- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Bluetooth hangszórók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
Senki többet?
Kérem tegyék meg tétjeiket, Hölgyeim és Uraim
Nyereményük egy szárazabb, biztonságosabb érzetet keltő első hozzászólás lehet.
Ez bizonyíték, nem ígéret
U.i: A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelő-szervízét vagy műszerészét, nehogy az e-penisze túlzott méreteket öltsön...
[ Szerkesztve ]
-
yanna
addikt
"szinkronba akarja hozni a gépi nyilvántartást a jótállási jegyen feltüntetett időponttal, akkor feltételezem, hogy fel kell venni a kapcsolatot a szervizzel és el kell faxolni a jótállási jegyet, melyet követően ők kijavítják a jótállás lejárati idejét"
Ez pontosan így működött nálam is, csak mint említettem a Lenovo lerázott, de az IBM korrekten helyre tette.
-
Gondwana
addikt
rendelsz az X200-hoz olcsòérìbéjrül fényes hyundai AFFS panelt, meg valahol kerìtesz matt képernyővédő fòliàt (a Brando statikus fòliàja nekem pl. nagyon tetszett a Diamondon)
Az eredeti kijelzőt meg megtartod, ha véletlenül garancia miatt kellene.
Max. 200usd-re saccolom az egész projektet - és még mindig könnyebb lesz, mint egy x200t.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Shadowfax
addikt
Zsír, hogy ez így összeszedted.
Pici javítást eszközölnék:A jótállás érvényesítéséhez nem szükséges a vásárlásról szóló számla, ill. a jótállási jegy sem!
Ha ezek rendelkezésre állnak, az természetesen nem probléma, de ezek hiányában is érvényes marad a jótállás-amennyiben a gépen nem történt a jótállást megszűnését eredményező változtatás -.Legalább a BIOS-ban szerepelnie kell a service tagnek.A gép alján lévő matrica leválása, eltűnése önmagában nem jelenti a jótállás megszűnését, de a szériaszám a BIOS-ban ellenőrizhető kell legyen. (BIOS első képernyőn System-Unit serial number néven, a BIOS verzió alatt három sorral.) -
-
audi100td
nagyúr
Kiprobaltam Ubuntu Live USB-rol, folyton 25-30MB/sec-kel masol (a vinyorol SSD-re), mindegy, hogy a keret mar inditaskor a gepben van-e vagy sem. Win7-nel amikor vacakol 15MB/s, ha megy rendesen 70-80. Feldobtam egy Wubi-t gondoltam, talan a pendrive kavar be valamit es azert nem masol gyorsabban, de ugyanaz az eredmeny, most mar vegkepp nem ertem.
Hasznal valaki esetleg Ubuntu alatt UltraBay HDD adaptert?
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
Pár nyelvtani, stilisztikai hiba még maradt benne - így utólag sokszorra átolvasva -. Ha lesz még kedvem, kijavíttatom.
Viszont máris eszembe jutott még valami, amivel ki lehetne egészíteni: A szervizbe juttatási módokat azzal, hogy feltüntetjük az angol megfelelőjét.
pl. amit tudok:
Beszállításos vagy postázásos szerviz - carry in or mail in service
Helyszíni szervíz - on-site repair serviceAmit nem tudok pontosan - ki tudja a megfelelőjét?
Futár- vagy raktárszerviz - ???
Termékcsere szolgáltatás - replacement ???Szó szerint azt a megfogalmazást kellene használni, amit a lekérdezéskor válaszként ad a rendszer, így könnyebb lenne eligazodni a felhasználóknak és további felesleges kérdéseket lehetne elkerülni. (ill. ha teljessé válna, akkor fel lehetne tüntetni a címben, hogy garanciával kapcsolatos kérdések feltétetele előtt olvasd el az 1. hsz-t)
-
dbius
veterán
Pár további finomítást végeztem:
- a választható CRU részt formailag átalakítottam egy-egy bekezdést áthelyeztem logikai sorrendnek megfelelően
- part-lookup linket beleraktam az "ellenőrizzük, hogy milyen alkatrészekkel szállította a gyártó a gépet" részbe.
- beraktam a debreceni Albacomp címét, elérhetőségét a leírásba.Szerk: (#15321) TayRol : Thx De lényegében csak összeollóztam a dolgokat, meg szerkesztettem, ez több időt vett el, mint a szöveg összeállítása.
Mindenkihez: Akkuval kapcsolatos kérdésemre valaki? A vásárlástól számított 1 évet érzem jogszerűnek/helytállónak, de a biztonság kedvéért szeretném tisztázni, hogy az akku által eltárolt első használatbavételi dátum csak tájékoztató jellegű adat-e, hogy ne kerüljön valótlan tartalom az 1. hsz-ba.
[ Szerkesztve ]
-
-
dbius
veterán
Pár apróságot, formázást utólag módosítottam, ami itt még nem látszik, még a szervizek listáját kell szinkronba hoznom, mert a tabulátorokat nem veszi figyelembe a ph akármilyen lehetőséget választok is (konvertálatlan, programkód, stb), szóközre konvertálódik a hsz. elküldését követően.
Szerk: megoldottam, tabulátor helyett csak szóközt kell használni.
[ Szerkesztve ]
-
-
kingabo
őstag
Lejárt a szerk idő
Nézelődtem a honlapon amit linkeltél és ott is találtam egy leírást a gari kiterjesztésről: [link]
Itt szintén megtalálható a korábban emlegetett mondat: "A garancia kiterjesztés azokban az országokban vásárolható és érvényes, amelyekben az eredeti garancia is érvényes volt. "
Viszont én ezt úgy értelmezem, hogy világgarancia esetén a garancia Mo-n is érvényes, így itthon is lehet kiterjeszteni, attól függetlenül, hogy helyileg hova valósi a gép. Vagy rosszul értem? -
dbius
veterán
Lejárt a szerk. idő, pedig még eszembe jutott egy hasznos információ:
Ha már a gari kiterjesztési lehetőségekről írunk: Azt is figyelembe kell venni, hogy a bővíteni kívánt gép jelenlegi, vagyis gyári garanciája milyen: helyszíni vagy becipelős, ill. hány évről hányra szeretnénk kiterjeszteni. Ebből a szempontból a korábban a topicban linkelt usanotebookos gari leírása pontatlan, csak a leírásban lévő P/N szám alapján lehet következtetni, hogy az konkrétan milyen gari bővítési lehetőség és mely gépekre érvényes - valószínűleg becipelős gyári gari 1 évvel történő hosszabbítása -.
Személy szerint mindenkinek azt ajánlom, hogy mielőtt bármilyen kiterjesztést vásárolna netről, magától a Lenovótól vagy szervíztől kérdezzen rá, hogy a gépe service tagje alapján milyen gari kiterjesztési lehetőségei vannak!
Pl. becipelős garit is lehet helyszíni garanciává változtatni és akár tovább bővíteni. Ezt érdemes átnyálazni hány féle gari kiterjesztés is vásárolható, amik között akár el is lehet veszni, ha valaki nem olvassa el részletesen: [link] lap közepe táján vannak a garancia kiterjesztések
Ill. - ha már példálózom - az én gépemre (3 éves helyszíni gari), az alábbi cikkszámú kiterjesztés vásárolható csak - a Lenovo Magyarország tájékoztatása alapján - : 41K0489 LENOVO Garancia Kiterjesztés NB 3 év helyszínről - 4 év helyszínre (ThinkPad)
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Nekem is valami nagyon hasonló kártyám van, és az is elég durván "be van állva" a helyére. Kicsi kínaiak elmérték egy kicsit
dabgergo:
1) Pontosan hova is kell vinni? Néztem térképen de elég nagy az indópark, nem vágom, h fogom megtalálni.
Flashcash belinkelte neked.
2) Elég a gép széria száma? Az alapján beveszik, ha látják h garis ugye? (Számla meg ilyenek nem kell, jól tudom?)
Elég maga a gép, automatikus csekkolják a szériaszám alapján, hogy él-e még a gari.
3) Szoktak adni, vagy tudnak adni cseregépet?
Ezt nem tudom, meg kell kérdezni őket telefonon. Alapból nem adnak cseregépet, szerintem valamilyen fizetős bérlős megoldás létezik.
4) Kb mennyi idő szokott lenni a szerelés?
Ha előre odaszólsz, hogy mi a baja a gépnek, berendelik neked az alkatrészeket, és szólnak, ha megérkezett. Így hamar megcsinálják, 1-2 nap alatt.[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
wvdial esetleg? ja, ez t-mobilhoz való, gondolom a többi is nagyon hasonló.
/etc/wvdial.conf
[Dialer wan]
Modem = /dev/ttyACM0
Init1 = AT+CFUN=1
Init2 = AT+CGDCONT=1,"IP","wnw"
Stupid mode = 1
phone= *99#
Username = *
Password = *
New PPPD = yes
Modem Type = USB Modem
[Dialer on]
Modem = /dev/ttyACM0
Init1 = AT+CFUN=1
[Dialer off]
Modem = /dev/ttyACM0
Init1 = AT+CFUN=4
[Dialer gps]
Modem = /dev/ttyACM1
Init1 = AT+CFUN=1
Init2 = AT*E2GPSCTL=1,5,1
Init3 = AT*E2GPSNPDaztán ehhez csináltam olyan "scriptet", hogy kis ablak megnyílik a tálcán mikor elindítom és betárcsáz, aztán mikor nem kell, akkor ctrl+c és akkor szépen lekapcsol. ehune:
#!/bin/sh
xterm -iconic -title wan -e 'wvdial wan'
xterm -iconic -title wan -e 'wvdial off'nem akarok okosat mondani, mert nálam volt, hogy a wvdial műxött, volt hogy a network managger. de egy próbát esetleg megér.
ja, a gps-hz van hasonló, de az előtt még mondanom kell neki egy wvdial on -t, ha a net nincs bekapcsolva:
#!/bin/sh
xterm -iconic -title gps -e 'wvdial gps'
xterm -iconic -title gps -e 'wvdial off'[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
Nem, nincs egyáltalán win matrica az akksi mögött. De a lenovo warranty szerint, meg a bios szerint stimmel a gyári szám, meg a hardverlista. és a palmresten ott figyel a pici win7 logó, és a warranty kiírja a felszereltségek közt a win 7 64-et, meg kiírja a thinkvantage is hogy garis a gép, plusz a webes, és a thinkvantage gariadatok is stimmelnek. Csak a win termékazonosító matrica hiányzik az akksi alól, plusz a gépről a 64 bites win.
[ Szerkesztve ]
-
vikcsi
senior tag
Csak nekem nem hozza be a linket?
Megpróbálnám a munkahelyi msi windboxot hűsíteni, nem tom' atom procival boldogulna-éELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
audi100td
nagyúr
Akkor emiatt nem csipogott a regi gepem, folyton le volt nemitva, gyorsan feldobtam megint a friss BIOS-t, müködik, köszi szepen.
CPT.Pirk: Igy erthetö a dolog, bar a 12-es kijelzö sem olyan kicsi mint amilyennek elsöre gondolna az ember, jelenleg ezt hasznalom asztali gepkent is es szerintem ez igy is fog maradni, föleg hogy sikerült talalnom egy nagyon megkimelt peldanyt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Jag
senior tag
Én nagyrészt töltőröl nyomom - melóban is - másrészt fél napja használom a cumót, i'gy sajnos erre nem tudok választ adni.
Magnat
Nincs semmi külön szoftver és kütyü sem. Csak az egér...
Nálam nincs fenn a lenovo-s BT driver. Kipróbáltam még egy HP notin, meg egy 0,2 centér vett mini USB BT vevővel asztali pc-n. Mindegyikel gond nélkül megy.Ja és működik a lepedőn, sőt még a hepe-hupás takarón is.
-
-
lapa
veterán
még jó, hogy továbbolvastam. bevittél volna szépen az erdőbe ezzel a java-vudus izével.
jót mosolyogtam egyébként magamban. anno a céges előfizumhoz volt gprs, hogy ha behány valami a cégnél akkor mobillal jól becsatlakozom. direkt azért is vettem aztán moto v3-at, hogy annak jó nagy a képernyője, jóság opera minivel netezni. most, amikor a csapból is műveltebbnél műveltebb fonok folynak, mindenki azt mutogatja nekem milyen nagygépes cucut futtat a mobilon. itt meg épp a fordítottja történik ugye, hisz amint látjuk egy felső kategóriás üzleti gép már képes a mobilon régóta futikázó cuccot megvalósítani.
félre ne értsd, örülök hogy megosztottad. bár a policy miatt nekem java egyébként is nemfelrakós.
márcsak azért is jó hogy feljött a téma, mert most ráeszméltem, hogy van relatíve kevés pénzért gprs forgalmas hozzáférésem a v3i-n (igen, ennyit fejlődtem telóban 4 év alatt). csak össze kéne tolnom a beállításokat.
mp3 játékos progit nem tud valaki ilyesmi régi telóra (java emuval x86 64 bitre)?
opera mini ruley.
-
audi100td
nagyúr
Sikerült megoldani, az a gond, hogy elegge kinai ez az SSD, kicsit silany az összeserelese igy geometrialiag nem egyezik 100%-ig a gyari hdd-vel, valoszinüleg eddig nem csuszott rendesen a helyere. De vegül csak összejött, a HDD-vel meg en benazhattam valamit eleinte, na de mindegy...
-
audi100td
nagyúr
Igen, nem egy könnyü darab, mondjuk nekem ezek a 14-es gepek mind tul nagyok/nehezek, en mar maradok a TP X-szerianal.
Integra: Igen, a billentyüzet sem a legjobbb...
trl_master: Bizony jok az Elite Book-ok, egyedül az erinteserzekeny gyorsgomokat illetve a sok LED-et tartom zavaronak, a billentyüzet/trackpoint meg szerintem egyik gepen sem olyan jo mint a ThinkPad-eken.
[ Szerkesztve ]
-
-
Köszi, csak azért kérdeztem, mert volt itt a topikban nem is olyan régen egy hsz., miszerint nem valami jó kombináció a "nagy" táp és a kis kapacitású akksi. Annyit meg nem ér a dolog, hogy a vadiúj 4 cellás akksimat hamar kinyírjam (most egy alap 72W-os táp van hozzá).
[ Szerkesztve ]
-
Ez a 90W-os töltő vajon mennyire tenne jót az X41-ben a 4 cellás akksinak?
Tim82: csak megjöttek végre a cuccok, de a vámot sajnálom, hogy belefutottál...
A képet előre is kösziTP taliról: saját tapasztalat - ahogy ezt már íra is Tim82, hogy lehetetlen mindenkinek megfelelő időpontot találni. Én a magam részéről azt javasolnám, hogy egy viszonylag távoli időpontot (~1-1,5 hónap) találjunk ki (pl. péntek este), addig van idő mindenkinek úgy szervezni az életét, hogy ráérjen - persze ha valóban el akar jönni.
Helyszínre milyen ötletek lennének?[ Szerkesztve ]
-
-
Magnat
veterán
Ahogy mondod! Szerencsére Akibooy kolléga, akitől vettem, elküldi nekem grátisz a saját 16 voltos végét, mert neki nincs rá szüksége... vannak még rendes emberek Így ha a csajom T41p töltője otthon marad, akkor sem leszünk bajban
1ébként ha az y végre teszem a 16 és 20 voltos végeket, akkor elvileg 2 gépet is tölthetek 1szerre? (tudom, a watt kevés lesz hozzájuk)
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
-
TayRol
nagyúr
tp-link 841nd van otthon. az elozo hp notival egyszer sem produkalta ezt. en raadasul csak torrent alatt veszem eszre. szoval pont az ellentettje, mint neked. ezzel egyutt nem zavar, csak masodpercekre szakad, de kerdem en, ha ujrateszem a win-t, erdemes lenne nem a Lenovos drivert hasznalni?
-
audi100td
nagyúr
Feldobtam, most jó, meg feltelepítettem az Acces IBM szoftvert is.
Érdemes még valami utilityt felrakni? Nem volt még Thinkpad-em, nem igen vagyok tisztában a dolgokkal, pl. HP-nál volt HDD Guard progi, ami a gép hirtelen elmozdítása esetén elvileg leparkolta a fejeket a vinyóban, TP-nél van valami ilyesmi?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG STRIX GL553V
- ASUS Zenbook 14X OLED UX5401 - Space edition - 145"2.8K 90Hz OLED érintő - i9-12900H - 32GB - 1TB -
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Medion AKOYA S5612 (SU4100-3GB) újszerű, jól működik, HDD nélkül, 2-2,5 órás akkuval!
- Asus billentyűzet kerettel együtt.
- Lenovo 15 G2 ITL 15,6" FULL HD/i5-1135G7/DDR4 16Gb/256GB M2 SSD/HDMI/CAM/BT/Wifi/Win 11/1 Év Gari!
- HP probook 6460b i5 16GB RAM 500GB HDD WIN10pro hu
- Lenovo ThinkBook 15 IIL 15,6" 1080P/i5-10 Gen/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/CAM/Wifi/Win 11/1 Év Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest