- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunyus
senior tag
Sziasztok.Nekem is van egy IBM gépem Alaplap neve:IBM ThinkCentre M52,hát nagyon nem vagyok meg elégedve vele,1 német ugye a bios.Lehetne a biost frissíteni hogy ne német legyen?Eddig csak gondjaim voltak vele.Most is csak 1gb ramot fogad a gép,másik ugyan olyan 1gb ramot nem tudom bele tenni,mert csak vinnyog a gép,de be se kapcsol.Pedig a másik ram is ugyan olyan ami benne van és az is jó.Már próbáltam minden slott variációt.
-
Napfénysüti
nagyúr
Més que un club!
-
adorjant
őstag
Van egy kopott ventis T4x long-fan hűtésem (pöccintésre indul csak), ha valaki tudja hasznosítani, keressen meg
-
Tim82
félisten
Jeff Wang? Azt én is megtaláltam...
evone: nemááá, az e-pénisze számottevően nagyobb lesz a T9300-tól!
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Georgsky
csendes tag
Hali!
Van egy lenovo T61 lapom amiben szeretnem kicsit felporgetni a RAMot. Pontosabban mar bele is dobtam ket HiperX modult... szoval hogyan tehetem meg. Bios nem engedi. Hat meg olvastam egy olyat h a manus T93oo procit rakot egy T61be az enyimébe most T81oo van. szoval belelehet paszirozni? Megeri ?
Klick-Klick...
-
Tim82
félisten
válasz Gondwana #8788 üzenetére
Nem mindegy, hogy 14" 9 cellással ~ 2.4 kg, míg 15" 6 cellással ~ 2.8, 9 cellással ~ 3.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Gondwana
addikt
A 15" S/UXGA+ T60 pedig, bármennyire is csodálom az IPS kijelzős Thinkpad-eket, nekem éppen túl van a "hordozható" kategórián.
Zasszonypajtás SXGA+ 14" T60-ja nem is olyan sokkal kissebb, mint az én 15"-öm (olyan jó leírni is, hogy UXGA, nem csak használni), szerintem nagyobb külömbséget produkál, hogy 6 vagy 9 patronos az akkuja. De, hát ízlések és koleszterinszintek külömbözőek.
(mondjuk, az is egy fontos apróság, hogy még a nemIPS 14" SXGA+ képe is sokkal jobb, mint a céges 14" T61 WSXGA+ képe)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Tim82
félisten
Gugliztam egy kicsit, de semmi olyat nem találtam, amire egyértelműen rásüthetem, hogy ez pont az, ami neked kell.
Én a "T61" "motherboard" "circuit" "diagram" szavakkal próbálkoztam, a találatok alapján nem vagyok biztos benne, hogy legálisan és ingyenesen hozzáférhető...
-
Gondwana
addikt
Itt írtam is róla, azóta elkelt alkatrésznek.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Tim82
félisten
Gondolkodtam azon is, még mielőtt a T43p-t megvettem volna, de nem volt 4:3, SXGA+, 14" méretű T60 (T61-ből pedig ilyet valóban szinte lehetetlen felhajtani). Azóta marcy feltett egyet, a többi, ami a Hardveraprón van, XGA, amire nem állnék vissza. A 15" S/UXGA+ T60 pedig, bármennyire is csodálom az IPS kijelzős Thinkpad-eket, nekem éppen túl van a "hordozható" kategórián. Akkor inkább veszek egy külső PVA/IPS TFT-t, a kisebb méretű, régebbi modellek úgyis szarér'-hugyér' vannak a bolhán.
lapa: 2*256 MB PC100 SO-DIMM SDRAM a maximum, amit bele tudsz rakni, ráadásul szeret válogatni. A Kingston modulok, illetve azok, amelyek HP-Compaq gépekből kerültek ki, biztosan mennek a T21-ben, ennyit tudok biztosan.
A T21 alapesetben még a dokkoló kimenetén keresztül sem fog DVI-t támogatni, sajnos. Nem tudom, hogy ez mókolással áthidalható-e, de nem tartom valószínűnek.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
pont tegnap gondolkodtam azon, hogy csak a T21-et kellene berakni web-mail-tévé szervernek. már készen van hozzá a közvetlen 12v betáp, feleannyit fogyasztana, mint bármelyik másik gép. Mennyi a max RAM T21-be?
btw nekem nagy szívás a VGA/D-SUB. jó lenne azzal hajtani a tévét a T61-ről is, de a tévé egy legolcsóbb Albacomp csoda, aminek van egy kikapcsolhatatlan adaptív fényerő fícsöre ha D-SUB bemenetet kap. elég idegesítő filmnézés közben ahogy darabosan változik.
ez a D-SUB ugyanúgy necces a T21-nél is, mert a direkt 12v betáp az akksi helyett van, a dockot nem látja el. vagy nem tudom direkt-e a DVI huzalozása a dock kimenetre, akkor működhetne...
-
Bocs, rosszul emlékeztem, valamiért a BGA hiba maradt meg
Viszont örülök, hogy alakul a molekula, épül-szépül az új gép!
A wide kijelzőtől való ódzkodásodat pedig meg tudom érteni. Hogyhogy nem két magos gépre váltottál (T60 vagy T61, bár az utóbbit elég nehéz felhajtani 4:3 arányú kijelzővel)?Szerk.: bocs, most látom mit írtál
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Azért azt is hozzá kell tenni, hogy az én hétköznapi használatom - netezés, office, zenehallgatás, filmnézés - nem követel meg kétmagos CPU-ra épülő rendszert. Játék, HD-filmek néha igen, de arra ott az asztali, illetve lesz egy külön HTPC is (bár az asztali is média centernek van kiépítve, nem olyan gány épített PC az, mint ahogy gondolod itt ).
Kedvenc játékaim pl. nem támogatják a widescreent (Infinity Engine-ra épülő játékok: Baldur's Gate- és Icewind Dale-széria, Planescape Torment). Office használatra is sokkal kényelmesebb szerintem a 4:3 képarány.
A Toshiba Portege M300-am meg jó gép, de nem nagyszerű gép. Nem érződik olyan strapabírónak és nem olyan jó a billentyűzete, mint egy X31/X32-nek. És ezért az X-eknek megbocsátom a belső optikai meghajtó hiányát (én ugyanis szeretem, ha van). Ráadásul egy alulfeszelt Dothan-os X32 majdnem annyira keveset fogyaszt, mint egy gyári ULV Dothan CPU-s subnotebook.
-
evone
őstag
Teljesen megertelek.
Nekem nem lenne nagy bajom a widescreenel, ha vegre olyan vekony lenne a kijelzo korul a keret mint a regi gepeken. Perpill nagyon nem tetszik ez a vastagsag. Hihetetlenul szepek a regi gepek. Foleg az X41em. )
[ Szerkesztve ]
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
Tim82
félisten
Nekem nem BGA-hiba volt, teljesen random módra fagyott a gép, nem függött mozgatástól a dolog. Ráadásul semmi csíkozás vagy hasonló nem volt, egyszerűen csak egy idő egyáltalán nem volt hajlandó elindulni a gép. Elsőre a BT modul hibájára gyanakodtam, mert XP alatt akkor fagyott, amikor azt használtam, de Ubuntu/BT off alatt is csinálta, tehát azon kívül, hogy az alaplap megadhatta magát a hajszálrepedéseknek, nem volt más ötletem. Az alaplapcsere meg valszeg drágábbnak bizonyult volna, mint a T43p-re váltás.
Az alkatrészek elég nagy részét meg még meg se hirdettem... Eddig a RAM-ok és a CPU kelt el, meg a nekem felesleges 3 db pótakkut hirdetem. A ház többi része (mínusz kijelző), új állapotú palmrest+touchpad, egy billentyűzet, hűtő, Atheros wlan modul, Bluetooth II modul még megvannak.
A T43p-hez meg most fog pár napon belül érkezni az új hűtő, egy, a Tiedhez hasonló second skin, meg egy UB2K SATA HDD caddy. Ja meg 2 db vinyó Khaal fórumtárstól. Meg akarom végre csinálni a dokkoló köré kiépített rendszert, amit már régen terveztem, de soha nem vittem végig teljesen: egy T4x és egy X3x Thinkpad, amelyek tetszés szerint rátehetőek a dokkolóra, amiben van nagy vinyó, hangkártya, rá lehet kötni hangfalat, külső monitort (igaz, utóbbit csak D-Sub-on tudja az X30/X31/X32 kezelni).
Igaz, ennyi ráköltendő pénzért már majdnem T400-at vehetnék, de egyrészt ezeket apránként szerzem be (gyakorlatilag az X32 kellene, meg egy újabb monitor), másrészt továbbra sem vagyok odáig a widescreen notikijelzőkért, harmadrészt pedig előnyben részesítem a Thinkpad-ek patinásabb, "klasszikus" korszakából származó darabjait. Ez kicsit ahhoz hasonló, mint amikor Walt Kowalsky (akarom mondani Clint Eastwood) hobbiból tökéletes műszaki és esztétikai állapotban őriz meg egy 1972-es Gran Torinót.
-
-
redXIII
senior tag
Á az nem megy.angliában melózunk,az e-bayröl lett véve.Mondjuk mindig az ágyán tartotta a paplanon,Igy tényleg valószinü hogy megfözte.Még azt megpróbálom hogy hátha találok olcson alalplapot,vagy kijelzöhibás gépet.és megpróbálom kicserélni.
Elszámoltam a végtelenig. Kétszer.
-
válasz redXIII #8773 üzenetére
Lehet, hogy amikor bent van az összes csavar, úgy feszül meg az alaplap, hogy a BGA tok nem illeszkedik rendesen az alaplapra. Ez mondjuk furcsa jelenség, ilyet még nem olvastam.
Azért még nem kell temetni, érdemes egy e-mailt írni annak a cégnek, amit linkeltem, hogy mondjanak egy árat rá. Ha meg nem éri meg, akkor el kell adogatni a cuccokat belőle (kijelző, HDD, RAM, stb. stb.).
[ Szerkesztve ]
-
válasz redXIII #8769 üzenetére
Igen, sajnos a BGA eleresztett. Ide talán érdemes beadni. Talán... Tim82 fórumtárs járt pont így néhány hete, mint Te, ő inkább új gépet vett, és az alkatrészeket átépítette az új gépbe, a maradékot pedig eladogatta. Neked kell döntened, mert nem olcsó mulatság sajnos (pontos árat nem tudok, hülyeséget meg nem akarok mondani) a szakszerű BGA javítás.
galyika: én úgy tudom, hogy nem jár garivesztéssel. De azért óvatosan kell bánni az ilyen leesett, fizikailag sérült gépekkel, ki tudja, milyen ütést kapott az alaplap, stb. Erős gépek ezek, jól össze vannak rakva, de gondolom még így is 100K-s összegről van szó. Én meggondolnám!
Azért más véleményét is hallgasd meg, nem vagyok akkora pro a témában![ Szerkesztve ]
-
redXIII
senior tag
Most nézem,elég ha hozzáérek a burkolathoz,és elmegy a kép.
Elszámoltam a végtelenig. Kétszer.
-
redXIII
senior tag
Sziasztok.
Az ismerösöm T41p-je olyan hibát produkál,hogyha megmozditom,eltünik,becsikozodik az egész képernyö.Vga memória hiba lenne?Elszámoltam a végtelenig. Kétszer.
-
galyika
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Ha esetleg van köztetek valaki aki otthon van szervizes-garanciás dolgokban:
Ez egy T400-as sarka. Leesett, kicsit berepedt. Garanciavesztéssel jár a dolog vagy nem?
Nagyobban:
[link]
(Nem az enyém a gép, gondolkodok hogy megvegyem-e )
Köszönettel: egy leendő T400 tulajide most írjak valamit?
-
-
lapa
veterán
ami befelé csurog a gép felületén, az mind a bill-be megy végülis. annak meg van egy folytonos 2-3 milis kerete, ami (a T61-en) csak a szőköz két alsó sarkánál van megszakítva szűk centi hosszan. közvetlen ezek alatt kis gyűjtőlukak vannak az mg házon keresztül. a bal oldalon talán még csinál a víz valami vargabetűt, de nem emlékszem már pontosan.
nem láttam még linkelve: szétszedés-összerakás vidik (majd) minden típushoz.
-
brd
nagyúr
Nem szeretném kipróbálni, de ennek egyébként a gyakorlatban mi értelme lenne? Ha már felborít az ember valami italt, szerintem kizárt, hogy abból csak a billz kapjon, jut majd bőven a kijelzőre, gép oldalára is, sőt, rossz esetben a szellőzés felől dől a lé...
The only real valuable thing is intuition.
-
Gondwana
addikt
válasz Napfénysüti #8761 üzenetére
én se vinnék hozzájuk javítanivalót, csak tőlük tudtam árat hivatalosnak mondott szervizes alaplapcserére.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
-
evone
őstag
Valaki próbálta már ki a ThinkPadja vizáteresztő képességét?
-
evone
őstag
Hat eBayen is ebben az árban mozognak a T60 alaplapok.
De mondjuk attol hogy az alaplap 30 ezer, még ott van a munkadíj is. Kérdezd meg előtte hogy mennyi cakkpakk az egész, nehogy a végén meglepetés érjen.
[ Szerkesztve ]
-
baliii
senior tag
Sziasztok! Pár napja (hete ) írtam, hogy van egy alaplaphibás T60-asom, mekérdeztem egy szervízt, amit a topikban ajánlottak, azt mondták, hogy 30ezer ft a javítás, használt de hibátlan alaplappal. Az lenne a kérdésem, hogy ennyiért megéri-e, vagy jobb új alaplapot kérni bele. Azt nem tudom úgy mennyibe kerülne.
Üdv! -
lapa
veterán
ha jól értem a felső az ultraby slim, ami a t43-ban meg a t61-ben is van.
itt a másik fele:
szóval olyan embert kell találni, aki ki tudja cserélni a hdd keret nyákján lévő csatit egy rossz x301 dvd csatira.
sima ügy.
ne mondja senki, hogy ez nem szándékos. vagy nem tudom. miért nincs rohadt keret az x301-hez? francbamár ennyin múlik tényleg.
-
Minstrel
senior tag
Most vettem ugyanilyen 320-as WD-t, x61-esben van minden oké vele, egyedül azt vettem észre, hogy kicsit jobban érezni a gépen, hogy megy, 160-as WD-vel nem éreztem szerintem.
Az amúgy normális, hogy miközben most épp másolok rá egy külső hdd-ről eléggé belassúl a rendszer? Weblapok is akadozva jönnek be. 5400rpm mindegyik hdd és nem saját tápos a külső.
-
Tim82
félisten
Illetve bocs, Toshiba, csak állítólag még a Fujitsu gyártotta le neki.
-
Tim82
félisten
válasz adorjant #8726 üzenetére
Most vettem egy 500 GB-os Fujitsu-t, mert sikeresen leejtettem mobil rack-kel a WD3200BEVE-met és HDSentinel szerint halódik... Nekem meg kell a Dock II-be nagyméretű backup vinyó, rendeltem is Ebay-ről UB2K SATA caddyt.
Vittem a T43p-t + a korábban Otisztól vett Ultrabay Slim caddyt, gond nélkül lekezelte a vinyót. Igaz, 2 partícióra van bontva (~450 + ~50 GB), de nem hiszem, hogy ne látná a teljes kapacitást egyben.
-
Mboy
csendes tag
Most Toshiba MK1237GSX 120 GB os vinyo van és everest szerint 33-38 fok körüli netezés közben. Terhelve 45 ig felmegy. Hangja szinte nincs is. Hasonló adotságut keresek csak nagyobbat. Ezekből kéne választani:
Mindegyik WD 3 év garival nettó áron.
HDD 500GB WD SATA 2.5" 5400RPM 8MB 13650 Ft
HDD 320 GB WD 7200 RPM SATA 2,5" 16MB 13200 Ft
vagy
Samsung HDD 500 GB SAMSUNG 5400 RPM 2,5" SATA 8MB 3 ÉV GAR 13000 Ft -
-
guppy
őstag
Szerintetek édremes kiterjeszteni a garanciát 15 000 Ft-ért 3 évre 1 évről ? ThinkPad R500-ról lenne szó.
-
Alg
veterán
WD 7200-as nálam hangosabb mint a gyári 5400asvolt, "sustorog" kicsit...
Melegedés: pár napig még szükségem van a gépre mindenképpen, utána bebattyogok vele majd az Infoparkba...
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Gondwana
addikt
Itt, a T60-ban a fix helyen van egy 7200rpm 100GB Hitachi, mellette UB keretben egy 5400rpm 250GB Hitachi, és akármekkora hőmérsékletkülömbségnek illene lenni, MobMeter szerint mindkettő 35 fokos.
(UB-ben néha használok még egy kék WD 160GB-t, na az 38-40 fok körül szokott lenni)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
adorjant
őstag
válasz Napfénysüti #8735 üzenetére
Hangban biztosan nincs különbség (legalábbis WD 5400 vs. 7200)
Hőmérsékletet nem szoktam nézegetni, de ha van, akkor is minimális lehet. Este megnézem, kíváncsi vagyok
Fogyasztás papíron ugyanannyi, legalábbi a WD honlapja szerint (2.5W read\write ) Sleep módban 0.15-0.10W az 5400-es javára. Szóval ezen sem fogunk spórolniAzt viszont hozzá kell tenni, hogy egy nagyobb 5400-es vinyó nagyjából tudja hozni a 320-as 7200 teljesítményét.
-
Mboy
csendes tag
Hali!
Szerintetek T61 be 7200 rpm vagy 5400 rpm vinyo jobb? (320GB) -
BFeco
aktív tag
Igen, van. Meg fogom nézni, de most az X301-at nem tudom leállítani, majd csak később. Menet közben nem lehet az optikát eltávolítani, mint az X6 UltraBase-ből,.
Fecó20QQS32H0U, 21HM007JHV, MRX33MG/A, 20XW0056UK, MQ1F3YC/A, SM-S908B/DS, GTR7 PRO 7940HS, XM22AL5S, QHora-301W, XGS1250-12, WBE660S, DS918+, TS-673A
-
adorjant
őstag
Nálunk van egy olyan T60, amibe szóródott némi porcukor,majd szépen meg is "olvadt", legalább érzed a billentyűzetet
Más: használja közületek valaki az ebayes UB caddy-t 320gb-nál nagyobb vinyóval?
van nálam egy Seagate 500gb-os csoda, és nem hajlandó menni... 320-as WD Scorpióval tökéletes... -
buherka
addikt
Akkor a tiéd már muzeális darab
(#8721) evone ...én nem csak a notimra vigyázok, hanem minden másra. 13 éves Opel Astrám is gyári állapotban van kívül belül.
Ha az ember igénytelen, az hamar meg is látszik rajta.(#8723) Napfénysüti ...én is láttam már nálunk T61-et, de olyant hogy egy-két bill.-t már lenyomni alig lehetett, mert tele volt morzsával az egész. A kijelző meg tiszta pörköltszaft.
Vagy a másik nagy tudású kolléga. Aki a kijelzőn alkoholos filccel jelöl....menet közben.[ Szerkesztve ]
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
TOZ
addikt
-
Napfénysüti
nagyúr
Pont azért vigyázunk ezekre mert drágák és hűségesen szolgálnak. Megérdemlik. Ne félj bent melóhelyen sz*rnak rá mi van a géppel úgyse saját.
Mondjuk az előbb azért úgy cipeltem hogy csak a kijelző tetejének közepén fogtam meg. Ilyet a Fu-Si-mmal nem mertem volna megtenni.Més que un club!
-
BFeco
aktív tag
Intel X25-M G2 (Kingston) 2,5" SSD-m adott (X60-ban), már csak egy Ultrabay Slim-et kellene jóárasítva beszerezni és mehetne a faragás az X301-be.
Fecó
20QQS32H0U, 21HM007JHV, MRX33MG/A, 20XW0056UK, MQ1F3YC/A, SM-S908B/DS, GTR7 PRO 7940HS, XM22AL5S, QHora-301W, XGS1250-12, WBE660S, DS918+, TS-673A
-
evone
őstag
igen, vicces hogy a thinkapokrol mondjak hogy mennyire strapabirok, erre nehanyunk itt meg a szeltol is ovja. mondjuk en ezt talan kicsit annak tudom be, hogy igenyesebbek vagyunk a gepeinkre, és ha megjelenunk valahol vele, nem akarjuk hogy ugy nezzen ki mint amit a kutya szajabol huztak ki
-
buherka
addikt
Igen...a sérülésekre gondoltam.
Sajnos már jártam pórul szervizzel, jól összekarmolászták a noti tetejét. Lehet hogy sikítófrászt kapnának egyesek, ha látnák hogy bánnak az egyetlen kicsikéjükkel a szervizes arcok.
Főleg ez a bevonat a T500 tetején csípi a sérüléseket.
Én már a megvétel másnapján lefóliáztam.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
sghc_toma
senior tag
"jelen esetben legnagyobb sajnálatomra csak odáig jutottam el, hogy szereznem kell egy jól beállított xorg.conf-ot, hátha tényleg csak nálam erőlködős."
alapbol valoban kinszenvedes a TrackPoint, ilyen leszakad az ember ujja erzes.. a sensitivity-t kell felnyomni maxra, meg a speed-et is erdemes kicsit megpiszkalni.. ezeket sysfs-en keresztul elerheted:
/sys/devices/platform/i8042/serio1/serio2/sensitivity
/sys/devices/platform/i8042/serio1/serio2/speed
mind a ket ertek egy 1 bajtos integer.. nekem a sensitivity 255-re, a speed 200-ra van allitva, illetve a HAL configban is be van allitva egy 1.5-os sensitivity:
/etc/hal/fdi/policy/trackpoint.fdi-ben:<match key="info.product" string="PS/2 Mouse">
<merge key="input.x11_options.Sensitivity" type="string">1.5</merge>
</match>ez amugy nem tudom pontosan mit csinal, az elozo ketto kozvetlenul a TrackPoint hardver beallitasait birizgalja..
igy tenyleg csak hozza kell nyulni a pocokhoz, es mar szaguld is kurzorin asm we trust
-
lapa
veterán
válasz Integra #8666 üzenetére
nincsen problémám. ha úgy tetszik vehetitek bóknak is, hogy akadékoskodom. eddig nem egyszer előfordult, hogy valami értetlenséget tapasztaltam, beírtam ide a TP totyikba és logikus magyarázatot kaptam rá. csak nem mindig jön össze elsőre, ezért vagyok kitartó.
amint mondtam nekem eddig rejtély miért pöcök. azért boncolgattam ennyire állhatatosan, mert reméltem kiderül hogy (számomra) több van mögötte, van valami extra fícsör amiről fingom sincs, kávét főz vagy ilyesmi.
nem fikázás volt a cél, hisz ha megnézed én kaptam azt, hogy "elárulom: SZAR" a tapi. mondhatjuk, hogy ezen felbátorodva a mindenki által hangoztatott "ezerszer jobb" megállapítást hipotézisként értelmeztem, és ehhez kerestem bizonyítást. részemről inkább a kontra részhez tudtam objektíven hozzátenni, ezt le is írtam.
ilyen esetekben jól jön, ha az ember kicsit offenzív, jobbak a válaszok. jelen esetben legnagyobb sajnálatomra csak odáig jutottam el, hogy szereznem kell egy jól beállított xorg.conf-ot, hátha tényleg csak nálam erőlködős. hinni nem hiszek benne hogy lényegi változás lesz, de biztosan kipróbálom. vagy lehet felnyomom a wines T43-on a csúszkát, és megnézem ott milyen a feeling.
ez a végeredmény végülis kielégítő volt információs szempontból, számomra az általános következtetés mindent összevetve az, hogy leginkább az dönt, mihez szoksz hozzá. ezt már nem akartam így leírni akkor, mert adott esetben szükségtelen további pingpong lett volna a vége ezt a megállapítást cáfoló személyes tapasztalatok ismertetésével.
ma ilyen tudományos hangulatom van.
más: tud valaki ultrabay (tudom, nem az) modot az X301-hez, hogy 2,5" lemez beleférjen? ahogy néztem a robbantott ábrákat a csati jó helyen van, az intel SSD is pont 7 mili, szóval elvileg elég lenne egy UB drive keret meggyalulása.
-
-
buherka
addikt
A munkalapra a hibajelenséghez írasd be hogy konkrétan mi a hiba.
Ha nincs fólia a géped tetején, valamit rakjál rá, mert a szervizben szeretik egymás tetejére pakolászni a gépeket...a többit meg már a fantáziádra bízom.
Amikor visszakapod a géped, egyből nyomjál rá egy stressz tesztet, még ott helyben. Mert ilyen melegedős témánál sajnos szeretik hülyének nézni az embert, hogy ez így normális.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
-
Alg
veterán
Na jó, ez kezd idegesítő lenni... Idle-ben szép és jó minden, 40 fok körül a hőmérsékletek. De ha meghajtom, fél órán belül felszalad 80 fok közelébe, és teljesítményt csökkent, ezzel hatalmas fagyást és - jelen esetben - SC2 dropot generálva.
A gép alja középen forrósodik.
Szerintem valami nem kerek odabent, vagy a venti nem akar úgy forogni ahogy kellene (3000-es fordulaton is alig érzek légáramlatot a nyílásnál, pedig most lett kiporolva) vagy elszállt egy heatpipe-om. Holnap felhívom a szervizt.
Ja, és igen, ez kb. egy hete kezdődött hirtelen, addig semmi gondom nem volt.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Mészike
aktív tag
http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-63685#hdd
Ezt frissítette már valaki? Miket változtat? -
Gondwana
addikt
válasz lhurgoyf #8704 üzenetére
Azt próbáltad már, hogy üresen hagyod? Csak felhasználónevet írsz be.
(vagy, ha az új típusú csicsás loginscreenen kéri a passzwordot, akkor passz... valaki beírt előtte valamit, mert gyári recovery csak az Admin passwordre kérdez rá, hogy mi legyen, amikor a felhasználók 5-ös listája megjelenik, ott pedig csak usernevet lehet megadni)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
Lenovo PM van fent.
Tudom, hogy hülyeséget kérdezek, mert nem ez miatt, de mire van állítva?
(Pl. T60-on tápról CPU Adaptive: 40-42C, meghajtva kb. 50C, CPU Highest speed: 50-53C, meghajtva 67C-ig felmegy)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
lhurgoyf
tag
Sziasztok!
A Windows password-öt hol találom?
(Fingerprint reader kéri...)
Van olyan hogy gyári pw? Valszeg az kéne nekem...[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
hmm kiportalanítottam, de még mindig melegszik... ami érdekes, hogy everest szerint 30%-on megy a venti folyamatosan, ezzel mit lehet kezdeni? Lenovo PM van fent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest