- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- PLC programozás
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
Sziasztok,
Lenne egy olyan gondom, hogy a laptop kijelző nem világít, olyan mintha maga a kijelző működne, de nincs megvilágítás ezért nem sokat látni rajta. Ez milyen gond lehet - inverter? És Budapesten hol érdemes érdemes javításra vinni?
T440-ről van szó, sima kijelzős.Köszönöm előre is az ajánlásokat!
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Elgondolkoztam, hogy a T440-be lecserélném a panelt valami nagyobb felbontásra, nem szükséges a tűéles kép nem grafikai munkára lesz (fejlesztésre).
Ezeket találtam:
[link] A jobb szélső csak azért van benne, mert most jelenleg az van.Nem tudom, hogy 14"-on a FHD mennyire zavaró, ezért gondolkoztam el a 1600x1200-on. Ha jól tudom a w8.1 már tud skálázni, így lehet nem lenne probléma vele.
Itt keresgélek, hogy egész jó áron meg is lehet venni: [link], de persze ebay és alin is elég sokat találtam. Csak nem tudom, mire kell vagy érdemes figyelni.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Nem rég vettem egy x220-at és most próbáltuk ki elsőnek a mikrofont skype alatt. A másik fél nem hallott ezért el kezdtem megvizsgálni és a hangrögzítő az elindítás elején nagyon halk hangot felvesz, de több nincs.
Megnéztem és max-ra van húzva az érzékenysége. Régebben úgy emlékszem volt egy olyan tool is a géphez, ahol lehetett állítani, hogy az echo, echo.. t kiszűrje és mennyire csak a gép felől érkező beszédet vegye figyelembe. Ennek mi a neve?Még kipróbálom, hogy egy live os-t indítok rajta és megnézem ott hogy megy, mert lehet csak dirver gond. De milyen egyéb ötlet van? Kicsit ki kellene tisztítani?
Köszönettel,
am -
amargo
addikt
válasz
kraftxld #73824 üzenetére
Az eredeti tervem szerint, az én 120-om került volna a gépébe csak, mivel egyáltalán nem tudja kihajtani, így gondoltam tök felesleges. 60GB-eddig is el volt, adattárolásra nem használja egyáltalán. Látom elég rosszul fogalmaztam: A sata2-3 arra vonatkozott a max, hogy a 3-at tudomásom szerint nem kezeli, így felesleges komolyabb, ezért gondolkodok kingston-ba, bár utána olvasgatva a kingston-nak inkább kihagyom és marad egy samsung
Köszönöm mindenkinek a segítséget. -
amargo
addikt
Sziasztok!
Párom gépét T400 kicsit felturbóznám, milyen ssd-t ajánlotok bele? Én 30-60GB gondoltam max, mert a hdd menne egy + kerettel bele a gépbe. Csak nem tudom, mi a max, amit a gép letud kezelni? Gondolom sata2-es miatt elég egy kingston is bele. Ki milyet használ ezzel a típussal?
-
amargo
addikt
válasz
ielektros #54708 üzenetére
Megértem az érveidet és valahol igazat is tudok adni neki, mert szerintem is létezik ilyen. Ugyanakkor 2 éve használom így az egyik gépem, de a 2 hónaposon sem tapasztaltam ilyet. Igaz i5/i7-el és 8/16GB-al vannak megáldva.
Ezért érdekel ez a dolog, mert kíváncsi vagyok -
amargo
addikt
válasz
radamsky #53504 üzenetére
Hányas driver van fent Neked?
Fura, mert az x220-hoz csak 6.5.1.5 van, de az x230-hoz 7.2.5.4/7.1.2.Szerk:
Nekem mindig percek mire jelet talál.. -
amargo
addikt
Hi,
x220-nál tudja valaki, hogy a disk titkosítása hogyan történik? Maga az furcsa, hogy a jelszó megváltoztattató egy titkosított disk alatt.
Köszönöm a segítséget.
-
amargo
addikt
válasz
brekiisti #41718 üzenetére
ez jó hír
Abban tudsz segíteni, hogy mi a bánat lehet ennek a neve? Ilyet találtam: [link] ebayen
Tim82: Lehet Neked már friss firmware-ed van vagy nem allergiás a chipre, nálam a munkahelyemen 4 gépbe került ilyen ssd és 3 ból folyton hibát adott altatáskor, a 4.-nél nem volt altatás
Utána mi se tettük meg..
Szerk:
audi100td: Igen a chiptől is függ, de nálunk megoldódott a probléma, igaz azóta nem kapcsolom ki a gépet.. -
amargo
addikt
A táp környékén hibás valami, ma megpróbálom elhozni a gépet és kipróbálom a régi tápegységemmel, lehet csak ott van a gond, hogy nővérem megtörte a kábelt..
Bedugom a töltőt és nem tölt, ebben az esetben szerintem két lehetőség van, vagy maga a tápegység a hibás vagy a gépben a táp dugasznál valami - ha így hívják egyáltalán, ahova bedugod a töltőt.
Tehát a probléma az, hogy a gép nem kap feszültséget.
De előre érdeklődni akartam, hogy egyáltalán foglalkozik-e valaki ilyen javítással? Ha a gépnél keresendő a probléma..audi100td: OCZ Vertex2-m nekem is alvó állapotból kék halált adott, a megoldás egy firmware frissítés hozta meg. Azóta nincs ilyen.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Tudtok mondani szerelőt, aki foglalkozik régebbi TP-el is? Egy R52 vélhetően táp hibás lett, nővérem haza hozta a gépet így megnézem egy másik töltővel mit produkál, de ami nála volt azzal egyáltalán nem töltötte a gépet, még a led-ek sem gyulladtak ki.
köszönettel!
-
amargo
addikt
válasz
audi100td #39575 üzenetére
Lenne hordozva, a t43 a súlya miatt nem viszi, az x200 hasonló súlya van, mint a x220-nak, azt meg észre sem veszem a táskában.
franc0: Csak én tudok elmenni érte..
CPT.Pirk: Nem vinném el senki elől, az x200s felé húzunk, szerintem bőven elég lesz neki ez pár évig
Köszi a segítséget!
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Páromnak tervezem lecserélni a T43-át (már eljárt felette az idő), mennyi lehet a reális ára használt piacon?
De két gép között megy a vacilálás, használt gépek:
- T400 P8600
- X200s SL9400Van akkora különbség proci terén, böngészésre word, excel ilyenekre használja a gépet, youtube-ot néz rajta. A T43-om is elég volt eddig mindenre..
Az x200s-et tudná hordozni is, ami azért nagy előny lenne!
A két gépre 6 hó garancia van.Köszönöm a segítséget!
-
amargo
addikt
válasz
MrSealRD #36993 üzenetére
A T43-on nincs AC, az x220-ra is csak azért raktam fel, hogy hátha tud most már valamit, de nem használom. Tehát a piros X a T43 esetében az elérhető hálózati kapcsolatoknál van, amikor az x220 által megosztott kapcsolatra szeretnék menni.
A T43 DHCP-től kapja az IP-t, majd ha újra elmegy itthon a net vagy lesz időm megnézem. Köszi a segítséget!
-
amargo
addikt
válasz
MrSealRD #36989 üzenetére
Áhh fel is raktam az 5.95-t valamit nem frissült..
Ellenben megosztva vele a T43-as noti nem tud hozzá kapcsolódni, majd még próbálkozom vele, hogy mi lehet a baja. A win7-es alap megosztással is pont ez a baj.. pedig a T43-on is Win7 van. De a kapcsolatoknál csak egy piros X jelenik meg.Minden esetre jó, hogy van ilyen funkciója is
Köszi! -
amargo
addikt
Sziasztok!
Létezik valami IBM-es program, amivel a 3G-t meglehet osztani wifi-n keresztűl x220-on?
Virtual Router szépen megosztja, de hátha van valami gyári is vagy esetleg biztonságosabb. -
amargo
addikt
Sziasztok!
Adott egy T43-as gép win7 fut rajta. Bekapcsoláskor még jó a pöckegér és a gombok, de használat közben elfárad és csak az újraindítástól lesz életképes ismételten.
Valaki találkozott már hasonló problémával?
Köszönettel -
amargo
addikt
válasz
venember83 #33517 üzenetére
A T43/R52-hez anno használtam FS tápot két félét is, semmi baja nem volt. Megnéztem, hogy ugyan azt tudják.
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
Én registry szinten megnéztem és nálam semmi sincsen, ami a skype-hoz köthető lenne.
-
amargo
addikt
Véletlen az x220 alján találtam valami mágnest.
Vajon mi van itt? Csak azon a kis ponton volt mágnesezett. -
amargo
addikt
válasz
Chaser #30499 üzenetére
"1ébként 90-es abból a szempontból jobb, hogy dokkolóval is tudod használni. 65-ös úgy rémlik kevés neki, vagy nem minden funkciót tud életre kelteni."
Nekem dokkolóval együtt van az x220, miben nyilvánulna meg, ha kevés lenne a 65w?audi100td:
Az a billentyűzet kiosztás..buvartacsko:
jézusúristen. a bekapcsológomb is a jobb oldali zsanér alatt van.
Most vissza gondoltam, hogy hányszor használtam a bekapcsoló gombot, bármelyik notimon, de éves szinten talán párszor. -
amargo
addikt
válasz
Dr. Akula #30009 üzenetére
Én csak erre tudok gondolni, mint írtam is.
Nálam a vertex 3 max iops van, 240-es példány.Írnak problémákat a vertex-ről, azok fagyások leginkább. Nálam elő is jött, hogy altatás esetén kék halált dob
De volt már, hogy login-ba is belesült, az kellemetlen. Elvileg erre van firmware frissítés.
-
amargo
addikt
válasz
Dr. Akula #29985 üzenetére
Én is vertex3-t használok asztaliba, milyen lassulást érzel?
Nálam úgy mond még teszt fázisban van, 2 hónapos, ezek alapján is írok. Gondolom kikapcsoltad és beállítottad, amit be kell.
Nálam 8GB van a gépben és i7-el megtámogatva. Mit jelent nálad a lassulás? Mert amit írsz az tipikusan olyankor jelentkezik, amikor sok kicsi fájlt akar betölteni. Nálam is van olyan program, ami nem lett számottevően gyorsabb az SSD-vel. De konstans produkálja, a leírásodból meg azt veszem ki, hogy nálad időközönként fordul elő? -
-
amargo
addikt
Én nem tudom mi van ezzel a 3g modullal, továbbra is folyton eltünedezik, de azaz érdekes, hogy elaltatás felélesztés után ismét ott van. Mind1, most már túl tettem magam rajta. Ellenben a GPS még mindig elérhetetlennek tűnik.. örült lassan talál jelet pedig A-GPS van benne, néha jól jönne teszteléshez.
-
amargo
addikt
válasz
buvartacsko #28580 üzenetére
Ez nem túl jó hír..
-
amargo
addikt
válasz
ro_bert17 #28482 üzenetére
Nálunk is szokott problémát okozni, igaz 22" és két noti van rajta dokkolóval, írattartó, stb.
Viszont egy logitech k360 van az asztalon, amivel rettentően sokat lehet spórolni. Szerintem a billentyűzet foglalja a legtöbb helyet. Szintén egy Ikeás asztalt használunk: 150x80. -
amargo
addikt
F5521gw kártya van benne, tavaly decemberi verzió van fent. Erre gondoltál?
Nálam az a baj, hogy teljesen megeszi a gép Fn+F5 nem segít, mert már eltűntnek nyilvánítja a rendszer:
The device F5521gw Mobile Broadband GPS Port (COM6) (location F5521gw) is offline due to a user-mode driver crash. Windows will attempt to restart the device 5 more times. Please contact the device manufacturer for more information about this problem.A problem has occurred with one or more user-mode drivers and the hosting process has been terminated. This may temporarily interrupt your ability to access the devices.
Ez szépen rántotta magával a Geosense Location Sensor-t is:
The device Geosense Location Sensor (location (unknown)) is offline due to a user-mode driver crash. Windows will attempt to restart the device 5 more times. Please contact the device manufacturer for more information about this problem.
Ami még nem tért magához. -
amargo
addikt
Sziasztok!
Jelenség, hogy a x220 altatásból vissza jövet elveszti a 3G modem létezését. Ez kicsit kellemetlen, hogy miatta újra kell indítani a gépet. Vajon mitől van?
Otthon majd megpróbálom jobban megnézni, mert akkor több időm lesz, de addig is érdekelne.
-
amargo
addikt
válasz
Dr. Akula #28380 üzenetére
Én is bírnám, ha egy töltéssel 2-3 napig lehetne használni a gépet, de mint írtad nem ez a főirány, hozzáteszem sajnos.
"Nalam egy noti egy asztali pc kicsiben, nem wifis mobiltelefon netezésre. Mindent kell hogy tudjon amit az asztali"
Tehát elvárod ugyan azt a teljesítményt egy karóra áramfelvételével? Félreértés ne essék, mindenki szeretné ezt, de én úgy látom, hogy a nagyobb gyártók is elindultak ebbe az irányba. Én sem értem, hogy az ULV-t miért nem lehet kapni - kíváncsi lennék rá, ellenben nem lehet egylapon említeni az i3/i5/i7 szériával.Amit linkeltem azzal 20 órát hoztak ki a teszten. Ha jól olvastam 6 cellás. Ha veszel mellé még egy külső akkumulátort, akkor többet bír ki. Sőt elvileg ssd-vel is kevesebbet vesz fel.
-
amargo
addikt
válasz
Dr. Akula #28370 üzenetére
Szerintem pedig mivel többnyire rosszul optimalizáltak a honlapok ezért bizony erőforrás igényes a böngészés.
Nem tudom, hogy nálad mit jelent a munkára használás ezért ragadtam ki egy általános megközelítést.
Továbbá azért írtam le a saját tapasztalatokat, mert ezek nem tesztprogramok által megbecsült időadatok.
Ha ennyire fontos, hogy töltés nélkül kibírjon ennyit, akkor vegyél mellé még 1 pót akkumulátort vagy egy egy külső-t. Ekkor már kaphatsz 20 órát."Az jelenleg meg elég karcsú, és a mai trend is inkabb a karcsú üzemidő fenntartasa minél vékonyabb gépekkel, nem az hogy a fennmaradó helyet kitöltsük nagyobb aksival és tudjon valódi 24h-t."
Szerintem pedig egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az energia takarékosságra. Neked van egy speciális igényed, amihez van is megoldás, hogy veszel hozzá extra akkumulátort. -
amargo
addikt
válasz
Dr. Akula #28362 üzenetére
Szia nálam az x220-as hoz egy 6 cellás akkumulátor szolgál ki. i5 2520M van benne. Átlagos használat mellett wifi és böngészés, programok nyitogatása stb 4-5 órát elmegy. Ha kicsit oda figyelek, akkor 6-7 órát is. Gondolom még nagyobb oda figyeléssel tudna többet is. Bár, 3G vel kevesebbet visz, igaz azt eddig nem sokszor használtam.
ui.: A nagyobb akkumulátorral még mindig bőven versenyképes súlyban maradsz és simán elérhető vele akkora üzemidő, amit már nem szívesen használsz ki.
-
amargo
addikt
A notebook regisztrációnak van valami értelme?
-
amargo
addikt
válasz
Minstrel #28153 üzenetére
Az ff-el van a hiba, nálam pár szteroidos gépet is simán megfogott, azóta nem is használom..
Még egy kérdés - bár eddig semelyikre nem jött válasz/ötlet - ultrabase 3-ban, ha megnyomom a kiadás gombot, akkor mindent leválaszt, ilyenkor fordult már elő, hogy visszarakva a gépet nem éledtek fel a portok, de magán a gépen sem! Mivel nem volt kedvem bíbelődni vele ezért újra indítottam, valaki találkozott már ilyen jelenséggel?
-
amargo
addikt
válasz
amargo #27864 üzenetére
Van már is pár kérdésem.
Van hozzá egy ultrabase 3 dokkolóm, esetleg valahogy rálehet venni a Power Manager-t, hogy ha bedokkolom, akkor váltson át egy másik power plan-re - módra?
Mivel, dokkolóban felválthatna max-ra is, ilyenkor azt jelenti, hogy valahol az asztalon van és nem zavar..
A másik kérdésem, hogy van ebben egy F5521gw bővítés - gyanítom ezért 1553g-os a készülék, meg a +4G
-, ami GPS-t is tartalmaz. Én a Location and Other Sensors-ba be is kapcsoltam, de se a Location Activity-ben se a hozzá adott programmal nem látok semmit. Kiraktam egy időjárás gadget-et, de ott van mellette egy piros x, a GPS Tracking meg csak műholdakat talál.. ezek alapján A-GPS van benne. Márpedig, ha ez a helyzet, akkor pillanatok alatt kellene jelet találnia. De nem teszi, percek múlva is csak annyi történik, hogy lát esetleg 1-2 műholdat, de a pozícióját nem tudja meghatározni.
Köszönöm a válaszokat!
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Egy pár évnyi "hallgatás" után ismét bejelentkezem, bővült a család egy x220 személyében
Mivel a közvetlen közelemben maradt a T43, ezért minden nap csak a csalódással ültem a gépem elé, amivel kapcsolatban mindig rákellet jönnöm, hogy nem egy ThinkPad.Ellenben le kell írnom, pár észrevételt:
A billentyűzetet kicsit átrendezték, amint látom. Szokni kell biztos volt oka, de én szerettem a régit..
Továbbá a minőségében is kicsit másnak érzem, kopogósabb. Ellenben még így is nagyon kényelmes gépelni rajtaMég biztos lesznek kérdéseim, mert van bőven újdonság.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad T490 27% 14" FHD IPS i7-8565U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS érintő Ultra 7 165H RTX 2050 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 PRO 8540U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro 3 év garancia
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ZBook Firefly 14 G10 14" FHD+ IPS i5-1335U RTX A500 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest