- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
Új, bontatlan BOE-HyDis UXGA kijelző, vagy mi az, amikhez ilyen árakat írtál?
A 15"-hez való 2db (még szerencse, hogy nem egyet rendeltem, mert beszerelésnél az első eltört) fénycső volt anno 1700Din körül, ami azért 20EUR alatt volt már akkor is.
Ha 10.000HUF/óra az aranytalpas melós díja, akkor is meg kell, hogy álljon 25.000 alatt az egész csőcsere!... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
audi100td
nagyúr
Lehet hülyeséget mondok, de hivatalos szervizben úgy rémlik 30k körül van az óradíj, minden esetre drága.
Akitől vettem a Dell D400-asom, állítólag szervizeléssel is foglalkozik, fénycsőcserét is vállal, 5k-t mondott, de nem tudom mennyire megbízható, ha érdekel priviben átküldöm az elérhetőségét.
-
Gondwana
addikt
Vörösödés = fénycsőöregedés. Csere-cső (amikor épp beszerezhető) kb. 10-30EUR között, viszont a munka-része a macerásabb: nem elég kiszerelni a panelt, szét is kell bontani, majd a régi fénycsőről lehúzni a gumikarika távtartókat, és visszaforrasztásnál nemelxseszni a drótok egymáshoz képesti szögét, mert külömben törik az üveg (akár összerakás után is elpattanhat ilyenkor a fénycső), ha idáig eljutottál összerakni már gyerekjáték. Anno T42-ben cseréltem, de most lusta vagyok visszakeresni a leírását itt, a topikban.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
A leírt hiba nem feltétlen inverter, lehet, hogy csak kiégett a fénycső. (Tudtommal gyakrabban fénycső, ritkábban inverter, illetve ha inverter, akkor soha nem működik, ha viszont fénycsőhiba, időnként begyújt néhány percre, esetleg néha még vöröslik is egy kicsit a kép- IdTech gyártmányú IPS paneleknél volt gyakori betegség - ellentétben az LG-Philips IPS-ek fokozatos elhalványulásával)
Ha valahonnan tudsz próbára kölcsönkérni másik invertert, magad is kicserélheted - kb 3 perc csavaroznivaló.Szerk.: ha van valakinek elfekvőben X31 / X32 invertere, szóljon, tudok vele mit kezdeni!
[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Tim82
félisten
Külső monitorra kötve gondolom, ad jelet. Ha jól rémlik, Psychonaut kollégának múltkoriban T42p-vel volt hasonló parája, ott az inverterrel volt probléma.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
lapa
veterán
catalystban régen volt külön fül amint egy többek közt egy tv volt és gomb, hogy aktiváld. hogy ez a mostani ccc-ben (ha neked az van) hogy néz ki az passz. de többé-kevésbé magától kéne menjen, aktiválod vagy a ccc-ben vagy a win képernyő tulajdonságokban mint második monitort.
apróbetűs: s-videot és főleg az eszetlen tervezésű kompozit rca-t csak kikapcsolt tévénél dugjuk be és húzzuk ki a tévébe-ből mert egyébként elhalhat a tévé bemenete.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Ne Google...
Ha legalább Internet Explorer 7 van a T43-adon, akkor menj ide, kattints az "Use Quick Path" feliratra, majd a megjelenő ablakban a "Run Auto-Detect"-re.
Ezek után a gépedhez és a rajta lévő Windows verzióhoz elérhető összes drivert és segédprogramot fel fogja hozni a Lenovo oldala szépen listázva, lehet válogatni, keresgélni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
amargo
addikt
Elvileg ezek is hardwerből mennek, mert emlékszem, hogy anno boot-nál mintha már tudtam volna használni. Ilyenkor csak három állása volt majd OS-ből lehetett jobban szabályozni.
Szerintem, ahogy már írták a HotKey és Presentation Director is kelhet hozzá.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
ixtom
tag
Esetleg próbáld meg a Presentation Directort, bár ahhoz is kell Fn+F7 kombó.
-
Tim82
félisten
Még az jutott eszembe, hogy nálam fent van a Full Screen Magnifyer nevű Lenovo app is, talán még az is kell (más képernyővel kapcsolatos cucc nem jut eszembe).
Egyébként valami ilyesminek kellene lennie, amit látnod kellene Fn+F7 megnyomásakor (nem 100%, hogy pontosan így nézne ki XP alatt is - T60 + Windows 7 32 bit):
-
Tim82
félisten
Hotkey Manager fel van téve? (Na jó, lehet, hogy már nem ezen a néven fut. )
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
Ott vmi nem oke. Nyitott allapotban ki kell jonnie a kulcsnak.
Szerintem a turbo memoryt csak kiszerelni lehet. Legalabbis nekem nem remlik ilyen. Biosban security menu, ha megis le lehet tiltani.
Mas: tud valaki jobbfele ultrabay kulso keretet? a t61 dvd-je lakna benne.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
6k körül már kapsz DVD-RW-t az aprón.
2-3k egy DVD-ROM, de 3k-ért már DVD-R/CD-RW combo-t érdemesebb nézni. (Utóbbiból éppenséggel nekem is van egy felesleges.)
-
Tim82
félisten
Én SATA-sat vennék bele, nem PATA-t. Amúgy nem olyan ritka a PATA-s keret, és kb. feleennyiért is be lehet időnként szerezni.
SATA keretet eBay-ről érdemes, csak aftermarket termék van belőle.
-
Tim82
félisten
Előttem már megmondták a tutit, szerintem kb. bagóért tudsz belevenni 2*1 GB DDR2-667-es modult, amivel ugyanolyan jól fog futni, mintha DDR2-533-asat vennél...
Ja igen, nem lesz gond a Hynix-szel, a nevesebb, minőségibb gyártók között van, elég sokszor gyárilag is Hynix-modulok vannak a Thinkpad-ekben.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
2k körül már kapsz használtan. Amúgy Everest-ről/Aida64-ről hallottál már?
-
Chaser
legenda
-
-
-
audi100td
nagyúr
persze, paszta kell a procira illetve gpu-ra is ha long fan-ed van
buca84: jaja, nekem is ez a tippem
lapa: köszi, de úgy is újra kell húzni a rendszert, igazából rögtön feltűnik ha laggol, ilyenkor ugyanis több másodpercig nem lehet írányítani a gépet, általában rendszer indításkor, programok betöltésénél jön elő, pedig pont itt lenne előnye az ssd-nek
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Rez_Grof
őstag
Ha HD-t is akarsz rajta nezni akkor ez jol fog jonni, vagy win7-hez
Mobility Modder
http://www.hardwareheaven.com/modtool.phpMar ha ati kartya van benne.
[ Szerkesztve ]
A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
csmat
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kutya topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX GL553V
- ASUS Zenbook 14X OLED UX5401 - Space edition - 145"2.8K 90Hz OLED érintő - i9-12900H - 32GB - 1TB -
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- HP 250 G9 - 15.6" FHD / Core i5-1235U / 8-16Gb / 512Gb NVME / Type-C / HUN / Windows 11
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/Microsoft Office/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/CAM/BT/Wifi/1 Év Gari!
- Lenovo Dokkoló 40AY0090EU (bontatlan, új)
- HP 820/840 G1/G2 alaplapok, burkolatok alkatrészek i5 4-5 gen
- Acer aspire 3 a315-31-c57g
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest