- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
evone
őstag
Rájöttem, én csak egy valamit nem értek az X300 szeriaban. Ki volt az a nagyon nagyon hülye aki hatra pakolta a gepen a wireless kapcsolot? kép
-
Minstrel
senior tag
Mit kell még telepíteni a bluetooth-nak amikor ez van az eszközkezelőben? kép
Működik a bt, lehet ki-be kapcsolni, de mégis kéne neki valami. Eddig a ThinkPad Bluetooth with Enhanced Data Rate II-t telepítettem hozzá, (7zbv15ww.exe) -
tomi.tomi
tag
Bocs, hogy én is beleszólok, de ez rendes, helyszíni világgarancia.
A Lenovo nem hívja világgaranciának, mert csak olyan országokban érvényes, ahol van hivatalos Lenovo/IBM szerviz, de Magyarország szerencsére ilyen. Az én gépem garanciája ugyanez a szöveg (Location nálam France), és telefonon rákérdezve megerősítették a fent írtakat. Még elnézésemet is kérték, hogy nem biztos, hogy itthon is menni fog a "next business day" kiszállás, de mindent megtesznek, ha szükség lesz rájuk. Eddig szerencsére nem volt. -
Tim82
félisten
This product has a special bid three year limited warranty. This product is entitled to parts, labor and on-site repair service (9x5 next business day) in approved locations. (kiemelések tőlem - ezek alapján nem gondoltam, hogy világgaranciás)
Ha ez világgaranciát is jelent, akkor világgaris, de nekem erősen korlátozottnak tűnik, sehol sincs feltüntetve ráadásul, hogy pontosan mik az "approved locations". Ha igazad van, akkor Te pedig ezt a listát találtad meg.
Ami mindenesetre tuti, hogy ez nem a helyszíni, hanem a "szervízbe bevivős" garancia.
Mellesleg ezt a "nagyok dolga" szabadkozást hagyjad. Lehet, hogy neked van igazad, csak Lenovóék nem szeretnek egyértelműen fogalmazni.
-
^Clown
addikt
Nem szeretnék beleokoskodni a nagyok dolgába, de szerintem az említett T400 világgaranciás, legalábbis e szerint az oldal szerint az.
-
Vhunter
tag
Kösz, akkor asszem ez az üzlet bukó.
Akkor viszont az lenne a kérdésem, hogy ha van egy gép amerikai angol billentyűzettel (nincs í, kis enter, stb) akkor abba lehet magyar billentyűzetet tenni? Mert azt mondja a hirdetésben, hogy kicseréli magyarra, de nekem furcsán hangzik ez.
Plusz egy ilyen gépnek mennyire érvényesíthető itthon a garanciája? (lenovo oldalon azt mondja, hogy NETHERLANDS a lokalizáció, viszont ha legörgetem a service-t akkor csak ennyi van: Europe, Middle East, and Africa Call your local business partner)
Kösz, és bocs a sok kérdésért -
Tim82
félisten
-
Vhunter
tag
Csövi.
Zsattila19 nevű emberkével volt már valakinek dolga? Mit tudnátok mondani róla?
Köszi. -
Vhunter
tag
Sziasztok.
Ha veszek egy T400-at dedikált videokártya nélkül, akkor lehetséges abba később tenni ha úgy adná, hogy mégis kell?
Plusz dedikált elbírja azt, hogy egy külsőn monitoron mondjuk filmezek, a noti kijelzőjét meg használom bármi másra, ugye?
Köszi. -
rankesz
veterán
válasz
Napfénysüti #8381 üzenetére
Erre nem emlékezni durva lenne hallod, szerintem még a notival is alszol... (asszony nem féltékeny?
-
Alg
veterán
Sziasztok!
T500-hoz kaptam Win7 X86 upgrade-et még annak idején, az lenne a kérdésem, hogy jó-e ugyanaz a serial a 64 bites Win7-hez is? (bővítettem memóriát...)
-
törölt tag
na, írt vissza az egyik tp-fan fejlesztő, hogy már Dell-je van, és nem tud érdemben fejleszteni, de ha átnézem a forráskódot, és megtalálom a megoldást, akkor szóljak neki
remek
-
evone
őstag
Na, csinaltam egy kis undervoltot a T61en.
Aksi idot ez nem fog javitani itt, viszont kevesbe melegszik a gep ha tolton max peformanceba van a gep.
Eredmenyek.
Elotte ( 15 perc max terheles ): maximum 70 fokos CPU.
Utanna ( 15 perc max terheles ): maximum 60 fokos CPU.
Igy kevesebbet is megy a venti.
Sokan kerdeztetek hogy hogyan lehet a gep tetejet is letakaritani szepen, lehet keszitek majd errol egy howtot.
-
törölt tag
válasz
rankesz #8360 üzenetére
igen, linux alatt. megpróbálok írni a fejlesztőnek, hátha még aktív a projekt, bár akkor már a másik tpfancontrol nevű program (imádom ezt, hogy a két tök különböző programnak ugyanaz a neve
ráadásul a tök máshogy kinéző, általatok linkelt windows-osnak is) szimpatikusabb, abban manuális módban is lehet külön hőmérsékletekhez rendelni fordulatszámokat.
win alatt most nem tudom megnézni, vagyis meg tudnám, csak nincs kedvem átszerelni a vinyót csak ezért.
-
taltos
senior tag
Aham, szóval akkor nincs beépített lehetőség. Szomorú. Mindenesetre köszönöm.
Letöltöttem, de nálam hangban nem érezhető a 0 rpm és a 2000 rpm között különbség.
-
taltos
senior tag
Tudom, barátom a Google, de ti milyen programmal nézitek Windows 7 alatt a ventillátor fordulatszámát? Everestben nem találtam, és első blikkre a beépített info programok között sem.
-
rankesz
veterán
válasz
#16820480 #8359 üzenetére
Linux alatt?
Mert nekem Win7 alatt 1-esen állandó 1900 rpm, bár néha hallom hogy a bios próbálkozik (a másodperc törtrészéig kicsit magasabb a hangja q ventinek)
Linux-os probémával meg lehet nem a lenovo-nak kellene írni, mert ez ugye nem rendeltetésszerű használat szerintem, hanem a tpfancontrol csomag írójának -
törölt tag
nade ez nem állapot
remélem sokan reklamálnak, és javítani fogják...
most megnéztem egy másik progival, az manuális módban képes levenni "1"-es fordulatra (ez kb olyan 1500-2000rpm lehet), majd eltellik 1-2 másodperc, és a bios újra átveszi az uralmat és feltekeri 3500-ra... automatikus módban meg eleve le sem veszi, mert olyankor a kritikus hőmérséklet eléréséig "normal" módban megy a venti, ami kb azt jelenti, hogy a bios szabályozza eleve...viszont jelenleg 38 fokos a cpu, és sem böngészéssel, sem zenehallgatással, sem videónézéssel nem megy 40-41 fölé, akkor meg minek zajong itt ez a vacak
-
Minstrel
senior tag
ha a tpfancontrol 'smart' módban használom akkor nem olvadhat szét valami?
mert most pl. 60C a cpu és a smart módban 0rpm, viszont át teszem bios-ra akkor azonnal felteszi 3200-ra.és visszahűl 55C-ra
-
riov
tag
Köszönöm mindenkinek a segítségét X200-as driver kérdésben!
Sikerült felraknom mind a 2 op. rendszert, és az összes drivert! Most már nincs hibajelzésem az eszközkezelőben!A megoldás a következő volt:
Először felraktam a chipset drivert, majd külön feltelepítettem a VGA drivert. <XP alatt>További jó fórumozást mindenkinek!
-
sedios
tag
Sziasztok!
Kilógó akksis TP R400-as gond nélkül belemegy ebbe?
Lenovo ThinkPad Essential Port Replicator (250510E)
-
viskund
csendes tag
Aki nem finnyás 1 kis karcra akkor, vaterára fel, t43 meg.- Sxga, 1.5 gb ram, 80gb winc. 45 ezer. Én nem tudom megvenni, mobilról nem engedi:-(
-
^Clown
addikt
Van valakinek elfekvőben 1Gb-os DDR1 333-as (PC2700) memóriája (IBM X40-be kellene)? Lenne egy vevője
-
mdk01
addikt
válasz
8nemesis8 #8285 üzenetére
ACAD 2007-től felfele nem árt egy dedikált vga vagy vissza veszel a beállításokból. Mindez 2D-be. 2004-et használtam sokat ott a 3D-re is elég volt pl. a T61-em x3100-sa, vagy a T500 4500MHD-je, de pl. 2009,2010-es ACAD-nál már visszább kell venni 2D-be is a beállításokat.
Ha biztosra akarsz menni és 3-5évre veszel gépet esetleg más tervező progikat is használsz akkor mindenképpen egy dedikált vga-s Thinkpad-et vegyél.Üdv.
-
evone
őstag
válasz
kingabo #8337 üzenetére
azert hogy ne nyavogjunk, visszakaptuk a system updatet, cserebe nem annyira foglalkoznak vele, en mar igy pl nem is hasznalom. teljesen felesleges. nem ertem miert, pedig a fujitsunal is van ilyen program, es hat azok a gepek nem feltetlenul business kategoriaba esnek.
-
kingabo
őstag
Folyamatosan számol egy progi. Azt hiszem írtam is, hogy 100%-on megy a proci.
(#8333) modeller: én úgy vettem észre, hogy sok a késés, sokszor a linkek a drivermátrixban még a régire mutatnak, rss-be kb 2 hétig be se szoktak kerülni az újabb driverek. Nem értem miért jó így nekik.
-
kingabo
őstag
Sziasztok!
Szerintetek az x20 0s hosszú távon hogy bírja a 100%os proci terhelést? A proci 70 fok fölött van, de a hűtőn kifújt levegő épp csak kézmeleg, a venti alig hallható.
-
modeller
aktív tag
Sziasztok.
Ha valakit érdekel, kijött egy javitott AMT firmware vPro-s gépekre. (R,T,W,X)
Furcsa, hogy a system update nem hozza fel, nekem egész régi volt fent.
(de WPA2-t úgy látom még mindig nem tud) -
TSanya79
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést mindenkitől, ha olyat kérdezek, ami már rég lerágott csont, de sajna nincs időm végigolvasni a topicot...
Tegnap beszereztem egy t60-ast, me újraraktam az oprendszert (win7 ultimate 32bit) és nincs hangja... Tudnátok ebben segíteni? Drivert nem találtam hozzá
Előre is köszönöm!
Üdv mindenkinek -
Mboy
csendes tag
Hali!
Szerintetek normális a T61 em hömérséklete?
CPU 49
1. mag 49
2. mag 52
GPU 52
GPU dioda 57És a venti nem megy.
-
törölt tag
egyébként eszembe jutott még valami, ami sokkal jobban meg van oldva linux alatt: minden egyes ablakban lehet akár külön szövegbeviteli nyelvet választani, és nem csak programonként egyet. hogy ez miért jó? mert ha mondjuk egy IM progi egyik ablakában angolul beszélgetek, a másikban magyarul, a harmadikban kínaiul, a negyedikben meg oroszul, akkor win alatt minde negyes ablakváltáskor ki kell választani a nyelvet, mert az összes ablaknál átváltja az adott programon belül. míg linux alatt ablakonként megjegyzi, hogy mit állítottam be.
-
karamblo
tag
a Trillian Astra mindent kezel, msn,gtalk, és nagyon egyszerű, szép. egy éve csak azt használom.
-
törölt tag
nekem mondjuk fut általában, amikor a gép is megy, de nem is ez a lényeg, hanem a kezelőfelülete kaotikus, mert tuszkolják bele az új szolgáltatásokat, némileg feleslegesen. az előbb feltettem, és még a compact view is túlzsúfolt szerintem. mondjuk annak örülnék, ha megcsinálnák a gtk-s felületet is hozzá, de végülis pár apróságot leszámítva már most elég jó azért linux alatt.
-
-
-
taltos
senior tag
Jelentem ez a gyengesége már kezelve lett.
-
-
taltos
senior tag
Valamilyen tesztben én is olvastam, amikor a tesztíró nehezményezte, hogy nincsen tűzfal beállítás, nincsenek logok, nincs finomhangolás stb. Ez azért van (illetve nincs), mert az MSE elég jól beépül a rendszerbe, és jól integrálódik a beépített tűzfallal (ami egyébként szerintem bőven jó), a Win saját logoló rendszerével stb. Szóval megvannak ezek a dolgok, csak a rendszerbeállításoknál.
-
bwoay
nagyúr
akkor mi alapján mondod, hogy jó?
taltos:
amikor én próbáltam, akkor első körben meggyőzőtt, tehát sem a felülettel, sem a működéssel nem volt gond, de emlékeim szerint vagy valami beállítási lehetőség hiánya, vagy konkrét fertőzés miatt szedtem le végül. azóta javulhatott, persze, de az ember sw-eknek nem szokott második, harmadik esélyt adni, pláne vírusírtónak. mellesleg volt legális Vipre-öm, csak még nemigen akart menni Win7 alatt, így az MSE-vel vészeltem át kb 1 hetet.Süti:
hát az új Avast állítólag nagyon penge. Nekem az volt vele a problémám, hogy a Vipre-höz képest nagyon lassan scannel, ugyanakkor nem fair egy fizetőssel összevetni. Kollegám céges gépén meg AVG fut, eddig mindennel elboldogult. -
taltos
senior tag
Ezzel én sem értek egyet (mármint azzal, hogy az MSE nem elég). Amellett, hogy 100%-os védelem nem létezik (de valami persze azért kell), szerintem az egyik legjobb alternatíva erőforrás - vírusírás tekintetében. Az MS elég nagy cég ahhoz, hogy az MSE folyamatosan csak javuljon és javuljon. Emellett a launch előtti teszteket kivéve (amikor még tényleg sokak szerint volt gyér) rossz cikkeket sem olvastam róla.
-
bwoay
nagyúr
ezzel a MSE-lel óvatosan, lehet, hogy nem terheli a gépet, de nem is egy komoly vírusirtó az ingyenesek mezőnyében, én nem bíznám rá a gépem. meg másét sem.
-
törölt tag
igen, most az MSE-t tettem én is fel. ennél több nem kell, úgyse netezésre használom ezt az installt, csak játékra talán.
a live messenger az egyik legundorítóbb szoftver, amit csak láttammár elnézést a kifejezésért. borzasztó a GUI, és az is bloatware... ráadásul nem tud icq-ra és gtalk-ra csatlakozni. a foobar biztosan jó, de nem tudtam megszokni a felületét amikor utoljára próbáltam. most rhythmbox van, az teljesen jó végülis, bár szoktam időnként másokat is próbálgatni.
egyébként írtam, hogy nem 2 órával rövidebb az üzemidő. akárhogy is nézem egy max fél óra különbség, ami szerintem nagyon jó eredmény a linux részérőlén legalábbis boldog vagyok vele.
ja, amúgy elsősorban azért tettem fel a win7-et, hogy megnézzem, hogy itt is pörög-e a venti, és jelentem: igen, pörög. amíg akksiról megy a gép, addig hangját se hallani, de amint bedugom, máris pörög fel, pedig semmi nem terheli, hozzá se kell nyúljak, csak bedugni a tápot...
-
evone
őstag
válasz
#16820480 #8300 üzenetére
microsoft security essentials. ingyenes virusirto, lofaszt se eszik a gepbol.
lekell menteni a serialt a preinstalled win7bol, es clean installt csinalni, es igy nem lesz tele bloatware szarral.
ott a live messenger, messengernek pont jo.
szerintem 2 orat rohadtul nem ér meg semmi. zenelejatszonak ott van a foobar2000. ennel jobb zenelejatszo nem letezik ebben a letezesi sikban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest