-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Nem értem a kérdést.
A Thinkpad az (IBM) Lenovo minőségibbnek mondható notebook-szériáinak a gyűjtőneve. Semmi köze a Clevo modelljeihez, nem t'om, Te valamiféle külső VGA-nak, vagy laptophűtőnek gondoltad a Thinkpad-et?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
nagyúr
-
Tim82
félisten
válasz Napfénysüti #552 üzenetére
Szerintem valami hasonló nevű termékre gondol - bár nem ártana tudni, hogy mire. Nem áll szándékomban kigúnyolni, de azért kifejezetten mókásnak találtam a hozzászólását.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
nagyúr
-
Tim82
félisten
válasz Napfénysüti #554 üzenetére
Lehet, hogy azért haltak ki a Clevo topikok, mert kihaltak a gépek is.
Na, ez már tényleg gonosz volt.
-
Tim82
félisten
válasz Napfénysüti #556 üzenetére
Elnézve a notit, amelyiket említette a fórumtárs, az alá tényleg kell hűtőpad. Egy asztali Prescott a lelke, melegedhet rendesen.
Na de itt be is fejezem az offolást.
-
Lajkó
őstag
Jólvan, értem én a célzást elsőre is!
Amúgy csak lapozgattam a hirdetések között, és erre bukkantam. Előtte pedig a notik között nézelődtam, azért támadt ez a remekbeszabott ötletem! -
Lajkó
őstag
De ha már itt járok!
Azt gondolom akkor meg tudjátok mondani nekem, hogy ha beleteszek az imént linkelt termék PCI foglalatába pl. egy 8800GT-t akkor teljes értékü vga-t kapok??? Ezek amúgy 16X-os PCI slot-tok? Meg lehet valahogyan oldani, hogy a lapos saját képernyőjén lássam a képet?[ Szerkesztve ]
-
Blamazs
senior tag
Sziasztok!
Olyan kerdesem lenne hozzatok, hogy jelenleg van egy IBM R50 gepunk. 1.4 celeron procival. Lassuka mar szegeny, es elkezdtunk nezegetni uj gepet?
Milyenek a mostani mobil celeronos gepek?
Ugy ertem, hogy speedstep van ezekben mar? A mostani legnagyobb baja, hogy szinte mindig megy a ventillator benne ami eleg idegesito, es ugye az akkuidore sincs tul jo hatassal.
Szeretnenk tovabbra is Thinkpad gepet, hasonlo kategoriaban mint az R50 volt.
Mit ajanlanatok most?
Koszi! -
adm
őstag
ez a dokkoló csak adott márka (ibm thinkpad), adott típusaival kompatibilis (felsorolás legalul). csak az ilyen notebook-okon van az a speciális csatlakozó, amivel összekapcsolhatók. még a későbbi modellekkel sem kompatibilis.
a foglalat pedig pci és nem pci-express. a pci-be jóval kisebb teljesítményű bővítőkártyákat terveztek anno. mivel a dokkoló nem mai darab csak pár, jellemzően régebbi vga-t lehet belerakni. és akkor az áramellátás és a hűtés kérdése még nem biztos, hogy játékra méretezett.
16core - 32thread - 64gb
-
nagyúr
Ha írtad volna hogy dokkolóról van szó akkor mindjárt más a leányzó fekvése. Rákeresve nem igazán találtam Clevo géphez ilyet de lehet csak nem vagyok elég kitartóan kereső.
Thinkpad dokkoló meg mint már előttem írták a fórumtársak nem párosítható Clevoval. A dokkolóhoz való gépeknek spéci foglalat van az alján. Még TP dokkolókból is többféle van a különböző gépekhez.
Més que un club!
-
jajistenem
csendes tag
Sziasztok!
Újabb problémám adódott! Sikerült végre recovery -t működésre bírnom (kaptam új lemezt), csak egy másik probléma jött elő. A telepítés szépen lezajlott, nem volt vele gond. A secure partíció is visszaállt. A gondom most csupán annyi, hogy a recovery által visszaírt WINDOWS XP PRO szériaszáma eltér a gépem aljára ragasztott matrica szériaszámától!
Most ilyenkor mivan? Egyébként a frissítés megy, de most nem tudom mi a helyzet legalitás szempontjából! Vagy én rontottam el valamit? Sehol nem kérte a serial-t a recovery! -
Mészike
aktív tag
válasz jajistenem #566 üzenetére
Semmi gond nincs a szériaszámmal, amit a recovery tett vissza. Ezek ugyanis "egyen" kódok, amit a Lenovo használ. A gép alján lévő számmal egyénileg tudod a tiszta XP installt csinálni.
-
jajistenem
csendes tag
Értem és köszönöm válaszod. Akkor ezekszerint, ha letöltök egy WINDOWS XP PRO ENG változatot, azt a gép alján levő kóddal tudom telepíteni? El fogja fogadni? Nekem szimpatikusabb is volna, mert ez a recovery annyi mindent feltelepített, hirtelen nem is tudom mihez nyúljak... Nagyon sok olyan program van most fenn, amiket soha nem fogok használni!
-
sigmoid
tag
Létezik egy a legalitás határán egyensúlyozó szoftvereszköz, a "Vista Activation Backup and Restore", ami Vista alatt pont erre ad megoldást.
Fogod, lemented vele az OEM aktiváció kulcsait és certifikátjait a gyári installról, felhúzol egy tiszta Vistát, és visszapumpálod bele a gyári aktivációt. Ha így használod, akkor nem követsz el jogsértést, egyedül az kényszeríti a szoftvert a warez-világ tornácára, hogy minden további nélkül használható illegális upgrade-re (pl. 32 bites Windowsról 64 bitesre, illetve hogy pl. Home Basicről Ultimate-re menne-e azt nem tudom, de ez sem kizárt), vagy aktivált kalóz windows installációk sorozatgyártására.
Tökéletesen működik, nekem így lett tiszta, nem teleszemetelt Vistám az új Thinkpademen.
Inkább be se linkelem, de akit érdekel az megtalálja némi guglizás után.
(Sajnos, amint az látható, XP alatt nem működik.)
[ Szerkesztve ]
...s elindulnék Nagy Szellemként rendet rakni a világban
-
Dr. Akula
félisten
-
sigmoid
tag
válasz Dr. Akula #570 üzenetére
Gyakorlatilag én is úgy tudom, hogy LEHET. Viszont nem SZABAD.
De ha ez jogilag is így lenne, akkor pl. a Windows 7 upgrade program kapcsán nem lenne kikötve, hogy 32 bites Vista csak 32 bites Win7-re cserélhető be.
...s elindulnék Nagy Szellemként rendet rakni a világban
-
sigmoid
tag
Ja igen, Quadro NVS kérdés. A Lenovo driver kicsit öregedik, és mint a notebookgyártók általában, jó magasról szarnak a video driver frissítésére. (Ez mondjuk marha nagy csalódás...)
Viszont az nVidia oldalán találtam béta "Performance" drivereket a Quadro NVS140-hez. Az a kérdés, hogy mik azok a bizonyos extra szolgáltatások és funkciók, amiket a Lenovo beépített a saját driverébe, és amik miatt az nVidiától nem is lehet nem-béta drivert letölteni hozzá?
Ha frissítek a performance driverekre, hiányozni fognak nekem ezek a "funkciók"?...s elindulnék Nagy Szellemként rendet rakni a világban
-
mv
aktív tag
Üdv!
Ha érdekelne valakit egy használt Ultrabay akksi T2x-hez, keressen meg privátban. (még nincsen meghirdetve)
[ Szerkesztve ]
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
Gondwana
addikt
Hol lehet megnézni, hogy adott Windoze milyen termékkulccsal lett telepítve?
Úgy tudom, hogy csak az a fontos, hogy ha OEM licenszes a cimke, OEM legyen a Win is. A telepítőkulcsot lekódolva persze ki tudom bányászni a registryből, csak értelmezni/újrahasználni nem tudom.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
fordfairlane
veterán
válasz Gondwana #574 üzenetére
Régebben létezett ilyen program, hogy Windows Product Key Viewer, vagy valami hasonló nevű, néhányszáz kilobájtos program. Biztos nem lehet nehéz lekérdezni, vagy a registryből vagy valami API segítségével, nem hinném, hogy vissza kell fejteni bonyolult algoritmussal.
x gon' give it to ya
-
KilgoreTrout
senior tag
Így tudod átírni az xp szériaszámát a matricán lévőre (ha mégis megtartanád ezt a wint).
-
mdk01
addikt
Vki hallott már 1680x1440 es felbontású LED-es kijelzőről T500-ba?
Tudom hogy nem volt, de van már, várható?Köszi
-
tototos
őstag
A laptop adapterre is 3 év gari van? Sajnos úgy néz ki megtört a kábel a csatlakozófej mögött.
-
Gondwana
addikt
E pur si muove! Azaz nemmozog! (mármint a ventin kívül semmi az X31-ben)
azaz SSD házilag
Egy megsütött Transcend CF és néhány csak asztali gépben bootoló SanDisk után végre sikerült rátolnom a 9.04-es Ubuntut egy a már megsütöttre kísértetiesen hasonlító TS16GCF133-ra.
Akik ilyen dolgokban nem érdekeltek, azoktól elnézést, nekik innentől OFF, bocs a hosszúért.
Úgy kezdődött, hogy vettem egy CF/IDE2.5 adaptert, innen a PH-ról, majd szép lassan (pár hónap alatt, amikor volt rá időm, meg lelki erőm a sok sikertelenség után) végigpróbálgattam a cégben található összes CF-et. A 256 és 512MB-osak érdektelenek, olyan lassúak voltak. Az említésre méltóak ezek:
1GB kingston (sebességjelölés nélkül, de hasonló murokleveles/retekvirágos cimkével, mint a 8GB 133x) támogatja a 3.3V és 5V táplálást is (az adapteremen nincs feszültségszabályozás, nem úgy, mint ezen)
BartPE/miniPE alól gond nélkül lehetett rá írni/olvasni. Jaunty install eljutott 70% környékére és elfogyott a hely. (DSL-t nem próbáltam még)
8GB Kingston 133x: nem táplálható 5V-ról, csak 3.3V-ról.
4GB SanDisk Extreme III: 2 db-ot is kipróbáltam, ugyanaz: ha CD-ről próbálom telepíteni, nem lehet. Csináltam LiveCD-ről install USB flasht, arról az install "gond nélkül" végigment, kb. 40 percig tartott. Az install végén shutdown elakadt - belefagyott még a grafikus felületnél. A kártyáról az IDE adapterben viszont nem sikerült bootolni: volt, hogy a grub menübe sikerült eljutni, de onnan csak a memtest működött, a rendszer vagy Grub error 2-vel, vagy file not found-dal, vagy valami filesystem panasszal nem indult, volt hogy csak a Grub 1.-ig jelent meg a felirat. Ugyanez a kártya asztali gép IDE fiókjában (Asus P5B-E JMicron vezérlője) bootolt, tulajdonképpen működött is, ha nem csináltam rajta egyszerre két dolgot. Ugyanez a kártya USB CF olvasóban az X31-en bootolt, kb. ugyanúgy lassulgatott, mint az asztali gépben.
Transcend 16GB: első alkalommal 8.10-et próbáltam rá telpíteni. Az első install kicsit több, mint 1h alatt futott le, első bootkor olyan hibákat produkált, mint később a Sandisk E3-ak. Ekkor megpróbáltam még1x újratelepíteni. Este elindult, reggel még 66%-nál tartott, de akkor már semmi nem ismerte fel a kártyát. Mivel a szingapúriak jófejek voltak, garancia alatt kicserélték, meg elmondták, hogy ejnye-bejnye, HD kamerához máskor ne használjam.
Az új kártya cimkéje pár részletében már kicsit más. Erre az Ubuntu 9.04 a 7 kérdés utáni kattintástól számítva 21 perc alatt települt, úgy, hogy közben neteztem is a gépen.
Swap partíció nincs, noatime, nodiratime az fstabban van, a boot a gombnyomástól kb. 10-12mp a Grub kezdetéig, innentől 15mp a login kérdésig, majd még 35mp a teljes desktop megjelenéséig. Előtte a 8.10 a 4200rpm HDD-ről bruttó 3-3.5 perc alatt bootolt, readaheaddel 2perc40mp körül. Használat alapján nem mondom meg, hogy csak MLC a kártya, Evolution pl. 6mp alatt elindul. HDPARM -i szerint UDMA4.
Összegezve: örömébódottá! Van pár hetem kielemezni, hogy 32GB 133x vagy 16GB 300x kártya kerüljön-e majd ennek a helyére, amikor a cégnél észreveszik, hogy hiányzik.
Másnak is ennyire melegszik az X31 alja? A venti csak langyost fúj, de a RAMok fedele már khm... éget.[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
TOZ
addikt
válasz Gondwana #585 üzenetére
Tanulsagos leiras. Engem spec nagyon erdekel(t) a tema.
A Jaunty bootidejevel kapcsolatosan az X40 (gyari 4200-as, mindenki altal lassukent szapult hdd) a kovetkezoket hozza legutobbi gyari kernellel.
A bekapcsolo gomb megnyomasatol szamitott 47 mp-ben login kepernyo. A jelszo beiras utani entertol szamitva 45 mp es mar wifire csatlakozott a gep.
Gondolkodtam kezdetben egy ilyen beszerzesen, de ezek a szamok alapjan elnapoltam (majd ha a felere lemegye az aruk, talan ujra napirendre veszem).
Ha mar oreg gepek jobbitasa es ubuntu van szoban... Tegnap megcsinaltam az X40-en a phc-s kernelt. Kikapcsolt wifi es bt eseten 8W ala is be-be kacsint a fogyasztas idle-ben. A felig feltoltott 60%-os nagy akkura kapok kb 2 ora varhato mukodesi idot... Uj akku vasarlas is elvetve... -
evone
őstag
Tudtok ajanlani valami normalis notebook allvanyt? Ti hasznaltok esetleg? Asztalon sokkal kenyelmesebb ha szem magassagba van a kepernyo, es ha kulso billzetet hasznalok, akkor vegulis a billzet sem kopik annyira a notin + desktop feelingje van.
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
Tim82
félisten
válasz Gondwana #585 üzenetére
Én speciel annak is tudnék örülni, ha tapasztalataidról még részletesebben, akár egy cikk keretében is írnál. Szerintem ez sokakat foglalkoztató téma, én pl. azért tettem le az X40-ről, mert túl macerás lett volna a lassú 1.8" vinyó helyett a CF-es megoldás (értsd: vannak kipróbált és működő módszerek, csak rohadt drága a megbízható CF hozzá).
-
Gergő_
őstag
Én is szívesen olvastam a téma vesézését. a kingspec tényleg lehetne olcsóbb is, de a 16GB/90$-osra felmegy egy ubi és talán még egy xp is
végülis pontosan milyen adapterrel használod most a transcendet(?) ? -
Dr. Akula
félisten
Minek CF, van itt 1.8"/64GB/SLC SSD 35-ért.
-
boost
addikt
Gondolkozom X25ös SSD vételén. Az új már csak 170 euroba kerülne.
némi teszteredmények:
ez van most:
--------------------------------------------------
CrystalDiskMark 2.2 (C) 2007-2008 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
--------------------------------------------------Sequential Read : 32.135 MB/s
Sequential Write : 24.208 MB/s
Random Read 512KB : 20.764 MB/s
Random Write 512KB : 19.302 MB/s
Random Read 4KB : 0.413 MB/s
Random Write 4KB : 0.680 MB/sTest Size : 100 MB
Date : 2009/08/06 0:07:08ez lehetne intel x25-el T60on
--------------------------------------------------Sequential Read : 85.181 MB/s
Sequential Write : 55.746 MB/s
Random Read 512KB : 79.333 MB/s
Random Write 512KB : 54.445 MB/s
Random Read 4KB : 13.286 MB/s
Random Write 4KB : 27.243 MB/sTest Size : 100 MB
Date : 2009/01/03 10:30:11Random Write 4KB kind of improved dramatically.
és ha sata 2-es gépem lenne, akkor meg ez(de sata 1 es a gépem, ezért ez ugrik ):
INTEL X25-M
Sequential Read : 252.183 MB/s
Sequential Write : 74.888 MB/s
Random Read 512KB : 167.437 MB/s
Random Write 512KB : 73.928 MB/s
Random Read 4KB : 16.986 MB/s
Random Write 4KB : 39.461 MB/sTest Size : 100 MB
Date : 2009/01/03 12:24:33Szerintetek megérné?
-
Gergő_
őstag
tényleg egyre olcsóbb én ezt találtam: Runcore Pro IV + video
szerintem az ssd topikban jobban tudnak segíteni -
Tim82
félisten
Ezt nem is tudtam. Igaz, télen-kora tavasszal foglalkoztam utoljára a témával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
- Lenovo L15 Ryzen 7 5850 8 mag 16 szál Zen2 Radeon Vega 7 16Gb Ram Garanciával
- Lenovo L15 Ryzen 5 4650U Zen2 Radeon Vega 6 16 Gb Ram FullHD IPS Garanciával
- Lenovo X395 Ryzen 7 3700U Zen Radeon Vega 10 16 Gb Ram 512Gb NVMe Garanciával
- Lenovo E14 Ryzen 5 5500U Zen 2 Radeon Vega 7 16 Gb Ram Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest