy megoldás, de ha nem ismerem az utat?.
Például: Mennék kőbányáról a Dózsa György útra. Mindenképpen rá akar vinni a zsúfolt Hungária Krt-ra, pedig nem is az a legrövidebb, sem a leggyorsabb!Például, ebben az esetben, ha nem ismerem az utat, rámegyek kerülővel a Kőbányai út- Hungária krt-ra a dugóba, ami ráadásul még hosszabb is, mintha az Élessarok felé jönnék. A Primo-n nem találok "legrövidebb" utat, hanem azt hiszem, kettő közül választhatok a tervezéskor. Tehát, leegyszerűsítve ez volt a kérdés, hogy ilyenkor mit célszerű csinálni!
Ha jól emlékszem, kipróbáltam, és mindig a Hungária krt-ra vitt, sőt elindultam a másik irányba, és egy darabig még vissza akart fordítani arra. Ha valaki nem ismeri a környéket, ezt észre sem veszi!
-
nzoli2
tag
Láccik, hogy még nem turkáltál a primó ezen részein. Miért nem próbálod ki? Nem kell ismerned az utat az a Primó dolga.
Tehát. Fő menü -útvonal -kerülendő utak -itt több lehetőség közül választhatsz:
1.- kiválasztott szakasz elkerülése
2.- kiválasztott út elkerülése
3.- következő szakasz elkerülése
próbálgasd hamar megfogod szeretni, túl hosszadalmas lenne leírni minden lehetőséget.( nem előre tervezésről beszéltem-írtam hanem már egy megkezdett útvonal megváltoztatásáról. Persze az is megoldás, hogy megyek amerre gondolom, hogy jó lesz majd csak újra tervez és szépen elnavigál haza de ez ettől sokkal profibb megoldás)
-
m.jeno
senior tag
Lehet, hogy én vagyok a hülye de ezt akkor sem értem:
De lehet az útvonal-> egyebek-> alternatív útvonalak . De inkább a
útvonal -> kerülendő utak elkerülése -> kiválasztott út elkerülése.A kerülendő út viszont éles helyzetben q..va hasznos ha tök ismeretlen helyen jársz és mondjuk egy útlezárásba vagy elterelésbe futsz vagy ami gyakoribb, autópályán baleset teljes útzár stb. Na ilyenkor nagyon jól jön ez a funkció.
namár, most az első esetben neked kell előre megadnon részletesen tol-ig a szakaszokat, tehát előre kell ismerned a nem ismert utvonalat vagy mi
a második esetben a vidéken hiányos TMC szolgáltatást önállóan kívános pótolni, honnan a máriás huncuttból tudod a tervezésnél, hogy baleset lesz
, para képességek nélkül ez elég nehéz, ha meg ott vagy, akkor meg mindegy mit zársz ki, vagy nem
-
m.jeno
senior tag
Csak megjegyzeni kívánom, hogy megjelentek a Navteq Q2-es térképei mindenféle kiegészítővel együtt!
Hungary_83_NQ_2010.Q2_100929 -
nzoli2
tag
válasz
formasu #2071 üzenetére
Semmivel sem macerásabb mint a köztespont megadása. A köztespont megadást akkor választod ha számodra ismert úton terveztetsz a kütyüvel.
A kerülendő út viszont éles helyzetben q..va hasznos ha tök ismeretlen helyen jársz és mondjuk egy útlezárásba vagy elterelésbe futsz vagy ami gyakoribb, autópályán baleset teljes útzár stb. Na ilyenkor nagyon jól jön ez a funkció. -
kopez
tag
Helló!Mióta primo 1.1-et használok,az Eszter hangja nem müködik,az 1.0-án még ment.Mi lehet a probléma?A régi 1.0 verziórol át tettem a tts mappát a gyökérbe,a voice mappába meg az Eszti hangját,és amikor kijelölöm,hogy őt szeretném hallani,akkor a jó utat még mondja,de mihelyt kilépek a menüből,visszaugrik Ritára.Valaki tudja mi a gond?
-
m.jeno
senior tag
válasz
bprubin #2073 üzenetére
A Bluepanter hivatalos oldalán egy kérdésre azt a választ adták:
A GJ6.17p_da_Gold_St3.zip van Jo! Ne felejtsd el beirni a save \ system ini-egy következöket időzóna utan:
[TMC]
saved_config_available = "1"
saved_config_classname = "AVQ_GPSTMC_SOURCE"
saved_config_portname = "COM"
saved_config_port = "5", de a 7-Jo! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
auto_tuning = "1"
saved_last_frequency = "948"
saved_last_tuning_mode = "1"
ignore_all_events = "0" -
bprubin
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Bp Rubin készülékem és sehogy sem tudom a Primo-val a TMC szolgáltatást elindítani.
A kérdésem az lenne, hogy tudtok e valami buherát arra, hogy működjön a tmc szolgáltatás a gépen?
Eddig más fórumokon ezt a sys bejegyzést írták de ezzel sem működik:[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="AVQ_GPSTMC_SOURCE"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="5"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="948"
saved_last_tuning_mode="1"A segítségeket előre is köszönöm.
-
mataszitu
csendes tag
most feltettem az igo 8 at az sem mutat 0 nál többet mármint a magasság
-
formasu
tag
Köszi Jenő!
Tegyél köztes pontot mondjuk a Rábafüzesi hatrátkelőre, akkor a 8-ason fog a határig elvinni, az biztos.Igen, így már átírta az útvonalat.
Olyat nem lehet csinálni, ha nem tetszik az útvonal, amit megtervez, csináljon, tervezzen másikat, mert nem mindig a legelőnyösebbet tervezi meg! Ha ismerek jobb utat, akkor adhatok köztes pontot, ez egy megoldás, de ha nem ismerem az utat?.
Például: Mennék kőbányáról a Dózsa György útra. Mindenképpen rá akar vinni a zsúfolt Hungária Krt-ra, pedig nem is az a legrövidebb, sem a leggyorsabb!
-
mataszitu
csendes tag
Ez a kettő van fent Basemap_Eurasia_2005.07_080217_NASA , Europe_2005.07_071128_NASA
A 920 bt-n nem volt rajta mégis mutatta a magasságot. -
mataszitu
csendes tag
Sziasztok!
Vásárorlam egy wayteq 950bt-t feltettem a primot (8.5.11.155811) és nem mutatja a magasságot mindíg csak 0 az érték. 920 bt nem volt ilyen problémám. Ha valaki esetleg tudna megoldást megköszönném. -
formasu
tag
válasz
snowdog #2046 üzenetére
Köszönöm!
A gond az volt, hogy ez a térkép volt a gépen: Austria_83_NQ_2010.Q2_100812.fbl
Ez a térkép nem ismerte Nassfeldet!!!!!!!!!
Átcseréltem erre: Austria_83_TA_2010.06_100716.fbl, és mindjárt megjelent Nassfeld is.Mit ajánlotok? A Q-s térképeket ezek szerint ne használjam más országokban sem, mert hiányoznak róla települések?
-
snowdog
veterán
válasz
formasu #2044 üzenetére
Amikor csak NA van beírva, nem adja ki a találatoknál NAssfeldet.
Én is ezt írtam az előbb: (NAS-ig beírva)Az hogy milyen billentyűzet jelenik meg attól függ mi van a programban beállítva, illetve milyen új billenytűzetet tettél bele.
dlaj
Nem hiszem hogy ez gépfüggő lenne (bár lehet), és biztos hogy nem skinfüggő, a Primo-ban ha nem piszkáltad a sys.txt-t, akkor az az alaphelyzet, hogy a táp elvételekor ki fog kapcsolni. Pontosan akkor kell beavatkozni, ha azt akarod, hogy NE kapcsoljon ki a gép. Nézd át a sys.txt-det, ha nem kapcsol ki a gép, akkor nyilván le van tíltva ez a funkció. -
dlaj
őstag
Mesterek!
Nem tudja valamelyikőtök, hogy be lehet-e állítani a Gurjon-on azt, hogy a tápcsatlakozó (szivargyújtó) kihúzásával a pna (Wayteq 950BT) készenléti üzemmódba kapcsoljon???
Köszönettel... -
formasu
tag
válasz
snowdog #2041 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom úgy.
Nekem nem jön elő ez a kép! Amikor csak NA van beírva, nem adja ki a találatoknál NAssfeldet. A NA után hogyan tudom írni a következő betűt, amit nálam nem találok?Más: Nálam a betűk fölött nincsenek ott a számok sem.
Amikor meg Hermagort írom be, nem ajánlja fel Nassfeldet. -
-
formasu
tag
Nem jövök rá, hogyan kell csinálni!
Bp-ről tervezek utat mondjuk Hermagor-Nassfeld-be. Egyik problémám, hogy ezt a Nassfeldet nem ismeri. Maradt Hermagor. Megtervez Szlovénián keresztül, de én nem arra akarok menni!
Nem találom, hogyan változtathatom meg az útvonalat, pl: menjen itthon a 8-ason?
A legfrissebb Ausztria térkép nem ismeri Nassfeldet, akkor mit csináljak? -
mataszitu
csendes tag
Sziasztok!
Két napja vásárorlam egy wayteq 950bt-t feltettem a primot és nem mutatja a magassásot mindíg csak 0 az érték. 920 bt nem volt ilyen problémám. Ha valaki esetleg tudna megoldást megköszönném. -
m.jeno
senior tag
Kicsit durva: nézd meg!
-
-
BeregiZs
csendes tag
-
axelbox
tag
A primóban az otthon,munkahely gombokhoz hogyan lehet címeket hozzárendelni?
-
axelbox
tag
Most utaztam 168 km-t a primo jelenlétében.
Rájöttem mi okozta a problémát,leírom talán segít ha más is beleesne ebbe a hibába.Szóval már mindent összehasonlítottam a save mappában a működő és nem működő verzióban.A különbség csupán annyi volt,hogy a nem működő verzióban volt egy Route.dat file ami ugye a mentett utvonalakkal lapcsolatos dolgokat tárolja.Szóval a probléma az volt az IGO8-ból az egész Routes könyvtárat áttettem a primóba ( ami ugye a mentett útvonalakat tartalmazza )és örültem,hogy minden korábbi mentett útvonalam átkerült,viszont pont ez okozta a problémát.Azóta mióta töröltem teljesen jól működik minden.Ezek szerint ez sem kompatibilis teljesen...Jó tanulság volt.
-
BullZeye
veterán
Primohoz a Gurjon Skinnél lehetőség van térkép cserélő és bluetooth ikonok kitételére a főmenübe. Esetleg valaki megtudná mondani, hogy mit kéne beleírnom, vagy melyik fájlban találom ezeket, hogy belerakhassak egy FM transmitteres ikont is?
-
nzoli2
tag
Ne használjatok egyszerre 8-ast és Primót.
Vagy ha mégis akkor vedd a fáradtságot és a használaton kívülit nevezd át amíg nem lesz rá szükséged. PL: IZÉ-re. Hiába a sys.text bejegyzés a Primo keresi és megis találja a iGO8 mappát és használja is ebből vannak a gondok.
Mióta így csinálom semmi gondom a P-vel.
Villám gyorsan talál holdat még a szobában is!!!!
A sys-t átírtam picit: [link]
Így teljesen hibátlanul hasít GJ 2.17-el is. / a friss nyelvi fájl feljebb található / -
m.jeno
senior tag
válasz
axelbox #2011 üzenetére
Ments el mindenedet, töröld a save mappát és sys.txt-ből a bejegyzést, önállóan össze kell hoznia a kapcsolatot, de nézd meg, hogy a 8 alatt mit ír be a save mappába a system alá, egyezni kell a kettőnek, egyébként nekem is hosszabb időt vesz igénybe a primo-nál a műholdak megtatálása
de még mindig megtalálta, a sys.txt-ben nincs semmi bejegyzésem -
hojos
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- Új Asus ROG Zephyrus G16 GU603VI ,16" QHD+ IPS - 240Hz- ,i9-13900H ,NVIDIA RTX 4070 ,32GB ,1TB NVMe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Dell,14"FullHd IPS,core i5,8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- Lenovo ThinkPad T14 Gen5 , FHD+ IPS , Intel Ultra 5 135H, 16GB DDR5, 512GB NVMe SSD, Magyar vil bill
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest