- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Moltiszanti #74523 üzenetére
8. generacios lesz az, 140 lovas. Igen jo vetelnek tunik.
-
Moltiszanti
újonc
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni tőletek.
A fodrászomnak akit egy évtizede ismerek, eladóvá vált a honda civic 1,8 sedan autója. 10 éves és 63000 km van benne. Azt mondta, hogy 6,5 körül fogyaszt és loerőre ugy emlékszem 150-t mondott. 5 milliót kér érte. Próbáltam keresgélni infót. Ha ez 10 éves akkor valószínűleg a 9. generáció lesz. Érdekes, hogy használtan még a német használtautó oldalakon is alig pár találatot adott. Mindig tetszett a civic de ami nagyon sokat nyom a latba, hogy elég jól sikerült kiismernem a tulaj precizitását és igényességét.
Az autót még nem néztem meg, az infó ma este jott hajnyírás közben.
Mit gondoltok, szerintetek is jó vétel lehet, bármilyen infónak örülnék! -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
andrás47 #74521 üzenetére
Kb. 15. éve azért fogyasztom a 3. Jazzemet, mert nem találok nála jobbat (nem nagyobbat, erősebbet, vagy drágábbat
), amibe ennyire megbíznék. "Nyilván" mindig újakat vettem és 7 évnél tovább egyiket sem hasznááltam, de azt kell mondjam, egy korábbi autómmal sem volt annyira kevés gond/probléma, mint a Jazzel. Ha váltok, akkor is szeretnék Honda vonalon maradni... de ez csak egy vélemény, ugye.
Még a Kia Ceed valamelyik permutációja is képbe van nálam, de az túl hosszú lenne pl. neked.
-
andrás47
senior tag
válasz
dgyuri0123 #74520 üzenetére
Köszönöm a hozzászólásokat . Most az a helyzet állt elő máshová költöztünk, és a garázshoz kell autót venni, visszont az autók újabban egyre nagyobbak, ezért lett kinézve a Swift, vagy a Jazz, amit a keret fut minél fiatalabbat max 4M körül. Persze kisebb összeg sem lenne baj, de a méret max.négy méter lehet a Jazz is már súrolja a mximumot , a Swift kb 15 cm kisebb,árban elég közel vannak egymáshoz, csak tisztán benzines, négyhengeres szívómotor kivitelben 9o Le-től gondolkodom mivel msx. 5-6 ezer km az éves használat, és legyen a fenntartása minél kedvezőbb. Nem tudom esetleg mi lehetne még a befutó. Ha esetleg van valakinek még ötlete köszönettel fogadom.
-
gerner1
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #74518 üzenetére
Görgess lejjebb ...
-
gerner1
nagyúr
válasz
andrás47 #74514 üzenetére
" .. mert már ezek az ujabbak is 10 évesek, jelent már meg facefit kiadás, ha igen mikor?"
- Itt (Eu -ban) 2018 -tól volt/van a GK facelift.
Más az első & hátső lökhárító. A hátsónál változott a két alsó-sarok formai kialakítása. Eltérő a hátsó ajtónál (a rakodó perem) lökhárító túlnyúlása . Lett pár + elektronika, és LED -es fényszórók , + néhány másik szín, stb ..
Nálunk is szolgál, egy ilyen 2018 év végi CVT, LED -es. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Szerintem azért van kevés belőle, mert sokkal magasabb árfekvésű, mint az előd modellek. Az újkori ára is jóval magasabbb volt, mint azt Jazznél "megszoktuk". Facelift nem volt. Nála újabb Jazz az eHEV, ami 2020-tól létezik és az már full hibrid. Abból még kevesebb van az utakon, mert még drágább. Trendben pici a kijelző és pár apróság hiányzik a felszereltségéből, de már nem emlékszem pontosan mik azok. Engem mondjuk nagyon zavart a Trend fejegységének egyszerűsége, azért választottam Comfortot, no meg azért is, mert nem volt elég pénzem Elegance-ra.
Elegance-ban digit klíma van, ez a legnagyobb eltérés a Comforthoz képest+ ködlámpa, meg még pár apróság.
Jazznek (kisautóhoz mérten) nagyon nagy az utastere. Hátul is bőséges hely van (lábnak is), szemben a Swifttel, ami elöl még csak csak, de hátul szűk. Jazz csomagtere parádésan jól variálható, de alapból sem kicsi (350l).#74515Headless "2020-tól és szerintem facelift is van a 2020 utánira. Habár arra azt mondják sokkal kissebb lett, rengeteget elvesztett a praktikusságból.... "
Némiképp ellent kell mondjak...A csomagtér valóban kisebb lett picivel, de a variálhatósága pontosan olyan jó, mint az elődöké. Azt már csak halkan mondom, hogy a menettulajdonságai, a dinamikája és a komfortja fényévekkel lett jobb az eHEV- nek.
-
Headless
őstag
válasz
van teljesen új model is. 2020-tól és szerintem facelift is van a 2020 utánira. Habár arra azt mondják sokkal kissebb lett, rengeteget elvesztett a praktikusságból, de nekem nagyon tetszik ez 2020-as forma és ott szinte csak hybrid van. Budapesten nagyon sokat látni ebből az új verzióból is.
https://www.cargurus.co.uk/Cars/articles/honda-jazz-models
De szerintem már az a 4-4.5 millió is kicsit sok egy jazzért. nagyon durva árak vannak, de szerintem egy sokkal használhatóbb autót is kaphatsz ennyiért. Nyilván kinek mi, de én pl egy kicsit lehet rátennék egy Corolla TS hybrid felé nézelődnék (vagy bármelyik toyota hybrid). Persze más kategória teljesen. Vagy ha Honda akkor még a Civic is szóba jöhet, nagyon hasonló időből és áron.
Mondom ezt jazz tulajdonsoként, mi tavaly januárban vettünk 2 millióért 2009-es Jazz GE-t. az egy év alatt sokat költöttem rá extrázások miatt, felni/gumi szett, android rádió. szervizileg sok nem történt egy fékbetét/tárcsa csere volt, meg olaj/szűrő cserék 22'000 km alatt.
-
andrás47
senior tag
válasz
dgyuri0123 #74513 üzenetére
Köszönöm szépen válaszod. Még aránylag az újabb 2015-től gyártott változatot nem sokat látni, gondoltam hátha az az oka hogy nem annyira bevalt, mint az előző modell Jazz mert már ezek az ujabbak is 10 évesek, jelent már meg facefit kiadás, ha igen mikor? A Trend és a Comfort között mi a lényeges különbség? Hogy értelmezzem hogy a Swifthez képest a Jazz egy limuzin?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
andrás47 #74512 üzenetére
Swifthez képest a Jazz GK limuzin belül is meg csomagtérre is. Amúgy semmi baja, semmi gyári hibája, semmi olyan gond nincs vele, ami miatt remegni kéne.
A felszereltségek itthon így jöttek sorban: Trend, Comfort, Elegance. "Máshol" voltak más elnevezésű típusok is. Dióhéjban...
-
andrás47
senior tag
Üdv ! Érdeklődnék a Suzuki Swift, mellett még a Honda Jazz 1,3 75kW-s változatában gondolkodom, amelyet 2015-től gyártanak. Van-e esetleg itt fórumtársnak ilyen autója mennyire elégedett vele, ha ez lesz a kiszemelt mire kell odafigyelni, kézi váltóval szeretném :4-4,5 M között, 3 féle fantázia néven ,felszereléssel kapható ha jól tudom ebből melyik az alap, illetve melyiket érdemes használtan választani ?
Köszönöm előre is a segítő válaszokat. -
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #74499 üzenetére
Köszönöm még egyszer a tippet!
Bele is került az autómba az új "MOTUL 8100 Eco-Clean 0W-30" motorolaj, és a gyári Honda olajszűrő.(Lecseréltettem a levegőszűrőt és a pollenszűrőt is.)
Egyelőre csak a szerviztől-hazáig teszteltem, és lehet, hogy csak "placebo", ám úgy érzem, hogy indítás után, a kicsit intenzívebb gázadásaimnál könnyedebben jár a motor. Jobban megjött "alul" is némi plusz nyomaték. Valahogyan, mintha a belső alkatrészei jobban siklanának egymáson.(Ami persze logikus, hiszen hidegen "vékonyabb" olajat kapott.)
Bízom benne, hogy megfelelő párja lesz a motoromnak ez a típusú olaj hosszú távon is!
Annak pedig külön örültem, hogy a leengedett 5W-30-as Motul Eco-Nrgy olaj is remek állapotban volt.
A szervizesem mondta, hogy nagyon jó ez a motor; nem kokszol.
Bízom abban is (KOPP! KOPP! KOPP!), hogy ez is így marad! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rustysaw #74505 üzenetére
Sajnos gyakorlati tapasztalom nincs. Csak elméleti de abból vaskos.
Szvsz el kell férnie de megméred egy centivel teljesen kitekert kormánynál mennyi hely van és kiderül. A fékbe biztos nem ér bele mert ugye kintebb jön a felni (bár ez függ a feni küllő ívelésétől is nem csak az ET számtól). Kérdés, hogy berugózáskor sem ér-e bele.
-
rustysaw
csendes tag
7gen Accordon cserélnék 15-ös alufelnit 16-osra. A 15-ös ET55. A kérdésem az, hogy egy ET45 mennyire lehet problémás, beleérhet a sárvédőbe a gumi? A mostani gyári elég idétlenül "beesik", gondoltam a kisebb ET számmal kicsit lehetne javítani a "látványon".
-
Sziasztok!
Budaörs-Érd vonzáskörzetébe keresek megbízható márkaszervizt, vagy szakosodott szervizt, kik javíthatnak garanciális autót.THX!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Xiaomi Scooter 4
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest